2 תגובות   יום שלישי, 22/4/08, 12:28

מאת: צילה לייפר 

 

ח"כ אריה אלדד טוען שהשימוש בילדים בתוכניות "סופר נני" ו"אלופים של החיים" מוגזם וציני והביא את הדברים לוועדה למען זכויות הילד. צילה לייפר חושבת שבמקום לרכב על הצלחת התוכניות כדאי שיתמקד במעשים.

 

ח"כ אריה אלדד זועם על אלון גל ותוכניתו החדשה "אלופים של החיים" ועל מיכל "סופר נני" דליות. הסיבה: השימוש בילדים למען תרבות הרייטיניג. התוכניות אגב, הגיעו אל שולחן הוועדה לזכויות הילד והיום (רביעי) יתקיים דיון בוועדה. אלדד אמר כי לדעתו נפרצו הגבולות, המטרה מקדשת את האמצעים וכי השימוש בכל דבר מותר למען תרבות הרייטינג.  

אל אלון גל התוודענו עם הסידרה ''משפחה חורגת'',  כאשר עלתה הסדרה לא ממש ידעו כיצד לאכול אותה, אבל מסתבר כי עד מהרה היא צברה רייטינג שלא היה מבייש כל תוכנית אחרת. מה שגרם להבנה: עלינו על פורמט מנצח שסוף סוף הוא פיתוח ישראלי, בניגד ל "סופר נני" שנקנתה מהבריטים. שתי תוכניות הריאליטי הללו צברו תאוצה והפכו לפופולריות, ולכן זכו לעוד עונות. יש שיגידו כי תרבות הרייטינג באה על חשבון המציצנות לחיי האחר. בתוכנית אחת המציצנות היא למשפחה כאשר הילדים במרכז, ובשנייה - המשפחה כולה. בשבוע שעבר התחילה "אלופים של החיים" בכיכבו המאמן ונראה כי גלי עלה על שיטה נפלאה להעלאת הרייטינג: ילדים. איש חכם אמר פעם: לעולם אל תתחרה עם ילדים וחיות. מסתבר שהחכם וידע בדיוק על מה הוא מדבר. הפעם הגיע אלון גל אל פנימיית מאיר שפיה, שם הוא לוקח תחת חסותו 12 בני נוער עם שלל בעיות ומנסה לתקן אותם.  בתחילה זה נראה כמו ניצול ציני של בני נוער ובעיותיהם למען הקידום של אלון גל; אבל -  וכאן אסיר את כובע המבקר ואדבר כאיש מקצוע -  כל עוד הצליח אלון גל להציל ולו נער אחד מהחבורה, הוא בא על שכרו. בני הנוער שמופיעים בתוכנית נמצאים על הקו הדק שבין נפילה ובין עליה במדרגות לעבר החיים הטובים. ויהיו המלינים אשר יהיו, כדאי שיביטו דרך משקפיים אחרים. את 'סופר נני' אין צורך להציג. גם שם נעשה שימוש ציני בילדים למען תרבות הרייטינג, אבל אין להשוות בין שני הז'אנרים.

אני קוראת לאדון ח"כ אריה אלדד, זהו? נגמרו כל תחלואי החברה הישראלית? העוני נפתר ואין יותר ילדים עניים? החינוך אצלנו הוא מהטובים בעולם? אין אלימות מטורפת מצד המבוגרים נגד הילדים? הכל אוטופי אצלנו, אדון אלדד היקר? אולי בכל זאת תביט מסביבך, מי יודע, אולי תמצא לפחות מקום אחד בו תוכל להיות לעזר ולו לילד אחד. עזוב אותך, בחיאת; מספיק עם הרדיפה אחר הפרסום. נבחרת על ידי חלק מהעם, עשה עבודתך למענם ואל תחפש פרסום על גבם של אחרים.

 

דוברת ''רשת'' מיכל קיזלשטיין מסרה בתגובה: "אלופים של החיים" היא סדרה דוקומנטרית מהחשובות שנעשו בשנים האחרונות. לא זכור לנו מתי בפעם האחרונה סדרה העוסקת באספקטים חינוכיים ומתמקדת בבני נוער מכל קצוות הארץ, שודרה בפריים טיים של ערוץ טלוויזיה בישראל. ראוי היה שכל מי שמביע דעה ועוסק בנושא ילמד על התהליך האישי, ההעצמה והגשמת המטרות של המשתתפים כפי שהגיעה לשיאה בסופו של הפרויקט המרגש והחשוב הזה. שיחה קצרה עם הצוות החינוכי שמלווה את המשתתפים בחיי היום יום הייתה מעשירה את המתעניינים באינפורמציה עדכנית.  הסדרה אינה מציגה טיפול אלא  תהליך מעצים, שמהווה חלק מכל עבודה חינוכית  בנוסף, מיותר לציין, אך כנראה הכרחי - כי הסדרה יצאה לדרך אחרי קבלת כל האישורים המתאימים".

 

דרג את התוכן: