
אמא אמרה משהו על גרעון תקציבי, על בית המשפט העליון, על משרד האוצר ועל מיסים. על המלה "מסים" היא חזרה כמה פעמים. אני לא מבינה גדולה ב"מיסים", אבל נדמה לי שהמצב הנוכחי לא ממש פשוט. אחותי הגדולה- גם היא עדיין תינוקת- עולה קרוב ל-1,000 ₪ בחודש. צריך לדאוג למזון, לחיתולים ולבגדים בתדירות גבוהה, כי היא גדלה מאוד מהר.
חוץ מהסכום הזה, ישנה שולה, המטפלת החדשה שתגיע אלינו בחודש הבא. שולה תגבה מאיתנו 3,500 ₪ בחודש. כרגע, אחותי נמצאת מדי יום במשפחתון עם תשעה תינוקות נוספים, תמורת 2,500 ₪ בחודש. שמעתי שהמטפלות מאוד נחמדות, אבל אחותי כל הזמן נדבקת מהילדים האחרים במחלות- מה שמאלץ את אמא, או אבא, לקחת כמעט מדי שבוע ימי חופש מהעבודה. אבא אמר שהבוס עצבני עליו ושהוא חושש למקום עבודתו. אמא, שחזרה לעבודה מחופשת הלידה רק לאחרונה, לא יכולה להפסיד ימי עבודה נוספים. לכן הם החליטו להביא את שולה.
למעשה, בקרוב תסתכמנה ההוצאות החודשיות של ההורים שלי, בגין אחותי הגדולה, בכמעט 5,000 ₪ בחודש. אני לא בטוחה כמה כסף זה יוצא בשנה, אבל נדמה לי שזה המון.
אני גאה באמא שלי. היא בעלת תואר ראשון ושני ועובדת קשה. החלום שלה הוא להקים משפחה בת 4 או 5 נפשות, ולהעניק לכולנו ככל שביכולתה. אבל חשוב לה גם להתקדם במקום עבודתה, על מנת להבטיח לנו השכלה טובה ובטחון כלכלי. אתם מבינים, אמא היא אשת קריירה אמיתית, יש לה המון חלומות.
אמא תמיד מתנחמת בכך שהנטל מתחלק בינה לבין אבא. חברה טובה של אמא פוטרה ממקום עבודתה לאחר היעדרויות רבות שנכפו עליה משום שהתינוק שלה נטה להידבק לעיתים קרובות במחלות ילדים בפעוטון (יש תינוקות רגישים יותר מאחרים). אמא אומרת שאלמלא הנסיבות הללו, היתה החברה שלה הופכת בתוך שנה או שנתיים למנהלת גדולה, אבל היא- אתרע מזלה- אם חד הורית, ואין מי שיטפל במקומה בתינוק.
אני מחכה כבר להצטרף למשפחה. הלוואי שההורים לא יתחרטו עד אז. הלוואי שהם יזכו בהקלות מס כמו שהבטיח "האיש החשוב", שאני לא ממש בטוחה מיהו, או למי בדיוק הוא הבטיח, או האם בכוונתו לקיים את הבטחתו. הלוואי גם שהוא לא יימלך בדעתו עד אז, ואני אצטרך להמתין עוד כמה שנים. ובכלל, הלוואי שאמא לא תיאלץ לוותר על החלומות שלה. |
Mosheshy
בתגובה על שקט, (הורים) מפגינים! *