לכבוד החג – פנקו את הבית באקססוריז לוהטים מעולם הצומח.
ט"ו בשבט הוא הזדמנות מצוינת להיזכר ולהזכיר כמה אנחנו אוהבות ירוק בעיניים. מודות ומתוודות שאם אפשר היה היינו מזמינות לעצמנו כל יום משלוח זר פרחים טריים ישר מהשדה (ואם כבר משלוח, אז היינו גם מצרפות לעצמנו פתק רומנטי ונוגע ללב ממחזר מסתורי ושרמנטי). אבל מה? יקר...ונובל כל כך מהר שכואב הלב. העציצים זה כבר סיפור אחר. מסתבר שזה אתגר לא פשוט לגדל אותם. יש לנו ניסיון רע עם עציצים שהלכו לעולמם בטרם עת (לא פשוט כל העניין הזה של ההשקיה והדישון...) פרחי המשי והעציצים המלאכותיים הם הפתרון האולטימטיבי. החנות שלנו מלאה זרי פרחים ועציצים שנראים הכי קרוב לדבר האמיתי. לא פעם לקוחות מתכופפים להריח ומתקשים להאמין שלא מדובר בצמחים טבעיים. כבר ראינו את גדולי המתנגדים לצמחים מלאכותיים נשברים ומתאבזרים בעציץ או שניים. קבלו את החמישייה הפותחת שלנו - חובה בכל בית ומשרד שבעליו יודעים סטייל מהו.
עציץ למון גראס בכלי חרס או קרמיקה על אדן החלון במטבח – ישיג את המראה של "עוד שניה אני מקפיצה כאן על הווק נודלס אסייאתי הורס" זר פרחי משי באגרטל זכוכית – נוריות, חרציות, כלניות – סידור פראי ועשיר של פרחים באגרטל ישיג את המראה של "הרגע חזרתי מהשדה" ויוסיף הרבה צבע ושמחה לכל חדר. עציץ לוונדר בכלי חרס או אוסף בוקטים של לוונדר בסלסת קש – ישיגו את המראה החם, הכפרי והרומנטי ויוסיפו לכם נגיעות עדינות של סגול בבית. ענף אורכידאה (סחלב) לבן בכלי זכוכית תואם – ללא ספק, הכתר שביהלום. האצילי שבפרחים, משתלב נהדר עם מראה אלגנטי ועיצוב מינימליסטי ונקי. עציץ קקטוס בדלי פח או כלי חרס- הכי טבעי שיש. פרחים ועציצים תמיד ישדרגו כל פינה בבית (בדיוק כמו תרומתם של האקססוריז הקטנים והנכונים למלתחה שלנו), מה שהופך אותם להשקעה סופר משתלמת. וחוץ מזה - לא צריך להשקות, לא צריך לדשן והם תמיד מחזירים אהבה ונראים מצוין! |
קשרי לך צעיף בשנים האחרונות הפכו הצעיפים לפריט חובה בארון של כל אישה מעודכנת. למה אנחנו כל כך אוהבות אותם ואיך זה שהם לא נמאסים? צעיף, של או מטפחת יכולים לעשות פלאים לכל הופעה. לפעמים הטאצ' הקטן של הצעיף מציל את המראה הכי סתמי ומנומנם. הצעיף יכול להשתלב בהרמוניה עם הלוק הכללי ולפעמים הוא גם יכול להיות ממש על תקן "הכוכב" או הפואנטה של ההופעה כולה. באופן כללי ובחלוקה גסה, צעיפי צמר יתאימו לסגנון יומיומי ספורטיבי, צעיפי משי ופשמינה יהלמו מראה מחויט ואלגנטי וצעיפי אורגנזה יעניקו מראה יוקרתי.
צעיף יוצר שינוי גדול במאמץ קטן. הצעיף הוא "התבלין" של ההופעה – יכול לקחת אותה לכיוון הזרוק, הנונשלנטי או הבוהמי או דווקא לכיוון המהודר והמוקפד.
סבתא שרדפה אחרינו בחורף עם צעיף וכובע ידעה מה היא עושה. לא נעים להודות, אבל לפעמים אנחנו גם פרקטיות. אין שום סיכוי שבעולם שנזניח את הצוואר הענוג שלנו בימי החורף הקרים. אחרי הכל, אנחנו נשים אחראיות!
צעיפים הם יופי של הזדמנות להוציא מתוכנו את ה"בתיה עוזיאל" שבנו, עם היצע ענק של בדים ווריאציות שונות לקשירה, לא יאמן כמה אפשרויות גלומות ברצועת בד פשוטה. לא רק הצעיף עצמו, אלא גם אופן הקיפול והקשירה שלו יוצר מראה אחר בכל פעם.
הצעיף הוא הפריט שנותן תמורה מלאה ביחס לעלותו, הדפסים טקסטורות ומידות מאפשרים לנו להתחדש ולגוון כל הזמן. אין ספק שמדובר בהשקעה משתלמת עבור הפריט המוביל ברשימת האקססוריז הנחוצים.
שימוש נכון בצעיפים, ובעיקר בשלים הגדולים, יכול להעלים לנו כמה "עודפים" שאנחנו מעדיפות להצניע. הם מחמיאים לגוף ומסתירים את מה שראוי לו להיות מוסתר. כבר אמרנו פרקטיות?
מכירות מישהי שלא תשמח לקבל צעיף נוסף לאוסף? צעיף הוא אחלה מתנה – כשמחפשים משהו קטן לתשומת לב, צעיף הוא אופציה נהדרת.
הרכיבו לכן אוסף מרשים של צעיפים בשלל בדים וצבעים ואתן מסודרות לחורף הקרוב ! |
בלי קשר למה שהולך שם בחוץ את הבית שלנו אנחנו אוהבות חם ומזמין להתפנק. כזה שעושה חשק להישאר בו ולהתכרבל בתוכו כמו בתוך שמיכת פוך ענקית. אז איך בדיוק עושים את זה? שילוב של גווני אדמה וחומרים טבעיים, ובעיקר עץ עם הפריטים הנכונים.
נרות ועששיות –ליצירת אווירה חמימה ונעימה לא צריך לחכות לחנוכה כדי ליהנות מהאור החם ומהריח הטוב שמפיצים הנרות. מומלץ לפזר נרות ברחבי הבית – באמבטיה, בחדר השינה ואפילו בסלון,. את הנרות אפשר להניח בתוך עששיות, עם פמוטים או אפילו כמו שהם.
הרבה כריות- כוחו של הטקסטיל בחימום הבית הוא אדיר ושילוב נכון של כריות יכול לעשות הבדל של שמיים וארץ. בדיוק כמו שלא נרצה להשאיר רצפה מיותמת משטיח או חלון ערום מוילון, אין סיבה לדלג על כריות שישדרגו כל ספה ממוצעת. שילוב כריות בבית עומד בבסיסו של כל הום סטיילינג.
תאורת צד – מנורות רגל או מנורות שולחן, במיוחד כאלו עם אהיל בד או זכוכית תחרה, הן פריט חובה שמרכך את התאורה בבית ומעניק מראה חם יותר לכל פינה. אפשר כמובן לנצל אותן ליצירת פינת קריאה בסלון,
פרחים ועציצים – אין תחרות ליופי ולחמימות שמפיץ זר פרחי חורף או פרחי שדה המונח באגרטל תואם. הפרחים המלאכותיים המיוצרים כיום זהים במראה וטקסטורה לאלו האמיתיים עד שלא פעם לקוחות שנכנסים לחנות מתכופפים כדי להריח זר ומתקשים להאמין שלא מדובר בפרחים חיים. אפילו גדולי המתנגדים לצמחים מלאכותיים כבר נשברו...
כלי בית – אל תהפכו את היום יום שלכם לאוסף סתמי של שאריות. דווקא בימי החורף הקרים, כשמארחים יותר בבית ופחות יוצאים, אין כמו להגיש תה בסט כוסות וקומקום או מאגים מפנקים. השקיעו בסטים יפים גם בשביל עצמכם ולא רק לאירוח
חפצים ב'רטרו שיק'- אחרי הווינטג' שחזר לאופנה הרטרו חוזר לעיצוב. הוסיפו לפינות הבית קצת קריסטלים, מנורות שנדליר ושמיכות קרושה שהשאירה הסבתא, ובאורח פלא הטמפרטורה תעלה.
וזכרו: בית חם וכלים נאים עושי את החיים להרבה יותר חייכניים |
מכירות את החברה הזו שתמיד מסובבים אחריה את הראש ברחוב? זו שמצד אחד משדרת את "המראה הלא מתאמץ" בנוסח "הרגע זרקתי על עצמי משהו ויצאתי מהבית" ונראית תמיד מיליון דולר? חשבתן פעם מה הופך אותה לכזו? אקססוריז, אקססוריז, אקססוריז.... מה עוד לא נאמר בשבחם? כבר אמרו חכמים לפנינו ש"אלוהים נמצא בפרטים הקטנים". אמרו וצדקו! הסוד המנצח הוא בתוספת שתופסת. חדוות השדרוג הגדול בהשקעה הקטנה. תיקים, תכשיטים וחגורות ישמחו כל לבב לאורך כל השנה, אבל בחורף זוהי החגיגה האמיתית של חובבות העיצוב, האסתטיקה והסטיילינג. הימים הקרים, הבאים עלינו לטובה, הם בהחלט הזדמנות מצוינת "לאוורר" את האקססוריז החורפיים אחרי שנת הקיץ שלהם בארון, ולהתחדש בעוד כמה נוספים. כל אחת והסטייל שלה. אז נכון שהחורף משחק אותה קצת קשה להשגה השנה, אבל, הוא כבר ממש בפתח ואין סיכוי שניתן לו לתפוס אותנו לא מוכנות, וחוץ מזה, בינינו, כבר חודשיים אתן מסתובבות על מגפיים כשבחוץ 30 מעלות צעיף משדרג כל גי'נס בסיסי וטי שירט פשוט , בין אם הוא זרוק ברישול או קשור ב"קשר עניבה". צעיפי השיפון והמטפחות הקטנות של הסתיו מפנים את מקומם בחורף לצעיפים הסרוגים והמחממים. שרוולונים ועליוניות מסיפים עניין להופעה . כשהטמפרטורה יורדת , זו ההזדמנות להתהדר בשל כבד יותר, עוטף ומפנק המשווה את המראה הבוגר והאצילי. הגבוהות שבינינו, יכולות להרשות לעצמן את השלים הענקיים המגיעים כמעט עד הרצפה ויוצרים מראה מיוחד, דרמאטי ונוטף סטייל. גרבונים וגרבי ברך אם נדרים לכיוון הרגליים, לא נקפח את הגרבונים על סוגיהם. המבחר היום עצום וזה הזמן להצטייד בגרביונים עם הדפס מעניין שיוסיפו צבע ותחכום לכל אאוטפיט בסיסי.
חורף, סתיו או קיץ- השקעה באקססוריז היא השקעה נבונה ומשתלמת שושה לנו את זה ו ב ג ד ו ל.. !
|
נשים אוהבות שופינג וזו עובדה. רגע, אולי נציג את זה אחרת. נשים אוהבות חפצים יפים, הן אוהבות שיהיו חפצים יפים בסביבתן וכמה שיותר, הן קונות אותם בהנאה רבה, עוד ועוד. אז כן – נשים אוהבות שופינג! זה חלק מהן, ככה זה היה תמיד וככה יישאר לעד.
ועוד דבר: יותר מבגדים ויותר מנעליים, נשים אוהבות לקנות אביזרים – אקססוריז, הדברים הקטנים האלה שמסוגלים להפוך את הקערה על פיה, תוספות משניות אך משמעותיות כל כך שמעשירות כל דבר שהם באים איתו במגע. כל אישה הרי יודעת כמה חשוב ללטש את המראה לפני היציאה בתכשיט מיוחד, צעיף מפתיע או תיק מסוגנן.
לא כל הנשים חובבות אופנה וקשובות לטרנדים המתחלפים, אבל כולן כל כך אוהבות אקססוריז! אולי הסיבה טמונה בכך שהאקססוריז לא קשורים לגזרה שהיא, כידוע, נושא רגיש אצל רוב הנשים. הרי תיק מדהים ייראה נפלא על כל אחת ויזכה לקריאות קנאה מכל חברה, שלא לדבר על השמחה הצרופה והאושר שמסבה עצם המציאה והקנייה של אחד כזה. בינינו לבין עצמנו אנחנו חייבות להודות שתחושת האופוריה נותנת את אותותיה ברגע הרכישה והחוויה ואחר כך היא חוזרת ונשנית בכל פעם שהחפץ נשלף מן הארון.
הנה ארבעה דברים שכל אישה זקוקה להם, ולא תשרוד בלעדיהם:
אקססוריז הם הדרך הקלה ביותר להטביע חותם אישי על גבי הלבוש. |