לכבוד מר ליאור קודנר, עורך ראשי, "קפה דה-מרקר"
בראשית דבריי יש לציין שאני חייב הרבה לקפה דה-מרקר. אני בטוח שללא הפעילות שלי בה בשנתיים האחרונות, לא הייתי מצליח להשתדרג מקצועית וכלכלית בתקופה כה קצרה. פרסמתי בה מאות מאמרים, תגובות ותכנים מקצועיים ואישיים.
הרשת תרמה לי מבחינת ידע, קשרים עסקיים ואפילו בחיי האישיים. אפשר להגיד שבזכותה נשביתי בקסמי האינטרנט והחלטתי שכדאי לי לעשות הסבת מקצוע ולעזוב את העיתונות. קפה דה מרקר שינתה את חיי ובכלל את פני האינטרנט הישראלי בעידן ה WEB2.0
אבל - וכאן זה אבל גדול מאוד - אני מרגיש שאין פה פיקוח והמדיניות שאתם טווים בעמל רב פשוט שמים עליה פס, והכי אירוני שזה נעשה על ידי אנשי אינטרנט ומנהלי קהילות פעילים וידועים.
ערכים של גילוי נאות, שקיפות מלאה ונימוס בסיסיים, שכל כך חשובים לתפקוד של רשת חברתית-עסקית מצליחה - נרמסים הלוך ושוב על ידי אנשים שאני רק מקווה בשבילם שהם לא כאלה בחיים שמחוץ לאינטרנט, אבל מסופקני.
הרי לפנייך לקט קצר (רק כאלה שבהם שמי מעורב):
וה מבלי לדבר על ספאמים, חסימות, סתימת פיות, שפה גסה, לשון הרע וחוסר שקיפות מלאה - הכל נוגד את מדיניות ותקנון קפה דה-מרקר, אותו כתבתם במחשבה ובעמל רב מתוך כוונהל מנוע תופעות מסוג זה.
יש עוד הרבה דוגמאות, אבל אני לא רוצה לבזבז את זמני בלהיות "שוטר" המצלם תמונות מסך, ובטח לא ה"שטינקר", בזמן שזאת אמורה להיות העבודה שלכם - מנהלי הרשת הזאת המייצגת מותג מכובד שחרט על דגלו קידמה, חדשנות והבנה של הזירה העסקית והאינטרנטית.
במספר הפעמים הבודדות בהם פניתי לגורמים האמורים לטפל במקרים כאלה, לא קיבלתי התייחסות הולמת, ולעיתים לא קיבלתי התייחסות בכלל. ולא ברור לי למה, כי גם לא הייתה שום סתירה לטענותיי. אולי סתם עצלנות או יותר גרוע - חוסר רצון להתמודד עם הבעיה. בקיצור, אדישות.
כן, אנחנו חיים בישראל. וזה "רק" אינטרנט. אבל אני ואתה חיים בישראל ואני ואתה חיים באינטרנט. ואם אנחנו רוצים לשנות דברים כדי שיהיה יותר טוב - אז צריך לעשות מעשה.
אשמח לתגובתך ויותר מזה - אשמח לטיפולך.
בברכה, מאור קפלנסקי |
תגובות (8)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
הקפה הזה לא עשוי מ 100% פולי קפה טהורים. הקפה הזה נטול קפאין לגמרי.
יש פה יותר מדי בלוגרים נטולי אג'נדה ונימה אישית, כל מהותם זה להציץ ולנסות "לדפוק את הבת של השכן".
מנהלי הקהילות שאני נתקלתי בהם די בסדר, ברור שהם מונעי אינטרס אישי, צריך להקפיד על תרבות דיון נאותה, וזה לא נעשה כראוי.
יש הרבה כותבים שמנצלים את הקפה להתנגחות מקצועית, בעיקר מקדמי אתרים למניהם שעושים שמות למתחרים של הלקוחות שהם מקדמים ע"י הכפשות ונאצות.
זה האינטרנט, זו רשת חברתית, זה מה יש ,עם זה נתמודד ועם זה ננצח!!!
ברור ! כמו שאומרים " אדוני חידד את הנקודה ".
דברי הוצאו מהקשרם להבנתי
התכוונתי לכוסיות בירה
יש לי אוסף מכל העולם
צודק. גם אני שמה לב לזה לאחרונה וזה מאוד מפריע.
עדיין אני גולשת פה ויוצרת קשרים עסקיים מעולים, אבל יותר ויותר התנהלויות מזעזעות -בעיקר כמו בלינק הראשונה שנתת, מורידות את הרשת החברתית הזו למקומות מאוד נמוכים.
חבל שהאנשים האחראים לרשת החברתית הזו לא מטפלים בנושא.
כוסיות?????????
לא מכובד!
מאור
תחשוב מה ברי סחרוף היה עושה במצב הזה
מה היה עושה אזרח איטליה
המקום הזה משול לגופת גמל על כביש חוצה ישראל
רק תולעים ורימות נהנים כאן
הייתי מצפה ממך להבחין בכך מזמן
בוא נשתה בירה
יש עוד המון כוסיות שלא ראינו בעולם
בכבוד רב
רן