
בחודשים האחרונים אנו שומעים יותר ויותר על חברות שנקלעות לקשיים ונמצאות על סף קריסה.
המשבר הכלכלי והתייבשות ברזי האשראי הבנקאי מצמצמים מאד את האפשרויות העומדות בפני אותן חברות.
לא עוד תכניות הבראה! לא עוד השבחת חברות! ולא עוד חברות ייעוץ מסורתיות!
לחברות הללו דרוש "צנתור עסקי".
צנתור הוא פרוצדורה רפואית פולשנית וקצרה, שמטרתה "לקנות" לחולה עוד זמן על מנת לתקן את הבעיות מהן הוא סובל. מטרת הצנתור איננה לגרום לחולה להפסיק לעשן או להפחית ממשקלו, שהם ההרגלים שהביאו אותו אל סף התקף לב. מטרתו היא להשאירו בחיים על מנת שיוכל להפסיק לעשן או להפחית ממשקלו.
שינוי הרגלי האכילה או הפסקת עישון על ידי חולה שנמצא על סף התקף לב, לא ימנעו את התקף הלב וסביר שהחולה יגיע במהרה לשולחן המנתחים. כך גם במקרה של חברות בקריסה.
מטרתו של הצנתור העסקי, בדומה לצנתור הרפואי, איננה לפתור את כל הבעיות מהן סובלת החברה, אלא לספק לחברה אויר לנשימה, שיאפשר לה להמשיך ולפעול ובד בבד להתחיל לשנות את דפוסי ההתנהלות שהביאו אותה למצבה.
אל תבינו אותי לא נכון, תכניות ההבראה ופעילות הייעוץ של חברות הייעוץ המסורתיות הן פעולות מצוינות וחיוניות לכל חברה כמעט, אך אינן מתאימות לחברות בקריסה. חברות הייעוץ העסקי והאסטרטגי חייבות להצדיק את מאות אלפי הדולרים שהן גובות ועל כן הן שולחות לחברה צוות שילמד אותה, יקיים שיחות עם עובדי החברה ויאסוף נתונים. אחרי חצי שנה, הן מציגות להנהלת החברה מצגת Power Point מושקעת להפליא, שבסופה מוגש לחברה דו"ח עב כרס מפורט וממצה על מצב החברה עם פירוט כל בעיותיה. לאחר מספר חודשים נוספים, מתכנסת הנהלת החברה למצגת Power Point נוספת (מושקעת אף יותר) שגם בסופה מוגש לחברה ספר עב כרס (גם הוא מפורט וממצה) ובו מיפוי של כל הפתרונות האפשריים ופרק המלצות מיוחד שבו מפורטים הפתרונות הנבחרים. המשמעות היא, שהחברות יתחילו ליישם את השינויים הנדרשים רק חודשים רבים לאחר תחילת פעילות הייעוץ.
במצב החברות היום, תהליך הייעוץ יסתיים הרבה אחרי שהחברה תקרוס וחברת הייעוץ תצטרף לשורת הנושים הארוכה, בתקווה שתוכל להציל חלק משכ"ט שלה.
הפתרון היחיד שיוכל להציל את החברות הנמצאות על סף קריסה הוא, אם כן, הצנתור העסקי.
בפוסט הבא: מהו צנתור עסקי? |
אין רשומות לתצוגה
תגובות (0)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
אין רשומות לתצוגה