"סופיה" - כאן ממול כמו בחו"ל

3 תגובות   יום שלישי, 26/5/09, 10:17

 סופיה" – כאן ממול כמו בחו"ל

לפני שנים, אי שם בשנות השמונים של המאה הקודמת, (וואו, זה נשמע כמו פרהיסטוריה) כשהמטבע הצרפתי עדיין היה פרנק, טיילתי עם בעלי בפרובנס.

 יום אחד, השעה היתה קרוב לאחת בצהריים. ידענו מנסיוננו שאם בדקות הקרובות לא נמצא מקום לאכול, יהיה מאוחר מדי מכדי שאיזו מסעדה תאפשר לנו לסעוד בה.

עודנו מדברים ועינינו קולטות בית שנראה לנו מסעדה. לצד הדלת על הקיר תולה לוח שחור ועליו כתובים בגיר תפריט היום ומחירו. המחיר, כך רשום בגדול, הוא 42 פרנק ותמורתו מציעים לאורח ארוחה מלאה ורבע ליטר יין. זה נראה לנו זול מדי והציפיות שפיתחנו היו בהתאם.

המסעדה היתה קטנה ולא הוצעו לנו מנות לבחירה. זה התפריט וזהו. הנה, נולדה סיבה נוספת לחשד שאנו עומדים "ליפול".

אבל הופתענו, ובגדול.

אני לא זוכרת מה אכלנו למנה הראשונה או לקינוח – אך אני זוכרת היטב את המנה העיקרית: במרכז השולחן הניחה בעלת הבית, ששימשה גם מלצרית, מגש צלי בקר ומגש פולנטה, כל אחד קבל סלט ירוק אישי וקראף ובו יין הבית – ממש מענג חך.

הדהים אותנו כיצד הם יכולים להגיש ארוחה של 3 מנות ויין במחיר כה זול וכיצד הם יכולים להרשות לעצמם להגיש יין כה איכותי.

שנים שאני חולמת שאכנס למסעדה בישראל ויציעו לי במסגרת הארוחה העסקית קראף יין. ובכן, כל זה עדיין לא התממש, אבל נתקלתי במשהו קרוב לזה.

באחד הימים של חודש זה, הגענו בעלי ואנוכי לעיר הגדולה לשם סידורים. בשעת הצהריים הזדמנו לרחוב הארבעה, שהפך זה מכבר למתחם קולינרי. בחרנו לאכול במסעדת "סופיה". כאן המקום לציין שאת מסעדת "סופיה" הכרנו לפני שנים כשהיתה ביפו, ובמהלך השנים אכלנו שם פעמים אחדות. הסיבה שבחרנו במסעדה זו היא שאנו "מתים" על הקבבים שלהם ועל האוכל הבולגרי בכלל, ויש להוסיף שאיננו מתפוצה זו.

הנחנו שמיקומה של המסעדה בתל- אביב ישתקף הן במחיר גבוה יותר של הארוחה והן בשינוי התפריט, אך הופתענו לטובה. התפריט לא השתנה, המחיר לא השתנה ומאור הפנים – כשהיה. מחיר העסקית הפתיע לטובה: ב – 49 ש"ח אכלנו למנה ראשונה האחד חצילים בגבינה והשניה ריזוטו פירות ים. ולמנה עיקרית בחרנו כמובן לאכול קבבים וקציצות האחד עם צ'יפס והשניה עם פירה.

 ויתרתי על המשקה הקל ובקשתי כוס יין לבן, מיין הבית, בתוספת של 10 ש"ח. כאן היתה לי הפתעה נוספת: קבלתי יין איכותי, מהנה ביותר – סוביניון בלאן מסדרת גמלא של יקבי רמת הגולן.

אני עדיין מקווה שבקרוב נוכל לקבל גם קראף יין כלול במחיר העסקית. אך אנו כבר קרובים.

הנה, חו"ל ממש ממול.

דרג את התוכן: