כותרות TheMarker >
    cafe is going down
    ';

    חיים וירטואליים

    כתיבה חופשית על מה שמעניין אותי. החיים הוירטואליים כמשל

    ארכיון

    כיצד רשת חברתית יכולה לסייע לשפר שירות לציבור ע"י משרד הממשלה - דוגמה מהשטח

    4 תגובות   יום ראשון, 14/6/09, 19:16


    שלום רב,

     

    אין כל ספק כי רשתות חברתיות יכולות להיות (ויהיו) כלי לשיפור רמת השירות שניתן לציבור ע"י משרדי הממשלה. השימוש ברשתות חברתיות יהפוך את השירות לציבור ליותר יעיל, יותר מהיר ויותר אישי. להלן דוגמה מנסיוני:

     

    בימים אלה מתקיים השלב הראשון במיון המועמדים לקורס צוערים. לנפי כשבועיים גילינו כי המועמדים פתחו פורום באינטרנט בו הם מחליפים מידע ושואלים אחד את השני שאלות על המבחנים, על הקורס, על משרד החוץ וכדומה.

    נכנסתי לפורום והתחלתי לענות על שאלות המועמדים, תוך כדי שאני מזדהה כנציג מחלקת ההדרכה של המשרד. כמובן שאני לא יכול לענות על כל השאלות שלהם או לפרסם את השאלות של המבחן... אבל ההכוונה הזו ללא ספק עוזרת למועמדים. למעשה, הדבר דומה לטיפול בפניות בטלפון, במכתב, או באימייל, אבל היתרונות של השיחה בפורום ברורים: אני יכול לענות כמעט בזמן אמת, את התשובה שלי יכולים לראות מעומדים אחרים ובכך לחסוך פניות נוספות באותו נושא. ובמידה ולמועמד יש שאלה יותר ספציפית או אישית הוא יכול לתת לי את האימייל או הטלפון שלו ואני חוזר אליו, כמו שכבר עשיתי. התנסות ממש מועילה. ראו קישורית לפורום.

    http://sc.tapuz.co.il/communa-29928-0-.htm

     

    והמסקנה בשורה התחתונה: בהשקעת זמן וכוח אדם חכמה כל משרד ממשלתי שנותן שירות לציבור יכול לשפר את רמת השירות שלו פלאים, ובדרך גם לשפר את תדמיתו בעיני האזרחים... תסכימו, שתי מטרות ששווה להשקיע בהן...

     

    ערב טוב.

     

    ירון

     

     

    דרג את התוכן:

      תגובות (4)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        20/6/09 09:41:

      שלום אבי,

       

      תודה על תגובתך. נכנסתי לאתר שלכם והוא אכן נראה מרשים. גם לנו יש מידע למועמדים, אבל הסרטונים משדרגים את העסק באופן משמעותי.

      מה שהופך את הטיפול במועמדים ליותר יעיל ואישי זו האפשרות להידבר איתם. בתחילת תהליך הגיוס לקורס הצוערים החדש ערכנו אירוע של שאלות ותשובות בפורום של YNET. במשך 3 שעות ענינו על עשרות שאלות און-ליין. אבל למרות שנערכנו בכוחות מתוגברים, לא יכולנו להתמודד עם המאסה הגדולה של הפונים. היו מאות גולשים וחלקם היו מאוכזבים שלא ענינו להם.

      לפני כחודש גילינו פורום שהוקם בתפוז ע"י המתמודדים לקורס והתחלנו לתקשר איתם. אין ספק שזה עוזר להם. ולנו כמובן יותר קל להתמודד עם השאלות כיוון שלא כולן מגיעות באותו זמן.

      לקראת הגיוס הבא אני אמליץ במשרד שנקיים פורום שאלות ותשובות שיימשך לאורך זמן ולא יהיה חד פעמי. אינני בטוח שנוכל להקים פרורום כזה במסגרת אתר המשרד בגלל מגבלותיו, אבל ניתן יהיה לבדוק חלופות אחרות.

       

      יום טוב,

       

      ירון

        16/6/09 18:09:

      הי ירון,

      יופי של רעיון.

      אני מבין שהצטרפת לפורום שהוקם על ידי המועמדים. האם חשבת ליזום פורום כזה במסגרת האתר של משרד החוץ?

      אני מנסה לקדם רעיון כזה באתר הגיוס של לאומי - לאחר שלפני מספר חודשים שידרגנו אותו משמעותית עם סרטונים ותכנים רלבנטיים למועמדים. יתכן ופורום או מסגרת אחרת של דיון O/L יכול להיות עם ערך מוסף משמעותי.

      מציע לך להיכנס לאתר ולהיתרשם

       http://www.leumi.co.il/Leumi/Home/0,2777,6113,00.html

       

      מה דעתך?

      אבי

        16/6/09 16:33:

      שלום גילה,

       

      בלוג זה אחד הנושאים הבעייתים מבחינת הגופים שמייצגים עמדה רשמית באינטרנט.

      בבלוג חייבים לאפשר החלפות דעות כולל ביקורת, ולפעמים ביקורת מאוד פוגענית. ישנו בלוג של הקונסוליה בניו-יורק, ואנחנו פותחים בלוגים ad-hoc במצבי חירום, כמו למשלבמהלך מבצע עופרת יצוקה. אבל אין בלוג רשמי בינתיים, אנחנו עובדים על זה. מנסים להסתכל בחו''ל, למשל בלוג של מחלקת המדינה.

       

      ירון

        15/6/09 19:11:


      אני אוהבת את הגישה שלך. ומה עם בלוג למשרד החוץ? 

      גילה גדעון

      יועצת מדיה חברתית וניהול גיוסי עובדים | www.gilagideon.co.il

      פרופיל

      גמבורג
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין