כותרות TheMarker >
    ';

    אומרים שיהיה פה שמח - בלוג תכנון

    בלוג בנושאי תכנון, תחבורה, תל אביב, חזון, ניתוח מגמות ודיעות אישיות.

    מה לעשות עם כיכר אתרים

    2 תגובות   יום רביעי, 17/6/09, 00:26

    אז מה אפשר לעשות עם הפיל הלבן הזה?

     

    להרוס כמובן, זו התשובה הקלה ביותר לכל דבר שלא מוצא חן בעינינו, כמה נחמד אם הכיעור הזה פשוט לא היה נולד, ואם כבר נולד, כמה נחמד אם הא פשוט ייעלם.

     

    בכל מה שקשור למבנים גדולים ומגלומניים,  זה בדרך כלל לא אפשרות סבירה, צריך למצוא דרך לעבוד עם הקיים.

     

    לרוע המזל המבנה הוא בבעלות פרטית, ולרוע המזל היותר גדול, החנויות בו שייכות לאנשים פרטיים שקנו אותם לפני שלושים שנה, ואפילו לבעל המבנה אין יותר מדי אפשרות לעשות איתם משהו. רעה חולה דומה גם אחראית לחלק מהמצב בתחנה המרכזית.

     

    אפשר לחכות שנים עד לקבלת הסכמות מכל הגורמים המעורבים תמורת פיצויים הולמים, שיאפשרו מהפכה בכיכר, או לחפש את הפתרון הפרקטי שעובד עם הקיים כפי שנעשה בהצלחה בנמל תל אביב.

     

    האם יש איזשהו פתרון פרקטי? לדעתי כן.

     

    תיאור הבעיה 

    הכיכר שאנחנו כל כך אוהבים להשמיץ מורכבת מכמה מפלסים.  מפלס הרכב אמנם נורא ואיום, אבל הוא גם לא מעניין את הולך הרגל.

    מפלסי הביניים נוראיים ואיומים, מסריחים משתן וריח אגזוזים, חשוכים וריקים מחנויות פעילות, כרגע גם הם לא מעניינים את הולך הרגל, או ליתר דיוק מפחידים אותו. נשאיר אותם לשלב הבא.

    וגג הכיכר? שם מצוי הפוטנציאל.

    באופן מפתיע, הולכי הרגל לא מדירים רגליהם מהכיכר הלא סימפטית, זהו ציר מעבר נוח משדרות בן גוריון לטיילת ולגן העצמאות ורבים משתמשים בו. אפילו המדרגות הרבות בירידה לטיילת לא מרתיעות את מרבית האנשים, שאפילו לא שמים לב למעלית העגולה ממזרח להם  (תודו שלא ידעתם על קיומה, אבל בדקתי אותה בשבילכם, היא לא עובדת).

    מצד שני, אף אחד לא מתעכב בכיכר, למעט קבוצת טאי-צ'י בודדת פעמיים בשבוע. כולם רק עוברים בה ממקום למקום, מנידים ראש בעצב וממשיכים. אם רק נצליח לגרום לחלק מהם להישאר...

     

    תיאור הכיכר:

    מבט ממרכז הכיכר סביב סביב מגלה את התמונה העגומה הבאה, מדרום צלחת בטון עם קירות זכוכית אטומה,  הקולוסיאום המחודש. לפניו אמפי קטן מבטון  שמעולם לא שימש כבמה להופעות

    ממזרח, מעקה בטון מסיבי, כמה ספסלים מבטון וכיסאות ושולחנות מבטון עם ציור של משטחי דמקה.  

    מצפון, מלון מרינה עם חנויות ריקות מתחתיו, גם פה שולט הבטון.

    ממערב, שלושה מבנים עגולים  מבטון שמשמשים כפיצוציות וכבתי קפה ללא הוד וללא הדר, מעליהם 12 פטריות מבטון ומאחוריהם מבצבץ מעקה בטון, וכמה תרנים מהמרינה.

    וכל המשטח מצופה באבן, אמנם לא בטון, אבל משמימה לא פחות. 

    אז מה היה לנו? בטון בטון ושוב בטון, איפה הים?, איפה קצת ירוק? פלא שכולם עוברים בסך?

     

    הפתרון המוצע:

    מסתבר שהעירייה היא זו שאחראית על השטחים הציבוריים במבנה, באמצעות חברת אתרים, ומסתבר גם שרוצים קצת לשפץ שם ב-2009, אבל מה הולכים לעשות?

    כיכר אתרים מעולם לא מיצבה עצמה ככיכר עם התרחשויות, בשביל זה יש את כיכר רבין, כיכר הסינמטק, כיכר סוזן דלל ועוד. לכן אין טעם לשמרה ככיכר מרוצפת ענקית. הפיכת חלק מהריצוף לדשא ירוק ושבירת המראה השטוח על ידי כמה גבעות מלאכותיות שבראשן עצים קטנים, יכולים לתרום מאד לחוויית המעבר בכיכר, בכך כבר ישתפר המצב לכל מי שמשתמש בה היום.

    כמה מתקני שעשועים מוצלים, גינת כלבים ויצירת אמפי מגבעת דשא במקום מבטון, יגרמו לחלק מהאנשים לעצור בכיכר. מכאן קצרה הדרך להתאוששות חלק מהחנויות הגובלות בכיכר מצפון.

     

    עד כאן קוסמטיקה, שאין לזלזל בה, אבל עכשיו אפשר להתניע תהליכים גדולים יותר.

    הייתי הורס את כל המבנים במערב הכיכר, העיגולים והפטריות, הם רק מסתירים את נוף הים והמרינה ולא תורמים מספיק בתמורה. במקום אפשר לייצר מתקן הצללה קל יותר, שיעודד אנשים לשבת עם הפנים לכיוון הים בדומה למתקני ההצללה לאורך הטיילת.

    ניתן לייצר שביל אופניים מהגשר של גן העצמאות בצפון הכיכר לחזית שלושת המלונות בדרום הכיכר, ומהם לטיילת דרך מורד הרברט סמואל, זה יהיה טבעי יותר מרמפות הנגשה לצד המדרגות התלולות לטיילת וישפר גם את חזית המלונות לרחוב הירקון שבינינו, היא די מכוערת.

    הייתי משפר את הקשר בין החנויות במפלס הביניים שפונות אל בריכת גורדון, אל הטיילת החדשה שנבנתה שם באמצעות מספר גרמי מדרגות קטנים לאורכה. במקביל הייתי חוסם לחלוטין את מסדרון השתן בצידן האחורי, עם המרפסת הפונה לעבר מנהרת המכוניות הלא סימפטית, והופכו למסדרון לוגיסטי בלבד כמו שיש בכל קניון מודרני מאחורי החנויות.  את פירי המדרגות הספירליות המובילות מהכיכר למסדרון הבעייתי הזה ניתן גם לבטל. קיר שיסגור את המסדרון לחלוטין ודלתות פלדלת שהמפתח להם מצוי רק בידי בעלי החנויות יבטל את השטח הציבורי הבעייתי הזה, ינתק את הכיכר העליונה ממעבר המכוניות ויפנה את הולכי הרגל למרפסות הפתוחות לים.

    את המסדרונות הריקים שמתחת למלון מרינה ניתן לבטל על ידי איחוד החנויות והגדלת שטחם, באופן שישאיר רק את המעבר הרחב לגן העצמאות. הגדלת שטח החנויות תאפשר לעסקים מגוונים יותר להשתמש בהם.

     

    אחרי שנעשה את כל זה אפשר להרוס את הכיכר עם הרגל בפה 

     

    דרג את התוכן:

      תגובות (2)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        4/7/09 16:30:

      עוד מחשבה לרעיון:  לחבר את הכיכר לחוף הים.

      זה יכול היה להיות מדהים, אם היו יוצרים מדרגות - לכל אורך הכיכר (מצפון לדרום) - וכך היתה הככר הזו הופכת למקום מרכזי בדרך אל הים ובחזרה ממנו.

        22/6/09 15:21:

       

      איך קורה שהעירייה מפספסת חתיכת נדל'ן על שפת הים ומשאירה אותה במערומיה?

       

      בעצם אפילו השינויים הקוסמטיים שאתה מתאר יאפשרו לכיכר להפוך להיות חלק מ"גן העצמאות" - הסוף (או התחלה, תלוי מאיפה מסתכלים) של הגן, עם אופי מרוצף ומיועד יותר לבעלי משפחות ובעלי כלבים. זה רעיון מצויין, לדעתי.

       

      ארכיון

      תגיות

      פרופיל

      אמיר שלו
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין