מכירים את השיר "בלדה לעוזב קיבוץ" של יענקל'ה רוטבליט?
לפני חמש שנים עזב את הקיבוץ
ירדנה ואשר עזבו את הקיבוץ. לא קל היה לירדנה לעזוב את הקיבוץ החם והנעים, אבל האהבה חזקה מהכול וירדנה בחרה ללכת אחרי אשר. ההתמודדות עם הרשויות, פתיחת חשבון בנק, תשלום החשבונות החודשיים, שבעיני כל עירוני הם עניין שבשגרה, עוררו בירדנה חששות וספקות, אך התושייה שבה ניחנה עזרה לה להתמודד עם כל מהמורה.
אשר, זה עם הבלורית המתנפנפת, הוא אדם מלא אמביציה ויצירתיות, ראשו תמיד מלא רעיונות כרימון. יש אנשים שנולדים אנשי מדע, ואשר הוא בדיוק אדם כזה, מדען בנשמתו. מאז שסיים תואר בהנדסה ותואר בחקלאות, לבשו רעיונותיו צורה של "חקלאות מהונדסת". תציבו לו בעיה או אתגר ומיד יתחילו גלגלי מוחו לנוע בחיפוש אחר פתרונות טבעיים לבעיה. הוא בקי בספרות המדעית, מתעניין בחידושים, צמא ללמוד ולשתף אחרים בידע שרכש.
ירדנה היא אשת רוח וחינוך עם רגליים נטועות חזק בקרקע. היא מצחיקה, יצירתית, נעימה ומלאת חיים, אישה מיוחדת. ירדנה ואשר רכשו להם חברים חדשים, התיידדו עם השכנים ולמדו להכיר את אורחות העיר. ירדנה מצאה עבודה כמורה וספרנית ואשר הקים מעבדה שבה חקר את צמחי המרפא, מיצויים, תהליכים ותערובות ופיתח מוצרים.
חייהם נכנסו למעין שגרה, עד שיום אחד לפני חמש שנים גילתה ירדנה שהיא חולה בלוקמיה כרונית. הבשורה נחתה על אשר וירדנה כרעם ביום בהיר. הרופאה בבית החולים המליצה לירדנה לעבור טיפולים כימותרפיים. החומר הכימי שהוזרק לה פגע בתאים הרעים והטובים כאחד, שיערה נשר, וכל טיפול לווה בתופעות לוואי קשות: בחילות הקאות וחולשה נוראה. לבו של אשר נשבר בו למראה סבלה. במעבדה היה אשר פורק מקצת מן העול שעל לבו ומשתף את ד"ר מרים וילצ'נין, שעבדה איתו, במתרחש. מרים הייתה עולה חדשה מרוסיה, שאומצה על ידי ירדנה ואשר והפכה לחברה קרובה של הזוג. "אולי תכין לירדנה תערובת של צמחי מרפא שתחזק אותה ואת המערכת החיסונית שלה", הציעה מרים.
ההצעה הניעה את אשר לפעול, הוא ומרים החלו לחפש בספרות המדעית חומר על צמחי מרפא מחזקים ואנטי סרטניים כאחד. הכורכומין, החומר הפעיל שמופק מקנה שורש הכורכום, היה חומר שאשר הכיר היטב מביקוריו בהודו וממחקרים שקרא. הוא ידע כיצד למצות אותו ולהכין ממנו תמצית יבשה, את הצורך לשלבו עם פפרין, החומר הפעיל בפלפל השחור, כדי להגביר את ספיגתו במעי. אלפי מחקרים ומאמרים מדעיים נכתבו על הכורכומין, וכל יום כמעט מתגלה פן חדש בסגולותיו. גם החומרים הפעילים באכינצאה, השנויה במחלוקת (ועל כך ארחיב בפוסט אחר), התימין והקינמון הוכחו כמחזקים את המערכת החיסונית וכנוגדי זיהומים. השניים הסיקו ששילובם של כל אלו יחד ייצור תערובת יעילה מאוד שתסייע לחיזוק המערכת החיסונית. שביב של תקווה ניצת בלבו של אשר, והוא ומרים החלו להכין תמציות של החומרים הפעילים בצמחים אלה. כעבור כמה ימים הייתה התערובת מוכנה לשימוש. בעזרת כף חילק אשר את התערובת למנות קטנות, שאותן שפך לשקיות קטנות נייר חום. כל שקית הכילה כף אבקה מן התערובת.
ירדנה הייתה מוכנה לנסות כל דבר כדי להיטיב את הרגשתה, גם לשתות את התערובת המוזרה. כעבור מספר שבועות חלה התאוששות במצבה, ניצני שיער החלו להופיע על ראשה והרגשתה השתפרה, אך הדבר שהפתיע את הרופאים יותר מכול היו התוצאות של בדיקות הדם שלה. הרופאה האונקולוגית הביעה שמחה ותהתה בקול על השיפור הפתאומי, אז סיפרו לה ירדנה ואשר על התערובת המיוחדת.השמועה על התערובת עשתה לה כנפיים, וחולים אונקולוגיים נוספים ביקשו לנסות את התערובת. מאז כאמור חלפו חמש שנים, ירדנה שבה לאיתנה ועקבות המחלה לא ניכרים בה כלל. אשר יצר בינתיים קשר עם אנשי עסקים, שסייעו לו להקים את חברת ח. תמציות צמחים בע"מ. החברה מייצרת היום סדרה של תוספי תזונה על בסיס תמציות מצמחי מרפא שבראשן הכורכומין. ירדנה ממשיכה להשתמש מדי בוקר בתערובת שהפכה בינתיים לכמוסות ונקראת היום HerbPlus Balance.
"חשוב לי שתבהירי לאנשים שהכורכומין מסייע לא רק לאנשים חולים אלא בעיקר לאנשים בריאים, כי הוא פרופילקטי. הכורכומין הוא חומר נוגד סרטן ונוגד דלקות,כלומר הוא בעל תכונות מונעות סרטן ודלקת", ביקש אשר. אני מקווה שהפוסטים שאכתוב על כורכומין וצמחי מרפא נוספים יניעו את הקוראים לקרוא ולהעמיק בנושא והם יגלו זאת לבד.
אחרית דבר, ספטמבר 2011
אשר חציר נפטר בפתאומיות ביום שישי 16 בספטמבר 2011. יהי זיכרו ברוך!
|