| בואי בואי יה מזדיינת, כן כן את יה שרמוטה, זוזי משם יה מוצצת.... - אלה רק חלק ממשפטי המחץ ששמעתי מילדים בני 12 על עמוד התצפית בלונה פארק השבוע. דווקא ניראו בני טובים החברה. יש לי מנהג מגונה. אחת ל - 35 שנה אני מרביץ ביקור בלונה פארק בתל אביב. הקודם היה בתחילת שנות השבעים אז הייתי בן 10 ונשבע לכם שלא ידעתי בכלל שיש מילים כאלה. השבוע ביקרתי בלונה פארק בפעם השניה בחיי לאור תחנוניה של הבת 10. דבר כמעט ולא השתנה שם במהלך העשורים האחרונים ודאי וודאי שלא ניקו שם מאז אבל בכל זאת רציתי לשתף אתכם במספר תובנות: - א. כפי שהבנתם הלשון של ילדים בני 12 של היום זה לא מה שהיה פעם. מאחר וערוץ 1 נשאר אותו ערוץ 1 לא נותר אלא להניח שאת ההשפעה הרעה הם ספגו מערוצים 2 ו - 10.
- ב. תורים. אוי התורים. זה שהילדים קופצים מעל הגדרות ונדחפים הישר לראש התור מיד עם יציאתם ממתקן לצורך סיבוב נוסף מבלי לאפשר לאחרים בכלל להיכנס - זה מילא. אבל שהורים (דווקא ניראו בני טובים) ירימו את ילדיהם מעל כווולללם ויבריגו אותם בברוטליות בראש התור זה מה זה מרגיייזזז. אין בושה וזה אולמרט אשם!
- ג. למי שלא היה אספר כי את כל המתקנים מפעילים בני נוער. לא היה קשה להבחין בעובדה המדהימה שמרבית עובדי הניקיון הם בני נער יוצאי אתיופיה ואילו מפעילי המתקנים עצמם הם בני נער צפונבונים. למה מה בכניסת העובדים יש סלקטור שמצביע זה זה וזה זה?
- ד. לא משנה כמה גילגולים בפוגה עשית בקורס טיס ואיזה גובה גלים חתכת בדרך לקפריסין מבלי להקיא - תמיד אבל תמיד כאשר יסובבו אותך עם הבת 10 בתוך אווירון צעצוע ממתכת בלונה פארק ותירצה להיות אבא גיבור - תיגמור חיוור מזיע ועל ארבע בסיום ה"סיבוב" לקול צהלות ה"עוד הפעם" של הבת 10.
אז נתראה בלונה פארק ב - 2042? |
תגובות (15)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
רק שתדע לך שהילדים לא מייחסים את המשמעות המילולית למילים שהם הוגים.זה יותר ביטוי לאי נחת .כלומר הם לא ממש מתכוונים להגיד לחברתם שהיא מזדיינת באמת,אלא מתכוונים להגיד לה שהיא מעצבנת או משהו כזה.
זה אותו ויכוח על המילה "כוסית"למשל שבאה לבטא מחמאה ,להגיד "את נראית סקסית.
וכך הנוער מתייחס אל המילה הזו ומתעלם מהשורש הגס שממנו היא באה,מה שאנחנו לא יכולים לעשות.אנחנו לא יכולים להתעלם מהמשמעות האמיתית של המילה.
ולדעתי זה סתם פער דורות.ועולם אחר.
הלכת רחוק
זפזפ לערוץ הילדים
כמה ילדים קוראים ספרים ? איזו שפה יש בהם ? עומק ואוצר מילים ?
הורים ? הבוקר חברה סיפרה לי שהיא תממן מבחן שיכתיר את בנה כזכאי להקלות בבגרות בשגיאות כתיב והבנת הנקרא, זאת אומרת שהוא יוכל לעשות כל בחינה בכפול זמן.
לאן מגדלים כאן ילדים ?
תחלקו רשיונות להורות (ונראה אתכם מצליחים לפסול על בסיס הכנסה גבוהה)
או שנעבור לאירלנד.
חג עצמאות שמח
נכנסתי לפוסט, כי אני מכירה אותך, אחרת, כותרת כזו עושה לי חשק לברוח.
לא יודעת מה עם השפה, והאם בני טובים דוברים בה היום לעומת "הערסים והפרחות" של פעם....
ומה זה ה "בני טובים" הזה? כמו הבני טובים שרצחו את נהג המונית רוט???.
אין בני טובים ואין בני רעים, והדור הזה לא רע יותר. אני לא מאמינה ב "דור הולך ופוחת". אני מאמינה בדור הולך ועולה. מה שבטוח, דור הולך ודור בא, והדור הישן תמיד תהיה לו ביקורת על החדש.
ברור שלטכנולוגיה מתקדמת יש את ההשפעה שלה: היום יש יותר ערוצי טלביזיה ויש אינטרנט שמשפיעים את השפעתם.וכך הלאה עד לסוף כל הדורות. ובעיקר אני רואה את הטוב. אינטרנט יכול לחבר לאתרים קשים ואינטרנט יכול לחבר לעולמות אדירים של ידע והבנות חדשות.
נאה שאתה מואיל להתבונן ולהקשיב.
צא מהמכונית הממוזגת, מהקוקפיט, ממועצת המנהלים, מהקילומטר הרבוע שסביב הבית ותגלה עולם גדול, מכוער אך גם קסום.
דווקא בזה אולמרט לא אשם ....
- אשמה בכך חברה שנערה מעצמה את רוב מה שהיה טוב בה ,
ההילה עברה מערכיות לכוחניות ואגואיסטיות.
נכון מה שנאמר למעלה , כולם נחשפים לאותו גועל נפש אבל לא כולם מאמצים אותו ...בגדול, לא נעים להיות זה שמציג את זה כך אבל הכל באמת בא מהמשפחה ומה לעשות, משפחות עלובות מתרבות פי כמה ממשפחות טובות... האיזון הופר !
הזמנים של "אנו באנו" נקברו תחת שכונות של ערסים עברינים ויאללה בלגאן...
ניתוח חד. מדוייק. רפרובוקטיבי, מצחיק, מבכיא
מצויין.
וחשוב.
ולסיום - אהבתי את "וגם בזה אולמרט אשם...".
נהדר איך ההפוך על הפוך עובד.
ורק שיזרח כבר הכוכב בכיסי, כי הפוסט הזה שווה הרבה.
יקירי, כמו שאבא שלי אומר:
If you chop wood you get splinters.
מי הולך ללונה פארק? עברתי 21 שנות הורות והייתי שם רק פעם אחת - ביום הולדת. הילדים שלי עשוקי לונה פארק.
אבל ברצינות רגע, צורי מעלי צודק - זה נמצא בכל מקום והדיבור הזה הוך נורמטיבי. יחד עם זאת, הילדים שלי גם רואים את התוכניות ובכל זאת לא מדברים ככה (אולי כשאני לא נמצאת) אבל עדיין הבית הוא משמעותי.
אל תתיאש.
אני מקווה שניפגש הרבה קודם....
נ.ב.
תיסלם על הכותרת שואבת הרייטינג - יש מן טרנד כזה להשתמש בפועל ז.י.ן למשיכת קוראים?
התחלתי להצטער שהגבתי אליך.
כל פעם שאני בודק את הפוסטים שהגבתי אליהם המילים המגעילות האלה נשקפות מהכותרת.
אתה טייס ועל זה אני כבר מסמפט אותך
והרגת אותי עם היציאה "בזה אולמרט אשם"
ושצימצמת את מאגר אוצר המילים של הילדים לערוץ 2 וערוץ 10
אני אומר לך זה המוזיקת ראפ הזו
חחח
כנראה ככה אבא מדבר לאמא בבית..
עצוב..
בואי בואי יה מזדיינת, כן כן את יה שרמוטה, זוזי משם יה מוצצת.... -
כמה עכבות היו לך לפני שפתחת ככה את הפוסט?