תוך כדי הכנת מצגת להרצאה פרטית מחר, עברתי על מצגת מעולה של אורי ברוכין אותה הורדתי מהבלוג שלו (עברתי במובן של קופי, פייסט והחלפת הקרדיט)(סתם, נו). יש שם תמונה נהדרת של מפה תלת מימדית של הקשרים החברתיים בין קצת יותר מ-2000 חברים בפליקר. מדהים, לא? (אל תסתפקו בתמונה שכאן, תראו את זו ברזולוציה הגבוהה)
ומתי יעשו אחד כזה בקפה?
שימו לב לעוד משהו: הספירה הזו מורכבת מכמה צבירים דחוסים של אנשים שמכירים כולם את כולם, המחוברים ביניהם בקשרים פחות עמוסים, דרך נקודות צומת מעטות. זה דבר שמוכר בכל רשת חברתית, וירטואלית או לא (כולל שאלות של מי עשה את מי בתיכון בארה"ב). תסתכלו על הצביר השמאלי והעליון ביותר. הוא מחובר למרכז העניינים על ידי שני אנשים. תסתכלו מקרוב ברזולוציה הגדולה - אלו הם סטיוארט וקתרינה, המייסדים של האתר הנהדר הזה. זה בטח אומר משהו שהם רק צומת אחת במבנה הכללי, טיפה שמאלה ממרכז העניינים של החגיגה הגדולה.
ואם אנחנו כבר כאן, הביטלס
המצחיק, כמובן, הוא שמבחינתי אני עובד מאוחר. מה שיותר מצחיק זה שהפוסטים בבלוגים של הקפה עדיין לא פתוחים לגלישה מבחוץ. אני מתכוון לציין את הדבר בפוסטים שלי, וממליץ לכם לעשות זאת גם. |