היכן להתחיל, סיפור שהוא בעצם תיאור של מציאות עגומה. הצטרפתי אל יפעת וקרן, שתי פעילות במחסום-watch. בשלוש בבוקר קבענו לצאת לבקעה. נסיעה של שעה וחצי. בדרך קיבלתי תידרוך על המחסומים, על מה שאני עתיד לראות ועל נוהל העניינים. יפעת וקרן הן צוות שיוצא יחד ולשתיהן נסיון רב בעולם שכל כך קרוב פיזית אבל מאד מרוחק . יפעת מנהלת את דו-השיח וקרן מגבה ומצלמת. בחשיכה אנו יוצאים.
בדרך למחסום חמרה, אנו מזהים עדר שמתהלך ללא רועה, מוזר הן אומרות, היכן הרועה? כמה מאות מטרים הלאה, עוצר אותנו פלסטיני שמכיר את השתיים. זהו ע. שבמתח עצור מספר שעצרו את אחיו ח. שרעה את עדרו ליד ביתו. הסיבה למעצר לא היתה ידועה לו אבל דאגתו לאחיו ניכרה מאד. במחסום ראינו את ח. כורע על ברכיו ומכוסס את צפורניו. החיילים לא היו "מאושרים" עם בואינו, אבל, סיפרו שהוא עצור מכיוון שלא נשא עליו תעודה מזהה ולכן יוחזק במעצר עד לבוא המשטרה.
לשוטרים שהגיעו תוך זמן קצר לא היה עניין בח. אין לו עבר בעייתי ואם תעודה מזהה תוצג הוא ישוחרר. יפעת וקרן נסעו עם האח ע. להביא את התעודה. אני נישארתי במחסום שהתנהל לאיטו. בינתיים עלתה השמש והחום החל להציק. ח. ישב בשקט וחיכה כמו הפלסטינים שחיכו בשקט עד שהמחסום ייפתח שוב. משמרת החיילים התחלפה וקבוצה חדשה איישה את המחסום.
כאשר הגיעה התעודה הנכספת, לא ידעו החיילים על מה שנקבע עם המשמרת הקודמת וסירבו לשחרר את ח. לא אספר את כל התלאות שהוא עבר, רק בקצרה שעברו שעות עד לשחרורו. תפסנו מרחק על מנת "לא להפריע" לחיילים בעבודתם ואז הוא חטף מכות, שוחרר, נעצר, שוחרר ונעצר שוב. עד שמג'יד, קצין דרוזי נעים הליכות שהיה נוכח במשמרת הראשונה, הגיע והסדיר את העניינים.
גם נגד יפעת הופעלה אלימות, פיזית ומילולית כאשר אחד החיילים ניסה לתקוף אותה וחיילים אחרים היו חייבים לעצור בעדו. יפעת עמדה ללא נוע, ידיה משולבות וגבה זקוף, גאה ומודעת לשליחותה, ספגה קללות מאותו חייל אלים.
חשבנו שהסיפור הסתיים ונפרדנו בלחיצות ידיים מח. וע. והם יצאו לדרכם כמונו, חזרה לתל-אביב השאננה. לאחר כחצי שעה נסיעה קיבלנו טלפון בהול שסיפר על כך שלאחר שנעלמנו בעיקול הדרך, רדפו החיילים אחרי הטרקטור האיטי בו נסעו השניים, עצרו אותם בצעקות: נראה אותכם גברים עכשיו היכו אותם ואיימו עליהם. כמעט שחזרנו למחסום אבל, טלפון נוסף הבהיר שבסוף הם שוחררו.
המוטיבציה שלי לצאת לשטח היתה לראות כעיתונאי במו עיניי את מה שקורה בשטח. אני מעדיף להיות במקום שבו קורים הדברים על מנת לקבוע את דעתי האישית על סמך מראה עיניי ולא דרך פילטר של מישהו אחר. לקצין ששאל אותי במחסום מה אנחנו בעצם עושים שם, עניתי שאנחנו שם גם בשבילו, מכיוון שביקורת רק משפרת את המצב. היא גורמת לחיילים להתנהג כשורה ולפלסטינים הנוכחות שלנו נותנת את ההרגשה שהם לא לבד ולכן הם רגועים יותר.
באתי כצופה מהצד לראות מה קורה במחסומים. יום אחד בלבד, כאשר, הפלסטינים עוברים מחסום זה פעמיים ביום ומחכים בסבלנות לא יתוארת בחום הרב לפתיחת מחסום שרק אלהים יודע מתי ייפתח שוב ולמה הוא סגור. רוב החיילים עשו את עבודתם כראוי אבל, היו בכל משמרת שניים שלושה מהם שחיפשו סיבות להתנכלות. אותם "חברה" גורמים לנזק בל ישוער יום יום במגעם עם אוכלוסיה אזרחית חפה מפשע בדרכה מהבית לעבודה, לימודים ובחזרה.
לא אכנס כאן לסיבות להימצאות המחסומים שם. הנקודה שרציתי להעלות היא הנזק, הרוע, שמופעלים יום יום נגד חפים מפשע, ביניהם ילדים נשים וזקנים. לא ייתכן שתהיה ענישה קולקטיבית לקבוצת אנשים גדולה, בגלל שאיזה חייל, קם על צד שמאל או שתמיד הוא מתעורר כך, עם רוע בלב.
הכל היה יכול להיות אחרת עם גישה שונה. מתי נבין שזו משוואה ישרה ופשוטה: כמה שיהיה להם טוב יותר, כך יהיה גם לנו.
1) זה היה תלוי כך, רק לצלם ואיך אפשר שלא, כל כך סמלי. 2) סוף סוף נגמר הסיוט ואפשר להמשיך עד לסיוט הבא. 3) סוף סוף נגמר הסיוט ואפשר להמשיך עד לסיוט הבא. 4) הברזלים האלו נותנים לי הרגשת מחנק ואני רק מתבונן. 5) בלי מילים. |
תגובות (247)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
שמח שהגבת כאן תמר ומצטער על האגרוף. מה שעשיתי בסך הכל מאד מוגבל.
מרגישה פיסית- כמו אגרוף בבטן עם בחילה ולחץ כמו על סף התקף חרדה-
במיוחד כשיודעת שאני לא עושה מאום למיגור הרוע הזה
שמחלחל גם אלינו מבית...
חשוב מאד שמביא ומזכיר.
עשית לי את היום פ. תודה
תודה נודד, שלא יגמר בדמעות.
http://www.youtube.com/watch?v=iHvkQUcE7xE
צריך ללמד את זה בבתי הספר!
והשאלה המתבקשת מדבריך היא, איך השמאל עצמו, ילמד בלי כוח?
ואיזה כוח צריך להפעיל על השמאל בכדי שיבין?
לפי דעתי זה על גבול לשון הרע, מה גם שחוזר כאן בבלוג כבר פעם שלישית.
תרגע י.ד, יש לך יד מהירה, תשתמש בה במקומות שצריך.
אתה מוזמן להביט בפוסט הזה שלי שהוקדש לגלעד שליט:
http://cafe.themarker.com/view.php?t=774862
ברגע שאתה מביע עמדה נגד עמדה ,לגיטימי. כפי שכתבת בתגובה אחרת שלך.
אבל ברגע שאתה מגיב לגופו של מביע, זה כבר לא לגטימי. {מה גם, שמנקודה זו, זה שיח חרשים, כי "הלכה" ההקשבה} . למה יש את הצורך לפגוע באדם שמביע אחרת ממך, מנוגד ככל שיהיה?
למה צריך לפקפק בשפיותו?
אני לא מבינה סוג כזה של הבעת עמדה, זה ביזוי אישי. וזה מכוער.
אולי כדאי להצמד לעובדות ולדעות ולא לגלוש מעבר לכך. רק כך ניתן לשמור על רמת ויכוח נאותה - שכלכך צרמה לך לפני שתי דקות.
והנה אתה כבר עושה את אותו הדבר.
הטרור הפלסטיני משחית חיים
ומחסל למשפחות שלמות את החיים
מישהו מכל יפי הנפש שבכם חשב על גלעד שליט?
*
אז מה לעשות עם אלו שמתנדבים לצאת לקרב מהסיבות השמורות להם? אני מוכן לתלות רק את עצמי.
נכון, להולנדים יש את ה"וואלס עם קאראצ'יץ'" שלהם, סרברניצ'ה שרובץ על מצפונם אבל לא מציק להם במיוחד.
אין לי שום בעיה עם דעה מנוגדת, אין לי שום בעיה להקשיב לדעה שחרוצה שלא משתנה וכנראה גם לא תשתנה.
לא נסתם לאף אחד הפה כאן למרות דעות שונות ומנוגדות. חופש הדיבור הוא הבסיס לחברה שוויונית, מסכים
איתך בהחלט והדוגמא שהבאת עם הסטודנט ששרף את עצמו מעלה שאלה אחרת של אלימות שונה והאם היא
מותרת כי אתה בעצם פוגע באקט זה רק בעצמך.
רק אתמול נלחמו בקרואטיה. רצחו בסרביה שנאו בסלובניה וההידר אהב יהודים בגרמניה. הכל שקוע מתחת לפני השטח גם שם. שוודיה מתגיירת כולה ואוהבת יהודים. ואנחנו כבת יענה טומנים ראשינו מתחת לאדמה.
כל העניין שכל פוסט בנושא כאוב מעורר בעיקר דעות פוליטיות אשר בדרך כלל לא ניתנות לשינוי . כאותה חבית מים שאוכסן בה ייש הטעם נשאר לעד. גם אני עברתי מלחמות צודקות יותר או פחות(אין מלחמות צודקות) והרבה מאד מחברי נמצאים היום בעולם שכולו טוב. כל הטראומות טובות עבור אחרים ולא לעצמך . החיים נמשכים ומי שניצל שוכח עם הזמן. אבל כל סתימת הפיות. חסימת דעות שלא מתאימות לך זה לדעתי שיטות שהיו נהוגות פעם בשלטונות אפלים אשר לצערי סגדנו להם. אנו ואבותינו. גם התקפות אישיות לגבי השכלה או בורות של אדם אשר אינך מכירו אלא וירטואלית נראות לי לא ענייניות.חופש הדיבור וההבעה הינו כלל ראשון בכל ויכוח ולא רק ויכוח . כל עוד לא נסתמות פיות . האובססיביות מתבטאת כאן לעיתים בקביעת עובדות לא נכונות רק כדי להדגיש מצבים אשר לעיתים באמת לא טובים. וכן הפנטיות להכריז שכל מה שאני חושב נכון וכל השאר לא נכון. אין חלוקה חד משמעית בין טוב לרע ובין צודק לטועה. זה כלל ראשון לכל ויכוח. ואם איזכור הסטודנט ששרף עמצמו בכיכר ואצלאב בפראג זו אלימות אז מה זה לא אלימות?אם כך כל החומר המסופר כאן הוא גם כן אלימות. כל הכתוב כאן לא קשור בכך שאני מסכים עם כל מילה שכתבת בפוסט.
נודד בודד,
הנושא טעון. הבעיה שהובאה כאן גרמה לתגובות ראציונליות ורגשיות. להרבה אנשים זה משחרר שק מלא מעברם, שואה, מלחמות, פיגועים, בני משפחה חברים ומכרים שנהרגו. גם לצד השני את אותו מטען רגשי. עד עתה נשמר איזון בתגובות, גם בצורת ההתבטאות וגם בדעות. החזרתי את אלו שסטו לדעתי מהנושא לעבר רחוק או קרוב והסברתי שפוסט זה נוגע רק בבעיה הספציפית שהוצגה כאן. גם לך יש את הזכות המלאה להגיב כאן, כל עוד תגיב לעניין ובשפה תרבותית. בבקשה.
החיל משמאל מבסוט ממך אילן, בטח רוצה שגם אתה תצא במחולות.
את זה צילמתי במחסום.רגע של ריקוד קואופרודוקציה ישראלו-פלשתינאית..
אסקפיזם? חיוביות?
הנה שנינו לא סובלים את מרצ (אם כי בסוף הצבעתי להם בבחירות האחרונות...) אזאפשר גם להסכים..
כיווןשטנעתי טענות עניניות ותגובתך היא שאני כותב בשגיאות כתיב. אז אני גם שמן....וגס רוח לפעמים . אבל אמת את עיפה כי בדרך כללל מגדפים אותי פה בצורה הרבה יותר עסיסית.
אני דווקא קצת יותר מבוגר ממך אבל אני דווקא כן חושב שאני פתוח לשנות את דעתי ושינתי אותה די הרבה פעמים בחיי בהתאם למציאות המשתנה. ואם חולשת הרוח היא דווקא מקור צרותינו? את כנראה לא מוכנה לבחון את זה אני דווקא מוכן. ואכן רוחי ירודה כי הפועל תל אביב למרות שעלו היום לשלב הבתים שיחקו נורא ואיום ואם זה ימשך ככה זה תהה שנה קשה במיוחד.
וכן אני חושב שחולשת הרוח שלנו עולה לנו בדמים רבים. ואני חושב שהשמאל (ששנים רבות הייתי חלק ממנו ועדיין בדברים החשובים באמת אני חושב שאני הרבה יותר שמאל מהרבה"שמאלני כורסא" כאן) בארץ היום אחראי להרבה הרבה צרות שלנו.
את בהחלט יכולה ללכת לקרא את משה דיין עוד פעם בהספדו האלמותי על רועי רוטנברג.
אם תחלש ידנו יכרתו חיינו" זהו. לא מוצ אחן בעיניך? נמאס? זה מה שיש בגילנו אפשר כבר להסכים עם המציואת גם אם היא לא כל כך נעימה.
תקשיב, מצאתי שני דברים שכתבת, להם אני מסכימה:
א) "מידתיות" - זו מחלה שמר"צ המציאו, לא סובלת את מר"צ, המפלגה בינונית והצבועה ביותר במדינת ישראל. במלחמה האחרונה הם אמרו שיש להפעיל נגד הפלסטינים אלימות ב"מידה" לא מוגזמת. חיים אורון אפילו התגאה בכך שהוא לא יגיע להפגנה בסינמטק נגד המלחמה, בשל תמיכתו בהרג "מידתי" - לאמור: במינון הנכון.
ב) מסכימה גם ל"חולשת הרוח", לפחות אם מתייחסים לדיאלוג בשעה כזו. אחרי חצות אני נהיית עוד יותר רגישה למילים כמו "השמאל אחראי לשפיכות דמים" וכדומה. שמתי לב שגם לך השעה לא עושה טוב ורוחך (קצת) ירודה, לפחות אם נבחן את זה ע"פ שגיאות הכתיב ובעיות שיכתוב בטקסט שכתבת כאן. אז צעירים יותר וגמישים יותר ופתוחים יותר לעמדות של אחרים אולי כבר לא נהייה, אבל לך תדע, אולי מחר בבוקר נקום יותר רעננים, כלומר מרוכזים וממוקדים, ויהיו באמתחתנו כתבי אישום יותר מקוריים. שווה לנסות. אתה מוזמן.
הלואי וזה הי ככה. הבעיה שאנחנו כל הזמן מנסים להציל אותם מעצמם.
זה בדיוק העניין. מה שטוב לאוז טוב לברוז. הם רוצים צדק אני רוצה צדק הם רוצים להתפלל בהר הבית.גם אני רוצה הם רוצים להרוג? גם אני רוצה. זה תרגיל טוב בחינוך ילדים. אני עושה חייל עם תינקות עם מירווינג . זה טוב גם לעמים מפגרים ורצחנים כמוהם. הבעיה שלהם היא כפולה הראשונה וכתב על זה יפה בני מוריס לאחרונה. הם פשוט לא רוצים לראות אותנו פה ואנשים כמוך משלים אותם שהם יכולים להצליח. הבעיה השניה היא שיש להם אין סוף יועצים שמספרים להם שהם יכולים להשיג דייל יותר טוב..
והבעיה הכי גדולה היא הרוב חושב כמוני והקולות הם כמוך אז מתנצלים להם ומבטיחיםפ להם כל מיני הבטחות ..
והביעה שלנו היא שאף פעם לא עניננו להם ככה. הם תוקפים בכל הכוח? אנחנו היינו צריכים לתקוף בכל הכוח. היו נהרגים ביום הראשון שלה אינטיפדה השנייה 1000 איש ברמאלה היום היה פה שלום במקום זה נהרגו פה איזה 7000 איש 1500 יהודים והשאר פלשתינאים ועשרות אלפים נפצעו ועוד היד נטויה. כוח זה לא נחמד אבל זה לפעמים עובד זה עבר עם הגרמנים גם הם בטיחו להלחם עד המוות אבל אחרי שהרגו אחד מכל גרמני רביעי זה נגמר. אותו דבר עבד ביפן שגם כן הודיעו שהם ילחמו עד המוות ונכנעו אחרי 250 אלף האירנים גם כן הבטיחו להלחם בסדאם חוסין עד הסוף המר ונכנעו לאחר מליון הרוגים.
יש מצבים שמדינות ציריכות להלחם בכל הכוח. אף מ פעם מאז מלחמת יום כיפור לא נלחמנו בכל הכוח תמיד במידתיות המידתיות הזאת הרגה פשוט אלפי אנשים פה. הבררה שאנו מעמידים אותם היא שלום או נהרוג אותכם קצת. זה גם מעליב אותם וגם הם מאמינים שהם יחזיקו מעמד וינצחו. אם הבררה שהיתה עומדת לפנהם היתה שלום או מוות הם היו בוחרים בשלום הם בוחרים במלחמה כי הם מאמינים שהם יכולים לנצח . מאיפה הם יודעים? הם מקשיבים לך... ולשכמותך...וככה יוצא שהשמאל הישראל אחריא לשפיכות דמים אין סופית שנובעתמחולשת הרוח.
אני מסכים איתך לגבי הצביעות איריתה, לגבי התגובה לאסתי הרי שהגבתי לה וכנראה שלא ראית וחבל.
זהו לא פוסט חד צדדי, זהו פוסט שמתייחס ספציפית לבעיה אחת שראיתי בהיותי במקום. הפוסט לא מתייחס
למי התחיל ראשון ולא לכאב של שני הצדדים על נפגעים והרוגים.
וואלה, אני בת 48, ופעם ראשונה אני 'קולטת' שאנחנו בעצם כ"כ פאסיביים, שההתנהגות של הפלסטינים היא הקטליזטור לפעילות שלנו, למדיניות שלנו. אגב, מי כאן האווז ומי הברוז? בסוף שניהם ניצלים על האש, לא?
נמאס גם הקישקושים הללו. אם הטענות שלהם הן בשם הצדק אז אני לא מבין מה הבעיה שלך. למה לא לבחון את זה ענינית כי אם הם לא צודקים אז מה הבעיה השימוש בכוח הוא רק תגובה לשימשו שלהם בכוח. אם הם בוחרים בטוב מה זה מענין מי צודק? אבל אם זה בשם של צדק מי שצודק ינצח.....אבל הם רוצים גם להיות צודקים וגם להתשמש בכוח. מה שטוב לברוז טוב גם לאווז. הם רוצים בכוח יהה בכוח הם רוצים בטוב יהה בטוב. אבל בגללשהם מאימים בוכח אני לא אפנה להם את הלחי השניה עשינו את זה יותר מדי זמן...
זה מקביל ללעשות שריר כשיש חגורה שחורה כדי להראות כמה חזקים.
אין לי מה להוסיף לתגובה שלך יוכי, מדיויק, תודה.
נהייה צודקים יותר, נאפשר לנו ולדורות הבאים לחשוב שלום ולעשות אותו. נו, עד מתי אתה רוצה לשלוט באחרים?
דיבור סופרלאטיבי - הוא בעיני השומע/ת הסובייקטיבי/ת. לא מאמינה שב-2009 אנשים עדיין מדמיינים שאפשר כאן לנצח באמצעי הכוח, אלימות, צבא וכיבוש. נמאס(/תם).
תקרא פה ותראה אם יש לך מה לתקן
http://cafe.themarker.com/view.php?t=802718
אני לא מספיק מבין בטקטיקה צבאית כדי להגיב על החלק הטקטי שלך.
התמונות מדברות בעד עצמן.
יש לי בעיה עם "ישיבה על הגדר"
של אותם מוחים.
הישיבה שם, אינה אקט פסיבי
ולא תרמה עד היום לכלום.
עיתונאים זרים צילמו את המבואות
לשטחים מכל כיוןן[ראיתי אותם בארה"ב גם]
"הכיבוש משחית " , נאמר ב1967
ברור שרק הסדר מדיני, יכול להביא
שפיות בגבול ,כמו בינינו למצרים.
לא יהיו בנינו גבולות כמו באירופה.
אך כמי שמכירה את ההסטוריה
[גם של הולנד בזמן השואה ,ובלי שום צדק הם "יצאו טובים ליהודים" בשעה שחובה לקרוא את התעוד עליהם בלוחמי הגיטאות]
ולא שאתה מייצג את ההולנדים,חס וחלילה.
אבל כמה לא הייתי רוצה שנסבול מהצביעות האירופאית.
ואתה יודע מה,זו שאלה דווקא של בגרות
והעם הזה עדיין לא בוגר להתמודד עם בעיות הכיבוש
ואני מתנגדת להתערבות אמריקאית
כי זה אומר עלינו
שאנחנו אולי גם לא ראוייםלארץ.
וזה מעציב עוד יותר.
למה? על פי איזה הגיון אתה עובד? אם זה פוסטולאט שאסור ליהודי לגור בשכם אז זה די מכשיר את הצד השני שגם אסור לערבי לגור באום אל פאחם. אבל מה רע עשו לך המתנחלים חוץ מזה שהערבים לא אוהבים אותם. הבעיה היא שלקחו את הזוכיות של אנשי שכם את זה צריך להחזיר ומיד. אבל למה להוריד התנחלויות? זה הגיון שלך אין לו שום רצינוליזציה להוציא
א. אתה התרגלת לחשוב ככה ולזה אני עונה לך ואני עונה לך תזיז את הגביה שלך..
ב. אתה רוצה לטען שהם צודרקים. ולזה אני לא אסכים כי בעיני צדק אנחנו אז אני יותר צודק. ואם בענין אינטרסים אז מה מפריע להם המתנחלים? מפריע להם הזוכיות יותר של המתנחלים? בוא נבדוק אותן אחת לאחת ולא לדבר בסופרלאטיבים. צריך לתת להם זוכיות מלאות בזה אין ויכוח אבל להוריד אותם? למה? מה נהיה?
צודקת.
בנוסף מיכאל, מספיק פיגוע אחד כי הורידו את המחסומים...
כי איזה חייל היה נחמד מדי....
איזה 38 הרוגים על איזה אוטובוס ישראלי מתוכם איזה 14 ילדים יהודים...
תאמין לי, מהר מאוד כוווללללםם ייזכרו למה יש מחסומים כאן.
אגב, את הפיגועים הכי גדולים הם עשו כשהיינו איתם ב"שיחות שלום" של אוסלו.
נתנו להם רובים...
נשק.
להזכירך, הקורבנות (בערך 1,500 איש אישה וילד...) נקראו בפי העם והמפלגה השלטת באותו הזמן: "קורבנות השלום".
יש הרבה צביעות בישראליות כאן.
זה פוסט חד צדדי.
ההתנתקות לא הוכיחה שפינוי ההתנחלות היה טעות, אלא שפינוי צהל ללא תיאום ביטחוני עם כוח שיחליף אותו, היתה טעות.
על כן, כהפקת לקחים יש לבצע נסיגה חכמה יותר בגדה שבה- אם אין פרטנר פלסטיני שיוכל להבטיח את הביטחון, יש להשאיר שם את כל הכוחות הרלוונטים לביטחון ישראל, שתפקידם למנוע קסאמיזציה על כפר-סבא (למשל) ולפנות אל כל הכוחות הלא רלוונטים לביטחון ישראל, שתפקידם לכבוש, לדכא ולנצל את הפלסטינים וכוונתי למתנחלים, להתנחלויות ולמחסומים שהקימו סביבן.
רק כך , נוכל להגיד שישראל פועלת נטו למען ביטחוניה ולא נטו למען הכיבוש והתנחלויותיו הגזלניות.
כל כך הרבה כוחות צריך בשביל לא להתקרנף בחברה שלנו .....כל כך הרבה כוח בשביל לשמור על צלם אנוש ....כל כך עצוב ואיך בכל זאת ממשיכים קדימה עם עיניים פקוחות ולב ומוח שלא מתייאשים ....
הערכה עמוקה לכל מי שממשיכה להתבונן ולפעול , ממי שפעם לפני המון שנים נסעה עם חברים לביר זית , למפגש עם פלשתינאים , וכשחזרתי לתל אביב , ההרגשה הייתה שזה כל כך קרוב וכל כך רחוק גם יחד .
לסיכומו של דבר - יש לעשות טרנספר לערביי השטחים שנמצאים בשטחים אסטרטגיים חשובים כך שלא נצטרך את כל הלופים הללו. פשוט להעביר אותם מעט מזרחה .
במקביל יש לעשות טרנספר לכל הישובים היהודיים בשטחים שנמצאים בקו אורך מסויים (שאלהם העברנו את הערבים?) ולפנות אותם מישובייהם הנמצאים עמוק בתוך האוכלוסיה האזרחית הפלסטינית. כלומר המעבר יהיה מנקודות שמצאות קרוב למזרח אל נקודות מערביות יותר שקרובות יותר לקו הירוק.
להקים חומה חדשה בין שני הקבוצות/השטחים הללו.
כך שני הצדדים יקבלו את מה שהם רוצים במקצת ונבוא את השלווה ואל הנחלה במהירה בימינו וגם נקבל שטח מנוטרל מבחינה ביטחונית שימנע מהערבים הרעים לבוא ולעשות מעשים רעים בשטחנו.
שאלה : מה יקרה אם הערבים לא יסכימו. תשובה: ערבי שלא מסכים יקבל הזדמנות נוספת להסכים ולאחר מכן כדור בראש.
שאלה : האם בגלל שאתה החזק מבחינה צבאית - אתה חושב שאתה יכול לכפות על הצד שכנגד את ההסדר?. תשובה: בדיוק כך! - כמו שתמיד היה בהיסטוריה. מי שלא יסכים- אללה ירחמו.
האזור הזה צריך פיתרון בכפיה . פיתרון מתוך רצון טוב כבר מזמן איבד את הפוטנציאל שלו. ערבי שלא יסכים לחלוקה הזאת - אקסקיושן.
הנחמודות עם הערבים על כל פלגי "ההתנגדות" שלהם כבר נמאסה על כולם.
פיתרון נוסף כמובן חייב לכלול הגירה כפויה של אזרחי ישראל הערבים אל שטחי הפלסטינאים. יש להעביר אוכלוסיות ערביות אל שטחים פלסטינאים. לצערי במידה והדבר לא יעשה - הבעיות שיהיו כאן בעוד מספר שנים יהיו בלתי נסבלות. מובן לי שמדובר בפרוייקט לאומי שיצטרף אותנו לפצות כל אזרח ישראלי ערבי בסכומים מאוד נכבדים על העוול הנורא שאנו גורמים לו. אולם איך שלא מסתכלים על זה- ערביי ישראל שמבחינה אישית הם ברובם הכמעט מוחלט - אנשים נפלאים . עדיין מהווים לאום זר ועויין לרעיון הציוני ישראלי. במסגרת הטרנספר יש אף לשקול העברת שטחים שלמים לתוך המדינה הפלסטינית החדשה תוך ביצוע טרנספר לישובים יהודיים בתחומי מדינת ישראל לאזורים אחרים. אין מנוס.
תודה שהבאת. כל המרבה הרי זה משובח.
עד שלא רואים את המחסומים ואת המיקומים שלהם אנשים כנראה לא קולטים מה זה באמת אומר.
רוב המחסומים הרי אינם מפרידים בינם לבין ישראל אלא בינם לבין עצמם.
הכבישים שמיועדים למתנחלים ודרכי העפר שמיועדות לנחותים מהם.
הרי האלימות שמפגינים שם חלק גדול מהחיילים מופנית אח"כ לקשישים, לבעלי נטיות מיניות שונות, לחלשים או סתם בנהיגה על הכביש.
כואב לי לא פחות ממה שזה עושה לפלשתינאים מה שזה עושה לחיילים צעירים שלומדים את האלימות והיחסה המבזה לזולת זה כדרך חיים.
מה שקרה בעקבות ההתנתקות סותר לגמרי את כל התזה הזאת.
לא ברור מה בדיוק אתה שם על המאזניים - אתה חושב שיש גזירה שווה בין שני הצדדים?
אנחנו לא מדכאים אותם, אנחנו מתגוננים מפניהם.
עובדה אחת לדוגמא - ההתנתקות
http://cafe.themarker.com/view.php?t=802718
איזו דרך אחרת את מציעה?
מאחר ואנחנו מדכאים אותם כבר עשרות שנים, אולי כדאי לנסות את הדרך האחרת .
צריך לתת צ'אנס להגיון .ואיזה עובדות מוכיחות את ההיפך. על מה אתה מדבר?
זאת משאלת לב שאין לה הוכחות.
למעשה העובדות מוכיחות בדיוק ההיפך.
נכון שזה מאוד הגיוני, אבל מי אמר שיש היגיון?
הרבה יותר טוב !
צא מתוך הנחה שמי שרוצה לפגע לא עובר דרך מחסום כנראה. מי שמעסיק שבחים שיענש. זה יותר כדי שאנשי שלומנו ישלטו ברשיונות העבודה לפועלים זרים המנוצלים כאן לתפארת מדינת ישראל. תגביל רשיונות עבודה כדי שיהיה רעב בשטחים והמובטלים יהפכו לשונאי ישראל.תייבא מסין פועלים ב5 דולר שעה... הרבה מרויחים מכך.ואם אתה מתפלא על שכיחת זעקות תתפלא על האלמות הזעקות של הרעבים החלכאים והנדכאים ששכרם החדשי פחות מעלות הסיגרים של ביבי.והתנגדות אינה מילה מכובסת לטרור כשם שאטימות אינה מילה מכובסת לכיבוש.
מסכימה איתך, שכשלערבים בשטחים יהיה טוב גם ליהודים בציון יהיה יותר טוב.
שרה, את אמרת את זה בדיוק כמו שאני רואה זאת ושוב, למשיח אני לא מחכה, אני מחכה למנהיג עם חזון.
ועם זאת היו זמנים שלא היו מחסומים.
לבוא לוטעון שזה בשביל ההתנחלוייות זה ממש גובל בשערוריה - הרי היו התנלויות עוד הרבה לפני המחסומים. אני לא ראיתי איך המחסומים עוזרים להתנחלויות .
המחסומים לא שם מ1967 . המחסומים שם מ 2006 - בגלל הפיגועים הנוראיים שחווינו כאן. בגלל "ההתנגדות " - מילה מכובסת לטרור .
מי שרוצה להיות עיוור עם נטיה התאבדותית שיתאבד בעצמו אבל שלא יקח איתו אותי ואת בני משפחתי/בני עמי.
אני כל פעם נדהם איך תוך זמן קצר אנו שוכחים את זעקתם של אלו שנרצחו באוטובוסים , במסעדות, בבתי המלון, באוניברסיטאות. את אלו שנושאים צלקות עד היום מפציעות נוראיות.
אבל בשביל חבורה מסויימת - הכל בשביל ההתנחלויות. כאילו לא היו פיגועים - כאילו לא היו נרצחים.
לאותם אנשים זה לא מפריע שהמחסומים הם חלק ממדיניות אחידה של הרחקת תושבי השטחים מישראל - שזה כולל בין השאר:
- חוק האזרחות - מניעת איחוד משפחות .
- החמרה על מי שמעסיק שוהה בלתי חוקי - הלכה של בית המשפט העליון שקבעה עונש מאסר בפועל בכלא - ללא אפשרות לעבודות שירות- למי שמעסיק או מסיע שב"ח.
- הגבלות על אישורי עבודה בישראל.
- חומת ההפרדה.
- וגם כמובן - מחסומים בשטחים.
אבל תשאלו את השמאלן המצוי הכל בשביל ההתנחלויות - סיסמא סיסמא סיסמא . לדעתו כולם טיפשים והוא חכם. כולם מיליטנטים ורק הוא שואף לשלום. אוסלו.
כמה שיהיה להם טוב יותר, כך יהיה גם לנו.
שמונים קילומטרים מתל-אביב, קורים דברים לא נעימים...
אני חושבת בעצב,איך יכול להיות שאנחנו לא נוהגים אחרת ממה שנהגו בנו..
ואיך שעה ממרכז חיינו,מצד אחד,יכולה להיות כמו שנות דור מצד אחר.
מצד אחר,אין אותם חיילים בודדים מעידים על כלל צה"ל
ושוב מצד אחר לחלוטין,איך "קומץ" מפגעים גרם להחמרת חיי כלל התושבים הפלסטינים.
וזהו מעין לופ,שרק אלוהים יודע אם אי פעם נוכל לצאת ממנו.
אנחנו דוברים שפה אחרת/שונה-לא ורבאלית
אלא מנטלית
שרהמודה שהליכתך למחסום וגם פרסום הפוסט הזה, הוא בהחלט צעד רב יותר מ"לקוות לזמנים טובים יותר"
(כך שהערתי הנ"ל לא כוונה אליך אישית, אלא רק לביטוי בו השתמשת ולאלו שחושבים שאפשר להסתפק בו)
מעריך את הערתך. הלכתי למחסום להביא אותו.
"לקוות לזמנים טובים יותר" ו"לחכות למשיח"- זה אותו דבר, כלומר- פעולה סבילה.
ההמלצה היא לא להגיד ש"יום יבוא" אלא להביא את היום.
נכון ליאה, מחסום בכלל ולא רק מחסום סגור, בכלל לא נעים לראות. זה מחניק, מקלקל את הנוף וגורם לשנאה.
נקווה לזמנים טובים יותר ולמנהיגים חכמים יותר. מהמשיח כבר התייאשתי...
זה לא כל כך נעים לראות מחסום...
עצוב מיכאל
עצוב שאנחנו חייבים לחיות בגטאות מוקפות בחומות גבוהות
ולהקים בפניהם מחסומים
הלואי שלא היו קיימים המחסומים שנוצרו כתוצאה של האיבה השנאה
המתמשכת והתנהלויות כפי שסיפרת גם של החיילים מגיעה מאותה השינאה המחלחלת לכיוון שני הצדדים
גם לכיווננו לצערי הרב
עצוב פשוט
תל-אביב זה-80 אבי. עד אלי זה-3080
אצלך זה 80 ק"מ
אצלי זה ליד הבית.
יש משהו בדבריך אולם המנהיגים החליטו על התנחלות
המנהיגים לא יכולים להפקיר את המתנחלים, לכן טוב, משנה
את הכיוון, שהמתנחלים יוכלו לישון בשקט או קי?
אל תשכח שמתנחלים הם העם שלך בין אם זה יאה לך או לא.
לא חושבת שמחסום יתיש את הפלסטינים.
הבעיה פה היא לא אם לתת להם מדינה או לא
הבעיה פה היא אם לתת להם את מדינת ישראל או לא.
כי הם לא יסתפקו בחלקת אדמה הם רוצים את כולה!!!!!!!!!!!!!
זה דבר שאף שמאלן לא מסוגל להבין, זה לא אומר עלי
שאני ימנית, אך זה למען ההבהרה. לכן הבעיה היא יותר
סבוכה ממה שהיא נראית לעין ויותר סבוכה ממחסום X או Y .
אני דיברתי במישור הלאומי את במישור האישי
שני דברים שונים במהותם.
המחסומים עליהם מדובר ונגדם פועלים ארגונים לזכויות אדם- לא ממוקמים בין השטחים לישראל במטרה להגן על ביטחון ישראל, אלא ממוקמים בתוך השטחים במטרה להגן על בטחון מפעל ההתנחלות בגדה ובמילים אחרות: לא מדובר ב"מחסומי אין ברירה" שגורמים סבל בלתי נמנע לפלסטינים
אלא במחסומי ברירה שגורמים סבל מיותר ואף מתוכנן כנגד הפלסטינים, במטרה להמאיס עליהם את החיים ולשבור את רצונם למדינה ובכך לעודד אותם להגר מכאן.
אלא מה- הפלסטינים הם עם עקשן. שנים של כיבוש, דיכוי והשפלה לא גרמו להם ללקק לנו את הנעליים- אלא לשאוף ביתר שאת למדינה עצמאית בשיטות של מאבק ליגיטימי במקרה הטוב וטרוריסטי במקרה הרע.
נ.ב- זה נכון שהיה טרור גם לפני כיבוש 67 אך הצטרפו עליו אלפים רבים, לאחר הכיבוש, כך שאם רוצים למתן את הטרור ולא להגביר אותו, עליינו ליזום את הקמת המדינה הפלסטינית ולא ליזום את המשך הכיבוש, ההשפלה והדיכוי .
מצויין
מעולה
תודה לאל
שאת לא ראש הממשלה כי איתך אלוהים יודע לאן הינו מגיעים
אני מסכימה שהבעיה היא לא קטנה
הבעיה היא עצומה
ודרך אגב אנחנו לא צריכים פלניסטיים שיהרגו אותנו
אנחנו הורגים כבר אחד את השיני
את מדברת על רוע
לא ראיתי ארץ כה קטנה וכל כך הרבה רוע
ישראלים כבר מזמן שכחו מה זה להיות בני האדם
דרך מרפקים זאת הדרך שלנו
הכל נהיה מי יותר טוב מי יותר חזק למי יש יותר
ואם לא סמת לב למה פתאום יש כל כך הרבה מאמנים אישים
כי כולם כבר מזמן צועקים שינוי
אבל לאף אחד אין ביצים לעשות כלום בנידון
כולם מנסים להיות כל כך חכמים
ולתת עצות של מה ואיך
אבל בטכלס מי שמשלם את המחיר הכבד
בשני הצדדים זה ילדים והם לא אשמים שיש לנו ולהם פוליטיקאים
שאגו שלהם לא מרשה להם להיות מי שהם רצו להיות באתחלה
ואם עוד אף אחד לא למד
מלחמה = כסף
ומי סובל ממנה לא הממשלה
אלה פשוטי עם כמונו
אני לא אומרת שצריך להוריד מחסומים אני בעדם
אבל איפשר להישאר לפחוט בני אדם
ואגב אנחנו לא צריכים נשים בהריון
זוכרת את תל אביב מועדון של הלסביות והומוים
רוצה להגיד לי שזה היה פלסטיני
או מה יותר מי מי רצח את רבין
ומחסומים לא עוצרים
את אבא שענס את התינוקת בת 4 חודשים
אמא שמתעללת בילדים שלה
הורים ששוחכים את הילדים שלהם במכוניות
הדוד שמתעלל בבת דודה שלו
בעל שמכה את אישתו
ורשימה היא ערווווווווווווווווווווווווווווווווווווווכה
פדופילים
רוצחים
ענסים
לא חסר רעים
נכון בשתי צדים יש פנטים
תמיד היו ותמיד יהיו
אלוהים מה קרה לעולם הזה?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
מיכאל שלום,
לא - לא הייתי עד היום במחסום חמרה ואני לא יכול לדעת מה הולך שם אלא מפרי דמיוני . אתה היית שם וראית . יש לך יתרון עלי. אבל עם כל הכבוד אני מנתח את מה שראית לפי התמונות שהראית . כתבת לפני כן שלא הראית הכל - אני מניח שזה בלתי אפשרי וגם היה מאבד עניין אחרי התמונה ה 20 או ה 30 או אני לא יודע כמה .
אז הראית את מה שראאבל מה - גם מתוך מה שהראית לא ראיתי פגיעה חמורה ומעבר למידה באנשים הנזקקים למחסום. עם כל הכבוד - עמידה ארוכה במחסום היא לא יותר נחמדה מהבדיקות שאני עובד כל יום בהיכנסי למסעדות ובנינים בישראל. בכניסה למסעדה בעזה אף אחד לא עובד בדיקה ביטחונית . אם אני יכנס לעשרה מקומות בתל אביב ויחכה בתור בכל אחד מהם 10 דקות אז אני כבר נמצא במצטבר שעה וחצי במחסום. וכך אנחנו כל חיינו הולכים ממחסום למחסום- בעיריה , במסעדה, בבית הקפה, בשדות התעופה בעולם וכיו"ב . אז אנחנו לא בוכים- שגם הם לא יבכו.
ואם יש איזה חייל פסיכופט שמתנהג ברשעות מיותרת כלפי איזה אזרח פלסטיני - נו - אז בטח לא היית רוצה להכליל את זה על כל החיילים ממש כמו שלא תאהב הכללה משחירה על כל הפלסטינאים. וזה כמובן מבלי לגרוע מחומרת ההתנהגות של אותו חייל.
נושא הפוסט רוברט, הוא צורת התנהגות חיילי צה''ל אל אזרחים פלסטינים במחסום חמרה. אני גם מתכוון להגביל אותו לשם. מה שאתה כותב לא עונה לנושא. התנהגות קורקטית של חיל היא בסיס שאין עליה ויכוח בכלל. התנהגות קורקטית, עדיין רחוקה מאד מהתאבדות קולקטיבית.
הבדיקות שאני ואתה עוברים בכניסה לקניון מאד מצחיקות בהשוואה לבדיקות במחסום.
צא לשם פעם כצופה ואז תראה את ההבדל.
ערכים? הערכים שלנו הם נעלים ואף למעלה מזה . המסום הזה שאתה רואה הוא מחסום לגיטימי לחלוטין על פי חוקי המשפט הבינלאומי - מה שעוד לגיטימי זה לתת 25 שנות מאסר לכל מי שנתפס בו מעביר איזה דבר שלא היה אמור להעביר - האם מערכת המשפט הישראלי אכן מענישה בצורה כזאת? לא ! כי יש לנו ערכים.
האם בשל הערכים אתה קורא להתאבדות קולקטיבית שלנו? האם כדי שאתה תרגיש בנוח עם עצמך- מישהו אחר אמור לסים את חייו באמצע ארוחה באיזה מסעדה שבה התפוצץ להנאתו "משחרר פלסטין השאהיד" ? אני חושב שגם אתה לא מסכים עם זה ושזה גם לא ערכי וגם לא מוסרי.
עד היום אין טכנולחוגיה שמזהה בין חפים מפשע לבין טרוריסטים ולכן אין מה לעשות - כולם חייבים במחסום. אני לא טרוריסט אבל כשאני נכנס לקניון אז אני נתקל במחסום שבודק אותי. כך גם אתה. כשאני טס לחו"ל אני עובר בדיקה קפדנית למרות שאני לא טרוריסט . כך גם אתה וכך גם הערבים שמגיעים למחסומים בשטחים. עוברים בדיקה שתוודא שאם יש ביניהם איזה "שאהידיסט"- ידעו לטפל בו. זה ערכי ביותר וזה גם במידה סבירה.
תודה לך על הבנתך אילנה. אכן, נושא קשה שמעורר למחשבות. כולנו מפסידים וכל יום ההפסד גדל והולך.
אני שמח שושה שהתגברת על הפחד וקראת, ועל הפתיחות שלך בתגובתך.
אני מדבר על ערכים בלי קשר לערכים של מישהו אחר. אני מדבר על הכללה, דבר שרבים עושים אותה ובצורה זו פוגעים באלו שאין להם קשר לפיגועים ולעוינות. הכללה גורמת לעוול. על זה אני מדבר רוברט.
אכן קשה לקריאה!
אכן חשוב לקרוא,
לא פשוט לחיות כאן ופחות מזה בצד השני
כואב לראות וכואב עוד יותר לא להסתכל.
שפע של אהבה על ההתבוננות בחיינו מקרוב כל כך
שולחת לך אהבה ללא תנאי על האומץ לתמלל את המציאות המטורפת
מיכאל שלום,
על איזו שפה אתה מדבר ? על החרא ? על הקופים? האם זה לא נכון או שפשוט לא יפה להגיד את האמת?
אני נורא מצטער אבל אם בן דודי מתנהג בצורה לא ציוויליזציונית אני בא ואומר את זה - כשחנוך לוין אומר שאנחנו חרא אז הוא מקבל על זה מדליות ותשבוחות ואמירות סטייל "שם לנו מראה מול הפרצוף" אבל לפלסטינאים יש איזה חסינות רק בגלל שהם בני דודים. אז אם כל הכבוד אני לא מרגיש שום צורך להגן על מי שבא לרצוח.
גם אני כמו רוב האנשים פה בעד פשרה של שלום - אבל עינינו הרואות שהאנשים בצד השני לא מרגישים כמונו. ערך החיים אצלם נגזר מחוקי ג'נגל. ואם בג'ונגל עסקינן אז בקופים עסקינן.
ידידי - אין לי כל כוונה להלחם בהם ואין לי שום רצון או אידיולוגיה להחזיק את שטחיהם או את חירותם אבל כשאני נזכר במלון פרק או במסעדת מצה או באוטובוסים בתל אביב אז אני מאבד את הסימפטיה לאנשים הללו.
חברים יקרים
בטעות לחצתי על כוכב אדום
אם מישהו מכם יודע איך מתקנים
אודה לו או לה מאוד....):
הגעתי באיחור ומלבד הפוסט היו כאן
הרבה תגובות מעניינות לקריאה.
את שלי אביא בקצרה,עם אנשים כמוך
וכמו שתי חברותיך המדהימות אף אחד
לא יכול לומר לא ידענו לא שמענו.
כואב בלתי ניסבל ומתסכל וככובשים
האחריות מוטלת עלינו.
תודה שהבאת ....
גן חיות? הורדתי אותו עם הערה שלי. את ההוא של תל אביב בטח זוכר. יש לי קטעים שאני כילד מוסרט בהם. אבא שלי גם היה צלם כמו שאת יודעת. ואם לא ידעת, אז גם האבא שלו היה צלם. (גנטי אצלנו).
כפי שאתה יודע רוברט, אנחנו בני דודים... מבקש לא להשתמש כאן בבלוג בשפה כזו, לא אצלי בבלוג.
עד שיבוא אביטל, נעשה את מה שאפשר בעצמינו.
לא כל כך מצליח לי לצלם פרחים וחתולים אז עברתי לנושא שולי זה.
את המשוואה למדתי בגיל 16 בערך.אין שום בעיה עמיחי, צריך פשוט ליישם אותה.
אני חושש שהדיון הפרטי הזה שלנו פה חרג מזמן מתחומי הפסוט הזה של המארח פה אני דווקא בדרך כלל חסיד גדול של דיוני צד אבל באמת אני אתן לך להיות האחרונה בצורה מנומקת ואענה לך בצורה לא מנומקת שיהה לך יום נעים
קשה מאוד לצפייה. אבל המודעות חשובה. תודה.
חברה מקסימה. שמחה שחזרת:)
או, יופי, התחיל הגן חיות.
מיכאל, אתה זוכר את גן החיות הישן בתל אביב, איפה שהיום גן העיר? עם הפילים שאכלו את העצים ברחוב הדסה ובריכת כלבי-הים בסוף? שכונתי כזה, אינטימי.
מתי כבר יבוא "המבוגר האחראי" (או מנהיג לצורך העניין),
שיעשה סדר בבלאגן ובעיוולת בה אנו חיים כבמבוי סתום.
די למלחמות מיותרות על אדמה. האדמה לא שייכת לאף אחד,
היא שייכת לכדור שאותו אנחנו מכלים עד תום.
אהבתי את המשוואה המסכמת של הפוסט
ככל שיהיה להם טוב, גם לנו יהיה טוב
בטוח ששני הצדדים יודעים זאת
הבעיה היא איך מיישמים את המשוואה הזו
כל מה שאני יכולה להגיד לך הוא שאני זוכרת את האירוע הזה בנוגע לאולטימאטום של בולגאנין בזמן אמת... כנראה מבוגרת ממה שאני נראית, עיין בספרי היסטוריה לפני שאתה מגיב...
בקיאותך בנושא רכישות נשק בי לאטראליות מסבירה את התלהמותך ושמחתך אלי קרב
ולגבי ארה"ב - sorry , גם אני חייתי , למדתי ועבדתי שם 12 שנה , קוראת לא רק את הניו יורק טיימס... מכירה את הקהילה היהודית והעסקית מקרוב מאוד...
ולגבי הקפה - בבקרים אני בדרך כלל עסוקה בענייני עבודתי... נהנית מייצירתיות ואנשים חיוביים ..ובכלל - מי אמר שאני אוהבת קפה???
כמובן שכחתי כמו תמיד קבל כוכב ענק!
כל מעשה חיובי גורם לשנוי חיובי, שלא הכל אבוד, שיש תקווה.
לצערי לא מכיר את הספר. אשמח לקרוא בביקור הבא.
ותודה לך ולאיריס.מיכאל תודה! רק אנשים או יותר נכון נשים במחסום, אולי יצילו את כבודנו האבוד בגללנו.
הגעתי לכאן כלומר לפוסט הזה בזכות איריס עודד- תודה איריס, עכשיו אני בטוח שאת מבינה עוד יותר טוב את מה שממילא
התרשמתי שהבנת. מי יהיה במחסום אם לא חיילים כמו ילדינו?
כבוד לנשות WATCH !!!
פרץ.
אגב מיכאל, אתה מכיר את הספר "תקווה מרה" של דוד שולמן (פרופסור לשפות עתיקות-יוונית, בירושליים)? ספר חובה!
אני לא עושה הכללות רון, מכיוון שיש הרבה כאלה שכן בסדר ושעושים את מיטב יכולתם להקל על המצב.
מעניין איך החזקת כל כך הרבה זמן במסגרת שלא התאמת לה. אבל, שום דבר בעצם, כבר לא מפתיע אותי.
תודה, מאוד אהנה לשבת על כוס קפה באמסטרדם, גם עוגת תפוחי עץ חמה עם קינמון מתקבלת בשמחה
אני בטוחה שכל יום, כל פלסטינאי או מוסלמי באשר הוא - קם בבוקר ואומר לעצמו: היות ולא יצא לי אתמול - היום אני ממש מתכוון להרוג את אדון חץ עין הנץ או יד הנפץ או כל שם לוחמני שבחרת עבורך על דפי הקפה....
ואתה - אתה רוצה אותם כאן? ממש לא...נראה מתוך דבריך שאתה מסית להרג...
לא ענית לפסקה בה אני מתייחסת למה שקרה כאן במנטליות לאחר הכיבוש...את מתבייש? מצויין...גם לקטע על הבשר לבן לא הגבת - כנראה שיש לך "כרטיס מועדון" בטיב טעם..יפה - אתה יהודי כשבא לך - וכשלא נוח לך ולרבים שכמותך, אז לא...
ונכון, יש גם הסכמים כפויים - בסופו של דבר ועם כל הצער - אנו שחקנים במשחק שחמט אנושי של המעצמות...
בוא נגיד שיש דמיון בנקודות מסוימות, אחרת לא נצא מזה. זכותך לפרשנות שרירה.
מה שהעלת כאן בפוסט כנראה מלא כוונות טובות, אבל מכיוון שהוא כל כך מיקרוני הוא חסר משמעות במקרה הטוב.
במקרה הרע, וזה מה שאני חושב שקורה עם הפוסט שלך, הוא מתדלק את הסכסוך.
אתה חובר כאן לקבוצה (כמדומני מחסום ווטש) שהחלה כרעיון ראוי והפכה למכונת תעמולה.
יש הבדל תהומי בין השגחה במחסומים לבין קמפיינים אנטי ישראליים. בהנחה אמיתית שכוונותיך אינן בכיוון זה, אתה משול לאותו נוסע תמים שבמזוודתו הושתל משלוח הירואין.
במילים אחרות; אם יבקשו ממך רשות לתרגם את הפוסט לאנגלית - אנא, סרב.
באחת מתגובותיך אמרת שאתה עושה "תיעוד". ובכן, זה לא תיעוד, מקסימום ביקור התרשמות. נאנו תיעוד.
ספרטה לאתונה כבר מאחורינו. משאירה לך למצוא את ההבדלים.
אשמח אם כן לשמוע את הצדקת הקיום שלך. אנא אל תטעי בפירוש כוונתי ושימי לב שהשאלה שלי מנוסחת הינה לא אישית - לא כלפי יערת הדבש באופן אישי אלא כלפי ההולכים למחסומים.
החבר של האויב שלי הוא אויב שלי. הסיבה שלמרות תמיכתך באויבים שלי אינך אויבת שלי (שוב, כהולכת למחסומים, לא באופן אישי) הינה שאני חושב שאת מביאה תועלת בשמירה על נורמות שאני חושב שהן נכונות. אם אינך מביאה תועלת, לשם מה את הולכת?
הי חברים!
נדהמתי לראות מה התחולל כאן - ממש "הכול פוליטיקה" עם כל הצעקות המוכרות מהטלויזיה של "אני צודק", ו"יש אמת אחת, והיא מה שאני אומר"...והכול בבליל של קולות שכולם צודקים...
אתה יודע מה, מיכאל, הצלחת מאוד כצלם!!!
נגעת בקרביים של כל אחד מאתנו, והוצאת מאתנו את התגובות הכי עמוקות והכי עירומות שאפשר.
זה כוחו של כישרונך הצילומי! להתבונן ברגע, להקפיא אותו, ולגרום לשרשרת תגובות רגשיות אין סופיות, כל אחת מעוגנת היטב בתפיסת עולמו של המגיב...
ואי אפשר בלי מילה על תוכן הדיון. דובר על החלפת המנהיגות משני הצדדים, שתעשה למען חינוך מחדש של שני העמים, חינוך מחדש ענייני של חיים ביחד ללא שינאה ומטענים.
כן, מנהיגות כזאת אפשרית, והיא תגיע. אך קודם צריך למות דור המדבר. הדור שרואה בכוח - פתרון לאי הבנות.
אני מאמינה שדור חדש כבר כאן, בהתהוות. והוא יגיע להנהגה ויחנך את כולנו מחדש. טוב יותר.
אני נאיבית?
גם על הרצל אמרו את זה...
אלומה
את שצילמתי בשדרות אפשר לראות בסרט על ויצו ומוסדותיו. אין לי תמונות ממה שקרה מכיוון שזה צולם בוידאו. הסרט אגב, עם הקטע של הנפילה והריצה למקלט, הוצג בהולנד לפני קהל. כתבתי וסיפרתי בעבר, גם כאן באתר על קורותי כישראלי בחו''ל
בזמן מלחמה ובכלל.
אני דווקא בהחלט מחשיב את עצמי כאנרכיסט מתון אני בכלל לא מבין איך זה קשור. לנין כבר שאל על מישהו "אוביקטיבי לטובת מי?" זה דילמה קבועה. הבעיה היא שאלה של מינון ובחירת אוביקטים. האוביקט הזה סובל מחשיפת יתר על ידי הרבה גורמים שכונותיהם אינן טהורות אתה נעמד איתם בשורה? אתה איתם בשורה.
תזכר בפראדו במדריד. יש שם שורות שורות של מתעדים שתיעדו אתה הקוליאליזים הספרדי. אם היית שואל את הצירים שצירו את התמונות הללו? הם יגידו לך שהם תעדו. אבל אם תשאל את האינדיאנים בדרום אמריקה? הם לא רואים את ההבדל....
הבחירות של המתעד הן גם הן אמירה מענינית. למה לא מתעדים למשל את כלעסקאות הבאדל שנערכות בכל יום ברחבי הגדה המערבית? (עיסקת בדל היא שמשיאים שתי אחיות לשני אחים בככדי לחסוך עלויות) בכלל לא מטפלים ואם מטפלים בכפפות של משי במעמד האישה במגזר הערבי. למה? רק המחסום זה העוולה הכי גדולה היום בישראל ובמזרח התיכון? ה צדק הפלשתינאי ותרבות השלטון של הרשות הפלשתינאית זה לא מעניין? כי הקרן החדשה לא תתן כסף למי שילך יותר מדי לבחוש בענינים של מעמד האישה בחברה הפלשתינאית. כי השחיתות של הרשות היא לא נושא חם כי בסוף אי אפשר להאשים את היהודים....אתה אולי לא אבל הלכת איתם? זה המשמעות .
הבט רונן. אני מצטער אם אני מופיע כיהיר, אתה אז לא קורא אותי נכון כי זו תכונה שאני לא מתברך בה.
אני לא מבטל אותך ואת דעותיך בעוד אתה עושה לי פשששש... ומתעלה מעל היהירות שלי. לא נכנס הלאה
לזאת כי אתפרש אולי שוב כיהיר.
אני בהחלט מוצא דמיון רב בין הסיכסוך היווני תורכי בקפריסין ובין זה שבארץ. גם שם יש שתי דתות שונות
שינאה ופחד. הבאתי דוגמה זו שבימים אלו הולכת לקראת פתרון כפתח לתקווה שיום אחד גם אנחנו נזכה
לזמנים טובים יותר. גם מה שהעליתי כאן בפוסט, מכוון לתיקון שהוא לא בלתי אפשרי ולא חייב להיות על
חשבון ביטחון אלו הנמצאים במחסום. אין לי פתרון מלבד אותם הדברים הקטנים, אחד אחד, שמסוגלים
לעשות את העבודה לשפר ואולי לקרב את מה שכולנו רוצים בו.
ברור לי כי מתעבי "סמולנים" ותומכי "אימפריית השטחים ההזויה" יתנדבו לשלוח לי כרטיס טיסה חד כיוויני לסכיפהול... בסדר - אשמח לבלות מס' ימים באמסטרדם...אולי אוכל גם לשתות קפה עם מיכאל על איזה גראכט מקסים...
כל מה שיש לי להוסף הוא שאם ניקח עיתונים של פלסטינה א"י משנות ה40, נחליף את השם "בריטים" במילה "ישראל", ונחליף את שמה של אחת המחתרות בשם "פלסטינים" - לא בדיוק נבין האם המאמר נכתב אז או אולי דווקא היום ...
קשה לראות את עצמנו ככאלה - אולם אנו באמת כאלה... עם כל ההצטדקויות האינטלקטואליות של "אחרי 67 יותר טוב להם כי יש להם רמזורים ויש להם ויש להם" - האם אנו שאלנו את שכנינו הפליסטינאים מה טוב עבורם? מי אנו שנחליט? האנגלית הביטוי הוא MYOB , נכון???
גם אחרי מלחמת העולם השנייה באירופה היו פליטים והחוזרו אדמות, ונוצרו גבולות חדשים ומדינות חדשות
אצלנו - אין חוקה ואין גבולות....אחרי 67 והכיבוש התפתח כאן דורעם mindset של אנשים עליונים לעומת הגזע הנחות של מלצרים, עובדי בניין, וכיוב, כל העבודות הלא מיומנות שמבוצעות על ידי אנשי השטחים... סליחה, בשנות ה 30 פרופסורים מהיידלברג וברלין הגיעו לכאן ועבדו בבנין... והיו גאים. ואילו אנו הפכנו לאליטיסטים, עצלניים, שונאי זרים ומדינת קומבינות...
אף אחד לא אוהב לחיות תחת כיבוש, זה לא הצליח בצפון אפריקה, דרום אפריקה, באף אחת מהאימפריות שהופיעו ונעלמו במהלך ההיסטוריה..
וכל אלה המצטדקים באיצטלה של "אלוהים הבטיח" את כל השטחים וכו , שקודם כל יפסיקו לאכול סטיק לבן
האיסלאם הפונדמנטליסטי מתפשט בעולם, בבוסניה קיימים מחנות אימונים למוג'הדין החולמים לכבוש מחדש את אירופה. סיום הסכסוך האיזורי שלנו - בפשרות, יועיל לכולנו להתמודד עם הסכנות האמיתיות. לא רצינו את ערפאת - קיבלנו חמאסטאן... יצאנו מעזה ללא הסכם מדיני... לא קל לסיים רק חצי עבודה...
מי אמר שפשרות תמיד נעימות ? יש לפעמים פשרות כואבות מאוד.. ככה זה...
כאחד שעובד שנים בעולם המדיה נורית, אני בהחלט מסכים איתך על מניפולציות שנעשות יום יום למשל בכתבות טלויזה שאני רואה. יש המון דוגמאות לכך ולא רק בנושא הישראלי-פלסטיני. כצלם אני לא מסדר את הדברים. אני מתעד אותם. לפעמים אני רואה מה עורך עושה עם חומר מצולם שלי וזה מכעיס אותי ומלמד אותי לצלם את החומר כך שאפשר יהיה פחות להשתמש בו בואי נאמר בצורה לא נכונה. אבל, אני יכול רק לדבר בשם עצמי. לכן גם יצאתי ליום זה, לראות את מה שקורה במו עיניי ולא דרך עיניים של מישהו אחר. אני מקווה שהצלחתי להביא דו''ח אובייקטיבי ממה שראיתי כי זו היתה הכוונה שלי.
חהחהחה אם כך במה עוזר לגיון המצודדים בפלסטינים
מסתבר שבדיוק ההיפך הם, הם הגורמים לעוגמת הנפש
האנושית משני צידי המתרס, א. הם פוגעים בפעילות הצבא.
ב. הם פוגעים במהלך התקין של מבדקי המסכנים הפלסטינים..
מיכאל במלחמה מורכבת כזו אי אפשר לקחת צד אלא אם
אתה לא משוחד. כמו שכתבו כאן רבים... המצב במזרח התיכון
הוא מורכב מאוד יותר ממורכב, מסובך והולך ומתסבך לצערנו.
להביא את המצב כמות שהוא בתמונות, שכן תמונות מדברות
בעד עצמן ושוות אלף מלים זה דבר אחד.
אבל לקחת עמדה תוך ניצול ציני של קבוצה שמסתבר מזיקה
יותר ממועילה לשני הצדדים זה דבר אחר.
אתה פה לקחת עמדה!! ברמה האישית די מובנת, שכן הצטרפת
לקבוצה הקיצונית והושפעת וראית מחוייבות להראות את הצד
שלהם בנושא. ברמה הכללית אי אפשר לקחת עמדה בנושא
מסויים אלא אם כן אתה שוקל את שני צידי המטבע.
ובקשר לכלב והפשפשים, אכן אני שונאת את המשפט הזה,
אבל זה נכון. עובדה: אצלינו כשקם אחד בשם כהנא והמריד
את הקיצונים הימינים בצורה מסוכנת, דאגו להשתיק אותו
לדכא את המרד. בקרב הפלסטינים זה קורה בדיוק ההיפך.
הם מלבים את הקיצוניים, תומכים בהם ומספקים להם את
כל הלגיטימציה. לכן אם בין 1000 מחכים במחסומים, יש
ולו ילד אחד בן שמונה שעליו חגורת נפץ מוסתרת, צריך
לבדוק את כולם, גם נשים גם זקנים ובעיקר ילדים קטנים.
מה לעשות שזה לוקח זמן? שידאגו לא להלביש על הילדים
שלהם חגורות נפץ. לא מבינה למה אני צריכה להסביר
את זה בצורה כזאת, חשבתי שאפשר להבין את זה ממילא.
אז אשמח לראות גם תמונות ופוסט על הענין הזה בשדרות ... ראייה מאוזנת של מה שקורה כאן חשובה מאוד במיוחד אם אתה ישראלי וגר בחו"ל - להם מהכורסא יש ראייה מוטעית ולא מציאותית של כל מה שקורה כאן . טוב שבאת וחווית צד מסוים - לדעתי צריך להראות את שני צידי המטבע ולא רק צד אחד .
כמו כן להתיחס להיסטוריה של 60 שנות מאבק על קיומנו -בין מחבלים מתפוצצים בערים -( ולכן המחסומים- שמנסים למנוע את חדירת המחבלים כמובן שיש סבל של חפים מפשע וזה כואב - איך אפשר להמנע מכך?)
מלחמות וטילים מלחמת ההישרדות שלנו כעם .אם לא יודעים בדיוק את מהלך ההסטוריה ומה באמת קורה כאן בשני צידי המתרס - הראייה מעוותת ולא נכונה ואז אנחנו מצטיירים כרעים . אני חושבת שתפקיד כל ישראלי ויהודי בעולם זה להיות שגריר ולידע את העולם במה שקורה כאן - בצורה מאוזנת ונכונה .ולא רק להראות צד אחד בו אנחנו מצטיירים כרעים וחזקים . בהצלחה .
אני לא אנרכיסט ולא שמאלני קיצוני עדי. אני התפקיד שלי בחיים הוא תיעוד. בדרך כלל במקומות נידחים כמו בנגלדש, סודן וארצות נוספות בעולם השלישי שבהשוואה, הארץ היא עדיין גן-עדן. תיעוד זה אומר חשיפה למעשים ופשעים שנעשים בחסות החוק, הכסף והפוליטיקה. תיעוד זה אומר, להזיז הצידה את הדעות שלך ולהיות אובייקטיבי. זה תהליך ארוך וקשה כי זה גם מראה שאני מביט בה לעתים קרובות. משקעים, עבר ולמה הם אז לא רלוונטים. כמובן שרקע על כל מה שהוביל למה שקורה, בכל סיכסוך, הוא חשוב ואי אפשר בלעדיו. אבל, כאשר אני מתעד את מה שקורה, אני חייב לתעד את זה נטו, לבודד את אותו נושא מהמשקעים מהעבר ומהלמה. רק כך אפשר להזיז ולפתור בעיה. זה לא אומר שאני מבטל את המשקעים העבר והלמה.
אני אנסה להתעלות קודם כל מעל הגישה היהירה והמתנשאת שלך.
אתה עונה לי כאילו הגעתי לפה אתמול ואין לי מושג מה קורה.
כאילו בכיסך יש איזה תקשי"ר עם תשובות נכונות.
מה אתה אומר? הפחד גורם לנשוך??? לה וואלה...
האם הפחד אינו מוצדק?
מה זה כולל לספוג יותר; עוד קורבנות שלום? עוד 8 שנות טילים?
ההמתנה בין הפיגוע בדולפינריום לבין הפיגוע במלון פארק היא לא נכונות לספוג?
אני חושב שצריך קצת יותר מסיסמאות ו-ווישפול ת'ינקינג כדי לפתור את הסכסוך הזה, אם בכלל.
אין שום דמיון בין הסכסוך בין הטורקים ליוונים לבין הסכסוך שאנחנו בתוכו.
לא בשורשים, לא המניעים, לא בתהליכים ולא באינטנסיביות.
מצטער פנינה, הדמוי של כלבים ופשפשים לא מקובל עלי.
אחת הסיבות לסגירת המחסום היתה הנוכחות שלנו.
זו לא סיבה להענשת עשרות אזרחים שנמצאים בדרכם
בטענה שאנחנו מפריעים. עמדנו שם בשקט בלי להפריע
ובשלב מסוים התרחקנו ואז המחסום נפתח, ללמד שאנחנו
גרמנו לסבל של הפלסטינים...
אולי איזו זפטה מהצד השני תעזור...
כל אחד ואחד מגיע לכאן עם מטען אישי ורגשי, זה כל כך ברור בקריאת התגובות מיא, אי אפשר לבטל זאת. אני מנסה לכוון את הדיון ולשמור על פוקוס בהתייחסות לבעיה אחת מיני רבות שקיימות כאן.
לא יודע מי דורך לך על היבלות יהושוע, דבר אחד אני כן יודע, מחווה קטנה היא בעלת ערך עצום.
אותם חיילים שמשפילים פלסטינים אסור להם לעמוד שם.
מי התחיל עם מי זה לא האישו כאן דסיקה. לא אם זה הם או אנחנו שאשמים או מי התחיל. האישו הוא התנהגות קורקטית כמישהו שנמצא שם בעקבות מצב נתון שאף אחד לא אוהב והוא גם אחראי מכורח הנסיבות על מי שהוא שולט.
איך אסביר לך את זה ענת, בודדתי כאן נושא אחד ממגוון הנושאים ששיכים לעניין. אני מדבר כאן על האחריות האישית של כל אחד מאיתנו לעשות את מה שהוא יכול כבן אדם. מכאן ועד קבלת טרנספר של העם היהודי לאוגנדה המרחק גדול.
כבודך במקומו מונח יערה, את מוזמנת להציג את הסיבות שלך למעשייך.
מיותר לציין שאני נגד אלימות בכלל, ובפרט אלימות שלא לצורך במחסומים !!!
הסיטואציה הזו בעייתית, וחיילים/ילדים בני 19 צריכים לקבל הכשרה איך להתנהג במצבים אלה.
אבל...
אני יודעת ממקור ראשון שכתבים וצלמים זרים מסלפים את המציאות ומצלמים תמונות מעוותות ומבויימות כדי לעורר את העולם נגדנו וזה מאד מרגיז!!!
למשל מבקשים מילד פלסטיני שיבכה ווישב עם ידיים מאחורי הגב כאילו שהן קשורות ומצלמים אותו יושב בפוזה כזאת מלפני רגליו של חיילבזווית שהנשק של החייל מופנה לראש הילד. אז זל לא מרגיז????
התפרצת לדלת פתוחה. המחסומים הללו הינם רעה חולה מיום היוסדם. הביקור שלך שם למרבה הצער הינו גם כן רעה חולה קטנה. לא הביקור האישי שלך שמנעיו הם כנים אלא התופעה הזאת שבה מערכת די משומנת עסוקה בהצגה חד צדדית של הסכסוך תוך כדי בחירה מאד סלקטבית של אירועים וניצול ציני של אנשים כמוך היא רעה חולה לא קטנה גם כן. שלמה בן עמי אמר פעם שבסכסוך הזה הפלשתינאים סובלים מעודף יחסי ציבור טובים. בכל פעם בא איזה צדיק ומסביר להם שהפתרון שמונח על השולחן הוא לא מספיק טוב בנתיים הם אוכלים חרא. אין שום דרך לנתק את "המחסום" ואת תלאות המנהל האזרחי הישראלי בשטחים מהסכסוך כולו. גם אתה ראית את ההשוואה עם קפריסין.
למרבה הצער אנשים נענשים בצורה כזאת או אחרת ללא כל עוול בכפם בכל יום וכל שעה. אבל טירדת הבידוק הבטחוני היא באמת מטרידה את כל העולם הראשון לאורך ולרוחב. אף אחד לא עוצר לרגע ושואל למה בעצם אנחנו צריכם להגיע לשדה התעופה 3 שעות לפני הטיסה? מי אחראי לזה? מה זה? גזירת האל? לא תגובה קצת מטומטמת ולא גמישה של הריבון לטרור אז במחסום בג'יפטליק זה ניראה יותר רע מאשר בחדר הVIP בנתבג . אבל למשל בתחנה המרכזית בתל אביב בשעות הבוקר למשל שכולם מאחרים לאוטובוס זה ניראה רע מאד גם כן. יש שמה בידוק ביטחוני מגעיל איטי דרך שער אחד שנלחצים בו לפעמים עשרות אנשים במקום מלוכלך ומטונף. אף אחד לא עומד לתעד את זה (כמו לא התור הבלתי ניסבל בדי הרבה מוסדות ציבור בארץ שנותנים שיורת לאזורי פריפריה)
אבל התיעוד של מחסומי הגדה (כמו המחסומים עצמם) כבר קיבל כנפיים וחיים משל עצמו משל היה שורש בעיתנו קיומנו במזרח התיכון. המחסומים קימים שם ללא כל סיבה אמיתית רק כי קיבלו מימד מיטי ממש בין השאר בגין התיעוד. והתיעוד בין אם נעשה מרצון טוב או רע הפך לחלק במאבק הזה. ועל כן אני מגיב בצורה שאני מגיב לא בגלל שצריך לעצור איזה רועה אומלל לשש שעות בכדי להצדיק את צור קיומנו. אלא כי צור קיומנו דורש לקחת עמדה וצד. ואין מה לעשות אנחנו בצד של הטובים ולא בצד של הרעים בסכסוך הזה. עמים משלמים על מעשיהם כקולקטיב ונהנים ממעישהם כקולקטיב. להזכיר לכל המזדעזים בפוסט הזה כי פלשתינאים למרות הכיבוש האכזר והנורא הם עדיין חיים ברמת חיים גבוהה בהרבה מרוב אחיהם בחלקים גדולים של המזרח התיכון. אבל הכי טוב? חיים כל אלה שחיים מהבעיה הפלשתינאית ובעצם הם אלו שמנציחים אותה לדורותיה . החל בפקידים באום ובארגונים בין לאומים ובאירגונים אירופיים שונים ופעילים שונים ופוליטקאים זרים וכל העולם ובניו שבא לדחוף פה את הידים שלו בעניין הזה כולל בקציני צהל בפנסיה שללולא הסכסוך היו נאלצים לעבוד לפרנסתם. התיעוד הזה אינו מנותק זמן ומקום אלא הוא חלק ממשהו אחר. התיעוד הזה הוא חלק חשוב במסע פרופגאנדה מאורגן ומתוזמן שאמונתי היא שכוונותיו רעות. אתה נופל בפח שלהם והלוך לצלם "רק אתזה" אין רק את זה, זה פריווליגיה שהיא לא קיימת.
ועל כן הפלשתינאית שעומדת במחסום בחוורה או בג'יפטליק צריכה להגיד תודה לא רק לחייל שדחף לה את הכת של הM16 בתחת אלא גם למי שעומד עם מצלמה ומצלם אותו. ובטח להנהגה הפלשתינאית ובטח לעמה שהם כולם אחראים למצבה לא פחות מהצורר הציוני.
רק כדי להבהיר -
אני לא שומרת על ה"צביון האנושי" של שום דבר, פרט לי. לא בגלל זה אני הולכת למחסומים מידי שבוע. נדמה לי שאין אף פעיל שמאל שיטען שהוא פעיל כדי לשמור על הצביון של המדינה.
אז אחכים אותך מיכאל
למרות שסיימתי צבא מזה עידן ועידנים.
פתיחת מחסום וסגירתו לא נעשית בגחמות
החיילים במקום. זה בא מגבוה עקב הודעות
מודיעיניות לא ממוקדות. לכן חייבים לסגור
את המחסום - כי זה לא ממוקד!! אז באמת
הרבה חפים מפשע כדבריך נמצאים במצב
של המתנה מרוטה, אך מה לעשות? שהם
בצד השני, וכתוצאה מריבוי המקרים בהם
היו שותפים חפים מפשע כאלה למעשי איוולת,
אותם פושעים מתוכם הם אלו שגורמים לחפי
הפשע מביניהם לסבול, לא אנחנו.
אז הם סובלים כי הם לא משכילים להוקיע מתוכם
את הטרוריסטים, כמאמר הפתגם הידוע לשמצה,
מי שישן עם כלבים שלא יתפלא שהוא קם עם פשפשים.
ההיסטוריה של מלחמות התורכים ביוונים היא ארוכה ונמשכה מאות שנים רונן, קרא שוב. הסכסוך בין יוון ותורכיה גרם להתלקחות בקפריסין בשנת 1964 ולפלישת תורכיה לאי. בהחלט, אני רואה סיכסוך זה כמודל מקביל לסיכסוך שלנו עם הפלסטינים. הפחד הוא זה שגורם לנו לנשוך רונן. תראה ספורטאי שיודע שביכולתו להגן על עצמו איך הוא מתנהל. הוא מעל הפחדים הקטנים ומסוגל בגלל זה לספוג יותר. זו ישראל, חזקה ובוטחת בעצמה וככזאת היא צריכה להתעלות על עצמה.
הוא לא התיישר, אבל לפחות ככה הוא הרבה יותר מדהים לפרצוף העקום שלי :-)
לפחות אילו הם היו יודעים מתי יוכלו לעבור... הרי אם מחפשים מחבלים כביכול ואת המתפוצץ הבא באוטובוס, בקלות יכלו להפוך את כל המחסומים האלה למעברים כמו בשדה תעופה ולא למכלאות-הבקר שאנחנו רואים בתמונות.
בעיקר אהבתי את כל תגובות ה'מגיע להם' ו'הם התחילו', כאילו יחסים בין אומות הם כמו התנהלות פרימיטיבית בגן ילדים.
מה שכתבתי כאן עדי, הוא על מה שראיתי וזה לא עשה לי טוב. את כל הרקע ההיסטורי אני מכיר, מהיכן זה בא ואיך זה קרה. זה לא מצדיק עדיין התנהגות נבזית לאוכלוסיה אזרחית. אני לא צריך לספר לך במקצועך אתה וודאי יודע שעל מנת להרשיע מישהו צריך ראיות. באותו יום, נענשו עשרות אנשים בגלל מי שהם ולא בגלל מה שהם עשו או לא עשו. על זה נכתב הפוסט.
נכון שלא אמרת, אבל מין הידועות היא שרק כשניתן להם כל מה שהם רוצים, דהיינו, נעזוב ונלך מכאן- רק אז יהיה להם טוב, משמע- כל הנסיונות של מבקרי המחסומים למיניהם לנסות ולשכנע אותנו שאם נפיל את הגדרות ונהייה קצת יותר "נחמדים" איתם כדי שיהיה להם טוב ואז כפועל יוצא לנו יהיה טוב- מופרכים מיסודם.
ככל שאנחנו יותר טובים אליהם - נעשה לנו יותר רע.
אנסה לענות בקצרה אבי. לקיחת צד זה אומר, להתייחס לנושא מנקודה אחת ומזווית קבועה. על מנת לשנות דבר,
צריך להציג אותו, כמה שלא נעים לראות זאת כי זו המראה שאנו מביטים בה כל בוקר
.
אני לא ראיתי באותו יום אף פלסטינאי אלים, ראיתי חייל אלים ללא הצדקה ומחסום סגור ללא סיבה. דיילות אל על יכולות בוודאי לשפר את השרות שלהן אבל זה כבר לא ישנה כל כך את תדמית החברה כי יותר או פחות לוקס בחיים זה לא העניין. במחסומים, כל מחווה קטנה היא עולם ומלואו. (מקווה שהאף שלך התיישר בינתיים).
שיטת פתיחת המחסום לא התבררה לי בשהותי שם. בלי סיבה הוא נפתח, בלי סיבה הוא נסגר.
ככה נראה עונש קולקטיבי. לא פיספסת.
תודה על התגובה אהוד, מוערכת. האיפוק הוא במקומו. כל אחד מגיע ממקום אישי עם נסיון לצערי, רע, זה או אחר.
אבל גם מה שקרה לי אישית, לא רלוונטי למצב המוצג כאן בפוסט.
(הגענו אגב במכונית מרופטת שהמזגן בה לא עבד)
על מנת לצלם מצבים כאלו חייבים להיות שם ולתעד אותם שירה, אבל,
בהחלט האחריות הסופית היא של ההנהגה הפוליטית
ואני מקווה שמישהו מהם יודע על מה שקורה.
אני בתיעוד והעלאת הפוסט עושה את שלי, שזה היה יכול להיות יותר, באמת.
את זה לא אמרתי ענת, אם זה הפירוש שלך אז יש כאן בעיה של תקשורת לקויה.
נושא המתנחלים הוא נושא אחר קשה שבו אני לא נוגע בפוסט זה.
אני מעריך את שכתבת במיוחד לאור העובדה שאתה גר באזור שדרות.
מסכים איתך אחת, זה כל כך בסיסי שרק עיוור לא יראה.
אני שמח רונית שהמשוואה מקובלת עלייך. כמה שזה קשה, שזו עבודה מונוטונית, יום יומית, שום דבר לא מצדיק התנהלות שכזו נגד אוכלוסיה אזרחית ויהיה עברה מה שיהיה. שינוי בא מהדברים הקטנים שקורים ושאנחנו עושים לאחרים.
מקרה חמור אילן, ועל זה בדיוק הנושא. אסור שיעמדו שם אנשים כאלה. הם גורמים נזק עצום לך לי ולכולנו
בהתנהגותם כי הם מייצגים אותך אותי ואת כולנו.
מעריכה את חיילנו על עבודם הנאמנה.
כל עוד שומרים על כבוד האדם.
דברים קשים ועצובים הבאת כאן.
יש לצערי בקרבנו אנשים רעים שמטרתם היא מעבר ללהגן על המולדת.
האנשים הרעים יכולים להיות והינם, משני צידי המתרס ולכן באמת חשוב לראות את שני צדדי המתרס.
כפי שקודמיי כתבו, הבאת המציאות כפי שהבאת דרך העיניים שלך היא חשובה מאוד בשביל לשמור אנושיותינו.
תודה!
את דורכת על יבלות. אנחנו רוצים שקט במדינה.....איזה פתרון יש ....חוץ מהמחסומים או שלום אימיתי רק אם מי? וזה מקוון לשני צדדים
יפה, מכבד אותך על כך ,בקשה קטנטנה לי אליך, אם אפשר, בבקשה, אל תהיה חד צדדי כי גם ככה קשה לנו מאוד
האוייב משתמש הדברים חד צדדיים בשביל להראות את צידקת דרכם האלימה וסימן לחולשה וויתור ומדרבן אותם להמשיך עד חורמה
אנחנו מעדיפים שהגיע לשלום ולא ולחורמה
אז נסיים בסימן שלום ועד אז נהיה חזקים, עם קשה עורף ונשרוד בכבוד
שבת שלום ומבורכת
באתי בעקבות איריס,
תמונות קשות, הם (הפלסטינים) הביאו את זה על עצמם,
מה עדיף?
בום - ואח"כ תמונות קורעות לב בעיתונים...
כואב לי בשבילם ובשבילנו. אני בעד שתי מדינות לשני עמים, להתנתק מהם.....
יפה שעה אחת קודם.
תודה לך.
פרט מעניין וסימבולי, היום החלפתי את הרקע אצלי בפוסטים לשחור, כמו אצלך..
*
פששש... פיענחת את הצופן שלום עולמי; בואו נתגבר על הפחד.
איך לא חשבנו על זה קודם?!
אז מה בעצם אתה אומר,
שהסכסוך בין קפריסאים ממוצא יווני לקפריסאים ממוצא טורקי הוא מודל לסכסוך בין הפלסטינים לבן היהודים בארץ ישראל?
יש איבה בין שתי הקבוצות האתניות בקפריסין, אבל היסטוריה עקובה מדם? אפילו בויקיפדיה לא שמעו על זה.
אין לי מושג מה עושים כדי שלא תהיה שנאה, אבל יש לי מושג מה עושים נגד שנאה - מתגוננים בכל הכוח.
אני חלילה לא מזלזל ברגשותיך למראה המתרחש במחסומים. אבל התמונה קצת יותר מורכבת ומה שקורה שם אינו חזות הכל ויש להבדיל בין סיבה למסובב.
אם אתה נאבק לשיפור המצב במחסומים - אני איתך. אם אתה נאבק לביטול המחסומים - אני לא איתך.
לפי הכינוי שבחרת לעצמך אני מניח שאתה מבין מה זאת הפקרות בהגנה.
אגב, לגבי הדרך לאבדון יש דעות סותרות. מה עושה את זאת שלך לנכונה יותר?
כן יש משהו טראגי בפחדים שהסכסוך הזה מעלה. יש גם איזה דיסונאנס קשה בחוסר האמון ובאמונות של שני הצדדים. תשים יהודים וערבים יחד בתנאים שווים? הם שוכחים למה הם שונאים.
המחסומים הללו ההיו רעה חולה מיום היווסדם אבל צריך לזכור מאיפה הם נולדו. והם נולדו בין השאר כי למשל אסור היה לצהל להגיב ביד קשה ובזרוע נטויה בשם איזה שהיא ,הומניות" אבל יותר גרוע הם השתמרו בין השאר בזכות מחסוום וואטש ודומיהם. כי המחסום שהיה פעם עזר טאקטי של הכיבוש הפך לעניין עקרוני. הדבר אומנם נובע גם מהטימטום של הצבא ומקבלי ההחלטות אבל מיום שהחלו לתעד את המחסומים ולבדוק מה קורה שם והאם החייל בודק כשורה את תעודת הזהות עצם קיום המחסום הפך לעניין אסטארטגי לאומי. ואכן להסיר מחסום מה שהיה פעם החלטה של מג"ד הפך לנושא לדיון ברמה של נשיאים. וכל מחסום הופך לסלע קיומנו.
אבל יש עוד דרך להפסיק את המחסומים הללו וזה שהפלשתינאים יפסיקו את המאבק המזוין.....אבל זה כמובן לא עולה על הדעת כי לנסות להרוג יוהדונים זה זכות היסטורית של הפלשתיאנים מדאורתא...
"הכל היה יכול להיות אחרת עם גישה שונה. מתי נבין שזו משוואה ישרה ופשוטה:
כמה שיהיה להם טוב יותר, כך יהיה גם לנו. "
אתה צודק.
הכי טוב יהיה להם אם ניקח את הרגליים שלנו ונסתלק מכאן ונשאיר להם הכל- בדיוק כמו שהם רוצים. והרי כל מה שחשוב זה שלהם יהיה טוב לא?
כמה חשוב שיש מי שמתעד .
זו מציאות נוראה שאנו מכחישים את קיומה .מתרצים לעצמנו ש"בטחון המדינה" מעל כל שיקול מוסרי .והחיילים שלנו ,בנינו ובנותינו נאלצים להפוך לקלגסים .לאבד צלם אנוש .כמה דקות מהבית נמצא את ה"מערב הפרוע" של המדינה .מדינת המתנחלים ,שטופי המח והלהט המשיחי ,שאיבדו דרכם ויכולת השיפוט .הם המטיפים והצודקים ,מפירי החוק הסידרתיים שכוחם רק עולה ועולה וגוררים אותנו מיום ליום אל האסון אל "ימות המשיח" .
ואנו יושבים מכחישים ומדחיקים .
בזכות אנשים כמו מיכאל שמתעדים ,לא נוכל לומר שלא ידענו ולא ראינו ...
זה עצוב כאשר מופעל כוח נגד אנשים חפים מפשע
צריך לדעת מתי להפעיל כוח ואם בכלל
המצב הזה הוא שגורם לשנאת דורות
וזה עצוב
כל כך עצוב.
שבת שלום
ועוד אשוב .
גם אני הגעתי בעקבות המלצתה של איריס
ומודה אני לשניכם שחשפתם אותי לעוולות
המתרחשות מתחת לאפי
יחד עם זאת איני יכולה להאשים את החיילים
וכל הסיטואציה הזויה מלכתחילה
וחבל מאד שאנו מגיעים למצבים כאלה
מסכימה עם הסיפא של דבריך:
שאם נעשה טוב -יהיה טוב
הלוואי והחיילים יקבלו הדרכה לשמור
על אנושיותם ולא לאבד צלם אנוש למרות
התפקיד בעל הכוח והסמכות הרבה הניתנת להם
שוב
חן חן שהבאת ונחשפנו
גם אני כחייל מילואים ראיתי דברים לא נעימים כלל ובמיוחד עם החיילים הצעירים ( הסדירים ) שמרשים לעצמם לשלח רסן ולהתנהג בצורה ברברית וחסרת חינוך ותרבות - משפילים, צועקים , לא ראיתי חיילים מכים אך ראיתי לדוגמא חייל שצועק על פלסטינאי בעוד שחברו של החייל במחסום, לוקח לפלסטינאי את הארנק בכדי לבדוק תעודות, פותח את הארנק ומוציא מתוכו כמה שטרות, דוחף לכיסו ומחזיר לפלסטינאי כשחיוך מרוח על פניו ... אני הייתי בשוק כשראיתי את זה - הוא לא ראה אותי הייתי בתצפית גבוה יותר כשהשקפתי על הנעשה, דיווחתי למפקד שלי, אך אין לי מושג אם נהיה מזה משהו או לא ... קרוב לוודאי שהשתיקו את העניין ועולם כמנהגו נוהג ... עד היום
כואב הלב
כשצילמתי לפני כמה שנים בקפריסין רונן, עברתי מהצד היווני לתורכי וחזור, הבנתי שהכל נובע מפחד. גם שם שני הצדדים פחדו פחד מוות האחד מהשני. וראה זה פלא, ארבעים שנה לאחר הפלישה, הגבולות שוב פתוחים ושקט שם, למרות היסטוריה עקובה מדם בין התורכים ליוונים. תמיד יכולה להיות סיבה לשנוא, השאלה לאן זה מוביל. לי נראה שלאבדון. אז השאלה היא לא אם השנאה מוצדקת או לא, השאלה היא, מה עושים בכדי שלא תהיה שנאה.
הודות לאיריס הפוסט הגיע לאנשים שלא הכרתי. הנושא רגיש מאד וצריך להיות פוליטיקאי (מה שאני בטח לא) על מנת לענות אישית לכל אחד שטורח להציג כאן את עמדתו הניצית או היונית. אני מקווה שהוא באמת מעורר למחשבה.
ובכן, יש שם שנאה כנראה. אתה יכול להגיד שהיא לא מוצדקת?
אני קודם כל רוצה להודות לאיריס עודד ששלחה לי ולאחרים לינק לפוסט הזה ולך מיכאל על העבודה המעניינת שעשית בפוסט הזה. לגבי התגובה של איריס, באמת צריך להיות אומן כדי לאמר דברים מאוד קיצוניים בצורה מתונה כמוה ועוד להצליח לנתח את הפוסט גם כטקסט ספרותי לכל דבר ובאותה נשימה להתייחס לדרך הצילום ולשאוב על הדרך גם משמעויות מהצילומים. אני לא הלכתי אף פעם למחסומים אבל הנושא מוכר לי ואני חושב שבפוסט הזה יש מספיק אינפורמציה כדי לעורר מחשבה. תודה לך.
כתבת בדיוק את מה שרציתי לאמר דורית. זו האחריות שלנו.
על זה כתבתי, מה היה קורה אילו הייתי נולד פלסטיני. זו הנקודה האנושית שהעליתי כאן שגם את,
אולי ללא דמעות, היה כן איכפת לך אם היית חוזה במה שראיתי.
מקווה שנהנית בברצלונה, בטח פגשת שם הרבה ישראלים בחופש.
אני שמח לשמוע את דעתך בנושא ומצטער שלא היית שם על מנת לשנות את המצב שהיה.
טוב, אז רק תרשה לי לסיום לאמר עוד דבר אחד קטן קטן
טוב?
אין לי דמעות על הפלסטינים, למרות שלפעמים כואב דברים
מסויימים ששומעים.
אין לי דמעות על הלוחמות הישראליות שמתגרות בחיילים שלנו.
אבל כשחייל שלנו נרצח אני פורצת בבכי קורע!!!!
אפילו אם הוא לא ילד שלי.
לילה טוב וחיים שקטים שיהיו לנו פה בעתיד ועל זה אומר
אמן!!
פנינה,צאי גם את לשטח לראות את מה שקורה במו עינייך. את חייבת לראות אותם שם. הם בכלל לא נראים כאויבים.
לעשות הכללה שכולם הם אויבינו זו טעות גדולה אבל, כשטעונים רגשית יוצאים טקסטים כאלה. מקווה שאת יכולה להבין
אם כך טוב יותר גם את הצד השני.
הנושא כל כך רגיש גל, כולנו פגועים, גם הם פגועים, וזה מה שמסוכן, השחיקה.
טוב שראית,
תודה שהבאת,
תבוא שוב.
החיים האלה, של אנשים שחיים תחת כיבוש כבר למעלה מארבע עשורים
זה היום יום שלהם. כל יום. שנה אחר שנה.
למציאות הזאת נולדו ילדים, במציאות הזאת הם גדלו, ולמרבה הצער, למציאות הזאת ממשיכים להוולד ילדים.
וכל זה - עלינו ובאחריותנו.
ועד שזה לא יגמר, שום דבר טוב באמת, לא יוכל להיות כאן.
בהחלט יש בעייה.
ההתנהגות של החיילים במחסומים היא תוצאה של החינוך שאנחנו הענקנו להם:
בבית, בבית הספר , בתקשורת, בחברה , בפוליטיקה.
הצורך במחסומים הוא חיוני לבטחון, אבל אני כקצין בכיר במילואים לא מקבל התעמרות
סתם.
חייל שלא מתנהג במקצועיות-אך גם באנושיות , לא היה משרת במחסום, ביחידתי
והיה נענש.
תודה שהבאת.
הייתי בברצלונה.
*
משה.
אתה יודע מיכאל יש פתגמים מאוד נדושים אממה? נכונים.
באמנות אין דבר כזה שאין דבר כזה נכון?
במלחמה אין דבר כזה שאחד צדיק ואחד מלאך, במלחמה נלחמים
הם נלחמים באמצעות הנשים והילדים שלהם ואנחנו נלחמים בהם
מאוד פשוט. הם האוייב מיכאל, האוייב!! מקטן עד גדול האוייב!!
שים לב להבדל כן? הם בכלי רצח ואנחנו בידיים - מכות!!
מצטער אם פגעתי בכתיבתי ואני שמח לקרוא על פתרון של בנית אמון אישי. בקשר לחיילים, גם אני הייתי שם כחייל, אני מבין בהחלט את מצבם ויודע שהם כלואים שם בדיוק כמו הפלסטינים. אני מתייחס לאלו שלא מתנהלים בצורה קורקטית ופוגעים גם בך, בי וגם בפלסטינים.
גם אני מבין אותך אלון, זה שאני כותב פוסט שהוא חד צדדי במקרה זה, לא אומר שהצד השני צדיק.
http://cafe.themarker.com/view.php?t=582064
היה זה ערב שבת כמו היום רק לפני כ-5 שנים.
קבוצת מתפללים חזרה הביתה לארוחת ערב שבת בחברון.
מלווה בחיילים חמושים. ערב שבת, חושך, שקט ודממה
אנשים הולכים הביתה לאכול אחרי תפילה, חיילים הבנים
שלנו, שלך ושלך ושל כולנו, עשרים עניים לצדדים וכו'..
פתאום הותקפו עם נשק חם, החייל החמוד הזה בקישור
ששמתי פה, עולה חדש מחבר העמים, ילד קרוב מאוד לנפשי
תמים, שקט, מעולם לא רב עם איש, חובש קרבי בניגוד
למה שההורים שלו רצו. נרצח ע"י צלף תוך כדי שניסה
לטפל במפקדו הפצוע אנוש.
הילד הנחמד הזה רצה כשיהיה גדול להיות רופא ילדים,
לטפל בכל ילדי העולם.. ולפי האמנה גם בילדים פלסטינים
אם יש צורך בזה.
כשילדים קטנים שלנו מבצעים פרוייקט שלום, הם מציירים
שמיים כחולים, יונה עם עלה של זית, יד ישאלית ביד פלסטינית.
כשילדים בעזה רוצים לקבל רחמים מהעולם הם מעיפים
מאות עפיפונים כשעל העפיפון הפלסטיני ציור מפת ארץ
ישראל השלמה.
ילד פלסטיני עם עפיפון תמים שעליו מדינת ישראל ללא משוא
פנים ובהתעלמות מוחלטת מקיום העם היהודי/עברי במקום.
ואתם עוד מבקשים מאיתנו שנחמול עליהם?
כשהעוללים המסכנים הפלסטינים רואים את מיקימאוס
כרוצח ערבים!! ומגיל אפס מקבלים חינוך לשנאת ישראלים
על אלה אתם רוצים שנחמול?
מיכאל, החיילים במחסומים לא עושים כל עבודה!!
הם לא משתכרים ממה שהם עושים, לא מקבלים כסף,
הם לא שכירי חרב!! החיילים במחסומים חיים במתח
ובטראומה שהרבה אחרי שחרורם זקוקים לטיפול
פסיכולוגי, המון מהם הולכים לעזרה נפשית לאחר
השחרור אתה והצדקניות שלך יודעים את זה?
בטח שלא, כי כל מה שאתם רואים זה העוול לרועי
הכבשים המסכנים, שמרגלים כבדרך אגב על תנועת
הרכבות הישראלית.
חייל מתפקידו להגן על מדינת ישראל!!!!
אנחנו מתפקידנו לתת לחיילים האלו את כל הגיבוי,
האהבה, הכבוד והיראה.
זה ממש לא ימצא חן בעיניך ובקבוצת הצדקניות
המצודדות בך אבל כמו שאמרתי פעם בפוסט אחר שלי.
Darling i simply don't give a damn
אלימות בכל צורה שהיא לא מקובלת עלי עדן. לא של ילדים מתפוצצים ולא של חיילים אלימים.
אני לא מתכוון לסתום פיות בכתיבת: תגובה לא רלוונטית, מצטער אם ככה זה מתפרש. פתוח ומקבל דעות שונות כל עוד הן מנומקות.
צריך למחות את החרפה הזאת מעל האדמה.
כל כך הרבה מחסומים לא משרתים שום צורך בטחוני, קיימים רק כהנצחה של עצמם, מנציחים עוול ויוצרים שנאה.
מיכאל, תודה על פוסט חשוב.
ושבעתיים אני מעריך את האיפוק שאתה מפגין מול כל יורקי הפרנויה, שלא מבינים את האמיתות הפשוטות בדבר אחריות ואנושיות שאתה - ואחרים - שטחתם פה.
אני תמיד שואל את עצמי , מה היה קורה לו הייתי נולד כפלסטיני. איך הייתי חי ואיך הייתי מגיב על חיי תחת כיבוש.
עוד שאלה שכישראלי אני שואל את עצמי היא, על שום מה המחסומים האלה? אלו אזורים שבהם הם חיים ואנחנו תקועים להם שם כמו קוץ בת-ת. כמובן יבואו אלו ויאמרו שזה צורך בטחוני, אפילו אם כן, זה לא מצדיק יחס משפיל כזה.
אלה שתי נקודות חשובות שהינך מעלה באחת מהתגובות שלך לפנינה.
יחד עם הפעילות שהיא מאוד חשובה בעיני, לנסוע לשם ולראות מה קורה שם באמת, שזה באמת לא "גאוות היחידה" שלנו, וזה בוודאי לא מוסיף לנו כבוד, אני שמעתי מחיילים שנאלצו לשרת שם ולעשות את העבודה הקשה הזאת והמאוד לא פוטוגנית הזאת, שכל הנשים שמגיעות מצפון תל-אביב עם הג'יפים 4X4 שלהן ומפריעות שם...ממש מפריעות שם ועושות יותר נזק מתועלת.
הבעיות לא מתחילות במחסומים האלה. המחסומים האלה נוצרו מתוך מצב של מדיניות. לך עם התמונות האלה לראש הממשלה, לשר הביטחון, צא לרחובות ותפגין...אבל ללכת לחיילים ולמחסומים..זאת לא הדרך להילחם במדיניות הנוראה הזאת שלנו כלפי הערבים.
ואני שוחחתי עם אמהות שהבנים שלהן (ויש שם גם חיילות) נאלצים לעבור שם את השירות הצבאי שלהם. תאמין לי שזה נורא לחשוב מה עובר לחיילים האלה בראש, ולאמהות שלהן.
אתה מפספס ולא הלכתי לכיוון אישי בכלל ,דיברתי על התיאור שאותו לדאבוני אני מכיר היטב ..... אך ישנם גם ילדים תמימים שרק
רצו להתגייס ותרום ולהיות קרביים ואני תיארתי את הסיטואציה שלהם היום והם ממש לא אלה שיעשו את המעשים אותם אתה מתאר
והם לא החליטו להיות שם ..... ואני אגן עליהם ואכתוב בדיוק את מצבם .
והטון המרמז לגבי הפיתרון הסופי מכוער כי שוב אתה כותב בהסתמך על קריאה חלקית של מה שכתבתי ,מפאת כבודך וכבוד משפחתי
שהשתמשו נגדה בפיתרון זה - לא אגיב.
ולמען הדימיון שלך - הפיתרון הוא חברתי-כלכלי טהור מתבסס על בנית אמון ולא על האשמות או יצירת "מחסומים" פיסיים או רגשיים .
ושתהיה לך שבת שלווה !
מאחר והתשובה שלי לא רלוונטית וכנראה היא נוגדת את דעותיך רק אומר שאני גאה שהם הנציגים שלי.
שבת שלום!
אוקיי הבנתי, אז עכשיו נדבר על ההתנהגות של שני הצדדים.....?....יש לך 20 שנה פנויים?
אולי לא שמת לב אבל החיילים שנמצאים בחלק מהמחסומים סגורים בתוך כלובים ממוגנים, מעניין מאוד למה זה?
זוכר כמה נהרגו או התפזרו לחתיכות ממחבל או מחבלת או ילד מתאבד
יש לי שאלה אליך....האם יש לך צל של ספק שאנחנו רוצים בשלום?!
אז בבקשה בו לא נסתכל על העלים היבשים בו נטפל בשורשים
שים לב מה מלמדים את הילדים הפלסטינאים בבתי בספר ותבין מה הולך להיות בקרוב כאן ...."וכל הארץ נתמלאה חמאס..."
אולי קוראים שם דברים לא נעימים. בטוח שכן.
אבל הרבה יותר לא נעים לשמוע על ילדים מתפוצצים.
יערה, יפעת, קרן ועוד רבים שמנסים לעשות משהו על מנת לתקן, לעזור, לשנות.
העולם הזה יפהפה שמעון, חבל רק שיש כאלה שדואגים לקלקל וזו עבודתי בין היתר לתעד זאת
בנסיון קלוש לשפר את מה שאפשר ולחשוף זאת כמה שיותר.
בקשר לאנקונדה, יש לי חדשות בשבילך. לאנקונדה ארס, ארס שמחסל רק יצורים קטנים. הארס לא
מסוכן לבני אדם. אבל, יפה שהטרחת את עצמך לקרוא...
ידעתי שמתישהו זה יגיע לאישי, אז מוטי, כן, עמדתי שם לפני שלושים וחמש שנים כחייל גולני. בום וטרח גם היו מנות חלקי פלוס מלחמה נחמדה כמו מלחמת יום כיפור. חבל שאת הפתרון אתה שומר לעצמך, מקווה שזה לא פתרון סופי...
אכן הפלאת ביכולת ראיית הדברים בצורה מאוד חזקה..
הדגשת הקונפליקט בתמונות מעלה את הצורך לקדם את השינויי..
רק שלצערנו לקידום כזה יש צורך בשני צדדים חסרי עסקנות פוליטית...
הדשא בבקעה לא ירוק כל כך בעונה זו. שוב, זו לא תשובה רלוונטית. מה שכן רלוונטי זה,
התנהגות של אלו שאחראים לחיי אלו שמתחתם ועונשים קולקטיבים זה בטח לא הפתרון.
מצטרפת למילים של לאה, וגם תודה והערכה גדולה ליערת דבש על פועלה.
תודה מעיין, מקווה שהפוסט יגיע לכמה שיותר אנשים. מסתבר שהרבה לא יודעים על מה שקורה מתחת לאפם.
אם באת כצופה מהצד כפי שאתה טוען אז השורות האחרונות שכתבת הן בספק רב .....
אין מושג אם חוץ מהמצלמה גם עמדת במדים באחת מעמדות הצבא ולא יודע אם
יש לך ילדים שכרגע עומדים עם אפוד מלא ונשק בהצלב...דרוכים.... עיניים רצות ימינה ושמאלה.....
רחש של עלים יבשים נשברים........... זיעה קרה........ הדופק עולה ל 180 .... הזיעה מהמצח נכנסת לעיניים....
ו....... ב ו ם ם ם .............. איזה מזל --- רק אבן ---- איזה מזל ----- לא פגעה ............
זה היה תיאור של אירוע קטן ונקודתי שקורה כל רבע שעה עד שעה בעשרות אם לא מאות עמדות של הצבא ...
מכיון שאני מכיר ומוכיר את עבודת הצילום שלך ואינני תומך נלהב של המתעללים למיניהם ...... ולמען ילדינו ששומרים
עלינו ...... התמונה היא דו-צדדית ואף צד לא חף מהתגרויות ........ והפתרון ....... יש לי אבל אשמור אותו לעצמי .
שבת שלום !!!
איך לא יודע דבר אריה? לפחות מעכשיו אתה לא יכול לאמר זאת שוב...
תודה עודד, שמח שעשיתי לך רע...
יו...אנחנו כל כך רעים...אוףףףף איתנו כבר
אני ממש לא מבין מדוע יש מחסומים הרי החברה בחיים לא יפגעו בחפים מפשע, נשים וטף
אני ממש לא מבין למה לא פותחים את גבולות המדינה ל:
חמאס
גיהד האיסלמי
חזית העממית
תנועה האיסלמית
חיזבבאלה
אל קעידה ועוד ועוד ועוד
הלו....יש מישהו בבית או שיש טרנד חדש לחיות מנותקים מהמציאות ?
עצוב !
פוסט ראוי !
לראות מציאות אחרת !!!סדריק, התשובה שלך לא רלוונטית. פשוט מהסיבה שמי שעומד במחסום חייב לעשות את עבודתו כמו שצריך כי הוא מופקד בהיותו נציג שלך, של כולנו, על אוכלוסיה שלמה.
התמונות אלון מראות את מה שקרה שם ובצורה מתונה מאד. לא מדובר כאן על שינאת חינם, העליתי פוסט שמתאר בבהירות יום במחסום, אפילו לא יום, כמה שעות. מדובר כאן על השפלה ללא שום צורך וסיבה ולא על חורבן בית המקדש.
ממש מתחת לאפנו
תודה לך עדית. אני מקווה שרבים ייצאו גם לראות את מה שקורה במו עיניהם. אולי אז יזוז משהו.
שמח שנגעתי ומצטער שעיצבנתי... הבירוטרקיה זו שיטה, אבל, הפקיד לא שונא אותך.
יפה כתבת. והצילומים עושים רע על הנשמה
הבנתי שכל אחד יכול להצטרף לנסיעה כזו לאה. מומלץ.
גם בן של חברים שלי משרת שם וסיפרתי לו על מה שקרה. הוא טען שזה מקרה יוצא דופן.
כל הענין שונה לגמרי כאשר מכירים מישהו אישית, הכל מקבל משמעות אחרת.
זה כולל כמובן גם פלסטינים...
שבת שלום שאול.
אינני רואה חיילים מתעמרים, מתאכזרים בעלי רוע לב. אני רואה חיילים שעושים את עבודתם, גם אם יש עשב שוטה כזה או אחר אין בזה להכליל על חיילי צה"ל שעושים ימים כלילות למען ביטחוננו.
מעלים פה טענות כנגד הכיבוש, ההמתנה, התורים המתארכים. לנו אסור לשכוח ולצערי יש ללא מעט ביננו זכרון קצר. דרך מחסומים ולא רק דרכם נכנסו פעילי טרור ופיגעו בנו, כן, גם בת"א השאננה שמסרבת לראות את המציאות. שווה היה להזכיר כמה פיגועים נמנעו כתוצאה מבדיקות מסיביות במחסומים, כמה מחבלים נתפסו שעל גופם מטעני נפץ ולא רק בגירים אלא גם קטינים, אם כבר עבודה עיתונאית אז עד הסוף.
אני מוריד את הכובע בפני חיילי צה"ל שעושים את עבודתם, מחזק את ידם, אוהב אותם ויחד עם זאת קורא להם לעשות את עבודתם בצורה מוסרית מבלי לפגוע בתדמיתנו ובערכי המוסר של צה"ל ועם ישראל.
כוחנו נובע גם ממוסריותנו.
אני מעריך עבודה עיתונאית איתנה, אמינה היישר מהשטח, השאלה היא האם תוכל לבצע את אותה עבודה עיתוניאית בתוככי עזה וכך תוכל לראות כיצד בעם הפלסטיני פוגע בזכויות בני עמו ולא בעיכוב של חשוד ששכח תעודת זהות אלא בהרג חפים מפשע. אולי גם על כך שווה לכתוב פוסט, להביא תמונות של פלסטינים שנרצחים על ידי בני עמם בגלל ששייכים לפלג אחר.
קל לנגח את חיילנו, להשקיף עלהם, להתלונן נגדם, אילו הם בננו, הם אילו שיחרפו נפשם למען ביטחוננו, אל לנו לשכוח זאת.
תודה על פוסט מעניין.
התמונות זורות חול בעיני המתבונן
ברור שהן אינן מאוזנות ואינן משקפות את המציאות
ישנה מגמה להראות מה צה"ל עושה חד צצדי
כלומר ללא כל התגרות של הערבים הדרים בשטחים
(אגב אין פלסטינאים לא היו ולא עכשיו ולא בעתיד
מי שהמציא אותם והעלה את שם פלסטין לחלל זאת מדינת ישראל)
להזכירכם כי המחסומים הצילו נפגעים רבים בגלל העברת חנמים או חגורות נפץ
ולכן יש לבוז לכל אחד שלא רואה דו כיווני אלה חד צדדי
הרי חורבן בית שני נגרם בגלל שנאת חינם
ועכשיו גיס חמישי לא בידי ערבים אלה בידי יהודים שיש בידם להעכיר את המדינה את התושבים ומעל הכל את כל העוסקים בהגנת האזרח..
נא לא לשכוח כי המגינים הם לא רק על יהודים..כי אם גם על אותם מעוטים שנקראים ערבים
בקיצור בושה וכלימה להראות צד ולא להביא מנגד
מיכאל,
תודה.
אנחנו יודעים ולא יודעים, הרבה יותר קל לשכוח, להעמיד פנים שזה לא מתרחש, אבל זה אמיתי לגמרי, ואנחנו אחראים.
תודה על הצילומים, תודה על המלים.
אני מקווה שרבים יקראו.
נוגע ללב ומעצבן מאוד.
אלא שמה שאתה מתאר קורה יומיום לא רק במחסומים - גם בביטוח לאומי, למשל.
הבירוקרטיה מרשעת, בעלי השררה עצבניים וכיוצ"ב.
כמה שאני כועס על החיילים שלא מצליחים להחזיק את עצמם (וזה לא קל, אני יודע) אני לא מרחם על הפלסטינים.
מיכאל יקר, המצלמה שלך חברה למקלדת והתוצאה פוסט שובר לב. אנחנו גרים כאן, שומעים, כביכול יודעים אבל עד שאתה לא דוחף לנו את זה ישר בפרצוף אנחנו קוברים את הראש בחול. תודה מיכאל שהיית עבורי עיניים ופה.
תודה ו*
לאה
הבן של חברה שלי חייל שם....
קשה להגיב..
רוצה שהחיילים יהיו בבית.
רוצה לנסוע בכבישים בלי פחד...
רוצה שיהייה שקט ושלווה
לכווווווולם
ושתהייה הבנה סובלנות ושלום להם ולנו.
שבת ברוכה על כולם
כן, אני יודעת שאנו חלוקים בנושא הזה לא מהיום.
יש לי עוד השגות בקשר לנושא אך אמנע מלהציג
אותן בפורום זה תודה מיכאל
גם לי לקח שבוע למצוא את המילים על מנת לספר את מה שראיתי אן. חבל שלייבוביץ' כבר לא איתנו...
תודה לך אפרת על הביקור והתגובה.
זה לא רלוונטי מה שאת אומרת פנינה. אם ישראל מחזיקה את האזור הזה תחת שליטתה,
חלה עליה הערבות לתושבים שם למרות ואף על פי המצב הבטחוני.
תשאל את עצמך איך אבותינו והכוונה לא לאבות אבותינו
אבותינו, סך הכל הדור הקודם, האבות אמהות דודים ודודות..
חיו באירופה תחת הכיבוש הנאצי?
התמימים האלו שחשבו שביפה ובטוב ובנאמנות למולדת
יחמקו מידו המרצחת של הרודן המופרע בנפשו הידוע לשמצה.
כשאתה מדבר על הומניות אתה צריך לראות את שני הצדדים
של המטבע לא רק את הצד האחד אותו ראית במחסומים.
יש הומניות בצה"ל שהולכת ומתכרסמת בעקבות הניצול הזול
של הפלסטינים עצמם את ההומניות הזו.
בכל מקום תמצא איזה אחד שקם בצד שמאל, הם קמים בצד
שמאל אבל לא רוצחים!!!!!!
מיכאל ,
אתה יודע שחיכיתי לפוסט הזה, אבל הנה הוא ואני לא מוצאת את כל המילים שרציתי לומר.
...."הכיבוש משחית!" רעם פרופ' לייבוביץ בקולו החד בנאומו בכנס בו השתתפתי בתחילת שנות ה-80, הנבואה העצובה והמבעיתה הזו הגשימה את עצמה, הדה-הומניזציה שעשינו לעם הפשלתינאי, האלימות שחלחלה, ישראלי כלפי ישראלי, מפקד כלפי פקודיו, זה אכזרי וזה רוע, והציטטה שהביא הדב מהיער מתמצת את כל הסיוט הזה.
תודה מיכאל, על עיניים רואות וגם לב שרואה, לא פחות.
לגמרי - מציאות עגומה..
תודה על עינייך הרואות ומתעדות.
אכן, יפעת זוכה להערכה עצומה ממני, תיארתי את עמידתה שם ואמרתי לה את זה תוך כדי נסיעה חזרה.
הפוסט הזה מוגבל לחוויה יומית אחת ויחידה, אני בטוח שאם היתה לי את האפשרות לצאת לעתים קרובות יותר לאזור, הייתי ממשיך ומפתח את הנושא וכמובן מצלם תמונות אישיות יותר. מי יודע, בביקור הבא.
התמונה הראשונה איריס היא סמל, כפיה קרועה שהיתה תלויה על עץ וכך צילמתי אותה. התמונות הבאות אמנם מרוחקות, אבל,מראות בבירור את הלך העניינים, את המעבר עם מחסומי הברזל שנראה כמו כלא וגורם להרגשה של חנק. אני שונא את בדיקות הביטחון המפשפשות במטענן אישי כל פעם שאני טס, כאן זה כל יום, לפעמים מספר פעמים. אולי התמונות מרוחקות יותר ממה שאת רגילה לראות אצלי, אבל הן אינפורמטיביות. צילמתי יותר תמונות כמובן, גם קלואזים של פנים, ילדים וכו', אבל, תמיד זו בחירה קשה כאשר את יכולה לבחור מכל הצילומים רק חמישה כמייצגים.
הפוסט הזה מעלה שני סיפורים או שתי סיטואציות או שני קונפליקטים עיקריים:
הקונפליקט הראשון שמשך את תשומת לבי, התמונה האחרונה, שהיא חזקה בעוצמתה, זה הסיכסוך הפנימי-
יפעת מול החיילים. הסתכלתי על הבחורה המדהימה הזו, עומדת שם עם ידיים שלובות, גב גאה, למרות שלא ציטטת אותה, אני יכולה ממש 'לשמוע' אותה. בטוח שלא השיבה את פני החיילים ריקם, כך בלשון המעטה. עבור כולנו היא המצפון, משהו בסיטואציה הזו הזכיר לי אותי לפני הרבה שנים עוד טרם החיים הכריעו אותי, בייאוש רב. מאוד התרגשתי לראות אותה, ממש דמעתי, חסידת אומות העולם בעיני, למרות שברור לי שהצל"ש הזה הוא לא נחמה עבורה בכלל. חשתי את הדחיה שלה מהחיילים שעומדים שם, אני מזדהה עם התחושה הזו לעומק, אבל זאת אני.
הקונפליקט השני שהבאת, שהוא למעשה העיקרי, ואותו לא ניתן לטשטש, הוא בין הצד המדכא, אנחנו, לצד המדוכא, הם. אין כובש נאור, כתבה כאן יערה, לא חושבת שיש לי מה להוסיף על זה, אולי נקודה, בתום הקביעה/המשפט הזה שלה.
אני חושבת שהעלת פוסט שמאוד מייצג את עמדתך: זהיר, לא גורף, לומד את הנושא, בלי לאבד את הזהות הציונית-ישראלית-צבאית. בעיני זה נכון לכתוב הכי קרוב לעצמך, אין לי טיפת ביקורת, רוב האנשים לא מתקרבים בכלל ל"עמדת האש" מחשש שתפגע זהותם.
ובכל זאת הערה:
חשבתי לעצמי שזה מאוד מעניין שאמנם צילמת סטילס, אבל צילמת סטילס כמו שמצלמים טלוויזיה. יש כאן סיטואציות, כל תמונה למעט העליונה אולי, היא סוג של התרחשות, של צופה מהצד ש"מדווח" מה שראו עיניו. לעומת פוסטים אחרים שלך שאתה לא מהסס להזדהות ולהביא את האדם, קורבן בדרך-כלל, דרך עיניו, צילומי קלוז-אפ מדהימים שהעבירו את הסבל שלו.
כאן הפלסטיני (יש ויכוח שהוא הקורבן?) הוא רחוק, מעבר לסורגים, בדרך למונית, אפילו זה עם תעודת הזהות, פניו מטושטשות.
התשובה לתמיהה הזו היא ברורה בעיני, אבל שווה היה לשמוע מה אתה אומר על זה.
יש פלסטינים שנולדו למחסומים וכמו שזה נראה גם ימותו בהם. חיים שלמים של דיכוי, עלבון, השפה יומיומית, חוסר בקיום בסיסי, כמו מים, חשמל, תרופות. רמיסת כבוד האדם באופן טוטאלי. מה מפריע לנו להזדהות באופן מוחלט עם הסבל שלהם?
כן, יפעת וקרן סיפרו על המלחמה על מקורות המים, זוועה נוספת. כתבתי על מה שראיתי יערה וזה היה צעד שלא עשיתי עד היום, אני לא נמצא במקום שלך, את כבר שלושה צעדים קדימה (לפחות).
נו אסתי, לא כל מה שצפון לבאר-שבע, הוא בצפון הארץ...
למרות שעד היום כשהולנדי פוגש גרמני הוא מבקש שיחזיר לו את האופנים של הסבתא שהם החרימו...
אוף רונתי, יש כל כך הרבה מה להגיד, בתקווה שזה יזיז משהו, בגלל זה אנחנו כאן לא?
הפוסט מצוין אבל קשה לי עם החלק בו אתה רומז, כך נדמה לי, לטענה לפיה בעית המחסום היא בעיה של ניהול (כלומר אם החיילים יתנהגו יפה והבידוק יהיה מהיר אז הכל בסדר). זו גישה שאני לא מקבלת. הבעיה היא המחסום עצמו. עצם הנוכחות שלו. ישראלים למדו לחשוב על עצמם כעל כובשים נאורים, והם אוהבים לדבר בשפה של 'בואו נשפר את המחסום'. זה ניכר גם בתגובות כאן, בפוסט שלך, ואחרי שנה של כתיבת בלוג על מחסומים אספר לך שזו התגובה הכי נפוצה אצלי בבלוג (משהו כמו - אני לא מצדיק/ה אלימות של חיילים וצריך לכבד כל אדם, ואני בטוח/ה שרוב החיילים מחייכים לפלסטינים ואומרים שלום אבל...). אין כזה דבר כיבוש נאור, וכל עוד נראה עצמנו ככובשים נאורים, נשאר כובשים. כתבתי על זה כאן.
וחוצמזה - היום אנחנו עושים שרשרת מים לכפרים ליד ראמללה שאספקת המים אליהם לא מספיקה, במיוחד בקיץ. יפעת וקרן ודאי סיפרו לך שבבקעה יש בעיה דומה. המנהל האזרחי סתם את בארות המים של הכפריים בבקעה, ועכשיו עליהם לנסוע לקנות מים מכפרים מרוחקים, דרך מחסום חמרה. אני לוקחת את המצלמה (החדשה) שלי. תודה על העצות.
מיכאל הצטרף לסיור במחסומי הבקעה - מעלה אפריים, חמרה (בקעות) ותיאסיר.
מחסומי הצפון הם שקד וריחן.
נכון מירב, עכשיו אנחנו במקום לא טוב, בעמדת כח שמעוותת את צורת המחשבה ואת ההתנהגות.
יש אפשרות לצאת ממעגל זה, מנהיגות נכונה וחזונית, אחרת עוד נטבע במערבולת הזו.
אני תמיד שואל את עצמי פנינה, מה היה קורה לו הייתי נולד כפלסטיני. איך הייתי חי ואיך הייתי מגיב על חיי תחת כיבוש.
עוד שאלה שכישראלי אני שואל את עצמי היא, על שום מה המחסומים האלה? אלו אזורים שבהם הם חיים ואנחנו תקועים להם שם כמו קוץ בת-ת. כמובן יבואו אלו ויאמרו שזה צורך בטחוני, אפילו אם כן, זה לא מצדיק יחס משפיל כזה.
בשנה שעברה צילמתי בשדרות אסתי. בזמן הצילומים נפל קסאם והיתה אזעקה, פניקה וריצה לאיזורים המוגנים.
חוויתי גם את זה וזה בהחלט לא היה נעים.
לצערי, המציאות אינה שונה ממה שאסימוב כתב. זה לא מדע בדיוני, זו מציאות.
רציתי לשתות קפה איתך על השולחן המפורסם יפעת. לצערי לא הספקתי לעשות הרבה דברים שרציתי...
אתה כל כך צודק יואב. מנהיגות עם חזון היתה יכולה לשנות את המצב באיזור בצורה טוטאלית.
חבל שזה לא המצב ושאין עם מי לדבר. כולם באגו-טריפ.
מודה לך על הכנות אלומה, היה קשה לראות זאת במקום במו עיניי.
קודם בשריון ועכשיו בחיל האויר. הרמטכ''ל אמר היום בטקס של חיל-הים שצה''ל מתנהג בצורה הומנית.
יש לי חדשות בשבילו.
מדויק ועצוב ולא ישתנה לעולם.
או..או.. ידעתי שזה יבוא אבל לא ידעתי כיצד...
אכן פוסט טעון הבאת לנו אדון מיכאל !!
טעון ושנוי במחלוקת כמספר המגיבים
שיגיבו כאן - שנוי במחלוקת ....
הסכסוך הוא עמוק וארוך שנים
המנטליות היא שונה מהעבר הזה
ומהעבר השני.
גם צורת החשיבה שונה היא משני עברי
המחסום. צד אחד חי בשביל החיים
צד שני חי בשביל המוות.
גם בקרב החיילים שלנו יש קיצונים
יותר ופחות, כמו גם בקרב הפלסטינים.
אני לא מצדיקה את המכות הסתמיות שמרביצים
בפלסטינים, אותם חיילים מורעלים כמו שאמרת,
הקמים על צד שמאל, אך ראינו ולא פעם,
כי כל ג'סטה מצידנו ישר מתפרשת בצד השני
כחולשה ואז מתחילות הבעיות, אז הם מתחילים
להתפרע. אני שוללת את דברי דב היערות בנושא
הכוח, כי זה ממש לא רלוונטי לנושא זה.
יעברו מאה פלסטינים הוגנים ושקטים ואישה אחת
בהריון מדומה תסתיר מתחת לכסותה סכין או
אקדח או רובה ותירה ותהרוג את החיילים במחסום.
כן.. יש להם שיטות, הם מחכים לרגעי החולשה
האלו, לג'סטות של החיילים שלנו וממש כמו
במשחק כדורגל הם מגלים את הפרצה החלשה
ובום!! הורגים. אין להם סנטימנטים, הם לא מרביצים
הם ישר הורגים.
הלוואי ואפשר היה לקיים דו קיום שקט, נעים ורגוע
כמו שיואב מתאר, אך זה אפשרי רק בלבל האישי.
כשאתה מכיר פה ושם אחד או שניים ומנהל שיחה
מלב אל לב וגם אז זה לא ממש ממש בטוח, כי
ברגע שהוא יצטרך להכריע בינך לבין פיסת האדמה
עליה אתה דורך הוא יבחר באדמה.
אז מספיק עם ההתייפיפות הזו של "למה צריך מחסום"
צריך מחסום כדי שהתל-אביבים יוכלו לטייל בבטחה
בשנקין או וואט אבר, צריך מחסום כדי שהילדים
שלנו יוכלו לישון בשקט וללכת לגן ולבית הספר בשקט.
כל עוד הצד השני לא ישנה את משנתו שהיא
ארץ ישראל שייכת לפלסטינים וליהודים אין פה מקום
צריך מחסומים, חיילים, רובים, מטוסים וכו'.
מיכאל אני מאוד מעריכה את הנוכחות שלך במחסומים בצפון . כדאי גם לבוא לצלם בדרום - במיוחד בזמן שיש טילים ואזעקות ומפציצים אותנו מימין ומשמאל וכל זאת אחרי שהחזרנו את השטחים הכבושים שם...
אסימוב כתב פעם, מזמן, את שלושת החוקים של הרובוטים.
אז הנה, לנוחיות הקוראים, החוק הראשון של האנושות: בכל מקום בו יש לאנשים כוח ו/או סמכות בלתי מוגבלים על בן/ני אדם אחר/ים, יהיה שם מישהו שיפעיל את אותו כוח ו/או סמכות לטובת יצריו הסדיסטיים, ובצורה שתגרום את מירב הנזק לחפים מפשע.
בעצב אני קורא את הדברים המובעים, בעצב.
המציאות הזו שאנחנו כבני אדם לא מסוגלים
לייצר בינינו מערכות חיים אנושיות ללא אלימות
מדירה שינה מעיני כבר תקופה ארוכה מאוד.
איפה הפתרון אני שואל את עצמי שוב ושוב,
אני נוטה לחשוב שבסופו של דבר מדובר
בהיווצרות של מנהיגות, איכות של מנהיגות
משני הצדדים, מנהיגים ראויים שיחליטו שצריך
להפסיק את מחול הדמים בין שני העמים.
האם יש סיכוי לחיים משותפים בינינו ובין הערבים,
על כך התשובה בליבי ובמוחי ... צלולה וברורה.
מהניסיון של החיים המשותפים שאני חווה עם
האוכלוסיה הערבית שאני מכיר מסביבי, התשובה
היא חיובית ... כן אפשר וצריך לאפשר לחיות ביחד.
יש לי כבוד לבחורות הצעירות שעושות מלאכת קודש
שם במחסומים ... בימי חמסינים ובקור החורפים.
מעריך ומוקיר את גישתך שבימים ספורים של חופשתך
הקדשת לא מעט שעות לנסוע ולחוות את המציאות
המאוד לא פשוטה המתנהלת שם בין המחסומים,
זו היוצרת קשיים אנושיים בלתי נסבלים לבני אדם
אנשים גברים נשים וילדים.
אני משפיל עיני נוכח המציאות
מתבייש שכך נראים ומתקיימים חיינו שלנו באזורנו.
תודה לך איש מיוחד על שנסעת ביקרת והבאת
את אלו העדויות עם הבחורות, על מנת שלא יחמוק
מתודעת נפשנו לאורך שגרת חיינו.
בהוקרה רבה
יואב
קשה לצפייה, אבל מודה לך!
*
אלומה
מסכים בהחלט חיים, הפוליטיקה של למה צריך שם מחסום היא נושא בפני עצמו. כבוד הדדי זה בסיס להכל.
יערת הדבש היא מקסימה וזאת מהיכרות אישית. תוצאות הכיבוש ניכרות בחיי היום יום,
אנחנו כבר כל כך רגילים לכך, כמעט כמו שהפלסטינים ...
תודה לך יערה, על העזרה ביציאה לשטח ועל מה שאת.
מה, באמת? חיילים מכים סתם כך בלי סיבה ערבים ופעילי שלום? אני בשוק, בהלם ובתדהמה.
לא, ברצינות. חשוב שהיית ושצילמת. בגלל שבאמת צריכה להיות שקיפות של המקומות האלה, בעיקר לטובתנו אגב - ואני מאלה שחושבים שהכיבוש משחית, ושהסיבה העיקרית להידרדרות של החברה הישראלית פנימה (ראה אירועי החודשים האחרונים) היא הנורמות החוצה.
וגם בגלל שאנשים חושבים שיערת הדבש משוגעת.
תודה רבה, מיכאל. תמיד מסקרן אותי לראות את המחסומים דרך עיניהם של חברי. תמיד יש לי תובנה חדשה (מצטערת שלא יכולתי להצטרף).