הבתים האנגולריים מציינים כח חשוב ביותר במפה האסטרולוגית ועליהם מושם דגש רב יותר משאר הבתים כאשר ממוקמים בהם כוכבים ובכלל. הבתים מתחלקים לשלוש קבוצות והנה הן על פי סדר חשיבותן: 1.אנגולריים/זוויתיים (1,4,7,10) 2.המשכיים/משניים (2,5,8,11) 3.קדנטיים (3,6,9,12)
כאמור לא כל הבתים שווים בכחם וחוזקם.אם כוכב ממוקם בבית זוויתי הרי שהוא יהיה חזק יותר בהשפעתו מבית המשכי. כמו כן כוכב שיהיה ממקום בבית 1 שהוא בית האופק יהיה חזק יותר ומודגש יותר מאשר יהיה הוא בבית 10 אף על פי שגם הוא בית אנגולרי. רוצה לומר שכח הבתים המכוכבים קטן בסדר עולה כשהראשון החזק ביותר והאחרון החלש ביותר.
הזוויות האסטרולוגיות קרי:אופק עולה(1),נדיר(ic 4),אופק יורד(7),רום השמים(10 mc) הם האיזורים רבי העוצמה והמשפיעים ביותר בכל מפה. כל כוכב היוצר צמידות למי מזוויות אלה יהווה סמן משפיע ביותר שיהדהד לאורך כל המפה ויצבע בצבעים מהותיים את משמעותה הכללית.
בגלל חשיבותן המרכזית קוראים להן גם 'הנקודות הקרדינליות' והן מתייחסות לכיוונים הקרדינליים :,מזרח,דרום,מערב,צפון. המילה קרדינל שורשה בשפה הלטינית ובמילה 'קרדו' שמשמעותה: ציר או מפרק,ענין המצביע על חשיבות מרכזית. אסטרולוגים קדמונים ראו בנקודות הקרדינליות ציר גדול שהחזיק למעשה את הארץ במקומה. בכתבי מנילוס מהמאה הראשונה שלפני הספירה נאמר: נקודות אלה טעונות בכחות היוצאים מגדר הרגיל,וההשפעה האדירה שהן מפעילות על הגורל ידועה היטב למדע משום שהגלגל השמימי נישא על גביהן לגמרי כמשען נצחי.
* הבתים האנגולריים/קרדינליים אלו הם הבתים המתחילים בזוויות הקרדינליות. כשכוכב ממוקם בבית כזה הוא מתבטא בצורה ברורה וחזקה. כל מה שכוכב זה מייצג יתבלט בצורה מהירה ודינאמית.
* הבתים ההמשכיים נקראים כך משום שהכוכבים שנמצאים בהם ממשיכים הלאה בתנועת השמים היומית לעבר הבתים הקרדינליים.
* המילה 'קדנטי' משמעה 'נפול ' ושורשה נובע מן המילה האנגלית 'cadaver' שמשמעותה גויה/גופה. כוכב בבית זה המשיך בתנועת השמים היומית הלאה מן המיקום הקרדינלי, דבר המסמל משהו שירד ממקום של כח למצב של חולשה או נפילה ממקום של חסד.
הבתים האנגולריים מייצגים את ' כס המלכות ' שלנו, מקומות מוכרים לנו מקומות של שליטה. ככל שכוכב מתרחק מזווית כזו עוצמתו הולכת ופוחתת והוא חש זרות בסביבתו. במקור כל הבתים הקדנטיים ייצגו מקומות ו/או אירועים/מצבים זרים. היעדר הקרבה והניכור אינם רק חסך בכח אלא גם תחושות פחד וסכנה.
האסטרולוג הנודע ויליאם לילי מתייחס ונותן דעתו לבתים הקרדינליים/המשכיים/קדנטיים. בספרו 'אסטרולוגיה נוצרית' הוא אומר : בתיזמונם של אירועים/מצבים,כוכבים אנגולריים מביאים תוצאות מהירות,כוכבים המשכיים נותנים תוצאה איטית יותר ואילו כוכבים קדנטיים הם כה לא יעילים שלעתים מזומנות הם לא מתבטאים כלל או שלוקח להם זמן כה רב עד כדי יאוש מן האירוע/מצב. אפשר להבין את הרלוונטיות של דבריו אם בוחנים מפה אסטרולוגית * הוררית שבאה לבחון או לברר על דבר קורותיו של אדם נעדר. אם יש יישום טוב מהבתים האנגולריים אזי ניתן לצפות לבשורות מהירות וטובות. אם הכוכבים פגועים, קרי במיקום חלש אנגולרית והיבטים קשים אזי החדשות לא יהיו טובות כל כך על אף שיגיעו די במהירות. להבדיל אם הכוכבים יהיו במיקום קדנטי הרי שיהיו תחושות כבדות וקשות שהמקרה הולך ונשכח ולא מצליח להפתר. במפות אסטרולוגיות של רכוש אבוד מיקומים טובים בזוויות ובבתיהן יבשרו על סיכוי טוב של השבתו. במיקומים קדנטיים אתה יכול כמעט לשכוח על השבה אפשרית של הרכוש.
כוכבים אנגולריים נושאים כח עצום אז האנשים או הענינים שהם מייצגים הם חזקים ומושכים המון תשומת לב. אם הם מייצגים אדם, כוכב כזה יצביע על יכולת לבצע דברים. אם הם מייצגים מחלה,המחלה עלולה לגרום לנזק ממשי, לכן במפת הוררית של מחלה יהיה כדאי למצוא את הכוכב השולט בבית 6 (בית הבריאות והעבודה) בזווית אנגולרית. במפות מסחריות/עסקיות הבית העשירי מצביע על מחיר העסקה. לפיכך אם שליטו של 10 נמצא בזווית המחיר יהיה גבוה והעסקה תמשוך הרבה ענין, אם המיקום יהיה קדנטי הרי שהמחיר יהיה נמוך והענין פחות.
כלל ברזל כמובן תמיד צריך להביט במפה בכללותה ולשקלל את כל התמונה. לקבל חיזוקים/אימותים מגורמים נוספים במפה או לשלול בהתאמה.
*מפה הוררית - מפת שאלה אסטרולוגית. ניתן לשאול בכל זמן נתון שאלה על בסיס מפת השמים באותו הרגע.
|