
... בכל פעם שאני נוסע לצימר בצפון זה מכה בי מחדש - כמה אושר ניתן להכניס לחדר כל-כך קטן ודל. על אמת, בלי שמץ של ציניות.
אתה יכול לשרוץ שלושה ימים על ערסל, לעבור מידי פעם לג´קוזי, לפתח לחץ דם שלילי, לסחוב את עצמך לבריכה ולסיים את המעיכות הכללית הזו בללכלך קצת את האוטו בשטח. שרק לא יפלו עליך הפולנים: "מה, לא טיילתם קצת?!"
את אפיסת הכוחות מכל הכלום הזה אתה גורר למכונית ומתחיל את הנהיגה חזרה. זה מתחיל בנהיגה עצלה כזו, 80 קמ"ש, כמו בימים ההם שעוד היתה רק אוטוסטראדה אחת בארץ וחגורות הבטיחות היו חובה רק מחוץ לעיר. עד צומת גולני אתה עוד מצליח לשמור על הפאסון הזה של "וואי! תראי איזה נוף!" וזה באמת מרגיש כמו חו"ל למי שחי במרכז - כל-כך הרבה מרחב בלי אף דוגמנית או מגדל שמכסים אותו. עוד כמה קילומטרים ואתה בצומת המוביל וכבר הספקת לעבור מחבל ארץ אחד לאחר, והנה, אתה בעמק. העמק. עמק יזרעאל כמובן. פרץ נוסטלגיה חסר רחמים שוטף אותך ומחזיר אותך לימים ההם של התיכון בטבעון ולחברים מבית שערים ומנהלל ומתמרת, אלו שבעצם אף פעם אין זמן לבקר, כי לך תצא מת"א בבוקר, תיסע חצי מדינה, תשב-תאכל-תשתה, תעבור לחברים אחרים, תשב-תאכל-תשתה - מי ינהג אחר-כך את כל הדרך חזרה לת"א?!
..... עד שאתה מתעשת אתה כבר ביקנעם ושם הכביש נפתח - ארוך, רחב, כזה שלא משאיר אותך אדיש. אתה לוחץ חזק את הרגל ומבקש לבדוק מה מסוגל לעשות מנוע 4.6 ל' בטופוגרפיה כזו שהוא לא מכיר. תוך כדי הדהרה בעליות המתפתלות אתה נזרק לאחור ותופס שבעצם חצי מחייך עברת בחיפה. כן כן, זו עם העליות והחורשות והוואדיות. איך אפשר לשכוח את העלייה הבלתי אפשרית של רחוב בלפור ואת כביש ה"הרצות" של סטלה מאריס. אה! והזינוק בעלייה בטסט לאופנוע (נבלות!). פה גם מכה בך עוד תובנה (כדי שלא נסיים חלילה את החופש הזה בלי ללמוד משו חדש) - יש כאלו שמשתמשים בבלם היד גם בשגרה - לא רק בטסט.
עוד רבע שעה פורדיס.
שקט.....
... ואז זה מתחיל.
הרמזור בפורדיס אדום.
"אוי! הכלבים בפנסיון" (שרון ממלמלת מאחור). עזבי, ניקח אותם מחר. שיעלה עוד 1000 שקל הלילה הזה, אין מצב שאני עובר עכשיו דרך בצרה - אני לא רואה בעיניים.
מפה זו כבר מלחמת התשה. הראש קודח, המחשבות על מחר לא מרפות וכל מה שמעניין אותך זה לקצר את הסבל הזה - אתה מבטל את בקרת השיוט ומנסה לא לחרוג מ- 140. בכפר-שמריהו זה מתחיל להרגיש ת"א. המהירות יורדת, הכביש קופצני והגוף מתכווץ ונהיה דרוך יותר.
שלושה ימים עם ארון מטבח אחד ומחבת אחד, בלי מדיח או מכונת כביסה, זו חוויה מכוננת בחיים של יצור אורבני. אבל גם קצת נאיבית, משום שבאמת אין בעיה להסתדר כמה ימים בלי כל הנהנתנות הזו ובחופש יש לך המון זמן ליסוע 10 ק"מ למצוא פיצוציה כי "בצימר שלנו אין כלי הגשה וגם לא מיקרו - זה צימר לאוהבים"... |
קירה מ.
בתגובה על אלג'יר | בתוך הצינורות
ofergpr
בתגובה על מי בכלל צריך בית פרטי?
זהר אוריין
בתגובה על מעריסה לעריסה
תגובות (10)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
אהבתי. הרגשתי בבפנוכו את השקט והניתוק והביחד ואיך לאט לאט חוזר הרעש והבלאגן והלבד ו...יודעת שצריך את שניהם בשביל להעריך כל אחד מהם אבל... חושבת שאנחנו קצת מתבלבלים במינון. עמליה
היי יובז,
אפרופו - JUST DO IT
משהו מעניין מ"הארץ" של היום
תודה :-)
תבוא כל יום...
יפה ההדוניזם הזה... והוא אפילו ממש בהישג יד או לחיצה על דוושת הגז... עם בקרת שפיות או בלעדיה :)
JUST DO IT
קום בבוקר, סע צפונה, תחזור בערב.
ניסיתי. זה עובד.
כנראה עשינו את הדרך יחד :-)
חזרתי אתמול מחד-נס וזו הפעם הראשונה שלי במעוז הצימרים הזה.
הצימר היה מדהים (לא פחות!). זה ניכר כבר בדגם הצימר עצמו, בתכנון הפנים והחצר ובתכולה שלא מחסירה דבר ושנעשתה בהקפדה יתרה בכדי שיהיה נוח ובאמת לא צריך יהיה להביא כלום מהבית, או "להתחנן" מהבעלים לספק לך.
מעל כל זה, מרחפת תודעת שירות יוצאת דופן של מיקי ואתי וזמינות שנדירה לצערי בארץ.
היה לנו כיף ואני בטוח שכך יהיה גם לכל מי שייסע לשם -
הנה האתר שלהם - אור הקרן
עופר | מעצב
מנכ"ל ובעלים של פרקטיקום
מרכז התמחות לאדריכלים ומעצבי פנים
אתמול עשיתי ת'דרך הזאת...
אויר צלול כיין ושקט בגליל העליון...*
אם אתה זקוק למחשבה על מקום חדש.. יש לי חבר נחמד עם צימרים בשולי הרמה ליד הכינרת..