כותרות TheMarker >
    ';

    כל הdesign הזה

    עיצוב זה די הרבה, אבל לא הכל.

    ארכיון

    0

    בחזרה לעתיד

    4 תגובות   יום שישי , 24/8/07, 08:45

    המעצב מת- העיצוב שב לסיבוב נוסף.

     

    דה לוריאן היא המכונית של סדרת "בחזרה לעתיד".

     

    דה לוריאן היה מהנדס מכוניות ידוע ומוערך שלפני 25 שנים יצא במיזם פנטסטי: מכונית ספורט מנירוסטה, מנוע אחורי, דלתות "כנפי שחף".

    המכונית המדהימה למדי יוצרה בכ9000 עותקים במשך שנתיים עד שהעסק התחיל לקרוס.

    דה- לוריאן ניסה להציל את העסק ע"י עסקת סמים פנטסטית לא פחות שסגרה סופית את הגולל על המכונית.

    היום עדיין מסתובבות כ6500 מכוניות על הכביש.

    מסתבר שיש כמה עסקים שבונים אותן מחדש על בסיס הישן. בטקסס יבנו אותן מחדש על בסיס מחסן של חלקים מקוריים...

     

    80% of the parts will be original

    The handmade cars will feature about 80 percent original parts. The other 20 percent will be new, suppliermade parts from companies such as Valeo SA and the Bosch Group, said DeLorean vice president James Espey.

     

    הדה לוריאן פורשת שוב כנפיים...

     

     

    דרג את התוכן:

      תגובות (4)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        24/8/07 11:05:

      "מדוע "ירוק" צריך להיות מכוער"

       

      רגע, זה לא מגיע עם הממיר זבל לדלק שנראה בסוף הסרט?

      מה עם הגלגלים המתכנסים פנימה והריחוף?

      התלהבותי צוננה.

        24/8/07 11:00:
      למה לא? יש הרבה מעריצים שחולמים עליה עדיין.
        24/8/07 10:02:

      מכוניות ועיצוב מכוניות הן מסע במרחבי הנפש במקביל למסע הפיזי.

      האבסורד הוא שלמרות המצגת השיווקית שמנסה למכור לנו חדשנות ופריצות דרך שונות , המכונית לא השתנתה בהרבה מאז החלה להיות מונעת במנוע בעירה פנימית. גם היצורים ההיברידיים המכוערים (מדוע "ירוק" צריך להיות מכוער היא שאלה נפרדת...) לא שינו את המאזן של 100 השנים האחרונות.

      הפריחה הכלכלית שלאחר מלחמת העולם השניה הפכה את המכונית לזמינה ונגישה לכל דיכפין, לפחות לכל מי שמשתכר שכר סביר.

      בכך נפתחו "המרחבים הגדולים" בפני כולם.

      מאליו מובן שהתרבות האמריקאית הובילה במימדי זמן ומרחב פיזיים וקבעה את ההתיחסות לכלים שמשמשים סוכני הפעולה האנושית בזמן ובמרחב.

      אלו השינויים האמיתיים שחלו בתרבות הרכב. אין להם נגיעה למכניקה. לא לחדשנות בעלת ערך.

      יש להם נגיעה לתחושות.

      תחושת החופש.

      השליטה במרחב.

      האפשרות להשתחרר ולנוע בתנועה מתמדת שדבר לא יעצור (חוץ ממחיר הנפט?).

       ובין השורות יש "חזרה לעתיד". שם מופלא!

      כמה היינו רוצים לחזור לזמן בו העתיד נראה צופן טוב והבטחה... והנה הגענו לשנות האלפיים והעתיד זהה לעבר. רק אנחנו מבוגרים יותר... 

        24/8/07 09:26:

      עיצוב מכוניות ספורט ומסע בזמן. אפשר להתמכר לזה, לא?-)

      אסוציאטיבית זה מה שאמר וויל רייט ממציא משחקי הסימס על משחקים:

      משחקי המחשב הם סוג של "מסע בזמן" שמאפשרים לשחקנים לחוות באופן ישיר את ממד הזמן ואת הכיאוס שפועל בבסיסן של מערכות מורכבות.

       

      קישור לפוסט לקטע הוידאו:

      http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=732060&passok=yes

       

      פרופיל

      שחר_קליין
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין

      עידכונים

      הבלוג שלי

      העיצוב עובד

      קישורים