0
רציתי לשתף קודם סרטון של בי בי קינג וזה לא כל כך עבד. אז החלטתי "להמשיך" את הפוסט קצת אחרת. בי בי קינג בפעם אחרת. קודם כל, יש לי אהבה למוזיקה, ולאמנות בכלל, תרבות,פילוסופיה, מתמטיקה, שחמט, מחשבים וכולי וכולי. טיפוס משעמם למדי לא? בתכלס, הייתי רוצה לעבור בזמן קדימה הרבה או אחורה הרבה. להגיע למאה ה-30 או לחזור בזמן, לראות את יציאת מצרים, אמני הבלוז והג'אז של תחילת המאה, לפגוש את באך, לטיל עם ברהמס, או לערוך שיחה עם סלבאדור דאלי. היה יכול להיות נחמד לפגוש מישהו כמו רוג'ר פריור דודג' שהוא לא כל כך מוכר, אבל אדם שהספר של כתביו השפיע עלי מאוד. או למשל, לערוך שיחות עם הרמב"ם או עם סוקרטס.
אבל אני תקוע כאן, עם הדה מארקר קפה הזה, עם כל הצרות של העולם שבימינו. ובכל זאת, אני משוכנע שאם הייתי נולד בתקופה אחרת הייתי גם רוצה להגיע למחוזות אחרים. יש בזה משהו שקוסם לי, האפשרות של אדם ללכת אחורה או קדימה בזמן, עם הידע שרכש בזמנו, לעבור לזמנים אחרים בהיסטוריה, מהעבר ומהעתיד, ולראות איך החוויה הזאת משפיעה עליו. זה מזכיר לי את התקופה שהתחלתי להתעניין במוזיקת בלוז, התחלתי מאמנים של שנות השישים והגעתי משם לשנות העשרים ולימינו, והחוויה היתה מרתקת מאוד, מסע קסום. כנ"ל היה בג'אז ומוזיקה קלאסית. עכשיו כשנגמרו הסגנונות המוזיקליים הגיע הזמן לעשות איזשהו מסע טרנסדנטלי או וירטואלי למקומות הללו, ואולי האינטרנט מדמה חלק מזה עם האפשרויות גישה למידע העצומות שהוא מציע.
אני כותב בלוג כבר מספר שנים, והחלטתי על פי המלצה לנסות רשת חברתית שהיא גם בלוג ועוד. אני לא יודע על מה אני מתכונן לכתוב כאן, אבל זה יקרה.
תומר |