שנה חדשה בפתח ורובנו נוטים לשבת ולתכנן איך תראה השנה הבאה עלינו לטובה. הפרואקטיבים שבינינו מתכננים את הציפיות שלהם מעצמם בשנה הקרובה. הראקטיבים מונים את הציפיות שלהם ממנה.
אני שמחה לכתוב את ההבטחה שלי לעצמי ומזמינה אתכם לבחון מה ואם אתם רוצים לקחת ממנה לעצמכם.
לא למדוד את עצמי מול התוצאות שהייתי צריכה להיות בהם עכשיו או אלו שאני מצפה להגיע אליהם בשנה הבא. אלא פשוט ללמוד, להתפתח ובעיקר להיות מי שאני רוצה להיות.
כולנו מכירים את המשפט: מה שצריך לקרות קורה אבל האם אתם מודעים גם למשפט המשלים? מה שקורה כנראה, היה צריך לקרות?
לקבל את הרעיון שהכל נעשה, ככל הנראה, בדיוק כפי שהיה צריך להיעשות כי, עובדה!, כך קרה בפועל.
להיות בשיעור ולא לברוח ברגע שקשה או אין סימני הצלחה מיידיים. להסתכל על היום, החוויה, האכזבה כחלק מתמונה כוללת וגדולה יותר שאולי אין לי יכולת לראות ברגע זה.
לשחרר יותר ויותר את ההתנגדות לדברים שלא בשליטתי. יש דברים שהם חלק מהחיים ולא בשליטתנו (כן, כן יש כאלה) אם נזכור זאת, נוכל להתמקד יותר ב"להיות" ופחות בלהתנגד ולנסות למנוע את הבלתי נמנע ואז לפספס הרבה רגעים שעברו ולא היינו בהם.
איך אפשר להתחיל לחיות בגישה של הכרת תודה? משהו קטן שיכול לשנות חיים- עשו לעצמכם יומן תודה. בכל בסוף כל יום כיתבו 10 דברים עליהם אתם בוחרים לומר תודה ביום שעבר עליכם. השהו את הפוקוס על הדברים הטובים שאתם ביום יום נוטים לקחת כמובן מאליו. מצאו מקום להכרת תודה על החוויות הפחות טובות שזימנתם לעצמכם היום ומה הלימוד שלכם מהם. אולי זה נראה קטן ושולי, אך הבטחה שלי. זה משנה חיים. זה בונה הרגל פרואקטיבי למיקוד האנרגיה לדרך ולא לתוצאה. לקבלה במקום ניסיון שליטה, למחויבות לצמיחה ולהתפתחות ולא על להראות הכי טובים.
שתהיה שנה טובה, מלמדת, מצמיחה, מספקת ונאמנה לעצמכם. |
עובראורח00
בתגובה על דרך? לא מכיר
תגובות (2)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
החלטות זה טוב. במיוחד כאלו שמקיימים.
החלטות מסוג 'החלטות לשנה חדשה' הן בדרך כלל מהסוג שלא מקיימים. אפילו כתבתי על זה משהו "אימון והחלטות לשנה חדשה"
אבל בהצלחה לך בכל מקרה עם ההחלטות שלך :-)
אמן ! אבל במקום עשרה דברים לכתוב בסוף היום, הייתי מנסה לכתוב דבר אחד ושיהיה בעל משמעות עמוקה ולא משהו כמו 'התור לאוטובוס היה קצר..'