ברוכים הבאים לרשת החברתית TheMarker Café
כדי להגיב לתכנים המופיעים באתר או לפתוח בו עמוד אישי, נבקש ממך לעבור תהליך הרשמה קצר.
ההצטרפות לאתר תחבר אותך לעשרות אלפי חברים שגולשים בו מדי יום. לאחר תהליך הרשמה קצר, ניתן להזמין לאתר חברים שלך ולפגוש אנשים חדשים מכל הארץ, בכל הגילאים ומכל תחומי העיסוק.
אנחנו מזמינים אותך להקים דף אישי ברשת האינטרנט. בדף זה ניתן לספר על עצמך, לכתוב בלוג (יומן רשת) ולהוסיף תמונות וסרטי וידאו. זו הדרך לבטא את עצמך, לקדם רעיונות עסקיים או חברתי







תגובות (10)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
גמר חתימה טובה
www.acoach4u.co.il
ידידי, נדמה לי שאתה עונה לי על אוטומט.
אני הייתי בג'אסר כבר לפני שנים, ובזמן שהיה שטפון נחלצתי יחד עם חיל הים לסייע בפינוי עם סירות גומי ממונעות.
כך שאת המקום אני מכיר.
אין שום סתירה בין סיוע ועזרה, מבורכים לכשלעצמם ולקיחת אחריות ממשלתית.
אך אני מסרב להניח כי המצב הוא באחריות ממשלת ישראל ותו לא.
ע"מ לנצח עוני צריך לנצח ראשית את תרבות העוני.
צריכים לחנך ללקיחת הגורל בידיים, ליוזמה, להפסקת ההתקרבנות.
הממשלה היא לא בייביסיטר, ולמרות שאני מסכים שצריך לתקן את עוולותיה - הדברים תלויים, כמו בכל מקום בעולם - בראש ובראשונה בידיים של התושבים.
גמח"ט ושנה טובה
שלמה, תודה.
אני לא מאמין בשיטת החכות
המדינה לא יכולה להתכחש לאחריותה כלפי אוכלוסיות מוחלשות ככלל
ולציבור הערבי בפרט
גם לך אציע לקרוא מאמר זה:
הכפר שמייצא פועלות נקיון לשפלה
אשמח אם תגיע לראות זאת במו עיניך
היי תקראי את זה:
הכפר שמייצא פועלות ניקיון לשפלה| מיכל שוורץ
"אין ספק שהאחריות העיקרית למצבה הקשה של ג'סר אל-זרקא, לעוני ולעזובה, נופלת על הממשלה. התקציב הזעום של המועצה, הוביל לכך שעד היום הרוב המכריע של כבישי הכפר הם כבישי כורכר וחול. משרד החקלאות ומשרד התיירות יכלו לפתח את התיירות במקום. משרד הפנים יכול היה לאשר את הרחבת תוכנית המתאר ולספק אישור לבניית בתי מגורים נוספים. כיום מצטופפים כ-12 אלף איש על 800 דונם בלבד, בבתי קומות ללא תשתיות. הבעיה היא שכאשר הממשלה כבר מראה מוכנות לתכנן תוכניות לטובת הכפר, (לעיתים רק אחרי איום בפניה לבג"צ), אין היא מוכנה לספק את התקציבים הדרושים. "
אשמח אם תצטרפי, יש לי מקום באוטו :)
תודה
הנה המחשה בצילום מהאויר לתפר הכואב בין היישובים
גדר הפרדה ממש- הסוללה כונתה בפי החברה לפיתוח קיסריה "סוללה אקוסטית". לטענתם, היא הוקמה כדי לתת מענה ל"מפגעים" אקוסטיים שתושבי קיסריה סובלים מהם, בגלל הרעשים שתושבי ג'יסר א-זרקא גורמים (מואזינים, מוזיקה קולנית, חפלות ויריות שמחה וזיקוקי דינור. כמו-כן, נטען שהסוללה מגנה על תושבי קיסריה מפני "מכת" הגניבות שפוקדת אותם, כאשר תושבי ג'יסר א-זרקא "מסתננים" לקיסריה וגונבים חפצים מחצרות הבתים. ועוד הוסיפו וטענו, שהסמיכות של השכונות הצפוניות של קיסריה לכפר הערבי הורידה את ערך הנדל"ן באזור זה.
תודה רבה
1- כל הכבוד (ספציפית לפעילות זו ושכמותה, אנחנו לא חולקים את אותה השקפת עולם כפי שמצטיירת מהבלוג שלך)
2- חייבים במלוא הפתיחות והאחריות לבקש מערביי ג'אסר ושאר מקומות דומים לקחת אחריות לחייהם.
לשלם מיסים, ליזום, לפתח, למחות... עוני זה דבר נורא אבל לא חושב שצריך "לתת להם דגים" אלא "ללמד אותם לדוג" (ההמחשה לא רחוקה מהמציאות כי זהו כפר דייגים)
רשמתי את התאריך לפני - נראה לי ארוע חובה להיות בו.
אוהבת ומכירה את כפר הדייגים הזה שיכול להיות ציורי תיירותי ומדהים.
אבל חייבת לציין שיש משפחה אחת שם (לא זכור לי שמה) שיש להם חלק בלהנציח את ההזנחה הזו,
ואת הסכסוך וההפרדה מהמועצה המקומית.
לפחות זו האינפורמציה שסיפר לי אחד הדייגים הגר בכפר בארוחה ספונטנית על החוף .
הם שקופים כבר הרבה זמן
ואולי היו כך מהתחלה ?
מרחק יריקה ממש מכביש החוף..
כמו הרבה דברים אחרים
כל כך הרבה יותר נוח לא לראות אותם..
תודה ,יואב.
גמר חתימה טובה
כה לחי יואב :)*