טרום המסחר - 1/10/09

0 תגובות   יום חמישי, 1/10/09, 08:38


בוקר טוב

 

לאחר שראינו מה קורה אתמול, ונזכרנו מעט בתקופת החפיפה במסחר ביננו לבין ארה"ב, כפי-שפרסמתי-לפני-מספר ימים וציינתי כגורם לתנודתיות (שלא תפסק במהרה...), קרו אתמול מס' דברים:

 

  1. עדכון משקלי המניות במדדים - גורם לתחרות פנימית במדד ת"א 25 היוקרתי והרצון "להשתדרג" בתוך המדד.
  2. ירידות חדות בשלב הנעילה בת"א - ללא יכולת להגיב. התוצאה הינה 995 הנק' בסיום במדד ת"א 25, בעוד המדד הגלום טיפס לסביבות 10001 הנק' בסיום המסחר ב 16:30.

 

לא הייתי מפריז בבהלה - למעשה אני כמעט משוכנע כי תחילת המסחר בת"א תהיה מ 1000 הנק' ויתכן אף למעלה מכך.

 

ארה"ב מסיימת אתמול בירידות קלות, למרות נתוני מאקרו רעים בחלקם, ומותירה את ת"א עם פער במניות הדואליות של כ 0.2%+ ויתכן מאד כי מניות הבנקים יתקנו למעלה לאחר הסאגה הקשה אתמול והירידה של כ 3%+ בסקטור זה. משקל של כ 26% של מניות הבנקים הינו כזה שכל שינוי יטלטל את מדד המעו"ף כולו.

 

מדדי הפחד טולטלו אף הן כאשר חצי שעת המסחר האחרונה העלתה את אי הוודאות בכ 4%+ והסיום ביותר מאחוז.

 

מאקרו - נתוני תעסוקה וצריכה פרטית החל מ 14:30 שישפיעו של פתיחת המסחר בארה"ב ועלינו. נתונים חשובים!

 

לסיום - כשל השוק מאתמול (הצפת מכירות ללא ביקושים מתאימים) של סיום המסחר ינסה לתקן - אני מאמין בעליות לאחר שלב טרום הפתיחה, למרות הירידות אתמול. ההמשך יהיה מותנה באירופה והחוזים מארה"ב השליליים בכ 0.2% כעת.

 

1014 לעליות - 992 תמיכה לירידות.

 

בהצלחה.

דרג את התוכן: