רבים המגיעים לפאריז ייסעו לבקר את קברו של גים מוריסון,לחלוק לו כבוד על מפעל חייו המוזיקאלי.. גם אצלנו במדינת ישראל ישנם כמה אנשים קדומים ומיוחדים מהפכנים מלפני 3500 שנה,שראוי ומרגש לדעת היכן הם נחים את מנוחת עולמם. אחד הקברים המפורסמים והידועים בעולם הוא - מערת המכפלה. הממוקמת בעיר חברון דרומית לירושלים ולבית לחם.
במערה קבורים:
אברהם ואשתו שרה - אבי האמונה המונותיאיסטית העולמית. בנם יצחק ואשתו רבקה - ממשיך שושלת אמונת ישראל. ובנו של יצחק - יעקוב ואשתו לאה - הורי שבטי ישראל.
האהבה הראשונה על כדור הארץ..... והמוסלמים מאמינים שישמעאל גם כן קבור שם.
מערכת המכפלה , מערת הזוגות , מערת האהבה. מקום קדוש מעל 3000 שנה. מתחם המערה גדול מאד ומחולק בשטח בין המאמינים שבאים לתת כבוד לאבות לאמאות אומת היהודים והאיסלם. ( אברהם היה אבי ישמעאל בן להגר).
שרה ( ראש חודש אלול ) , יצחק ( ט"ו בניסן) , ויעקוב( ט"ו תשרי). כל אדם מאמין באלוהים ובהתפתחות האנושות על פי האמונה , מתרגש עד דמעות כאשר הוא עולה לבקר במערת המכפלה. ביקור במערה הוא כביקור בביתו של האדם שהשפיע ביותר על האנושות . אברהם אבינו ובני משפחתו. האיש אשר שיחרר את בני האדם מאורך חיים פרימיטיבי , מאמונה שהכול נקבע ואין לאדם שליטה על גורלו , לאמונה שלאדם יש יעוד , דו שיח עם בוראו אשר רוצה בטובתו, והוא מסוגל להתפתח ולהגיע לגדולות רוחנית ומעשית. הביקור במערת המכפלה למבינים יעורר השראה פנימית להגשמת חלומות גדולים. בלחשוב מחוץ לקופסא , להעיז לחיות את החיים.
למערת המכפלה: - ניתן להגיע ברכבים פרטיים, ישנה חנייה מסודרת. - ניתן להגיע באוטובוס אגד קו מס' 061 מהתחנה המרכזית בירושלים. - בימי שישי- בשעה 05:00 מהר נוף ירושלים, דרך קבר רחל לתפילת שחרית במערה. איסוף: בקרית משה, בית וגן,צומת פת וגילה. אפשרי איסוף מבתי המלון. משתתפים: נשים, גברים וילדים. ביום שישי של שבת מברכיו, סיור אחרי התפילה. להרשמה: 052-2283672.
קבר רחל . אשתו השנייה והאהובה של יעקוב אבינו. קברה בכניסה לבית לחם דרומית לירושלים. נשים עקרות , עם תפילה לילד בליבם, מגיעים לרחל שהייתה עקרה רוב חייה ומתה בלידה בנו בן הזקונים של יעקוב – בנימין, ומבקשים להתחזק באמונתה ובחוזקה עד יבורכו בילד – אמן. יום פטירתה – י"א בחשוון.
קבר דוד המלך
דוד המלך מיסד מלכות בית דוד אשר הנהיגה את העם למעלה מאלף שנה , הקבר ממוקם ב צמוד לחומת העיר העתיקה ירושלים - מעבר דרך שער ציון . בהר ציון. בתקופת דוד המלך =אשר היה לפני כ 3000 שנה חלק מהעיר הקדומה. נעים לבקר את יקיר ירושלים , המלך אשר קבע בה את מושבו וארמונו ובנו בנה בה את בית המקדש הראשון , האיש אשר ביסס את אמונת ה' בקרב העם . ההשראה במקום זה היא של עוצמה , ענווה , ואהבה.
קבר הנביא שמואל הנביא שמשך את דוד למלך על ישראל נמצא בצפון ירושלים.
ליד העיר שכם ישנה שורה של קברים המיוחסים לאבות שבטי ישראל. אך מכיוון שבתנ"ך נאמר שרק עצמות יוסף הועלו לישראל ממצרים על ידי משה רבינו. כך שאין ממצאים לגבי שאר הקברים אך המקום נקרא קבר יוסף.
יער הנשיא , בדרך הפסלים. בין רמלה לירושלים.
בנוסף לחבורה הנכבדת ישנם עוד עשרות ומאות צדיקים , מנהיגי הרוח שהיו ואינם עוד הקבורים לכל אורכה ורוחבה של ארצנו הפורייה והמרתקת.
כל המאמץ שלי באיסוף החומר הוא על מנת ליצור קשר בינינו , העם הציוני המודרני לעם ,האמוני, ההמוני השורשי.
עם ישרוד ,יתגבש ויגדל אם הוא מבין מהיכן הגיע, על מה התפצלה לו דרכו ועל כן ממה הוא מורכב.
כולנו התפתחנו ממקור אחד, מקור אמוני והיסטורי, מקור שבטי וגיאוגרפי. חוזקנו ושלוות נפשנו טמונה בהבנתנו את עברינו, מהיא מהותנו ובכך את עתידינו.
שבת שלום לעם ישראל - העם היפה בעמים. |