0

הסרבנית אור בן-דוד והסרבן ולאא קאסם נפאע בכלא - תמכו בהם *** עצומה לחתימה - Jewish Voice for Peace בעד דוח גולדסטון ונגד הטיוח

0 תגובות   יום ראשון, 1/11/09, 00:39

 English follows Hebrew

 

עדכון 1.11

 http://www.facebook.com/event.php?eid=323932085716&ref=nf

 

ביום שישי הקרוב 6.11.09, ניפגש מול כלא 400 בו נמצאת אור בן דוד, סרבנית המצפון, במחאה על כליאתה.
אור בן דוד פועלת מתוך אחריות משותפת לגורל החברה ובגלל מצפונה, והיא משלמת את המחיר על כך שדעתה שונה מדעת הרוב.

הסעות מת"א יצאו בשעה 10 בבוקר, להרשמה ולוידוא שההפגנה מתקיימת:

יערה 0528691873
 
 

פרופיל חדש

31.10.09

- אנא הפיצו בתפוצה רחבה -

תקופת כליאה ראשונה לסרבנית אור בן דוד, מחותמות מכתב השמיניסטים 2009-2010. פרטים מלאים והצעות פעולה – להלן.

 

 

אור בן דוד, בת 19 מירושלים, מחותמות מכתב השמיניסטים 2009-2010, נידונה הבוקר (29/10) ל-20 ימי מחבוש, שאותם היא מרצה בכלא הצבאי לנשים (כלא 400) בצריפין. היא נידונה לתקופת כליאה זו לאחר שלפני שבוע (22/10) נידונה על סירובה להתגייס לשבעה ימי ריתוק לבסיס מיט"ב.

אור פנתה בזמנו בבקשה להופיע בפני הגוף הצבאי המכונה "וועדת מצפון" אולם מעולם לא זומנה להופיע בפני הוועדה.

במכתב שבו הסבירה את מניעי החלטתה לסרב לשירות צבאי (את הטקסט המלא של המכתב ניתן לקרוא כאן) כתבה אור בין היתר:

לסרב זה להגיד לא! לא למשטר הצבאי בגדה המערבית, לא לשימוש באלימות כהגנה, לא לפטריארכיה, לא לפגיעה בחפים מפשע, לא להתעללות בחיילים, לא למלחמה ולא לחברה שטוענת שהיא דמוקרטית אך מכריחה בני נוער להחזיק נשק, להרוג ולהיהרג.

אני מסרבת כי אני רוצה להשפיע, אני רוצה שאותם בני ובנות נוער פלסטינים שאיבדו תקווה יראו שכן יש ישראלים שאכפת להם ופועלים אחרת, אני רוצה שאותם חברים שלי בצבא ולפני צבא יראו שכל המצב הזה הוא לא הכרח ושלא מובן מאליו לעשות את כל המעשים הלא מוסריים הללו, שיש אפשרות אחרת, ושלא חייבים לסבול בצבא שמדכא אותך.

אור בן דוד צפויה להשתחרר מהכלא ב-15/11, אך סביר שתיכלא שוב לאחר-מכן. כתובתה בכלא:

    אור בן דוד (מ.א. 6054025)
    כלא 400
    ד"צ 02447, צה"ל
    פקס: 03-9579389

כיוון ששלטונות הכלא מעבירים דואר אל סרבנים באופן לא סדיר, אנו ממליצים לשלוח עותקים מהמכתבים גם באימייל לכתובת: shministim10@gmail.com, והמכתבים יועברו במהלך ביקורים. המלצות נוספות לפעולה מפורטות להלן.

 

 

הסרבן הדרוזי ולאא קאסם נפאע מרצה תקופת מחבוש שניה ברציפות בכלא 6. מידע נוסף להלן.

 

 נודע לנו על סרבן מצפון נוסף שמוחזק בכלא הצבאי בישראל. ולאא קאסם נפאע, בן 18 מן הכפר בית ג'אן, ריצה כבר תקופת מחבוש בת 21 ימים, ומיד לאחריה, ב-28 או ב-29 באוקטובר, נידון לתקופה שניה בת 14 ימים.

ולאא הוא בן הקהילה הדרוזית, שהיא כידוע אחת הקבוצות המעטות בתוך המיעוט הלאומי הפלסטיני בישראל שעליה מוחל גיוס חובה. דרוזים רבים סירבו להתגייס משום שלא היו מוכנים לקחת חלק במלחמה כנגד בני עמם הפלסטינים. ולאא נפאע מנמק את סירובו גם בהתנגדות למלחמות ולמוסד גיוס החובה באופן כללי.

כבר בגיל 17 סירב ולאא נפאע לעבור את בדיקות "הצו הראשון". רשויות הצבא קבעו לו תאריך גיוס לחודש יוני השנה, אך ככל הנראה לא הודיעו לו על כך. בסופו של דבר הוא נעצר בגין נפקדות באוקטובר, כאמור.

תקופת הכליאה הנוכחית של ולאא נפאע מסתיימת ב-9 או ב-10 בנובמבר, אולם סביר שהוא ייכלא שוב זמן קצר לאחר מכן. אנחנו, כפי שניתן לראות, עדיין מנסים לאסוף מידע נוסף עליו, וככל הנראה נשלח עדכונים נוספים עם מידע נוסף בעניינו בהמשך.

 

 

 

 

מה אפשר לעשות?

ראשית, אנא הפיצו הודעה זו ואת המידע הכלול בה בתפוצה רחבה ככל האפשר, לא רק באמצעות דואר אלקטרוני, אלא גם דרך אתרי אינטרנט, רשתות חברתיות, בתקשורת הקונבנציונלית, מפה לאוזן וכיו"ב. להלן עוד כמה סוגים של פעולות מומלצות.

1. אנא שלחו מכתבי תמיכה ופקסים לכתובת שצוינה לעיל

2. מכתבים לרשויות

מומלץ מאוד לשלוח מכתבי מחאה, רצוי בפקס, אל הגורמים הבאים:

    מר אהוד ברק, שר הביטחון
    משרד הביטחון
    הקריה
    תל-אביב 64743.
    טל': 6975540 (03) או 6975423 (03)
    פקס: 6976711 (03)
    דוא"ל sar@mod.gov.il או pniot@mod.gov.il

רצוי לשלוח העתקים למפקדת הכלא, לכתובת:

    מפקדת כלא 400,
    ד"צ 02447
    צה"ל
    פקס: 9579389 (03)

עוד כתובת שימושית למשלוח פניות היא הפרקליט הצבאי הראשי:

    אביחי מנדלבליט
    הפרקליט הצבאי הראשי
    מִפְקדת הפרקליטות הצבאית הראשית
    ד"צ 9605
    צה"ל
    פקס: 5694526 (03)

חשוב במיוחד לשלוח מכתבי מחאה למפקד מיט"ב, כיוון שבידיו תימצא בסופו של דבר ההחלטה כמה פעמים נוספות ישבו הסרבניםות בכלא לפני שישוחררו סופית. אותו קצין אחראי גם להפעלתה של "וועדת המצפון":

    גדי אגמון
    מפקד מיט"ב
    תל-השומר
    ד"צ 02718
    צה"ל
    פקס: 7376052 (03)

להלן מכתב לדוגמה, שניתן להשתמש בו, או בטקסט שונה, במשלוח המכתבים. מומלץ בהחלט להכניס בנוסח שינויים לפי ראות עיניכם:

    א.ג.נ.,

    נודע לי כי אור בן דוד (מ"א 6054025), סרבנית מצפון לשירות צבאי, נשפטה על סירובה להתגייס, ומוחזקת בכלא הצבאי לנשים (כלא 400).

    כליאתם של סרבני מצפון דוגמת אור בן דוד מהווה הפרה ברורה של החוק הבינלאומי ושל זכויות אדם בסיסיות. הדבר ברור במיוחד לאור העובדה שאור בן דוד כבר נשפטה על אותו מעשה עצמו – סירובה להתגייס (ונידונה לשבע ימי ריתוק בבסיס מיט"ב).

    על-כן אני פונה אליך בדרישה לשחרר את אור בן דוד לאלתר, ולהימנע מכליאתה בעתיד. כמו כן, אני פונה אליך בדרישה שתפעל למניעת הישנותם של מקרים דומים. על המערכת שבראשה אתה עומד לנהוג להבא כבוד בסיסי בסרבניות וסרבני מצפון, ובכל באי עולם.

    בברכה,

3. מכתבים לכלי תקשורת

כתיבה של מכתבים ומאמרי דעה בעיתונות והבעת דעה בעניין בתכניות מאזינים ברדיו יכולים לסייע למאמצינו להביא את עניינם של הכלואים לידיעת הציבור בארץ ולהפעיל לחץ, בעקיפין, אך ביעילות רבה, על רשויות הצבא להפסיק את כליאתם.

נמשיך לעדכן על התפתחויות נוספות.

תודה,

    סרגיי סנדלר – פרופיל חדש.

 

 : , Support Or Ben-David, now in prison

 

http://www.newprofile.org/english/?p=231

 http://www.facebook.com/event.php?eid=323932085716&ref=nf

 

 

Support  Walaa Kassem Naffaa , now in prison

http://www.newprofile.org/english/?p=240

 

------------------------

 

חתימה על העצומה - בקישור להלן: 

 

 Jewish Voice for Peace

29.10.09

 

The UN Goldstone report is a well-researched, fair-minded report. Israel and Hamas must conduct credible, independent investigations on war crimes and possible crimes against humanity or face the International Criminal Court. We demand accountability for all victims, respect for the rule of law, international law and human rights.

  To sign the petition:

 

http://supportgoldstone.org

 

 

Here's what different pro-justice pro-peace groups have to say about the Goldstone report:

.

 

דרג את התוכן: