אל תסתכל בקנקן.... סיפור מצחיק שעולה המון כסף...

5 תגובות   יום שני, 16/11/09, 10:22


לעיתים המציאות פשוט מצחיקה. לא פעם קורה שבמהלך יום עבודה אני נתקל במקרים אשר מעלים חיוך. בשבוע שעבר כתבתי על המקרה הבא באתר הבית של חברת ערך, המאמר קיבל חשיפה גם בגלובס, הנה הסיפור.
בקצה רחוב בן גוריון, קו הגבול שבין הערים רמת גן ובני ברק, עומדים שני בניינים כמעט זהים - בסר 1 ברמת גן ובסר 2 בבני ברק.
 


איפה כדאי לשכור מקום, במזרח בן גוריון (בני ברק) או במערב הרחוב (רמת גן) אתם שואלים? גם אנחנו בחברת ערך חשבנו שזה לא כזה משנה ושהעיקר הוא הנוף. אך מהסתכלות ממש מהירה בצו הארנונה מבינים כי הארנונה במגדל בסר 2 אשר שייך לעיריית בני ברק יותר זולה. (258 שקלים לעומת 293 שקלים למטר).
חשבנו שמצאנו פיתרון מהיר, אבל כמו שאנחנו מכירים ויודעים הכל נמצא בפרטים הקטנים, אז לא התעצלנו והמשכנו לבחון את המקרה (את האמת אומר לכם – זה ממש עניין אותי משום שזה מצחיק – תודו...).לאחר בדיקה מעמיקה של שיטות המדידה, הבנו שלמרות המחיר הגבוה בעיריית ר"ג, היא עדיין יותר זולה בדיעבד. שיטת המדידה בר"ג גורמת לארנונה להיות זולה ב-15% מעיריית בני ברק. למען הגילוי הנאות אסביר שההבדלים אינם נובעים רק משיטות המדידה השונות,אלא שההשפעה היא בסכומים של הסיווגים השונים.אם ננסה ליישם לפי המקרים שמגיעים אלינו, אם חושבים להקים מכון כושר, הרי שהקומה בבסר 1 (ר"ג) תגרור עלות ארנונה בגובה 95 שקל למ"ר לשנה, בעוד שבבסר 2 (ב"ב) העלות 225 שקל למ"ר לשנה.
 בית תוכנה בבסר 1 (ר"ג) ישלם 94 שקל למ"ר לשנה, בעוד שבבסר 2 (ב"ב) העלות היא 135 שקל למטר לשנה.
חניה מקורה בתשלום, בבסר 1 (ר"ג) תעלה 17 שקל למ"ר לשנה, בעוד שבבסר 2 (ב"ב) העלות היא 62 שקל למ"ר לשנה.
למען ההגינות כדאי לדעת שיש גם מקרים הפוכים. יזם שירצה להפעיל אולם אירועים ברחוב בן גוריון ישלם ארנונה בסך 198 שקל למ"ר לשנה, בעוד שבצד של ר"ג עלות הארנונה תהיה 249 שקל למ"ר לשנה. בכל הקשור לבנקים הפערים לא קיימים וגם ביחס למוסכים הפערים זניחים. 
 
כדאי לציין שביחס למוסכים הנפוצים באזור, העיריות גובות את התעריף המקסימלי האפשרי, היות ושתי הרשויות אינן חפצות בעסקים מסוג זה במקום כה מרכזי, שכאמור כבר משופע במוסכים כיום.
 
מה לגבי הפעלת בית קולנוע בגבול בני ברק -רמת גן ברחוב בן גוריון? בקטגוריה הזו אין הפתעות. עיריית רמת גן תגבה 58 שקל למ"ר לשנה, בעוד שבבני ברק המחיר יהיה כמעט פי 4, ויעמוד על סך של 225 שקל למ"ר לשנה.
לי כל הסיפור הזה מזכיר את המדורים האלו בעיתונות של "מצא את ההבדלים" ... שם ניתן לעשות זאת לבד או עם המשפחה, אם אתם מתכוונים לפתוח משרד – תשאירו את הבדיקה לבעלי מקצוע.

אגב, ראיתם שפתחנו פייסבוק?

דרג את התוכן: