מיצג החממה האקולוגית בעין שמר, שהוצג במסגרת תערוכת וואטק 2009 בחסות קבוצת אופטימום

0 תגובות   יום רביעי, 25/11/09, 12:55

אלפי מבקרים מהארץ ומחו"ל, התארחו בביתנה הייחודי של החממה האקולוגית, במסגרת תערוכת וואטק 2009 שהתקיימה בשבוע שעבר במרכז הירידים בת"א. קבוצת אופטימום, הינה נותנת החסות המרכזית לחממה האקולוגית בפעילותה בישראל.

ביתן החממה כלל מספר מיצגים מחקריים ומדעיים בתחום איכות הסביבה, כדוגמת מתקן גידול לאצות חד תאיות, המשמשות למשמשות להפקת ביודיזל, רפואה, קוסמטיקה ומזון. בריכת מים אקולוגית, המהווה מערכת סביבתית סגורה הכוללת דגים, צמחים מנקי מים ומחזור מים, ומתקן גידול צמחי ירק בשיטה הידרופונית. כמו כן הוצגו עבודות גמר ופרויקטים נבחרים של תלמידי החממה, לאורך 32 שנות פעילותה. המבקרים במקום נהנו מהסברים שניתנו ע"י תלמידי החממה, כולל אודות שיתופי פעולה של החממה עם גופים עסקיים כדוגמת: קבוצת אופטימום, חברת מקורות, זו-אופט, שחם ואחרות ועבודות תלמידים בתחום איכות הסביבה. כמו כן נהנו אורחי הביתן מאתנחתא ייחודית בדמות קערית מרק ירקות אותנטי- המתכון שמור בחממה או כוס קפה שחור ומהביל שהעלו חיוך על פניהם של כל מבקרים.

החממה, נוסדה בקיבוץ עין שמר בשנת 1977 ומנוהלת ע"י מר אביטל גבע, התפתחה והתעצבה עם השנים והפכה למרכז חינוכי אזורי, המהווה אבן שואבת לתלמידים, סטודנטים וחוקרים מכל הגלאים וקבוצות האוכלוסייה, המבקשים לרכוש השכלה דרך מחקר ועשייה בתחומי איכות הסביבה והחברה. החממה מהווה מודל לכ-60 חממות שהוקמו בדמותה ברחבי הארץ.

קבוצת אופטימום, בראשותי הצטרפה לפעילות החממה ומסייעת לה בהגברת המודעות הציבורית, העסקית והשלטונית לחשיבות פעילותה. מהתרשמות אישית וליווי של החברים בחממה בעת התערוכה: "היה זה תענוג גדול לחזות בכל אותם אלפי מבקרים שהגיעו אל ביתן החממה וזכו לשיעור באקולוגיה באווירה שאין דומה לה. מדהימה בעייני העובדה שמדינתנו ענייה כל כך במים ולעומת זאת עשירה כל כך בטכנולוגיה ליצירתם. על ממשלת ישראל לבצע בדק בית במטרה לאתר משאבים מתאימים לטיפול בנושא באופן מידי. קבוצת אופטימום פועלת בקרב חברות קלינטק רבות בישראל ואנו הראשונים להודות בהיותה של ישראל חוד החנית בתחום. עם זאת, העדר חקיקה מתאימה, בירוקרטיה מייגעת והעדרו של חינוך מתאים, נמצאים בשורש הבעיה. מבחן התוצאה הוא חד משמעי, בואך שנת 2010 ישראל חסרה מים, הרבה המים."  

דרג את התוכן: