אגם הברבורים-ביקורת-בלט קירוב-האופרה

1 תגובות   יום ראשון, 18/3/07, 09:19
אגם הברבורים-ביקורת-בלט קירוב-מרינסקי-האופרה

 
התכנית השניה של בלט קירוב-מרינסקי המבקר כעת בארץ היתה הבלט אגם הברבורים מאת צ'יקובסקי לפי הכוריאוגרפיה של מריוס פטיפה שחודשה ובוימה ע"י קונסטנטין סרגייב.בלט זה הוא הבלט הפופולרי ביותר מבין כל הבלטים שכתב צ'יקובסקי ואפשר בהחלט לומר גם בין כל הבלטים הקלאסיים שנכתבו עד כה.
בבלט זה המוסיקה מספרת סיפור. היא מביעה רגשות. היא מראה דמויות טובות ורעות,דרמות.המוסיקה עומדת בפני עצמה ויש לה זכות קיום ללא המחול אך בריקוד היא זוכה לחיים חדשים.
זהו סיפור דרמטי  על אהבה, על קסם וכישוף.סיפור על אהבה טראגית שאינה יכולה להתגשם.הסיפור מסתיים במאבק נגד הרוע והכישוף ונצחון האהבה.
הסיפור ידוע ובכל זאת תוכנו בקיצור
הנסיך זיגפריד-איגור קולב חוגג יום הולדת והוא מבחין בלהקת ברבורים ומתכונן לציד.
הברבורים הם עלמות חן שכושפו ע"י המכשף רוטברט-קונסטנטין זבוב ורק בלילה הם מקבלים צורת אדם.הכישוף יפסק רק אם מישהו ישבע להם שבועת אהבת נצח.
בזמן שזיגפריד רוצה לצוד אחד הברבורים ,הוא הופך לנערה יפה בשם אודט-אלינה סומובה שהיא מלכת הברבורים.זיגפריד מתאהב בה ונשבע לה באהבת נצח.
בארמון בחגיגה בה יבחר הנסיך את אשתו ,רוקדות לפניו כל המועמדות אך אין אחת שמוצאת חן בעיניו כי מחשבתו לאודט.
המכשף-כרוזן מגיע עם בתו אודיל כדי לגרום שהנסיך יפר את שבועתו וזיגפריד המגלה דמיון בינה לבין אודט שוכח לרגע את השבועה. הוא רואה את בבועת אודט בחלון,  עוזב את הארמון והולך  לחפש את אודט ביער.במאבק עם המכשף, הנסיך מכניע אותו, המכשף מאבד את כוחו, האהבה האמיתית מנצחת וכל הברבורים משתחררים מהכישוף והופכים חזרה לעלמות חן.
כל המרכיבים של הבלט הם על רמה הגבוה ביותר .נלקח בחשבון כל פרט ופרט.הדיוק מקסימלי.הרמוניה בכל.בבלט קלאסי הלהקה נחשבת למספר אחד בעולם והיא לא אכזבה והוכיחה זאת.אמנם הביצוע גם של התכנית המודרנית היה מעולה אך כנראה שלהקה של בלט קלאסי צריכה להמשיך ולרקוד קלאסי או לבחור תכניות מודרניות לא חדגווניות.
התזמורת בניצוחו של בוריס גרוזין היתה טובה מאוד אם כי במערכה הראשונה היא לא כל כך התחשבה בקצב הרקדנים.סולו הנבל והכינור היו מעולים מלאי רגש והבעה.
התפאורה -איגור איבנוב היתה מרשימה  עם ברבורים שטים באגם וארמון ויער יפים ביותר.התלבושות-גלינה סולוביובה היו נהדרות. ססגווניות ,בצבעים רעננים, הנאה לעין ונוחים לרקדנים.
כל הלהקה והסולנים רקדו יוצא מהכלל.אם היתי בכל זאת צריך לדרג את הרקדנים היתי מתחיל מליצן החצר-אנדרי איבנוב שהיה ליצן זריז מלא מרץ,שובב לא נח לרגע ורקדן מעולה.
אחריו את רוטברד עם קפיצותיו המרשימות והנסיך בתנועותיו האלגנטיות והמדודות כיאה לנסיך.אודט ומבצעות הרביעיה המפורסמת היו גם הן מעולות.
לראות או לא לראות:חויה בלתי נשכחת.
נכתב על ידי elybikoret , 18/3/2007 08:34  
דרג את התוכן: