כה נכתב בבלוג של וולווט:
תודה אחי, אבל אני לא המצאתי את האינטרנט. עשה את זה אל גור.
ולעניין - למעט כמה אי דיוקים בדבריו, שאותם אייחס לשצף הרטורי הלגיטימי, אני מאוד מסכים עם יאיר לפיד. תקומת העיתונות תהיה רק במה שהיא מפחדת ממנו היום - בעיתונות אמיתית, אמינה, מוקפדת, עם אורך רוח. הוא צודק לחלוטין בניתוחו. לא יודע כמה יקשיבו לו. אהבתי לשמוע שלמוסף הכלכלי החדש בידיעות עורכים קורסים לכתבים. הגיע הזמן להעשיר כמה שיותר את המקצוע (שכבר כמה זמן אני לא ממש פעיל בו, כי טורים על פוקר לבלייזר הם באמת לא עיתונאות פר-סה).
באמצע השבוע, לוויינט או וואלה נכנסים יותר בני אדם מלכל העיתונות המודפסת ביחד. בסופי שבוע יכול מאוד להיות ש-7ימים עדיין נקרא יותר, אבל הוא לא מוביל בהפרש כזה על אותם אתרים רלוונטיים כמו שנדמה ללפיד.
לפיד מדבר על תינוקות האינטרנט. עד כמה שאני זוכר, אין כלי תקשורת אינטרנטיים שיש להם את המסורת של הארץ, ידיעות אחרונות או מעריב. ומי שחושב שזה לא קשור ולא חשוב, לדעתי אינו מבין את אחד המובנים העמוקים של העיתונות. אז כן, בועז ווולווט וחברים, באינטרנט כולנו תינוקות.
לפיד מתייחס כמה פעמים לנושאים הקשורים ברשת, מבלוגים ועד סוג התוכן שאפשר למצוא באינטרנט (עקרונית אפשר למצוא כאן הכל, ממש, פרט לטור של יאיר לפיד. למרבה הצער). אומר זאת בעדינות - נדמה כי הכותב אינו מבין, כלל, את מה שהוא מדבר. בלוגים בעיניו זה המערכון ההוא של ארץ נהדרת, וכן הלאה. כאמור, זה שצף רטורי לגיטימי - הטיעונים עצמם של לפיד מכוונים ישר לעיתונות המודפסת שמאבדת עצמה לדעת, וכולי תקווה שהם ייקראו על ידי מקבלי ההחלטות בעיתונות המודפסת.
אחד הייתרונות הגדולים בראשית ימי האינטרנט היה שאנשי ההי-טק באמת האמינו לכל סיסמאות הערכים העיתונאיים שפיזרתי. אני זוכר את וואלה נכנס לכסאח מטורף מול ידיעות אחרונות, שבעטיו במדורי המחשבים בידיעות אחרונות לא התייחסו לוואלה! כמה חודשים. כתבתי על זה בהרחבה כאן. או בנטוויז'ן, כשסמנכ"ל מכירות דרש שלהבא ההנהלה תקפיד על מה שמתפרסם בנענע, אחרי שכתבה על בזק עלתה לחברה בחוזה של 30,000$. הסבירו לו (לא אני, אפילו לא הגיע תורי לדבר) שהתקבלה החלטה על מערכת עיתונאית, והם לא יכולים להרשות לעצמם להתערב בזה. אח, תענוג.
אסיים כקשיש נרגן: פעם הכל היה טיפה נקי יותר. נדמה לי שכבר אין דבר כזה, ערוץ תוכן, בלי שיש לו ספונסר מלמעלה. הכל "עולמות תוכן", ואין מה לקרוא. כמה חבל שהעיתונות המודפסת הולכת לכיוון הזה ולא אחר המסר של יאיר לפיד. |