כל מה שרציתם לדעת על שוקולד ולא העזתם לשאול

12 תגובות   יום שלישי, 12/1/10, 17:14


מריר, חלב, לבן, עם אגוזים, עם צימוקים, עם מילוי ליקר, עם זיגוג קרמל, מגולגל בקוקוס, עם צ'ילי, עם קינמון, קפוא, נוזלי, עם שמנת, עם שברי בוטנים, עם נענע… שוקולד יכול לבוא בכך כך הרבה צורות, אבל האם חשבתם פעם על השוקולד עצמו? הנה ח"י דברים שלא ידעתם על שוקולד (מזל שעכשיו יש לכם את מי לשאול). 

1. השוקולד מיוצר מפולי הקקאו, שגדלים על עץ הקקאו – אותו אפשר למצוא בעיקר באיזור קו המשווה (נניח באינדונזיה, במרכז ודרום אמריקה ובאפריקה)

  

 

2. אמריקאי ממוצע אוכל כ-4.5 קילו שוקולד בשנה! (מה החכמה, אני אוכלת את זה בשבוע). השוויצרים, לעומת זאת, אוכלים כ-9 קילו שוקולד בשנה, יותר מכל עם אחר בעולם!! טוב, עם יצרני שוקולד שיש להם בכמויות (לינדט, נסטלה, טובלרון ועוד) – מישהו יכול להאשים אותם?

  

 

3. שוקולד צ'יפ אחד נותן לגוף אנרגיה (קלוריות במילים יפות) בשביל ללכת 46 מטר (אורך של בריכת שחייה למשל). לעומת זאת, 875,000 שוקולד צ'יפסים קטנים יאפשרו לכם להקיף את העולם! אז בפעם הבאה שאתם יוצאים למסע כזה, קחו כמה שקיות לדרך...

  

 

4. בני המאיה שחיו באזור מקסיקו מזמן מזמן היו משתמשים בפולי הקקאו בתור כסף, מרוב שערכם היה רב. "סליחה, כמה זה עולה?" –"זה שני פולי קקאו ופגישה עם אשתך, תודה".

  

 

5. המילה "שוקולד" הגיעה ככל הנראה מהמילה האצטקית xocolatl, אשר משמעותה "מים מרים", או ממילים דומות בשפות מרכז-אמריקאיות.

6. "chocolatl" הוא גם שמו של משקה שוקולד פיקנטי אותו נהגו לשתות אי שם במקסיקו.

  

 

7. בזמן מלחמת העולם השנייה, ממשלת ארה"ב ביקשה ממילטון הרשי לייצר חטיפי שוקולד עבור החיילים שבחזית. החטיף הזה היה חטיף השוקולד-חלב המפורסם של הרשי.

  

 

8. שוקולד חלב הומצא לראשונה בשנת 1875 ע"י דניאל פיטר השוויצרי. פיטר מצא דרך נפלאה לשלב שוקולד וחלב, והוא החליט למכור את המרשם לשכנו – הנרי נסטלה – ומאז הכל היסטוריה...

  

 

9. נכון, בשוקולד יש קפאין, אבל כדי לקבל את כמות הקפאין שיש בכוס קפה אחת תצטרכו לאכול יותר מ-10 חטיפי שוקולד!

  

 

10. בשוקולד יש מרכיב שנקרא תיאוברומין, והוא מסוכן ביותר ואף קטלני לכלבים ולחתולים. לכן, אם הכלב של השכנה נובח עליכם כל פעם שאתם עוברים, כבדו אותו באיזה קיט-קט J (אין כאן הנעה לפעולה, אני מסירה מעצמי כל אחריות!)



11. הראשון בעולם המערבי שגילה את השוקולד היה הכובש הספרדי דון הרנאן קורטז. הוא התחיל לייבא פולי קקאו לספרד בשנת 1528, אשר מהם הכינו משקאות שוקולד (מה שהפך למנהג ברחבי אירופה; אחר כך הם כבר עברו לבירה).

12. לאנגלים היתה הצתה מאוחרת: רק ב 1657 נפתח בר שהגיש משקאות שוקולד.

13. מה שכן, האנגלים הם אלה שהתחילו לייצר שוקולד לאכילה (עד אז רק שתו אותו...). השוקולד המוצק הראשון נמכר ב 1847 (200 שנה לקח להם?!) בבריסטול, על ידי חברת "פריי ובניו".


14. עם כל הכבוד לאנגלים, ככל הנראה מי שהמציא את השוקולד המוצק היו דווקא נזירות מקסיקניות, שכבר באזור שנת 1700 ייצרו מוצרי שוקולד כדי לגייס כספים.


15. שוקולד לבן – שטכנית הוא לא באמת שוקולד (אין בו בכלל קקאו) – הומצא רק בשנת 1930 (ואולי טוב שכך...)


16. מי שהמציא את הרעיון של לתת שוקולד בקופסא היה ריצ'רד קדבורי, בשנת 1868. בגללו עד היום כל נשות העולם מצפות לפתוח את הקופסא ביום האהבה ולגלות שם שוקולד (בדרך כלל יש שם חוטיני).



17. שני שליש מפולי הקקאו בעולם שמועברים לייצור שוקולד מגיעים דווקא מאפריקה. אז תתייחסו יפה לפליטים, כן?



18. כל ה"דם" בסרט "פסיכו" של היצ'קוק הוא בעצם סירופ שוקולד של חברת בוסקו. מכיוון שהסרט צולם בשחור לבן, אף אחד לא יודע שהנוזל הוא שחור ולא אדום!



חוץ מזה - שוקולד הוא ממש טעים. ידעתם את זה? צוחק

    
דרג את התוכן: