למה הפסקתי להשקיע בנגזרים?

0 תגובות   יום שלישי, 26/1/10, 07:40


מעבר לציטוט המפורסם של מורנו ורבינו וורן באפט כי נגזרים הם נשק להשמדה פיננסית (מוזר שהוא בכל זאת משקיע בהם)

החלטתי להפסיק להשקיע בנגזרים על המעו"ף ועל הדולר לפני כמה חודשים מכמה טעמים וזה כנראה חסך לי לא מעט כסף:

1. חוסר גמישות- גם אתה חושב שאתה צודק בכיוון תנועת נכס הבסיס יש לך מגבלת זמן, בדרך כלל חודש עד שהאופציה פוקעת, וזה מגביל מאוד!!

2. מינוף גבוה=הפסד גבוה, הסטטיסטיקה לרעתנו כאן

3. עמלות יחסית גבוהות- בין 3-4 ש"ח לאופציה בודדת

4. הסיכון גבוה מדי כי סטיות התקן בדר"כ גבוהות מה שיכול להוציא אותך בקלות מחוץ לכסף

5. הימור- יש בנגזרים אלמנט של הימור לאור ריבוי  המשתנים המשפיעים על נכס הבסיס ועל כן היכולת לחזות אותם הרבה פעמים נמוכה (לדוג' במעו"ף- ריבית, אבטלה, תל"ג, מאזן תשלומים,יצוא, אמון צרכנים, גרעון ממשלתי, כלכלת ארה"ב וכו' וכו')

6. יתרון לגודל- בדר"כ אנחנו שחקנים קטנים. ישנם גופים גדולים מאוד שמשפיעים על שערי האופציות ביום הפקיעה מה שמשאיר אותך חסר אונים..

מה כן?

לונג ושורט על מניות.

על זה בפעם אחרת

 

_

בעל הפוסט משקיע בניירות ערך שונים ,לרבות ני"ע המוזכרים בפוסט זה. בכל מקרה, אין לראות בפוסט זה משום עצה ו/או המלצה לרכישה או למכירה של ני"ע. כל הפועל בהסתמך על הפוסט ו/או על תוכנו, אחראי באופן בלעדי לכל נזק ו/או הפסד שייגרם לו. פוסט זה אינו בא להחליף ייעוץ על בסיס אישי. בפוסט זה אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לרכישת או מכירת ניירות ערך. קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון כלשהו המופיע בפוסט זה הינה על אחריות הקורא בלבד.

 

דרג את התוכן: