כותרות TheMarker >
    cafe is going down
    ';

    הטיפ השבועי של אבי לנדו - טיפ מס' 18

    0 תגובות   יום ראשון, 7/2/10, 23:12


    אחרון ודי... 

    מי לא נתקל בזה?בבוקר בכניסה לגן, אנו ממהרים לעבודה והילדה דורשת "עוד נשיקה אחת ודי.....

    בגן המשחקים, כבר קריר ומתחיל להחשיך, אנו קוראים לילד בפעם השלישית ו"הוא עוד קצת ודי..."

    בערב הילד משחק במחשב ואנו קוראים בפעם המי יודע כמה לגשת למקלחת / ארוחת ערב/ לצחצח שיניים וכו והילד? "נו אמא עוד קצת....."

    ולא חסרות עוד דוגמאות וגרסאות. אז מה עושים?

    חשוב להבהיר מתי אפשר "עוד קצת" ומתי לא.

    למשל בגן המשחקים אפשר לסכם עם הילד שיגלוש במגלשה עוד 3 פעמים ואז נלך הביתה. אין טעם לקבוע הקצבת זמן (למשל: עוד 10 דקות) כיוון שלילדים צעירים אין תחושת זמן ובעיקר כשנהנים. לאחר 2 גלישות יש לומר/להזכיר לילד "עוד פעם אחת וזהו!" לאחר מכן מסתיים הביקור בגן המשחקים לאותו יום וגם אם הילד מבקש "עוד קצת" יש להזכיר לו כי סוכם שלאחר שיגלוש נלך הביתה וללכת הביתה!  

    דוגמא נוספת מכיוון אחר:הילד התנהג בצורה לא הולמת ולמרות הזהרות חוזרות ונישנות ההתנהגות הלא רצויה נמשכת. אנו מחליטים להעניש את הילד וכשמגיע העונש הוא מתחנן "בבקשה אבא, אני מצטער, נו... פעם אחרונה אני מבטיח!!!"

    אם נוותר לו האם תשתנה התנהגותו? מה ילמד מהוויתור שלנו? איזה תרומה יתרום העונש לשינוי התנהגותו? והכי חשוב – האם הילד באמת מבין היכן טעה בהתנהגותו? האם ברור לו מה צריך להיות כדי שיהיה תקין? חשוב להבהיר יחד עם הילד אם צפיותינו ממנו ומדוע התנהגות זו או אחרת אינה רצויה.

    יחד עם זאת אם באופן קבוע נוותר הילד לא ילמד דבר ולאורך זמן לא יפנים את כללי ההתנהגות הנדרשים.  

    וחומר למחשבה: מכיוון שאנו ראי לילדנו – האם כשהם קוראים לנו ואנו עונים "עוד רגע" אנו מתכוונים לזה??  והנושא

    בשבוע הבא: "שלום מדבר אבא של א'. הבן שלך הכה את הבן שלי!"  

    להתראות,אבי לנדו - מאמן אישי בתקשורת הורים ילדים

    lando-a@smile.co.il 

    להזמנת אימונים, הרצאות ורכישת ספרים דיסקים - 2991681 - 050 

    דרג את התוכן:

      תגובות (0)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      אין רשומות לתצוגה

      ארכיון

      תגיות

      פרופיל

      אבי לנדו
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין