כותרות TheMarker >
    cafe is going down
    ';

    לילך ליאור זוהר - פסיכודרמה

    מאמרים והגיגים על פסיכודרמה, הנחיית קבוצות, טיפול בילדים, טיפול במבוגרים ושאר ירקות

    טיפול בילדים באמצעות פסיכודרמה

    0 תגובות   יום רביעי, 17/2/10, 22:05

    טיפול בילדים אינו דומה לטיפול במבוגרים בשל השוני באופן שבו ילדים חווים ומבינים את העולם.
    במרבית המקרים, ילדים מתקשים לספר ולשתף על קשיים ומצוקות שהם חווים, גם כשמדובר בילדים בעלי יכולת מילולית גבוהה.

    דרמה בכלל ופסיכודרמה בפרט הם כלים המאפשרים לילדים להביע את עצמם. הרגשות, ההתנסויות והחוויות מובעות בדרמה בצורה עקיפה – לילד קל יותר להביע רגשות מפי דמויות דמיוניות מאשר במישרין.

    בשל כך, פסיכודרמה היא כלי טיפולי אפקטיבי במיוחד עבור ילדים ובני נוער המתקשים להביע את עצמם בצורה של תקשורת ישירה.

     

    בחדר הטיפולים, בעשותי שימוש בכלים מקצועיים מתחום הפסיכודרמה וטיפול בהבעה ויצירה, אני יוצרת קשר עם הילד המטופל באמצעות המשחק, ודרך כך מבינה מהם הנושאים המרכזיים שמעסיקים אותו.
    במהלך הטיפול, הילד משחזר דרך משחק סימבולי סיטואציות יומיומיות אותן הוא חווה.

    לדוגמה
    : ילד שחש פגוע ודחוי ישחזר במשחק את תחושותיו על ידי בחירת בובה קטנה או פגומה בהשוואה לבובות אחרות בחדר.

     

    במהלך טיפול בילדים אני עושה שימוש בנוסף לפסיכודרמה גם באומנות, בבובות, בדמויות בעלי חיים, בחיילים, בדמויות אנושיות, בקלפים ובמשחקי קופסה. כל אלו מאפשרים לי להתחבר אל הילד, לרכוש את אמונו, לעודד את היצירתיות שבו ולאפשר לו לבטא באופן חופשי את רגשותיו.

     

    דרג את התוכן:

      תגובות (0)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      אין רשומות לתצוגה

      תגובות אחרונות

      ארכיון

      תגיות

      פרופיל