| בהשראת מבנה טוריו של יאיר לפיד, החלטתי לדבר היום על שני נושאים.
הנושא הראשון הוא למעשה שיתוף המחשבות שעלו בי בעקבות פרשת המשפט של גוגל באיטליה. למי שאינו בקיא בפרטי המקרה: בשנת 2006 הועלה לשירות Google Video סרטון, שצולם בטלפון סלולרי ואורכו כשלוש דקות - ובו נראים ארבעה תלמידי תיכון מתעללים בנער הסובל מתסמונת דאון. במשפט נטען כי שוב ושוב הובא לידיעת גוגל דבר הסרטון, אולם היא הסירה אותו רק כעבור שלושה שבועות. החברה טענה כי הסירה אותו מיד עם היוודע לה על פירסומו וכי אין לחברה אחריות על תכני המשתמשים. מי שהתריע ופנה לשלטונות באיטליה היה ארגון Vivi Down, הפועל למען הלוקים בתסמונת דאון. הנערים הפוגעים זוהו באמצעות הווידאו, נתפסו ונשלחו לבצע עבודות למען הקהילה. ב-2008 לאחר חקירה בעניין, הוגשה באיטליה תביעה נגד בכירה גוגל - סגן נשיא בגוגל איטליה והיועץ המשפטי, דיוויד דרומונד, מנהל הכספים לשעבר של החברה, ג'ורג' רייז, והאחראי על הפרטיות בחברה, פיטר פליישר.
בכירי גוגל הורשעו, למעט אחד. מעבר לשאלת חופש הביטוי ועוד כהנה וכהנה שאלות משפטיות וחברתיות סבוכות שידונו בערעור שמגישה גוגל כנגד ההרשעה, השאלה שלימגיעה מאזור אחר לגמרי, אזור שאולי אף אחד לא נתן עליו את דעתו. האם המתעלליםשנשלחו לבצע עבודות שירות, לא מסמנים בעצמם את הפחד הגדול ביותר שלנו מפני השונה, החריג, האחר? האם לא בכל אחד מאיתנו מסתתר מתעלל קטן שמוכן לשלוח לכלא את כל מי שנותן חופש לקטן, אבל בעצם הפחד הגדול ביותר שלנו הוא מהחריגות שלנו עצמנו? ואם כך, מה הפלא שכולנו רוצים להיות יפיםוריזם? וגם מוכשרים, מצליחים, עשירים, מצחיקים ומקובלים? עד כמה באמת אנחנו מסוגלים לשאת את החריגות שלנו עצמנו, והאם אין בכך משום תנאי הכרחי ובל יעבור כדי לקבל את האחר?
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- הנושא השני הוא ליין ההרצאות שלי, המגיעות איתי לכל מקום בארץ. ההרצאות נשענות על העיסוק היומיומי שלי בקליניקה, שממנו גם נולד ספרי "כמה שוקל האושר", ועל כל החומרים שאני מעלה פה מדי שבוע - הדיאלוג שאנו מנהלים עם האכילה, נשען על הצורך בהזנה פיסית ורגשית, שראשיתו כבר בהגיענו לעולם וסיומו עם עזיבתנו אותו. דיאלוג זה הנו שפה – "שפת אכילה". האוכל שאנחנו אוכלים – מילותיה.
מדוע, אם כן אנו אוכלים, או נמנעים מאכילה? כיצד אנו בוחרים מה נאכל וממה נמנע? אלו דפוסי מחשבה מנהלים את האכילה שלנו? בהרצאות אני מרחיבה את הסתכלות על האוכל, האכילה ובעיית ההשמנה מהקונקרטי אל המטפורי ונבחן אותה על רקע תהליכים חברתיים ופסיכולוגיים.
בין נושאי ההרצאה:
* האיסור כפיתוי - בחזקת מים גנובים ימתקו – משפת הדיאטה לשפת האכילה האינטואיטיבית. * כיצד נולד קמפיין ההשמנה? תהליכי מדיקליציה ומיתוג בתעשיית ההשמנה והדיאטה. * על רעב על שובע ומה שביניהם (חלק א) - עולם האוכל הוא ריקוד עדין בין צורכי הגוף וצורכי הנפש. איפה אם כן מסתיים הרעב הפיסי ומתחיל הרעב הרגשי? * על רעב על שובע ומה שביניהם (חלק ב) – mindfulness כדרך לרכישת רעב ושובע. * "האריה שאהב תות" – השמנת ילדים - משליטה באוכל לאמון בגוף. * "מעל העמק מתנשאת ודאות בלתי מעורערת מפסגתה נפרשת מהות הדברים" (שיבורסקה) - בעיית ההשמנה לאן?
משך ההרצאה: שעה עד שעתיים. היא מתאימה לקהלים מקצועיים - דיאטניות קליניות, יועצי תזונה, רופאים וכ"ו. היא מתאימה גם לאנשי תקשורת ומעצבי דעת קהל. היא בוודאי מתאימה כהרצאה להורים, במיוחד הורי מתבגרים, מעצבי הדעה הראשונים והמשמעותיים ביותר.
לפרטים והזמנות: 054-4707811; 03-6481181 וגם במייל: ayelet@eatingdialog.com
בברכת סוף שבוע רטוב ונעים
איילת קלטר דיאטנית קלינית (MSc) מתמחה בטיפול בהשמנה והתנהגויות אכילה מנהלת המרכז לטיפול ולימוד שפת האכילה מובילת גישות HAES בארץ ראש התוכנית "דיאלוג האכילה" אוניברסיטת אריאל 03-6481181
|
תגובות (20)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
מאד מאד מתחברת לגישה, להבנות, לדרך.
ההרצאות נשמעות מרתקות,
מקווה ומאחלת לך הרבה מאזינים קשובים ומפנימים.
*
הילה :-)
שלום אילת!
חג שמח!
זוכרת שחשבנו יחד על מאמר בנושא השמנה של בני-נוער ואוליי גם על קצה המזלג תזונה נכונה לבני נוער?
אם יש לך מאמרים כאלה מוכנים אשמח אם תעבירי לי עם קישור כך שאוכל להכניס לאתר שלנו לבני-נוער.
חשוב לנו מאוד לעסוק בנושא התזונה ובהחלט חשוב להכניס לאתר מאמר מקצועי.
בתודה ובברכה
בוקי אילון
www.teen-goal.com
מעניין ומרתק... אין ספק חומר חשוב!!!
חג פורים שמח!!!
בהצלחה יקירה.
חג שמח ושבת שלום פרשת תצוה,
לשבת נעימה וחמימה נקווה,
שבת זכור לקראת פורים,
נשמח ונתחפש ונחגוג עם חברים,
נקרא במגילה על מרדכי ואסתר,
נשתה יין ועד דלא ידע נשתכר...
שבת מגניב לכווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווולם
איילת החמודה אוכלת בריא בתאבון !!!!
הנה מצאתי משהו
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3196860,00.html
חג פורים שמח לכלם + בני המשפחה
תודה יואב
נושאים חשובים ביותר.
מאחלת לך בהצלחה בהרצאות ושינוי התודעה החשיבתית.
בברכת חג שמח, לורי
אהבתי את קו מחשבתך איך שאת מנחה אותו בגוף הפוסט
חג שמח אילת
ותודה על המידע
שווה בהחלט להרהר עליו .
המקשר - כמובן :))
תודה על הזמנה ועל שיתוף
בהחלט מעניין
לטעמי ההבלטה של מתעלל בכל אחד
ללא עולם התוכן המקשא להסברים חובקים
קצת מוציאה את הפואנטה מן ההקשר הנכון.
לפעמים קיבוץ מידע רב משמיט מידע חשוב לקורא
הפוגם ברצף הלוגי.
בהצלחה בדרך לאושר לכולם !
פורים שמח
מזעזע ככל שישמע, אני עצוב מהמעשה אך לא מגוגל.
אי הורדת הסרטון עשתה לטעמי המון להאנשת האנושות.
גם אם בגודגל היתה זו בחזקת:"שנעשתה שלא לשמה באה לשמה".
אין דנים אדם על "מצוות טעות"וכדי להראות צדק מסתירים פשע אחר
ובכך מרככים פשעיו.
נכון שהנושא צריך להבדק אך כחברת ענק גוגל
היא אחת הטובות יותר ולא בעלות פני מפלצת.
_______________________________________________________-
אוסיף עוד ואומר, ממש איני מאמין שברובנו חיה מפלצת
אשר היתה מפיקה הנאה מהתעללות כזו או אחרת.
היות ומעשים שכאלה בולטים רועשים (וטוב שכך) ,
נוצר רושם שאנו אפופים בכל אלו מכל עבר.
ביי
זה אכן היה מקרה מזעזע וחשוב לדון באחריות של אתרים כמו גוגל לתכנים אשר מעלים בהם.
מאוד מעניין וכתוב מצוין
חג שמח,
אורלי
ההרצאות שלך נשמעות מאלפות
ואצטרף בהזדמנות - חג שמייח
ח ג ש מ ח ורטוב !!
מענין וטוב שאת מביאה את זה לידיעת אילו שלא עקבו אחר פרשת ההתעללות,
האניפורמציה מענינת בהצלחה וחג שמח
איילת יקרה
הסרטון מזעזע. אילו רק היו מסירים אותו מיד.
שנשמע דברים טובים
בהצלחה עם ההרצאות וחג שמח :)