עיצוב לוגו

5 תגובות   יום רביעי, 21/4/10, 12:52

 

איך לעצב לוגו ? - מאת שרית שי - עיצוב גרפי

לוגו הוא סימן ההיכר שלכם כארגון עסקי , ללוגו יש משמעות רבה והוא בדרך כלל נולד מכמה פרמטרים -

 

•א-     מי אני?

 

בדיוק כמו שאנחנו  מציגים את עצמנו עלינו להציג את המיזם שלנו - האם אני כהה? האם אני בהיר? האם אני קליל? כבד? רשמי? חווייתי ? מצחיק? רציני? בלונדיני? ג'ינג'י? ברונטי? נכון שזה יותר קשה לתאר מיזם מאשר אדם , אבל נסו לחשוב על המיזם שלכם כעל אדם מסוים , אותו תרכיבו מכל התכונות שתמצאו במיזם שלכם , אולי אפילו תגלו שהרבה מן התכונות שתגלו יהיו זהות לתכונות שלכם או לאנשים שחולקים אתכם את המיזם.

 

•ב-     מה אני עושה?

 

אחרי שהגדרנו מי אנחנו , חשוב להבין מה בדיוק אנחנו עושים במיזם הזה , כשעונים על השאלה החשובה הזאת רצוי להתייחס למה שמעבר לתשובה המתבקשת - לדוגמא-
אם אני מעצבת אופנה , אני אענה - יוצרת בגדים לנשים וגברים , יוצרת רעיונות לבגדים חדשים , מגשימה חלומות לאנשים שרוצים להראות בדרך מסוימת , מביאה חדשנות וחשיבה מיוחדת לעולם האופנה  וכו' וכו' , כמה שיותר תגדירו את מה שאתם עושים כך יהיה לכם קל יותר להבין איך יראה הלוגו שלכם.

 

•ג-      מה אני רוצה להגיד ?

 

ברגע שאנחנו יולדים את המיזם שלנו , אנחנו עסוקים לחשוף אותו לעולם במטרה להביא אלינו את הלקוחות ולהצליח. הרבה מאוד אנשים נחשפים למיזם שלנו , לכן חשוב מאוד שללוגו שלנו תהיה אמירה , ורצוי שתהיה ברורה , בדרך כלל אמירה זאת באה לידי ביטוי ע"י סגנון הפונט , עובי הפונט , הצבע , או אלמנט גרפי מסוים שמרכיב את הלוגו - אם קיים כזה . כמובן לפני כן אנחנו צריכים להבין מה אנחנו רוצים להגיד , למשל - אם אני מעצבת אופנה למידות גדולות , אני רוצה להגיד לנשים מלאות שמרגע שהן יכירו את המיזם שלי , חווית הבגדים אצלן תהפוך להיות מדהימה וכיפית .

 

•ד-      מה חשוב לי שיידעו עלי?

 

אחרי שהגדרנו מי אנחנו , איך אנחנו נראים , ומה יש לנו להגיד על עצמנו , נוכל לענות על שאלה זו בקלות , לפעמים אומרים שכל מה שאחרים חושבים עלינו זה מה שאנחנו חושבים עלינו , ולפעמים זה לא ממש נכון . כבני אדם קל לנו להבין ולקבל את העובדה  שיש אנשים שחושבים עלינו כל מיני מחשבות חלקן שליליות , אבל רצוי לא להגיע למצב כזה במיזם שלנו והדרך הכי טובה היא להבהיר את כל הדברים שחשוב לנו שיידעו על מיזם שלנו, למשל -
אם אני מקדם אתרים באינטרנט , חשוב לי שיידעו עלי שהידע שלי הוא עצום , ושאני שונה משאר המקדמים כי יש לי שיטות שפיתחתי בעצמי והן מוכיחות את עצמן בדוגמאות שונות
את כל זה ניתן לומר ע"י עיצוב נכון של הלוגו שלכם , לגרום לו להראות שונה ולגרום לו להראות מלא בתוכן ועומק .

 

•ה-     איזה "תחושה" אני רוצה להעביר למי שמסתכל עלי?

תמונה חזותית תמיד גורמת לתחושה מסוימת , סדר, ניקיון , רצינות, בלגן, הומור, ועוד ..
נורא חשוב לשים לב שאחרי שהגדרנו טוב לפי כל השאלות הקודמות מי אנחנו , ואיך אנחנו נראים , לא לתת תחושה שאומרת משהו הפוך , עקביות זה נורא חשוב למיתוג של המיזם שלכם , עם הזמן אנשים מכירים אתכם ומזהים אתכם לפיו  , תחושות ניתן להעביר עם צבעים , רכות , חדות , קושי , בהירות , טשטוש וכו'

 

אחרי שענינו על כל הפרמטרים  בהצלחה , אפשר להתחיל לעבוד , לדעת אם אנחנו רוצים פונט עבה או דק , לדעת מה להדגיש ומה לא , ולדעת איזה אלמנט גרפי נרצה לקשט איתו את שם המיזם שלנו.

 

בהצלחה J

 

דרג את התוכן: