57 תגובות   יום חמישי, 22/4/10, 07:38

 מראה מראה שעל הקיר, אני האישה היפה בעיר?

 


  היא נכנסה והתיישבה ליד השולחן הסמוך, כשהיא אוחזת בידה חוברת מהודרת. “מראות" היה כתוב בגדול. כמה דקות אחר כך שמעתי בחורה צעירה שואלת את חברתה: “המראות האלו חדשות?”.

 

 

כל זה התרחש בבית הקפה החדש שנפתח בישוב, ואלה היו ההתרחשויות שכיוונו אותי לכתוב את המאמר הזה על מראות.

 

 

הייתי בת 22 כשנולד בני הבכור. באותה תקופה היה לי מאוד קשה. אני זוכרת איך יום אחד תוך כדי הליכה חשבתי לעצמי: “עופרה, אם כולם לא בסדר בעינייך, כנראה שמשהו אצלך לא בסדר".

 הייתי אז חסרת נסיון כאמא,חסרת מודעות וידע, אבל זה היה הרגע בו הבנתי שאני בדיכאון אחרי לידה. זה היה המקום שבו התחלתי לטפל בעצמי.

 

בימים ההם הטיפולים היו קונבנציונלים וארוכים. שנה וחצי עבדתי על שחרור מהדיכאון הספציפי הזה.

 

מאז עברתי דרך ארוכה. נולדו לי עוד ילדים, גיליתי שיטות טיפול חדשות ושונות. היום אני עוזרת לאנשים לצאת מהמצוקות שלהם.

 

היום יש לנו שיטות שונות ומגוונות. חלקן עובדות עם אנרגיות, חלקן עובדות עם התת מודע. הטיפולים מהירים יותר ומספקים לנו ארגז כלים שלם להתמודדות עם אתגרי החיים.

 

אחד הכלים להתפתחות הוא שימוש במראות. על ידי התבוננות באנשים הקרובים לנו, אנחנו יכולים לראות איזה חלקים בנו חלשים ואיזה חזקים. מה אנחנו אוהבים בעצמנו ומה לא.

 

כל אותם אנשים שמשהו בהתנהגות שלהם מפריע לנו, או משהו שהם אומרים מרגיז אותנו מאוד, אלה האנשים הכי טובים לצמיחה שלנו. הרבה פעמים אלה גם האנשים הכי קרובים לנו. לאנשים האלה מגיעה תודה מאוד גדולה, כי הם משמשים לנו כמראות. הם מראים לנו את כל אותם החלקים שנמצאים אצלנו ואנחנו לא אוהבים אותם.

 

זה מוביל אותי למשפט: אמור לי מי הם חבריך, ואומר לך מי אתה". האם אתה רואה בחבריך את החוזקות שלהם או את החולשות? את ההתנהגויות והמעשים הטובים שהם עושים או דברים אחרים שהם עושים?

 

לפעמים צריך עזרה ממישהו אחר, שידריך אותנו בתחילת הדרך, וילמד אותנו את דרך ההתבוננות הזו, אך כשמבינים אותה אפשר ללמוד המון.

 

אם אתם רוצים למקסם את איכות החיים שלכם ולחיות חיים של עוצמה ושמחה, אשמח לעזור לכם.

 

 

 

באהבה

עופרה לויט

054-5388844

דרג את התוכן: