כותרות TheMarker >
    cafe is going down
    ';

    "How to..."

    ארכיון

    0

    עכשיו מה? – שבוע 4 – תרגיל שני – אז מי אני, בעצם?

    6 תגובות   יום רביעי, 5/5/10, 10:45

    כפי שציינתי כבר אחת ההבחנות החשובות של פורטגנג היא בין "מה אני עושה?" ל-"מי אני?" ומנקודת מבט זו עלינו לחזור ולבחון את קורות החיים שהכנו בתרגיל הראשון. יש לעבור על הרשימה וליד פריטים משמעותיים לרשום מי היינו כשזה קרה. לדוגמה, ייתכן שכשלמדנו מתימטיקה בתיכון היינו אלו שלימדו את האחרים שהתקשו במקצוע. לעומת זאת, בשיעורי התעמלות, היינו הבדיחה של הכיתה.

    בשלב ראשון ניסיתי לכתוב מי הייתי ליד כל נקודה שרשמתי, אך הבנתי שאני הולכת לאיבוד בין כל הפרטים ולכן חזרתי לרשימה ורשמתי מי הייתי רק לגבי פריטים שהרגשתי שהיה משהו מובהק במי שהייתי באותה תקופה.

    המסקנות הראשונות היו די ידועות: בעבודה במשרדים הייתי משועממת ובזמנים שלמדתי הייתי נלהבת (אני מתכוונת, לימודים גבוהים, בתיכון הייתי עדין משועממת). ברוב המצבים הייתי פאסיבית אבל ברגעים מסויימים פתאום הפכתי לגרנדיוזית.

    פחות עקבית היתה מידת השייכות שלי במצבים שונים. באותה תקופה בסדנת כתיבה יכולתי להרגיש מאוד שייכת ולעומת זאת להרגיש זרות נוראית בסדנה ליחסי אנוש. יכולתי להרגיש שייכת בחוג ציור בשנה מסויימת אבל פחות שייכת כשהמשכתי שנה נוספת. בקיצור, לא הצלחתי למצוא חוקיות משמעותית בנושא הזה.

    בין המסקנות הידועות צץ דבר אחד שקצת הופתעתי ממנו. התקופה שבלטה בשוני שלה היתה כששיפצתי את הדירה שלי. דווקא שם, כשעשיתי משהו, שבאופן תיאורטי נראה לי מלחיץ, הייתי רגועה, אסרטיבית (אבל בנועם), סקרנית ונלהבת. הגילוי הזה הזכיר לי שהרבה פעמים אני אוהבת לראות כיצד אנשים מיומנים עובדים. אני אוהבת לשאול אותם שאלות טכניות ואוהבת לעקוב אחר התנועות שלהם. כשהייתי ילדה, יכולתי, למשל, להסתכל שעות על דודה שלי תופרת, או על אמא שלי אופה, או על גיסי מתקן מכונית ותמיד הייתי שואלת שאלות. זה גם מסביר, למשל, למה למרות שאני שונאת, לעבור דירה, יש בי גם סוג של חדוה למראה המיומנות שבה הסבלים יודעים להרים דברים. האם זה אומר שיש לי נשמה של מפקחת?
    דרג את התוכן:

      תגובות (6)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        7/5/10 21:22:

      צטט: נ.י.ל.י 2010-05-07 17:00:18

      יש בני אדם שאוהבים להביט על החיים מהצדחיוך

      זו בדיוק אני. כשהייתי בתיכון, למשל, ידעתי הכל על הכל אבל לא השתתפתי כמעט בכלום.

       

        7/5/10 17:00:
      יש בני אדם שאוהבים להביט על החיים מהצדחיוך
        7/5/10 07:40:

      צטט: אור2010 2010-05-07 07:11:57

      בטח מפקחת.

      אחלה של תפקיד.

      זה מצחיק, כי אם היית מכירה אותי לא היית חושבת שזה מתאים לי, אבל מי יודע אולי זה דווקא כן, למרות הכל.

       

        7/5/10 07:11:

      בטח מפקחת.

      אחלה של תפקיד.

        6/5/10 17:47:

      צטט: שוקולד-מריר 2010-05-06 09:08:05

      אולי כדאי שתעבדי בתכנון, אירגון ופיקוח על שיפוצי דירות ? עשויה להיות לך הצלחה רבה

      התכנון זה כמו עבודה משרדית ובארגון אני על הפנים, לכן חשבתי דווקא על הפיקוח.

       

        6/5/10 09:08:
      אולי כדאי שתעבדי בתכנון, אירגון ופיקוח על שיפוצי דירות ? עשויה להיות לך הצלחה רבה

      פרופיל

      ד-ארט
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין