0
והמנצח הוא הזהב השוק ירד בפתח המסחר , עלה, וירד בסוף המסחר נדנדה . דאו-ג'ונס , P&S ירדו בהתאמה 0.36% , 0.34% הנאסדק עלה 0.03% כמעט ולא קרה כלום . הדולר עלה והזהב עלה וקפץ לאחר שעות המסחר ב 15$ . כללי המשחק בשוק הם כאשר דולר עולה הרי השוק יורד והזהב יורד הפעם יש לנו סימן שונה . המשקיעים קונים את הזהב כהגנה מפני חששות מאינפלציה מתפרצת בסין וחשש מירידה בביקושים לקומודיטיס , ובעיקר מחפשים מטבע להגנה . הדולר התנהג היום כמפלט מבין כל המטבעות המצויים .בשבוע שעבר ראינו שהיה מעבר מאסיבי לכיוון היאן ,אך היפנים לא מעונינים במטבע חזק ודחפו את הביקוש בחזרה והורידו את מחיר היאן . האירו ירד לעומת הדולר והתחזק לעומת היאן . מה ההגיון, אולי זה שוב היפנים ? הדולר מתחזק כמטבע הרזרבי העולמי . הזהב תפס תאוצה .הזהב לעומת הדולר מתחזק כאשר הגיון המשקיעים אומר שלא ניתן להדפיס עוד מטבעות ...ואילו הדולר תמיד אפשר להדפיס כמה שרוצים , תשאלו את הנגיד בן ברננקי ...
אירועים גלובלים ביום ג': אירופה: המשקיעים לאחר ההתלהבות מחבילת החילוץ כרגע בודקים אותה , בודקים האם הכלכלה האירופאית יכולה להחזיר את כל החובות . האם היוונים מוכנים להירתם למשימות להדק חגורות ,מבין שלל הגזרות שנפלו עליהם היוונים צריכים לצמצם שתי משכורות בשנה , לצאת לפנסיה כמה שנים אחרי גיל 53 , מודייס חברת דירוג האשראי, מזהיר מפני הורדות נוספות למדינות שונות באירופה . וול סטריט נשאר השוק שמשקיעים היוצאים מאירופה ייעברו אליו. ההנחה היא שכסף שייצא מאירופה ייתחלק בין דולר , זהב , ווול סטריט.
סין : נתוני האינפלציה מראים היום על חששות מהתפרצות אינפלציה , הממשלה הסינית כבר הטילה מגבלות על מתן הלוואות החשש הוא שהאינפלציה בסין תפגע בביקוש מצד השוק הסיני.
אירועים מאקרו כלכליים ליום ג' : מכירות מלאים ברשתות עלו פחות מהמצופה ומכירות הוכפלו סימן לעלייה בביקושים סימן חיובי . אירועים מאקרו כלכליים ליום ד' : International trade מאזן הסחר הבינלאומי ייצוא ייבוא של מוצרים ושירותים . התוצאות מושפעות משער הדולר מביקוש למוצרים .השימוש המעשי לדו"ח זה ייתורגם ע"י יזמים כדרך למציאת עסקים חדשים במדינות חזקות המייבאות מוצרים מארה"ב .
חברות מדווחות על תוצאות רבעוניות : מייסיס , סיסקו ואולפוד . סיסקו באופן מסורתי מסמלת את סיום עונת הדוחות הכספיים כך שהערכה היא שמעתה המשקיעים יחלו להתמקד באירועים כלכליים .
מדד ה'פחד' (VIX ) ירד ל 28.32 , יחס אופציות פוט חלקי אופציות קול הוא 1.09 מראה שהמשקיעים חוששים ומגנים על עצמם . רכישת יתר אופציות פוט מעידה על כך שמשקיעים חוששים ומעונינים להגן על עצמם מפני חוסר בהירות לעומת רוכשי אופציות קול הרוכשים אופציות אלו כאשר הם צופים לשוק עולה .
השוק האסייתי נכון לכתיבת שורות אלו עולה בעקבות דוחות כספיים טובים של טויוטה והיטאצי'
לסיכום, השוק עדיין נמצא במהלך תיקון של שוק יורד כאשר המגמה הכללית היא של שוק עולה . המשקיעים בוחנים מחדש את תוכנית החילוץ האירופאית ומחפשים לקבל אישורים שאכן השוק האירופאי והמדינות הכלולות בתוכו אכן יעמדו במשימה . יותר הגיוני בשלב זה להיות בעמדת הגנה על העסקאות השונות .
מסכים ירוקים נאוה אלגר |