0

2 תגובות   יום שלישי, 1/6/10, 08:53

 

וול סטריט אחרי סוף שבוע ארוך והרבה קרה מיום שישי ... ספרד ביום שישי קבלה מתנה בצורת הורדת דירוג האשראי ,  צרכנים בארה"ב מרויחים אך עדיין לא פותחים את ארנקם כצפוי , משקיעים יוצאים לחופשה .  השבוע הסתיים בירידות .

מה לצפות לפתיחת המסחר ביום שני :

אירועים גיאופוליטיים

צפון קוריאה מאיימת בפתיחת מלחמה נגד דרום קוריאה  אם יוטלו עליהם סנקציות כלכליות לעומת זאת , דרום קוריאה מצפה מארה"ב להטיל סנקציות כלכליות .

סין תומכת באירופה אך מביעה את חששה מירידות בביקושים מאירופה , המפעלים בסין הגיבו מיידית לחששות אלו ותוצאות לא אחרו להגיע ירידה בייצור וירידה בביקוש לעובדים חדשים . יוריד את מחירי המתכות .

העולם מתעלם לחלוטין מנתוני ייצוא יותר טובים של קוריאה שמסמלת את הייצוא באסיה , מתעלם מנתוני מכירות טובים מאוסטרליה .

מתיחות במזרח התיכון - ישראל \ תורכיה . התורכים פעם היו בני בריתנו , איך ישפיע על מחירי הנפט ?

איטליה - פרסמו עלייה בשעור האבטלה . ספרד- הממשלה מביעה בטחון שיצליחו להפעיל תוכנית לקיצוץ הוצאות על אף הנגדויות מצד האיגודים המקצועיים .

ברחבי הרשת מתרוצצות הצעות ליוון שיצאו מהאיחוד האירופאי ויכריזו על פשיטת רגל .

עד כאן מחוץ לארה"ב:   בארה"ב ממשיכים לעבוד על עצירת דליפת הנפט במפרץ המקסיקו חברת BP עומדת במוקד ונבחנת מקרוב .

אירועים כלכליים :

מחר יום שני - נתוני ייצור של חודש מאי , הצפי הוא לנתונים טובים לאחר שמדד הזמנות חדשות התקבל חיובי לחודש אפריל ,התוצאה הצפוייה היא בין 57.5- 61.3 .

יום רביעי- מדד מכירות בתים בתהליך , מדד חודשי חשוב כי מסמל את פעילות מכירות בתים . פעילות בשוק נדלן מעידה על כלכלה מתחזקת .

יום שישי - האירוע של השבוע  שעור המובטלים החודשי , עד לחודש מאי עומד על 9.9% הצפי לחודש מאי 9.7%-9.8% .

הנתונים המקרו כלכליים עד עכשיו יחסית טובים , הכלכלה משתפרת לה בקצב איטי אבל בטוח.  נתוני העבודה הם היחידים שנגררים להם מאחורה , הגרעון בארה"ב גדול אבל עדיין נשלט ואין סימנים לאינפלציה .

סנטימנט המשקיעים- זאת הבעיה .

יחס אופציות פוט ( מסמלות שוק יורד ) חלקי אופציות קול ( מסמלות שוק עולה ) הוא 1.076 שוק יורד .

מדד ה'פחד' (VIX ) $32.07 . הטווח הנורמלי של מדד זה יהיה בין 20$ ל $30 לכן קריאה של המדד תהיה משקיעים זהירים .

מדד SPY הסתיים ביום שישי 109.37 $ איך קוראים את המדד ?  בודקים את פעילות האופציות . מדד זה עוקב אחרי 500 החברות הגדולות מסמל את כל השוק . מספר האופציות פוט שנפתחו ביום שישי היו פי 5 לעומת אופציות קול .

אופציות פוט נפתחות כאשר המשקיעים מצפים לשוק יורד ומטרת האופציות הינה להגנה מתפקדות  כרכישת   ביטוח על דירה . לכן איך אפשר לאבחן את הקורה  ?  נקבע רמות תמיכה והתנגדות לשוק . במידה ו SPY שובר רמות אלו נדע שזוהי המגמה ונקבע את העסקאות שלנו לפי המגמה.

כרגע כל הפעילות נמצאת בצד של אופציות פוט , השוק מחפש את רמת התמיכה ובעיקר מתמקד ברמת $105 כרמת התמיכה במידה ורמה זו תשבר  הרי השוק יכול לרדת לרמה הבאה 100$ .

לסיכום ,  המשקיעים חייבים לקבל חיזוקים מצד המדינות השונות באיחוד האירופאי , חייבים להיות משוכנעים כי אכן האיחוד האירופאי יכול להתקיים ולהתחזק . נכון לעכשיו יש הרבה עצבנות בשוק שסוחפת אחריה את השווקים יום למעלה יום למטה . כל המניות הנמצאות ברשותנו חייבות להיות מוגנות על ידי אופציות פוט ואופציות קול.  

 

מסכים ירוקים

נאוה אלגר

דרג את התוכן: