הפסל, אשר תוכנן ועוצב על ידי האמן ישראל פרימו בעל גלריה נתיש, נתרם לתושבי העיר על ידי משפחות , מצאצאי הביל"ויים שלמה יפה וגולדה מילוסלבסקי, אשר היו מראשוני המתיישבים בוואדי אל חנין
הפסל תוכנן ועוצב על ידי ישראל פרימו, האמן, המעצב והיוצר מגלריה נתיש, היא העתק מדויק ומרהיב של עץ שקדייה במלוא פריחתו. עץ השקדייה נישא לגובה של כ- 3 מטר ולענפיו רותכו למעלה מ- 1,500 פרחי שקד. העץ כולו עשוי בעבודת יד בנפחים ונפחות ברזל, הצבוע בטכניקה ייחודית השומרת על אותנטיות הברזל ומרקמו הטבעי. בכיכר הסובבת את האנדרטה ישתלו פרחים שונים, כשהבולט ביניהם הוא הורד הדמשקאי, שהיה נפוץ בנס ציונה בעת הקמתה. על אחת המדרכות שמסביב לכיכר יוצב סלע מאבן ירושלמית עליו יוטבעו שמות עשרת המשפחות הראשונות בעיר, כשלצד כל שם תצוין שנת התיישבותם בוואדי אל חנין.
נציג משפחת התורמים, יעקב פלדמן (87), יליד נס ציונה משנת 1922, מספר על מקור הרעיון למיצב הפיסולי: "המתיישבים הראשונים בוואדי אל חנין ניסו כוחם בגידולים שונים על שטח המתפרס על כ- 500 דונם של אדמה צחיחה וביניהם כרמים וטבק. משגידולים אלו לא צלחו, ניטעו עצי שקד אשר החזיקו מעמד עד סוף מלחמת העולם השנייה. אנו מצאנו לנכון להציב במקום עץ שקד, אשר מהווה סמל לחקלאות הראשונית במקום". פלדמן, מספר כי הרעיון לשתול ורד דמשקאי עלה מסיפור שהתגלגל במשפחתו שנים ארוכות ולפיו, בשנת 1898, בעת ביקורו הראשון של בנימין זאב הרצל בארץ, פקד זה את ביתה של גולדה מילוסבלסקי, אשר כיבדה אותו בזר פרחי ורדים דמשקאים. את שיתוף הפעולה עם האמן ישראל פרימו, מגדיר פלדמן כפורה במיוחד: "המשפחה מלאת התפעלות מעבודתו האמנותית של היוצר ישראל פרימו. שנים רבות חיפשנו דרך להנציח את מורשתם של מייסדי העיר נס ציונה והיום אנו נפעמים מהתוצאה".
אודות גלריה נתיש, יוצרים עיצוב פונקציונאלי ואמנות ישראל פרימו -האמן, המעצב והיוצר שמאחורי גלריה נתיש,ישראל פרימו, האמן, המעצב והיוצר שמאחורי גלריה נתיש עוסק בעיצוב אמנותי רחב. כוחו וייחודו של פרימו הינו השימוש בטכניקות אמנותיות השאובות מעולם הצורפות ונפחות ברזל מסורתית, הבאה לידי ביטוי ביצירות מקוריות וייחודיות של תכשיטים סביבתיים. התפיסה האמנותית של פרימו, אינה שאובה מן האקדמיה, אלא נקייה, מנותקת מתבניתיות ואינה כפופה למסגרות ולנורמות מקובלות. עבודותיו בעלות חשיבה מקורית עם נוכחות ייחודית ושונה, בעלות אופי עיצובי נועז ודרמתי לצד עבודות אחרות בעלות שקיפות, רכות ואווריריות. לצד פרויקטים פרטיים עוסק פרימו בעיצוב והקמת פרויקטים מיוחדים, כגון: פיסול במרחב הציבורי, עיצוב מבנים ציבוריים, עיצוב מסעדות, בתי קפה ובארים, אולמות, משרדים ועוד.עבודות פיסול רבות של פרימו מוצבות בערים שונות ברחבי הארץ וביניהן: נס ציונה, רחובות, ראש העין, חולון, חדרה, בת ים, באר שבע, פתח תקווה, אשדוד, טבריה, יבנה, ים המלח ועוד. |
תגובות (2)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
עצים רבים משמשים למטרות שונות. אחד מהשימושים של העץ הוא משטחי דקים מקוריים המתאימים לחזות הבית
מקסים.
הנצחה ממש יפה ומיוחדת.
דבי