כותרות TheMarker >
    cafe is going down
    ';

    ממרחק השנים - דברים מתבהרים.

    תובנות שהצטברו ברבות השנים.

    0

    כישוריו של שוער נבחרת אנגליה למונדיאל דומים לא במעט לכישוריו של הנשיא אובמה בהנהגת העולם החופשי.

    0 תגובות   יום שלישי, 15/6/10, 10:06

    הנה פרשיה חדשה המוכיחה שהנשיא האמריקני נוהג תקיפות בוטה עם נרפים ורופס בפני חזקים, נמרצים ונחושים.

     

    חברת הנפט  (BP (BRITISH PETROLEUM חיפשה נפט במפרץ מקסיקו מול חופי ארה"ב, באישור הגורם המתאים של ממשלת ארה"ב. קרה לחברה אסון, אסדת הקידוח שלה התפוצצה, אנשים נהרגו ונפצעו ופרץ זרם נפט לאוקיאנוס, שגרם לאסון אקולוגי נורא והוא הגיע אף לחופיה של ארה"ב. כשהבין אובמה את גודל האסון, וזה לקח לו די הרבה זמן, הוא עשה שני דברים: הודיע שיש לשנות את הנהלים של הגוף הממשלתי האמריקני המאשר קידוחי נפט מול חופיה של ארה"ב והתנפל בבוטות חריגה על חברת BP. הוא הודיע שחברת BP תשלם כל סנט של נזק שגרמה  -  עד הסנט האחרון. למחרת הצהיר שהוא יחייב את BP לנקות את כל הנפט שזרם למי האוקיאנוס - עד הטיפה האחרונה. הוא הוסיף, כמעט מדי יום, הודעות לתקשורת בנוסח: אני הנשיא, האחריות נעצרת אצלי, ואדאג שהבריטים ישלמו את כל הנזקים ויפצו את כל הנפגעים. ראש הממשלה הבריטי החדש נתקף בפיק ברכיים ולפני יומיים הודיע לבריטים: הערב אשוחח עם נשיא ארה"ב בטלפון.

     

    אם נזכרים בעבר הקרוב, לפני מספר חודשים, הוא לא אמר שום מילה תקיפה כמו אלה שנאמרו כלפי הבריטים, כלפי ההתגרויות הבוטות, החוזרות ונשנות, של איראן וצפון קוריאה. המסקנה היחידה שאפשר להסיק מהתנהלותו של אובמה היא, שהוא תקיף רק כלפי החלשים. ונראה שהאמריקנים החלו להבין כבר מיהו נשיאם. הפופולריות שלו ירדה מתחת ל-50%, סימן עתיק וידוע באמריקה: זהו נשיא של קדנציה אחת. בנובמבר הקרוב הוא צפוי להפסיד את הרוב הדמוקרטי בשני בתי הקונגרס. ואם מה שצופים כל הפרשנים הפוליטיים באמריקה יקרה, האמריקנים צריכים להתחיל לדאוג ולמצוא את האיש שביכולתו לנקות אחרי אובמה ולהחזיר את ארה"ב למעמד של המעצמה היחידה בעולם, זו אשר מנהיגה את כל האומות הדמוקרטיות והחופשיות. מעצמה ששום צפון קוריאני או איראני לא יעז להקל ראש מול אמריקה. 

    דרג את התוכן:

      תגובות (0)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      אין רשומות לתצוגה

      ארכיון

      תגיות

      פרופיל

      virus interneticus
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין