0
שלושת המדדים המובילים דאו ג'ונס , SPX ונאסדק מסתובבים סביב עצמם , מדשדשים לא בדיוק פורצים אלא נמצאת בעמדת המתנה . מה יכול לשנות את המגמה הקיימת ? למשל , ידיעות טובות מחברות מתי לצפות ? בדרך כלל בתחילת יולי עם תחילת עונת דוחות כספיים .
מה הניע את השוק ביום ה' ? סנטימנט חיובי התקבל בעקבות הודעת BP ,חברת BP האחראית על דליפת הנפט במפרץ המקסיקני , ביטלה תשלום דיבדנד, ולא הצהירה על דיבדנד עתידיים כמו כן , התחייבה ליצור קרן לפיצויי נפגעי- דליפת נפט על סך 20 ביליון דולר .
סנטימנט שלילי מנתונים מאקרו כלכליים : שוק נדלן ירידה במכירת בתים , באישורי בנייה חדשים . שוק הנדלן הולך בדרך פתלתלה וארוכה מוקדם לומר שיש התייצבות והיא נבחנת כעת לאחר שזיכויי בסביבות 8,000$ מטעם חבילת החילוץ הסתיים . כעת כוחות השוק חייבים לעבוד בכוחות עצמם .
בן ברננקי , נגיד הבנק בארה"ב , מעיר על מערכת הבנקאות וחשיבות יצירת תנאים שיימנעו מקרים חוזרים של קריסת מערכת בנקאית . בימים אלו עובדים בהילוך גבוה על רפורמה בהובלת הנשיא אובאמה על קביעת כללים חדשים במערכת הפיננסית . בתקופה הקרובה נראה את עובדי הפדרל ריזירב לעומת הפוליטיקאים כל קבוצה בפני עצמה תופיע עם רפורמה שונה וראייה שונה לגבי חוקים שונים במערכת הבנקים . בהחלט לא יהיה משעמם ועד שלא תהיה תוכנית סופית יהיה חוסר וודאות בסקטור זה .
אירופה - אין שום דבר חדש . אירו ממשיך להתחזק אך עדיין נשאר ברמת מחירים 2008 .
נתונים מאקרו כלכליים ליום חמישי - מספר דורשי דמי אבטלה חדשים , נתוני אינפלציה .
יחס אופציות פוט (מסמלות שוק יורד ) לאופציות קול ( מסמלות שוק עולה ) 0.95 לסוף יום רביעי מסמל משקיעים מורידים את רמת ההגנות . VIX מדד ה'פחד' 25.92 נק' בתחום מדידה של שוק עולה , כל מדידה מעל 30.00 נקודות היא שוק יורד.
ניתוח טכני : השוק עדיין מוגדר כשוק מדשדש. שלושת המדדים המובילים מחזיקים את רמות התמיכה . הצפי לשבירת רמות EMA 50 יום ייסמלו חזרה לשוק עולה , נכון לעכשיו נמצאים כמעט מעל אבל עדיין לא .
לסיכום : מגמה מדשדשת לא נשברו רמות התנגדות שמצדיקות מעבר לעסקאות שוק עולה . העסקאות הקיימות הם לשוק מדשדש בינתיים מוכיחות את עצמן . עוד 2 ימי עבודה לפקיעת אופצית חודש יוני וצפוייה תנודתיות בעקבות רצון סוחרים לסגור עסקאות שורט שבידם .
מסכים ירוקים
נאוה אלגר
|