
וככזה ויתור כלשהו בו הפך לבלתי אפשרי עבור ישראל. כל מי שעיניו בראשו ואינו מתפתה לאשליות, יבין שגלעד שליט ללא ישוחרר. ומי שרוצה לחפש אשמים ימצא את רובם המכריע בקמפיינרים שונים, הוגי הסרטים הצבעוניים שקושרים למכונית, הוגי המצגות, מלהיבי הנוער העומד בפני גיוס לדקלם תכנים מוכתבים, ועוד יוזמות פרסום ותעמולה שונים ומשונים. כל אחד מהם תקע עוד בריח הסוגר את פתחו של בור השבי של גלעד שליט הקבור בו חי.
היחידים שאין עליהם אשמה הם בני משפחתו מקרבת דם שאף אחד אינו רוצה להיות במקומם ולהם מותר לעשות כל מה שרגשותיהם דוחפים אותם. יתר האנשים שמסביבם, שאינם קרובי משפחה או חברים מלפני שביו של גלעד, הםמניפולטורים חובבים או מקצועיים, שמצאו שדה פעולה וגרמו לקבור את גלעד שליט עמוק יותר בבור שביו. ניתוח מעשיהם של אלה הוא בבחינת בכייה על חלב שנשפך. יוזמותיהם התקשורתיות והתעמולתיות גרמו לחמאס להיתקע בעקשנות על דרישות שישראל אינה רשאית לקבל אם היא חפצה להמשיך ולהתקיים. כי מי שיוותר בעניין אסטרטגי זה יפתח את הדרך לחיסולו. זו לא השאלה שהמחבלים שישוחררו יחזרו לפגע בישראל. ישראל הוכיחה שהיא יודעת להתמודד עם הטרור. העניין המסוכן לישראל הוא לוותר בסוגיה אסטרטגית הנוגעת לקיומה, וויתור שיביא את החמאס ושותפיו - איראן וחזבאללה - ללכת בדרך מעשי האיבה שמרככים את עמידתו של הציבור הישראלי עד שיכנע לרצונם העיקש לחסל את ישראל.
אני מלא התפעלות מעמידתו של בנימין נתניהו, שאינני מחסידיו בלשון המעטה, מול הלחצים של הרחוב. גם אהוד אולמרט עמד מול לחצי הרחוב לפניו. אני חושב שלכל ראש ממשלה אין ברירה אלא לסרב לתביעות הרחוב לקבל את דרישות החמאס. כי וויתור בעניין זה הוא תחילת הסוף של ישראל.
ולבסוף. לבי עם אלפי הישראלים התמימים והחביבים, מלח הארץ, מלאי הרצון הטוב והאמפתיה כלפי משפחת שליט. אנשים שלקחו חופש מעבודתם כדי לצעוד בחום הכבד ולהזדהות עם סבלה של משפחת שליט. אנשים טובים ותמימים שעוזרים לאויבינו לחשוב שעוד מעט קט וישראל מתמוטטת. אנשים שאינם עוזרים לגלעש שליט אלא להפך, למרות רצונם הכן לעזור לו. |
alxm
בתגובה על הוכח תוכיח את עמיתך ולא תשא עליו חטא. (ויקרא יט', יז')
תגובות (0)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
אין רשומות לתצוגה