0
נדלג על חווית הנעלים. הכנתי אותה בעוד מועד. ידעתי על מה אני מדברת (בעיני הנעלים הם האביזר החשוב ביותר במערכת הלבוש) אחרי התלבטויות רבות, כדרך החתנים והכלות, נרכשו לשמחתי הנעלים הנכונות וכל השאר פולקלור.
שמנו פעמנו לעזריאלי, היה ברור שהלוק הנכון, שאפילו חיננית ממעריב לא תעמוד בפניו, יימצא בקומפלקס הבלתי אפשרי הזה. הניחוש עלה יפה. אחרי מסע אלונקות זריז נכנסנו לחנות רוברטו. החנות מסתבר מתמחה אך ורק בחתנים. החבר של החתן שהתקנא במופע המכירות, הצליח לדלות זוג מכנסי ברמודה וחולצה הולמת. אני אמרתי זו סגולה למציאת כלה. הבגדים שנקנו במקום הנכון ימגנטו אותה.
בפינת האולם קלט את עיני מופע התלבטות של חתן מועמד, כלה מועמדת ואמא, לא ניתן להבין האם היא אם החתן או הכלה. ברור היה שהיא עשתה יד אחת עם הכלה המועמדת, ושתיהן לבושות למשעי. החתן המועמד, בחור רזה וגבוה, כיפה שחורה על ראשו, ומראה קורבן מודע על פניו. במשך יותר משעה, הבחור הייצוגי הזה לא הוציא הגה מהפה, רק מדד ומדד את כל גווני הלבן האפשריים מכל קצוות החנות. בכל פעם שהופיע עם המראה שהתבקש על ידי הנשים, הוא נגש בחוסר עניין מופגן, והציג את המבוקש בפני הפאנל הרצחני שישב על פופ ענק ונהנה מכל רגע של תלך תבוא. המוכרת הנחושה, ניסתה לקרוא את שפת הפנים של השתיים, לנחש מחשבות בטכניקות שונות, ובכל פעם שבה לחפש את המראה החדש המבוקש. החתן המועמד חזר אל היכל ההלבשה כדי למדוד ולשאת תפילה חרישית שהאסון הזה יגיע לקיצו.
כמו שהתעניינתי מאד בדשא של השכן שמתי לב שהמופע הלבן תם אחרי שכל הקולקציה נמדדה, האם הדגישה שאם היה כך וכך הן היו רוכשות לו כך וכך, אבל מחוסר ברירה, הם ימשיכו הלאה במסע המפרך אל המראה האלוהי.
כשהמוכרת שלנו ליאת ( בחורה שחצתה את ה- 40 אמא לשלושה ילדים) ניגשה לאיתי, בני החביב והספורטיבי, הניחה את יד הקסם על כתפו, היה ברור לי שמכירה בטוחה תיזקף לזכותה של המקצוענית האמיתית. קשה לתאר את מחול הזבנית. אבל ברור שבשעה שבע בערב היא חוללה אותו בעוצמה זהה למחול שהיא מתחילה ב- 10 כל בקר. ללא לאות היא שייטה בין המדפים והקולבים, ועם חיוך בוטח סגרה על מופע הלבוש החתני אותו ראיתי בעיני רוחי.
אני לא מתביישת בטעמי כאם החתן. וברור לי שאם החתן מבינה הכי טוב מה החתן צריך ללבוש ביום חופתו, ונדרשת רק מוכרת יעילה, חייכנית, שנונה, זריזה וחרוצה כמו ליאת, להוציא את המזימה הכמוסה אל הפועל.
מזל טוב לכולם |