סטיבן סיגל

0 תגובות   יום ראשון, 4/7/10, 16:02

''

סטיבן סיגל

 Steven Seagal

 1952 (אגב בחלק מהאתרים רשום שהוא נולד ב- 51, את האמת קצת קשה לגלות, איתכם הסליחה)

מכוכבי האקשן הגדולים של סוף שנות ה- 80 ותחילת שנת ה- 90, סיגל גבוה הקומה (1.93) נולד במישיגן בארה"ב תחת השם סטיבן פ. סיגל.

בגיל 7 החל סיגל ללמוד את אומנויות הלחימה ובשנות ה-60 בילה את רוב זמנו בלמידה של אומנויות הלחימה ובעיקר אייקידו. בחגורת הדן הראשונה שלו זכה סיגל בשנת 74, ובשנים שלאחר מכן נסע ליפן שם התקדם באופן מרשים במיוחד בלימוד אייקידו וזכה ב- 7 חגורות דן, הוא החל לעבוד בתור מאמן והיה לזר הראשון שפתח מכון אימון לאייקידו ביפן (השם המקצועי הוא "דוג'ו").

בשנות ה- 80 חזר סיגל לארה"ב ופתח בקליפורניה מספר מכונים לאימון אומנויות לחימה ואייקידו ובין לקוחותיו היו מפורסמים רבים, מפיקים, שחקני קולנוע ועשירי העיר, ואלו בין היתר הכניסו אותו לעסקי השעשועים כאשר הוא שימש כיועץ אומנותי בקטעי פעולה של אומנויות לחימה בסרטים "האתגר" משנת 82 של פרנקנהיימר ובסרט "לעולם אל תאמר לא" מסדרת ג'יימס בונד משנת 83 בו כיכב שון קונרי.

בשנת 85 פגש סיגל במפיק הוליוודי שהבטיח להפוך אותו לכוכב, ושלוש שנים לאחר מכן כיכב סיגל בתפקידו הקולנועי הראשון בסרט הפעולה "ניקו" שבויים על ידי במאי סרטי הפעולה אנדראו דיוויס, וסיגל היה זה שכתב את הסיפור המקורי שעליו התבסס הסרט, ובין יתר השחקנים שכיכבו לצידו היה אפשר למצוא את פאם גריר, שרון סטון (דקה לפני הפיכתה לכוכבת על) ואת הנרי סילבה הוותיק. הצלחת הסרט "ניקו" בו גילם סיגל את דמותו של שוטר קשוח, בעברו סוכן בסי.אי.איי הפכה אותו לכוכב פעולה מוכר ובסרט הפגין סיגל את כישוריו באומנויות הלחימה, ובמספר סצינות בסרט הוא נראה מרביץ את מכותיו באופן מרשים במיוחד, בסגנון שעד כה לא נראה על מסכי הקולנוע. אגב כאשר יצא "ניקו" לאקרנים סיגל כבר היה בן 36, לא גיל צעיר להפוך לכוכב.

הצלחת "ניקו" וסגנונו של סיגל כאמן אומנויות לחימה הביאה לו פופולאריות גדולה ושלושת סרטיו הבאים בהם כיכב בתפקיד הראשי, "חשבון פתוח" משנת 90, סרט פעולה מצויין בו כיכב לצד קלי לה ברוק, "סימן קטלני" סרט פעולה משנת 90 ו- "סוגר חשבון" סרט פעולה משנת 91 בו כיכב סיגל לצד וויליאם פורייסת' ו-ג'רי אורבך, כולם הצלחות קופה גדולות עם הכנסות של מעל 40 מיליון דולר בארה"ב בלבד, הפכו את סיגל ואת סגנונו לפופולאריים מאוד וסיגל הפך לאחד מכוכבי הפעולה המובילים בעולם כוכבי הפעולה של אותם השנים בהם שוורצנגר, סטאלון ו- ואן דאם. סגנונו השקט של סיגל,

גובהו המרשים, הקוקו איתו הלך, סגנון קטעי הפעולה בהם הוא מפגין את כישוריו כאומן אומנויות הלחימה הפכו אותו לכוכב פופולרי מאוד, ובשנת 92 כיכב סיגל בסרטו המצליח ביותר, מותחן פעולה מצויין, שיתוף פעולה נוסף בין סיגל לבמאי אנדראו דיוויס הוליד את סרט הפעולה המצליח מאוד "מצור ימי" משנת 92 שהיה מן גירסת מת לחיות בים, ולצד סיגל לוהקו בין היתר טומי לי ג'ונס (בתפקיד מעולה) ו- גרי בוסי. הצלחת "מצור ימי" שגרף בכל העולם סכום של מעל 155 מיליון דולר, קיבעה סופית את מעמדו של סיגל ככוכב פעולה מוביל. בשנת 94 ביים, הפיק וכיכב סיגל בתפקיד הראשי בסרט "על קרקע בוערת" שהיה סרט פעולה שהרקע שלו הוא איכות הסביבה, נושא קרוב לליבו של סיגל, ולצד סיגל כיכבו בסרט בין היתר מייקל קיין המצויין ו- בילי בוב תורטון. הסרט שזכה אומנם להצלחה קופתית בארה"ב לא הפך ללהיט גדול כמו "מצור ימי" ושנה לאחר מכן חזר סיגל לדמותו של קייסי רייבק בסרט ההמשך ל- "מצור ימי" בשם "תחת מצור"

בשנת 95. למרות הצלחתו היחסית של "תחת מצור"(95) לא הצליח סיגל לשקם את מעמדו וסרטיו הבאים הביאו אכזבה בקופות, סרטים כמו "מרדף הצללים"(96) סרט פעולה בו גילם סיגל שוטר היוצא לחקור שורת פרשיות רצח מזוויעות (ולצידו בסרט כיכב קינן אייבורי ווינס, בוב גנטון ו- בריאן קוקס), "עיר במצור"(97) סרט פעולה בו גילם סיגל דמות של סוכן ממשלתי הנשלח לעיירה קטנה בכדי לחקור את מותו של סוכן אחר ו- "הפטריוט"(98) סרט גרוע במיוחד בו גילם סיגל דמות של רופא הנלחם בנגיף מדבק. כולם איכזבו בקופות ונראה שמעמדו של סיגל ככוכב פעולה מוביל בסרטים הוליוודים נגמר.

סיגל השמין מאוד, הוא החל ללבוש בכל סרטיו את אותם הבגדים, תמיד לבוש חליפת עור שחורה והסרטים בהם כיכב היו בעיקר סרטי פעולה שנתפרו על מידותיו של סיגל ככוכב פעולה, רק שבסרטים לא היו הרבה קטעי פעולה, בעיקר בסרט "הפטריוט" משנת 98 שהיה סרט דרמתי גרוע במיוחד. לאחר שכיכב בשלושה סרטים כושלים, הצליח סיגל להופיע בעוד להיט קופה אחד גדול בסרט "בשם החוק" משנת 2001 שיש הזוקפים את הצלחת הסרט בעיקר בשל הופעתו של כוכב הראפ השחור הפופולרי מאוד די-אם-אקס שכיכב בתפקיד הראשי לצד סיגל. אגב לכבוד הסרט השיל סיגל ממשקלו ונראה לרגע כאילו חזק עשור אחורה והוא היה נראה במיטבו.

למרות הצלחתו של הסרט "בשם החוק" לא הצליח סיגל לשוב למעמדו ככוכב פעולה מוביל (ואגב כל שאר כוכבי הפעולה של סוף שנות ה- 80 וה- 90 בהם דולף לנגדרוף, ואן דאם, שוורצנגר וסטאלון נעלמו מן המרקעים או שהופיעו בסרטי פעולה סוג ב' בעיקר ואן דאם ולנדגרוף) ובשנים הבאות החל להופיע בקצב רב מאוד בסרטי פעולה בעל תקציב נמוך וחלקם אף יצאו ישירות לספריות הוידאו (היום כבר די.וי.די) ולשידורים בטלוויזיה. כמעט כל הסרטים בהם כיכב סיגל משנת 2001 ואילך (עד היום אגב) רובם ככולם סרטי פעולה לא מוצלחים במיוחד, בהם נראה סיגל שמן מתמיד, לדעתי הוא אפילו לא מופיע בקטעי הפעולה בעצמו, או תמיד מדבר בלחש, התסריטים מטומטמים במיוחד ועל חלקם אגב מופקד סיגל בעצמו, ולהוציא את הסרט "חצי מת" משנת 2002 (שהיה דווקא סרט פעולה מוצלח למדי בהפקה הוליוודית די גדולה, ואף זכה להצלחה יחסית בעיקר בארה"ב) כל הסרטים בהם כיכב סיגל לא זכו להפצה רחבה בארה"ב והופצו בעיקר באירופה, באסיה ודרום אמריקה, שם זוכה עדין סיגל לפופולריות מסויימת.

משנת 2001 ועד היום כיכב סיגל ביותר מ- 25 סרטים, שוב רובם הגדול סרטי פעולה גרועים במיוחד, כולם סרטי פעולה, ברובם הגדול מגלם סיגל דמות או של שוטר או סוכן סי.אי.איי והסרטים הללו מצולמים ברובם במזרח אירופה (בשל העלויות הנמוכות של ההפקה ככל הנראה). לסיגל עדיין יש מעריצים שרואים את סרטיו, אחרת הוא לא היה מופיע בכל כך הרבה סרטים בשנים האחרונות, אבל לדעתי אתם יכולים לוותר כמעט על כולם (מצורפת רשימה של מה טוב ומה רע) סיגל אגב מפיק את רוב הסרטים בהם כיכב (והוא עושה זאת מאז "ניקו" לפחות הוא יודע לעשות כסף !!!) הוא מופיע מידי פעם בפרסומות (יש לו חברה בשם "מפעלי סטיבן סיגל" ובין היתר הוא הוציא משקה דל קלוריות הנושא את שמו) הוא גם מוזיקאי חובב ואף הוציא מספר דיסקים בהם הוא שר בעיקר שירי קאנטרי (ואת חלק משיריו אפשר למצוא בפסקול כמה מסרטיו, יפה הוא לא שר אבל בכל זאת),

בנוסף שנים רבות (מעל 20 שנה) מתנדב סיגל למשטרה בעיירה קטנה בשם בלואיזיאנה ובשנת 2009 אף החל לככב בסדרת ריאלטי בשם "סטיבן סיגל:איש חוק" העוקבת אחר סיגל בזמן ההתנדבות שלו. סיגל גם ידוע בתמיכתו בטיבט ואף הציג עצמו מספר פעמים כנזיר בודהיסטי (אגב בין היתר גם הציג עצמו סיגל כבעל עבר בסי.אי.איי דבר שלא אושר ולא הוכחש על ידי שום גורם), הוא היה נשוי פעמיים בין היתר לשחקנית קלי לה ברוק (מהלהיט "האישה באדום") שהופיעה לצידו בסרט "חשבון פתוח", אך השניים התגרשו ולה ברוק טענה לא פעם שהוא הכה אותה (דבר אגב שלא הוכח ולא נפתח לו שום תיק בנושא).

בשנה האחרונה נקשר שמו של סיגל בנסיבות לא טובות במיוחד, דוגמנית שהועסקה על ידו טענה שהוא הטריד אותה מינית, המקרה נידון בבית משפט. את האמת לרשום את רשימת סרטיו של סטיבן סיגל זה די מבאס, בגלל שאולי אפשר להזכיר 10 נורמליים (חלקם אפילו טובים מאוד) וכל השאר סרטי פעולה זניחים, אז ברשותכם אני אפצל את הרשימה ל-2 בכדי שמי שרוצה לראות את סרטיו יהיה לו יותר קל.

הסרטים הטובים של סיגל(ולצערי אין הרבה כאלו):

ניקו (88) חשבון פתוח (90) סימן קטלני (90) סוגר חשבון (91) מצור ימי (92) תחת מצור – מצור ימי 2 (95) החלטה גורלית (95) סיגל מופיע בתפקיד מישנה אבל הסרט הוא סרט פעולה מוצלח למדי עם קורט ראסל בתפקיד הראשי. מרדף הצללים (96) עיר במצור (97) בשם החוק (2001) חצי מת (2002)

סרטיו רעים של סיגל (והרשימה ארוכה מאוד לצערי):

על קרקע בוערת (94) שחקן ובמאי, הפטריוט (98), אמנות החבלה (2001), שביל הגהנום (2003), ללא גבולות (2003), הזר (2003), לא משאיר סימן (2004), קלמנטיין (2004), משימה בשטח האוייב (2005), זריחה שחורה (2005), היום אתה מת (2005), אל תוך השמש העולה (2005), כח תקיפה (2006), בשם הצדק (2006), איש הצללים (2006), צדק עירוני (2007), טיסת הזעם (2007), מכת האקדח (2008), להרוג בחסות החוק (2008), איש מסוכן (2009).

 

'' ''

 

''

'' ''

''

'' ''

''

'' 

''

'' ''

'' 

''

 ''

''

''''

''

''

''

''

'' ''

''

''

''

 '' 

''

''

''

''

 

 

 

דרג את התוכן: