כותרות TheMarker >>
    page id : 9

    ברוכים הבאים לרשת החברתית TheMarker Café

    כדי להגיב לתכנים המופיעים באתר או לפתוח בו עמוד אישי, נבקש ממך לעבור תהליך הרשמה קצר.

    ההצטרפות לאתר תחבר אותך לעשרות אלפי חברים שגולשים בו מדי יום. לאחר תהליך הרשמה קצר, ניתן להזמין לאתר חברים שלך ולפגוש אנשים חדשים מכל הארץ, בכל הגילאים ומכל תחומי העיסוק.

    אנחנו מזמינים אותך להקים דף אישי ברשת האינטרנט. בדף זה ניתן לספר על עצמך, לכתוב בלוג (יומן רשת) ולהוסיף תמונות וסרטי וידאו. זו הדרך לבטא את עצמך, לקדם רעיונות עסקיים או חברתי

    טובי

    כותב. לא תמיד על מה שחשוב. כי מה באמת חשוב? חי בתפר שבין החשוב למעניין. כי המעניין הרבה יותר חשוב

    העיתונאים עומדים מנגד

    14 תגובות   יום שבת, 17/7/10, 17:36


    זה כבר כמה ימים שאני שוב את הראש איך להתייחס לכיסוי התקשורתי הבלתי נסלח של ההתבהמות בכנסת ישראל, בכל הקשור לחברת הכנסת חנין זועבי.

    זה  כבר כמה ימים שאני מדפדף בעיתונים, צופה בתוכניות האקטואליה בטלוויזיה, במהדורות החדשות, מאזין לרדיו – ושומע רק צד אחד.

    זה כבר כמה ימים שאני שומע על עוד משט (איך נראו חיינו לפני שהביטוי הסתמי הזה כבש את הכותרות?) שיוצא לדרך, פעם מלבנון, פעם מלוב, אחד מאיראן ובאמצע מצרים וקפריסין ויוון. אני רואה את הקולות ולא מאמין. זה רק אני, או שכולם כאן התחרפנו באופן גמור וסופי?

    זה כבר כמה ימים שאני מחכה לאיזה קול שפוי. מישהו נורמלי. איזה עיתונאי, כותב, בעל טור, פרשן, עורך – מישהו שייקח את העיתון שעליו הוא אחראי, את מהדורת החדשות שהוא עורך, את התוכנית שהוא מנחה – ויעשה משהו בתקווה לעצר את הטירוף. את הטמטום, את האווילות.

    זה כבר כמה ימים שאני שובר את הראש מה עוד אפשר לכתוב על החושך הזה. מה עוד אפשר להגיד שלא נאמר וגם לא ייאמר. זה כבר כמה ימים שאני מתבונן במציאות המוטרפת הזאת בעיניים פעורות ולא מאמין שכאן אני חי.

    עיתונאים אוהבים להכריז על זה שהם נלחמים עד לטיפת הדיו האחרונה שלהם למען הדמוקרטיה. עיתונאים נהנים להתבשם במילים האמיצות שלהם, בטורים המבריקים שהם מצליחים לייצר, בסדר היום שהם מצליחים ליצור. ובפועל? נאדה. חוץ כמובן מהחשודים המידיים, ע"ע גדעון לוי, עמירה הס ואולי עוד כמה כותבים-אורחים – כל השאר נטועים כל-כך עמוק בישבני המקורות שלהם, בקצינים הבכירים, בשרים המקושרים, בנרטיב המאוס של טרור-משט-טורקים-ערבים-העולם-כולו-נגדנו – שהם לא רואים את ערוותם שלהם.

    כמה עוד אפשר לאכול את התבשילים הסרוחים האלה, שמגיעים לשולחן המערכת כמו מנה חמה שצריך רק לצקת עליה כוס מים רתוחים? כמה עוד נשמע על הכבוד הלאומי המאוס הזה? על הסכנה המיידית והוודאית לביטחון המדינה? על הטורקים כפויי הטובה? על ה-טרור-טרור-טרור-טרור...רור?

    אף עיתונאי, שום עיתון, לא קם ואומר די. עד כאן: מסיתים – נמאסתם. נכון, היה קול אחד כזה, דייויד לנדאו בהארץ. על זה בדיוק נאמר קול קורא במדבר.

    וזה לא שנציגי הציבור הערבים כאן לא תורמים את שלהם. כן, גם חנן זועבי ובעיקר ד"ר אחמד טיבי. אם לנו יש לפחות כמה קולות שאפשר להבדיל ולבדל ביניהם, הצד השני מזמר כמו מקהלה מיומנת. אותו קול, אותו הצליל, תמיד אותו הנרטיב. נכון, הם הצד המקופח, הנגזל, המיעוט – אבל ראבאק, אולי טיפת היגיון ופרגמאטיות? מה לא אנחנו יודעים היטב. אבל מה כן?

    אצלנו יש ימין ושמאל (זאת אומרת, היה שמאל. פעם. היום קשה לאתר אותו גם במיקרוסקופ), יש את ליברמן ואת חיים אורון, יש את ביבי וישי, יש את ליברמן ואורלב. אף אחד מהם (כמעט) אינו כוס התה שלי, אבל יש לפחות כמה קולות במקהלה העליזה הזאת. בצד השני – כולם דתיים פונדמנטליסטיים. לכאורה כמובן. הדתיים למיניהם, מסיתי המסגדים, הדרשנים – מתערבבים היטב עם הדוקטורים והפרופסורים והמשכילים ואנשי החליפות והאפטר-שייב היקר. ככה בדיוק נראה ייאוש.

    זה כבר כמה ימים שאני קם בבוקר והולך לישון בערב, ומתיישב על הכיסא, וקם, ורוצה לצעוק אבל נשאר בלי מילים. והדבר היחיד שנתקע לי בראש זה המשפט האחרון ברשימת העקרונות של העיתון הדמוקרטי מכולם, העיתון של המו"ל הנאור שלדון אדלסון: "לזכור שאנחנו ישראלים". לא לזכור שאנחנו בני אדם, לא לזכור שאנחנו ייצורי אנוש, לא לזכור שאנחנו חברה דמוקרטית, בטח לא לזכור שאנחנו (הם) עיתונאים.


    פורסם לראשונה במגזין הבלוגים "במחשבה שנייה"



     

    דרג את התוכן:
    addthis

      תגובות (14)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        15/8/10 20:11:
      צ'רצ'יל אמר פעם שהטיעון הטוב ביותר נגד הדמוקרטיה הוא שיחה של חמש דקות עם מצביע ממוצע. עיתונאים הם חלק מהאוכלוסיה, לא בהכרח העידית שבה, וככאלה שהם משקפים את הלכי הרוח בה. אנחנו ידועים בחינוך היצירתי שלנו, שאינו מקדש אף ערך, אבל הלכה למעשה, כולנו מעוצבים ומתובנתים במקשה אחת, יכולת חשיבה מופנית כאן רק לקידוש העו"ש, מדעי הרוח מדשדשים במי אפסיים ומה שנתפס כאן כדיון פוליטי עיקרו רכילות ורדיפה אחרי שערוריות ופרובוקציה. (ע"ע דן מרגלית, בן כספית ועוד). צעירים שגדלו כאן בשנים האחרונות לא מסוגלים לנסח טיעון לוגי עקבי וגם לא לעקוב אחרי אחד שכזה. אין להם את הכלים ואת היכולת. ולשם אנחנו מתקדמים כמדינה.
        24/7/10 11:44:
      נדמה לי שסגנונם של חלק מהמגיבים מתאים לסגנון הכנסת.
      האם מטרת הדיון להוריד את רמת הויכוח לצעקות?
        24/7/10 11:43:
      נדמה לי שסגנונם של חלק מהמגיבים מתאים לסגנון הכנסת. האם מטרת הדיון להוריד את רמת הויכוח לצעקות?
        18/7/10 07:43:
      לא חיים, גדעון לוי הוא פשוט בנאדם. יש לו דעות מוצקות - הוא אומר אותן בקול רם וברור. גם אם אתה, לפעמים אפילו אני, לא מתים על מה שהוא אומר או כותב.זה הכל. נכון, עמדתו מוטה באופן חד כלפי העניין שבו הוא מאמין - מה שאי אפשר להגיד על 99% מהעיתונאים הפעילים היום. רובם המכריע בורים גמורים, האחרים פשוט חסרי דעה. שלא לומר חסרי בינה.

      וסליחה עם הבודדים שאולי הם ורד בין החוחים, אבל כשאתה קורא "תחקיר" בסגנון בן כספית על "הקרן החדשה, או שומע את ההתלהמויות על כל דבר שאינו "פטריוטי" בעיני מלקקי הישבן של השלטון התורן - אני אעדיף תמיד את גדעון לוי. ויודע מה? גם את מקביליו בצד השני. יהיה זה אורי אליצור, ישראל הראל או אפילו העצני (אליקים או בנו נדב). בניגוד למיין-סטרים - גדעון לוי מצד אחד ומקביליו מימין אומרים את שלהם בקול חד וברור. קשה לי לאתר קולות כאלה בקרב הרוב המכריע של השאר
        18/7/10 07:16:
      או. קיי. גדעון לוי הוא הדוגמא שלך לעיתונאי האובייקטיבי. זה שלעולם לא אדע מראש מה תהיה עמדתו. זה שיפתיע אותי בגישה מקורית וחסרת פניות. לא מוטה.
      אמממממ..טובי?
        17/7/10 21:13:
      אכן אין מקום כאן עבורך ועבור שכמותך, וטוב שכך. ואמנם עברתי את גיל 16, אבל מכל בחינה אחרת אתה טרם נולדת, ומוטב שלא תיוולד כלל. שחלילה לא יבואו איתך לעולם סגנון רמה וטיעונים כשלך.
        17/7/10 21:07:
      יאיר, תראה את תגובתה של הגברת הנכבדה כאן, ותבין שאנחנו במלחמה אבודה. אתה ואני יכולים להתווכח על ניו-אנסים, לדון מי יותר אגרסיבי - בג"ץ או כותב טור אלמוני; אבל כאשר זה הסגנון, זו הרמה ואלה הטיעונים - נראה לי שאין כאן מקום לא לי וכנראה שגם לך לא
        17/7/10 20:43:
      אחר-כך הצצתי וראיתי שעברת את גיל 16, מה שהפתיע אותי מאוד. כנראה שמצאתי את המצביעים הנאורים של מאור הגולה אנסטסיה מיכאלי. ולגבי חינוך - נו, אכן פאר החינוך העברי. ניכר בך
        17/7/10 20:28:
      דרך צלחה. אני, בניגוד אליך לפחות התחנכתי. אתה גם לזה לא זכית. בהגיעך לאיראן, אל תסתובב לאחור, מצאת את מקומך הטבעי. השאר שם וברוך שפטרנו.
        17/7/10 20:26:

      כמו שאמרתי, החבל הוא דק. בגלל "מצבם הבעייתי" שמיעוט סולחים להם על הרבה דברים שלא סולחים בהרבה מדינות אחרות. מה כבר עשו לה כאן? אין כאן הליך פלילי אלא לכל היותר נזיפה קלה מטעם הכנסת. זה ההבדל בינה ובין ראאד סלאח - הוא לא חבר כנסת, לא מייצג את המדינה ולא נשבע אמונים למדינה ולחוקיה.

      ומי קובע שזה "ניפוץ כללי הדמוקרטיה"? בשביל זה יש בג"צ. שלדעתי אגב הרבה יותר זהיר ממך בקביעות קולניות כאלה.

      צטט: טובי פולק 2010-07-17 18:05:15


      מה שקורה כאן זה ניפוץ כללי הדמוקרטיה. חד וחלק.

      אבל בוא נחשוב לרגע על מצבו של חבר כנסת ערבי. הוא מייצג מיעוט שאין שום ויכוח על כך שהוא מקופח מאוד ולפעמים גם נרדף, ומוצא בכנסת מאורות גולה כמו הגברת אנסטסיה מיכאלי, הגברת שמואלוב-ברקוביץ', מירי רגב, יוצאי שב"כ בדימוס שידועים בנימוסיהם המופלגים, אנשים נאורים כמו ליברמן, ישי, ניסים זאב ועוד כמה דוגמאות מאלפות.

      מה אתה היית עושה אם היית במקומם? מציג תה לדיכטר? בוחש קפה טורקי לאיווט?

      נכון, הם נורא מעצבנים אותנו. אז מה?



       

        17/7/10 20:16:
      אני לא מוחק תגובות, אש אשאיר את גיבובי ההבלים שלך. בשם הדמוקרטיה... אני לא יודע היכן התחנכת ואם בכלל למדת משהו אי פעם, אבל ניכר שמי שניסה לחנך אותך עשה עבודה רשלנית במיוחד. אבל אני ממש לא מופתע: את ושכמותך הם הרוב כאן. אני בדרך לאיראן, תודה על ההצעה
        17/7/10 20:09:
      מר פולק, נראה כמה הכנסת תהיה דמוקרטית כשחלום חייך יתגשם, וחבריך הערבים, הידועים בנימוסיהם הרבים ובעדינותם המופלגת יהיו כאן רוב.(חלילה וחס כמובן. רק לצורך הויכוח). אנשים נאורים כמו ח"כ בארכה וזחאלקה, שלא מפסיקים להשמיץ ולגנות את מדינת ישראל, שלדבריך "מקפחת" אותם, לא מפסיקים לירוק לבאר ממנה הם שותים, ושותים ושותים. הגברת זועבי, ליידי אמיתית שכמותה, שחוברת לגרועים שבאויבינו ומגדירה עצמה פלסטינית לכל דבר, מה שמעיד על כוונותיה כלפי מדינת ישראל שאותה מן הסתם, כל האנשים הטובים הדמוקרטיים והנאורים שעליהם דברת, ירצו להפוך לחלק מפלסטין, ובזכות אנשים כמוך ומסוגך, אלוהים ישמור, מלאכתם תהיה קלה.טוב שיש בינינו כמה שחושבים אחרת, ברשותך האדיבה כמובן, ולא יתנו שדבר כזה יקרה. אה, ואם הדמוקרטיה הישראלית לא לטעמך המעודן, אתה מוזמן להגר לערב הסעודית או לאירן, שם הדמוקרטיה במיטבה ממומשת כל יום.
        17/7/10 18:05:

      סליחה, אבל זה קשקוש מוחלט. נכון שהחכ"ים הערבים לא בוחלים בשום פרובוקציה - אבל מה שעשתה חנין זועבי (גם אם זה ממש, אבל ממש לא מוצא חן בעינינו) הוא לא עבירה על החוק. אפילו הכנסת לא מצאה בכך עבירה על החוק. ויותר מזה: גם את ראאד סלאח, אהוב נפשנו הידוע, המשטרה לא העמידה לדין על השתתפותו בשיט התענוגות הזה. והוא לא נהנה מחסינות של חבר כנסת. מה שקורה כאן זה ניפוץ כללי הדמוקרטיה. חד וחלק.

      אבל בוא נחשוב לרגע על מצבו של חבר כנסת ערבי. הוא מייצג מיעוט שאין שום ויכוח על כך שהוא מקופח מאוד ולפעמים גם נרדף, ומוצא בכנסת מאורות גולה כמו הגברת אנסטסיה מיכאלי, הגברת שמואלוב-ברקוביץ', מירי רגב, יוצאי שב"כ בדימוס שידועים בנימוסיהם המופלגים, אנשים נאורים כמו ליברמן, ישי, ניסים זאב ועוד כמה דוגמאות מאלפות.

      מה אתה היית עושה אם היית במקומם? מציג תה לדיכטר? בוחש קפה טורקי לאיווט?

      נכון, הם נורא מעצבנים אותנו. אז מה?



        17/7/10 17:52:

      חברי הכנסת הערבים ישראלים תמיד הלכו על החבל הדק שבין הבעת עמדות לגיטימיות לבין איבה גלויה למדינת ישראל שממנה כביכול הם חלק. והרוב בכנסת ובמדינה, בשם העקרונות הנעלים (בלי ציניות) של דמוקרטיה וחופש ביטוי בדרך כלל נתן להם לגיטימציה וסבל בשקט את החרפות והגידופים שהם שופכים על ראש המדינה הזו בעודם נהנים ממנעמיה וזוכים לחופש פעולה שעליו רק יכלו לחלום בכל נקודה אחרת בין מרוקו לאפגניסטן.

      יתכן שהפעם הוגדשה הסאה (כמו במקרה עזמי בשארה ואחרים בעבר). בסופו של דבר ארוע המשט היה מעשה איבה בוטה,גס ואלים כלפי מדינת ישראל ויתכן שגם העיתונאים חשים שהפעם הגברת זועבי עברה את הגבול.

      ארכיון

      תגיות

      פרופיל

      טובי פולק
      1. שלח הודעה
      2. אוף ליין
      3. אוף ליין