0
קודם כל ודבר ראשון, הרשו לי לאחל לעצמי מזל טוב על פתיחת הבלוג. מעולם לא האמנתי שאירוע כזה יתרחש במחוזותינו. לחובתי יאמר שמאז ומעולם סלדתי מבלוגים, פורומים ובעצם כל דבר אחר שקשור בשיתוף חברים אינטרנטיים בחייך, אבל כנראה שהפרק הזה בחיי חלף לו.
שאציג את עצמי? אני גברת-גברת, תיכוניסטית מתל אביב (אם תהיתם על פשר הכינוי "גברת-גברת", הוא פשוט פרפראזה על הביטוי "גבר-גבר"). העיסוקים העיקריים שלי מלבד הלימודים הם קריאה, כתיבה, שירה, נגינה והלחנה מדי פעם.
עוד לא ברור לי מה הבלוג הזה יכיל, אבל הוא יהיה מאוד... אני. אני מניחה שעל חיי הפרטיים לא תשמעו יותר מדי, אבל מכל השאר יהיה בשפע. אני לא מתחייבת לעדכן כל יום או כל שבוע. אני לא מתחייבת לשום דבר - רק לעשות כטוב בעיניי. אז שיהיה לי בהצלחה!
ואחרי שהצגתי את עצמי, לנושא אחר - היום, במהלך שיטוטיי ברחבי האינטרנט, נתקלתי בפרסומת די מאכזבת, בלשון המעטה. הפרסומת נוצרה על ידי חברת "פאזלנד", חברה לייצור ושיווק פאזלים. חברת "פאזלנד" יצאה ביוזמה חביבה - תחרות לכבוד ט"ו באב, יום האהבה. במסגרת התחרות כל אדם שמעוניין בכך מוזמן להוסיף לדף הפייסבוק של החברה תמונה "רומנטית". בעל התמונה שתקבל את כמות ה"לייקים" הגדולה ביותר יזכה בפאזל (מן הסתם) בן 150 חלקים, עליו מודפסת התמונה הרומנטית.
נשמע חמוד, לא? אז זהו, שלא כל כך. בתחתית הפרסומת, באותיות קטנות, נכתבו התנאים בהם חייבת לעמוד כל תמונה המשתתפת בתחרות, וניסוחם להלן: "אין להעלות תמונות פורנוגרפיות, זוגות חד-מיניים, ללא זכויות יוצרים". הייתי צריכה לחזור ולקרוא את המשפט בשנית כדי להפנים את גודל הטעות שקרתה כאן. חברת "פאזלנד" אכן סרבה לקבל תמונות של זוגות חד-מיניים לתחרות. כשצרכנים נדהמים שאלו לפשר העניין, ענה נציג החברה שהתוכן הותאם לילדים (בכל זאת, חברה לייצור פאזלים), ועל שום כך התנאים. ואני תוהה - איך חברה שבעקיפין אמנם, אבל בכל זאת, אחראית על חינוך ילדים, חברה לייצור משחקים, יכולה להרשות לעצמה לפרסם פרסומת בעלת תוכן שעלול לפגוע (ואכן פגע) ברגשות קהילה שלמה? האם חוסר סובלנות הוא ערך שהם מייחלים להעביר לילדיהם? הרשו לי לקוות שלא כך הדבר.
לאחר עשרות טוקבקים זועמים הסירה החברה את השורה הפוגענית מהפרסומת, אבל רק מאוחר יותר פרסמה בדף הפייסבוק שלה התנצלות רשמית. ההתנצלות פתחה בשלל תירוצים (למשל שעובד אחד הוא ש"השתיל" ללא ידיעת החברה את המסר השגוי) והסתיימה בהבטחה שמעתה והלאה יתקבלו תמונות של "כל האנשים מכל הצבעים והמינים". ובכל זאת, פער הזמנים בין הסרת התנאים לבין קבלת התמונות ופרסום ההתנצלות מעלה אצל הקורא חשד בנוגע להיותה של הטעות "גראפית בלבד". הטעות נתפסת בעיניי כמרחיקת-לכת, ונראה שהיו מעורבים בה יותר מגורם אחד במערכת.
אני את ההתנצלות קיבלתי, כי לנטור טינה עושה קמטים. אבל להבא אני מצפה מכל חברה שמכבדת את עצמה שתדע לרסן את פיה ואת עובדיה, ושתהיה מודעת להומופוביה שמתרחשת ממש מתחת לאף שלה. אפליה על שום רקע שהוא אינה מקובלת (או חוקית) במדינת ישראל, דבר שאמור להיות מובן מאליו לכולנו.
בברכת שבוע טוב, נטול הומופוביה, גזענות ושאר ירקות רקובים, גברת-גברת |