מאמר שכתבתי עם שותפתי ואשמח שנדבר עליו כאן בקפה.
בעזרת הכישורים הטבעיים שלהן, נשים יכולות למצב עצמן בצורה שונה ומה שנתפס בעבר כחולשה, להגדירו מחדש כנקודת חוזק.
בעולם העסקי של המאה ה-21, נשים הן כוח דינאמי. הן מייסדות חברות, מעסיקות אנשים וסוגרות עסקאות. יש אנשים שיחשבו שזה קורה במקרה, אולם חוקרים ומומחים מלמדים אותנו שהסיבות לגידול זה אינו מקרי אלא קשור לכישורים ולתכונות טבעיות של נשים.
הלן פישר, אנתרופולוגית מאוניברסיטת רוטגרס בארה"ב טוענת בספרה "המין הראשון: כשרונות טבעיים של נשים וכיצד הן משנות את העולם" כי לגברים ולנשים כישורים טבעיים ונטיות מולדות. (למרות שיש גברים ונשים רבים בעלי תכונות וכישורים טבעיים אחרים מהנאמר, נתייחס לדברים בהכללה.)
מהם הכישורים הטבעיים של נשים המאפשרים להן לשנות את העולם העסקי ולהצליח בו?
1. חשיבה לאטרלית - נשים אוספות מידע רב מהסביבה שלהן ויוצרות יחסים מורכבים בין חלקי המידע שהן אוספות בדרך לחיפוש פתרון. לעומת זאת גברים נוטים למיין לקבוצות, להיפטר ממידע טפל, שנראה כלא-רלוונטי ולהתרכז רק במה שהם מייחסים לו ערך כמידע חשוב.
הסיפור הבא יכול להמחיש את ההבדל בתפיסות ובדרך החשיבה:
מעסיק שלא יכול היה להחליט האם לתת העלאה במשכורת לבחור או לבחורה העובדים אצלו, קרא לשניהם למשרדו. הוא אמר: הנה בעיה עסקית...
איזה פתרון הייתם בוחרים לבעיה זו? B, A, או C ?
למחרת בבוקר הבחור נכנס ואמר: הייתי בוחר בפתרון B. הבחורה אמרה: הייתי בוחרת בפתרון A כדי לפתור בעיות X ו-Y; הייתי בוחרת בפתרון B כדי לפתור בעיות Y ו-Z; והייתי בוחרת בפתרון C כדי לפתור בעיות X ו-Z.
זוהי דוגמא לחשיבה לאטרלית. האישה מיקמה ובחנה את הבעיה בפרספקטיבה רחבה. היא הגיעה לפתרון תוך שימוש במידע נרחב והתאימה אותו למצב הנתון וגם למצבים משתנים.
למרות שהרבה אנשים מתייחסים לחשיבה הלינארית של גברים כמודל העסקי הטוב ביותר, החושבת שאם נעשה את A וB- נגיע ל- C, יש חשיבות עצומה ליכולת החשיבה הלאטרלית של נשים. חשיבה לאטרלית זו חוקרת ומתייחסת לריבוי אפשרויות וגישות במקום לדבוק בגישה אחת ויחידה כאפשרית. העולם העסקי מחייב אותנו לקחת בחשבון גורמים רבים כשאנו בוחנות כיוונים אפקטיביים לפעולה ודרכים מגוונות כיצד לעשות זאת.
גם אינטואיציה, דמיון, עשיית מספר דברים בו-זמנית, תכנון לטווח ארוך, גמישות מחשבתית וסובלנות לדו-משמעות הינן יכולות נשיות בולטות. דרישה לכישורים אלה תגדל בעולם העסקי ובמסחר הבינלאומי. נשים יכולות לתרום רבות ולנצל זאת לקידומן העסקי.
2. כישורי שפה – על פי מחקרים, ילדות מתחילות לדבר מוקדם יותר. יש להן יכולת לבטא את עצמן באמצעות השפה המילולית והן מהירות יותר למצוא את המילה הנכונה למקרה המתאים. תכונה זו תורמת לנשים שהקריירה שלהן קשורה או מעורבת, מכילה או משפיעה בכלכלת העולם המבוססת על מידע.
3. תקשורת בין-אישית – נשים טובות יותר בקריאת שפת גוף ורגשות של האחר, באמצעות הבעות הפנים, תנועות, שינויים בקול, יציבה ועוד. נשים שהעסק שלהן קשור לתחום ה'שירות' יכולות להיתרם רבות ביכולת זו לפיתוח העסק שלהן.
4. כישורי גישור ויצירת הסכמה כללית – נשים יודעות לנהל מו"מ, מתרכזות בפתרונות שלWin-Win ובשיתופי פעולה.
5. רצון ויכולת לטפח – היום, כשבעסקים יש חשיבות רבה לבניית יחסים ארוכי-טווח עם לקוחות ובין חברי הצוות, הדורשים רישות וטיפוח חברויות, יכולות נשיות אלה משמעותיות ביותר. זאת גם אחת הסיבות שיותר נשים פונות לכיוון יזמות. מדוע? משום שכשהאישה עצמאית, הדבר מאפשר לה מציאת איזון בין משפחה לקריירה.
יש נשים שאינן ערות ליכולות הטבעיות הטמונות בהן ואינן מנצלות אותן לניהול, מנהיגות והובלה בארגון שלהן. הן משתמשות בכישורים אלה באופן מתמיד וטבעי בניהול המשפחה והבית, אך לא תמיד עושות בהן שימוש גם בעבודה. אישה המטפחת את מנהיגותה האישית וערה ליכולותיה הטבעיות עליהן דיברנו במאמר, צריכה להשתמש בהן גם במצבי ניהול שונים כדי שישרתו אותה ואת העסק שלה ויקדמו אותה להצלחות רבות.
כיצד את משתמשת בכישוריך הטבעיים כדי להתקדם בעבודתך ולהגיע ליעדים שלך?
תגובות (10)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
הי דינה
אין ספק שבשנים האחרונות חלים שינויים רבים במעמדן
ובתרומתן של נשים למגזר העיסקי. שמתי לב שלאחרונה
עלה מספרן של נשים שמתפקדות כמנהלות שיווק, מה שמצביע על שינויי שיטות השיווק ובהחלט מתאים לתכונות שאת מציינת בכתבה שלך ובעיקר תפיסה לאטראלית ויחסים בין אישיים.
כל נושא המשא ומתן, כחלק מתפקידי השיווק והמכירה מתבססים
על יחסים בין אישיים, פענוח האדם (הלקוח) העומד מולך ומציאת
דרכים יצירתיות וייחודיות לעניין אותו במוצרייך ופחות נשענים על תפיסות שיווקיות מקובעות.
חשוב רק שלא ליפול למלכודת ההכללות וקיבוע של תוכונות "נשיות" ו"גבריות" ולהבין שיותר משישנו שוני בין המינים, ישנו
שוני בחינוך של שני המינים ושם צריך וחשוב לעשות את השינויים המהותיים.
הי דינה,
איזו כתבה מרתקת וחכמה.
אני חושבת שאומנם כולנו בני אדם אבל נשים שונות מדברים אין מה לעשות. אנחנו שונות, מספיק לי להתסכל על התנהלותו של בעלי מול משימות לעומת התנהלות שלי ( ואני אדם מאוד משימתי) כדי לראות שאנחנו בנויים לגמרי אחרת. זה כל היופי זה לא יותר טוב או פחות טוב זה עשיר מגוון ויצירתי - נפלא!
מיכל
מסקנות מעניינות, וכמו לגבי כל מחקר, יש להתיחס מתוך ראייה ביקורתית, בעיקר לגבי ההכללה. מכל מקום, מה שאני מוצאת חשוב בכל זה, הוא באימוץ הגישה הטוענת שכדאי לבחון, לנסות, להאמין ביכולת, לעשות ולא לשקוע במצב נתון רק בגלל חששות.
אני לא אוהבת את החלוקה לנשי וגברי,
אני מניחה שאם גבר יחליט לנהל בדרך "שונה" מהמקובל,
יכול להיות שזה יהיה מאוד מוצלח.
עדיין חושבת שהנעה (ב-ע'!) של אנשים,
צריכה לבוא מהלב עם גושפנקא של סמכות
ולא בכוח.
תודה על ההפניה לספר - הוספתי לרשימה :-)
לגבי הטיעון עצמו - אני ברגשות מעורבים - מצד אחד נחמד להיות בצד המוצלח, מצד שני - על כל מחקר / ספר שאומר שנשים מוצלחות יותר בתחומים הנ"ל יש מחקר שאומר שאין באמת הבדל בכישורי התקשורת בין גברים לנשים...
למשל -
The Myth of Gender Cultures: Similarities Outweigh Differences in Men's and Women's Provision of and Responses to Supportive Communication (2004)Abstract Michaud and Warner (1997) and Basow and Rubenfeld (2003) recently reported studies of gender differences in troubles talk that allegedly provide support for the different cultures thesis, that is, the notion that men and women communicate in such different ways that they should be regarded as members of different communication cultures or speech communities. In this article, we identify several limitations in these two studies that, collectively, have the effect of casting doubt on their conclusions. We then report three studies that show that men and women provide and respond to supportive messages ( troubles talk ) in ways that are much more similar than different. The current findings, in conjunction with other recent findings, suggest that the different cultures thesis is a myth that should be discarded.
מי שמתעקשת על המאמר המלא באנגלית - יכולה לשלוח אלי דואל...
יצא לי כבר להתייחס לחשיבה (או ניהול) לינארי
שנחשב לגברי לבין המודל אותו אני מעדיפה-
שהוא סוג של ניהול / חשיבה רגשית.
ניהול והפעלת אנשים מתוך רגשות,
מתוך הערכה הדדית.
מתוך זה שהם יודעים שזה התפקיד שלהם,
שאני אעשה הכל כדי לעזור להם,
אבל שבסופו של דבר הם צריכים להביא תוצאות.