דלק רכב מאבדת מההגמוניה

0 תגובות   יום שני, 26/7/10, 08:02

דלק רכב מאבדת מההגמוניה. יבואנית הרכב אשר עמדה בעשור האחרון בראש טבלת המכירות מתחילה לאבד את הבכורה לצועדת במקום השני, כלמוביל, יבואנית מיצובישי, יונדאי ומרצדס.

נתח השוק שלה עמד ב-Q110 על 19% לעומת 25% ב-2009.

קצת היסטוריה.

בשנות השמונים שלטה בשוק ללא עוררין יפנאוטו, יבואנית סובארו. סובארו הייתה מלכת הכביש. רכב יפני אמין, פשוט וזול לאחזקה אשר כבש את טבלת המכירות.

בשנות ה-90 מיצובישי מבית כלמוביל לקחה את הבכורה לסובארו וכיכבה בראש מצעד המכירות. עד היום סובארו לא התאוששה והיא אינה נמצאת אפילו בין 10 המקומות הראשונים בטבלת מסירות כלי הרכב.

בתחילת המאה ה-21, גיל אגמון יחד עם דלק רכב הצליחו לשנות את תמונת המצב ולהחדיר את מאזדה לראש הטבלה, הישג שהיא שומרת עליו עד היום.

אולם ברבעונים האחרונים, שיעור צמיחת המכירות של יונדאי עולה בקצב גבוה ומאיים על ההגמוניה של מאזדה בשוק הרכב.

דלק רכב לקחה את הכתר של כלמוביל בתחילת העשור כאשר האחרונה בתורה ביצעה את אותו תהליך ליפנואוטו בשנות ה-90. כעת כלמוביל, עם מותג אחר טוענת שוב לכתר.

עפ"י איגוד יבואני הרכב , במחצית הראשונה של 2010 מאזדה מסרה 16,007 כלי רכב ואילו יונדאי 15,022.

ביוני 2010 מסרה יונדאי 3,559 כלי רכב ואילו מאזדה 2,578.

בשנת 2009 מאזדה מסרה 31,494 כלי רכב ואילו יונדאי 20,305. 

אנו מניחים שמניית דלק רכב תושפע בצורה כזאת או אחרת מאיבוד מעמדה של מאזדה אם וכאשר יתרחש.

לתשומת לבכם

Alon Capital Partners

www.alon-capital.com

 _

בעל הפוסט משקיע בניירות ערך שונים ,לרבות ני"ע המוזכרים בפוסט זה. בכל מקרה, אין לראות בפוסט זה משום עצה ו/או המלצה לרכישה או למכירה של ני"ע. כל הפועל בהסתמך על הפוסט ו/או על תוכנו, אחראי באופן בלעדי לכל נזק ו/או הפסד שייגרם לו. פוסט זה אינו בא להחליף ייעוץ על בסיס אישי. בפוסט זה אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לרכישת או מכירת ניירות ערך. קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון כלשהו המופיע בפוסט זה הינה על אחריות הקורא בלבד.

דרג את התוכן: