פעמיים בשנה, נצבעת ממשית - העיר הנבטית, בצבעוניות ססגונית, שוקקת חיים, הלא הוא השוק הנבטי.
ממשית נמצאת כחמישה קילומטרים מדרום לדימונה. זו עיר נבטית, המציגה אדריכלות יחודית משוחזרת, שאין כדוגמתה בשום אתר נבטי אחר. בחגים פסח וסוכות, מתנהל לו באתר, השוק הנבטי, המציע שפע של אטרקציות משפחתיות, וחוויה ססגונית מאוד מצולמת.
החל מפעילויות לילדים, התואמים את אוירת המקום - מופעי תיאטרון בובות, הכנת פיתות על הטאבון, יצירת פסיפסים, בניית יצירות בוץ, ניפוח ויצירה של מוצרי זכוכית, יצירת מוצרי כדרות (בתמונה) ועוד... ועד חוויות ואטרקציות לקהל המבקרים שוחר התרבויות והקניות - מסיורים מודרכים ברחבי האתר, ועד דוכני מכירה - תבלינים, כלי קרמיקה, כלי נחושת, כלי נגינה אותנטיים, ועוד.
הדמויות הססגוניות, שהם חלק ממפעילי דוכני המכירה, בהחלט תורמים לאוירת המקום.
בין אם זה בצליליי נגינתם השורשית,
ובין אם זה מוצריי ה"ענתיקות" שהם מוכרים לקהל המבקרים הרחב.
אל מוסיקת הרקע המתנגנת במרחבי האתר, מצטרפת להקה מקומית בלבוש מתאים, המנגנת בכלים, התואמים את אוירת השוק. צילומי שווקים הוא נושא שתמיד ריתק צלמים. השוק הנבטי בפרט, המציע שפע של נושאים צילומיים, עם האוירה היחודית שבו, נותן השראה מצויינת ומהווה חגיגה לצלמים. כל אלה מחזירים אותי לאותו מקום קסום, כל חצי שנה, לספוג את אוירת המקום, ולהנציח את המראות דרך עדשת המצלמה. |