
לפני מספר שבועות פורסם ב-The Marker כי מייסד מיקרוסופט ביל גייטס והמשקיע המיליארדר וורן באפט השיקו קמפיין לשכנוע המיליארדרים בארה"ב להעניק לפחות מחצית מעושרם למטרות צדקה "זוהי התחייבות מוסרית להעניק, לא חוזה משפטי. הקמפיין לא כולל הקמת מאגרי כספים או תמיכה במטרת צדקה או ארגון כזה או אחר", הסבירו באפט וגייטס במכתב המבהיר את כוונות הקמפיין. באפט וגייטס כינו את הקמפיין שלהם "ההתחייבות להעניק". באפט, יו"ר ומנכ"ל ענקית האחזקות ברקשייר התאוויי, כתב במכתב המציג את רעיון הקמפיין כי ההחלטה בשנת 2006 להעניק 99% מההון שלו, בשווי מוערך של 46 מיליארד דולר, לצדקה - עשתה אותו מאושר. באוגוסט הודיעו השניים כי הצטרפו אליהם כבר 40 מיליארדרים אמריקאים, בהם מייסד ומנכ"ל אורקל לארי אליסון, איל המדיה טד טרנר ובמאי הקולנוע ג'ורג' לוקאס, והבטיחו להעניק לפחות מחצית מהונם לצדקה. עכשיו הם בסין מנסים לגייס את המיליארדים שם לתרום את מרבית הונם לצדקה, לא בטוח כמה מהם ירגישו "מאושרים" לתרום את מרבית הונם, את חלקם זה בטח ירתיע. רק מעטים מהמיליארדרים הסינים שהוזמנו לארוחת ערב לפני שלושה ימים בהשתתפות השניים אישרו השתתפותם מחשש ללחץ של גייטס ובאפט לתרום את הונם לצדקה.
כמובן שהיוזמה ברוכה והיא בצורה מסוימת גורמת לצדק חלוקתי של הרכוש הרב שנצבר במהלך חייהם להבדיל מאותם מיליארדרים אשר מעבירים ליורשיהם את עושרם הרב כך ש"הכל נשאר במשפחה"
אחד הטיעונים המרכזיים של גייטס ובאפט לתרומה האדירה נובע מכך שעושרם הוא פועל יוצא מכך שהם נולדו לחברה שאפשרה להם להגיע להישגים אלו, כמו מערכת השכלה מפותחת, שוק חופשי, תשתיות מפותחות, דמוקרטיה וכו' ולכן הם מחזירים את מרבית עושרם חזרה לחברה שאפשרה להם את השגשוג הזה.
עכשיו תתארו לכם שבדרך חזרה לארה"ב הם יעברו בישראל וינסו לשכנע את תשובה, דנקנר, אריסון, לבייב, פישמן וכו' לתרום את מרבית הונם לצדקה רק המחשבה על כך משעשעת אותי, המשפחות העשירות בטח יגרמו לכך שלא יכניסו אותם לארץ בשדה התעופה.
הפלוטוקרטיה תמשיך להתקיים בישראל וביתר שאת.
בין 1979 ל-1997 נשמר מדד ג'יני * של ישראל סביב אותה רמה– מ-32 בסוף שנות השבעים ל-33 לקראת סוף שנות ה-90. בעשור האחרון הפער התרחב והמדד קפץ ב-2009 ל-39, המדרג אותה במקום ה-63 בעולם (אחרי ירדן והודו ולפני ארה"ב) ומציב אותה כאחת המדינות בעלות האי-שוויון הכלכלי הגדול ביותר מבין מדינות המערב. זאת אומרת יותר הון אצל מספר מועט של משפחות שליטה. וזה הולך ומחמיר..
Alon Capital Partners
|
תגובות (1)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
אנשים צריכים לתת למשפחה שלהם. אפשר לתרום גם לצדקה. זה מבורך ויפה. אבל בטח שלא את כל ההון ובטח שלא חצי. אני מקווה שבאפט לא יגרור אחריו תחת הכוח הכלכלי שלי עוד אנשים. צדקה זה מעשה יפה ונאצל ויש לעשות אותו. אבל קודם כל המשפחה. אני מרחמת על כל המפשחות שמכרים את באפט. מי שחשב שזה כבוד גדול, מתברר לו מהר מאוד שזה די לא הכי נעים.אתה לא אוהב את המפשחה שלך. סבבה. תרום הכל לצדקה. אבל למה עוד משפחות צריכות לסבול??