*התמונות הנפלאות צולמו ע"י אודליה ממן. תודה
בתור ארגנטינאית גאה, אמנם דור שני בארץ, אבל עם משפחה שמאוד אוהבת בשר ואת המטעמים מבית סבתא, לא פשוט לשלוח אותי למסעדה ארגנטינאית. האסדו הביתי של סבתא תמיד מנצח מבחינתי, האמפנדס שלה מופלאים, מעשנת הבשר הביתית והמנגל שלנו עובדים תמיד שעות נוספות ושלא נדבר על רוטב הצ'ימצורי והאלפחורס הנפלאים. לעולם לא אשכח את הטיול המופלא של אחרי הצבא לדרום אמריקה, 7 חודשים בלתי נשכחים שכללו ביקור ארוך בארגנטינה ובליסה של האוכל הארגנטינאי, שמציע המון מאפים נפלאים, פיצות, קינוחים גדושי דולסה דה-לצ'ה וכמובן המון בשר משובח שאותו מגדלים הגאוצ'וס, הבוקרים המקומיים, כאשר הסוד הגדול שלהם הוא כרי דשא ירוקים ומרווחים, שמהם ניזון הבקר, דבר המבטיח טעם ואיכות נפלאים. שם האוכל כבר התקרב, ובגדול, לרמה של סבתא. לשמחתי הביקור שנערך בסניף הרצליה הראה שיפור ניכר ברשת. אני חייבת לציין לטובה את החברה הנעימה שעשתה את הערב למהנה כ"כ ואת היין המוצלח שהוגש בשפע ותרם רבות למצב רוח העליז מיד כשנכנסנו הוגש לחם הבית המעולה, רך וטעים עם קרום מתפצץ בליווי חמאה, ומטבלי צ'ימיצ'ורי, פסטו , רוטב עגבניות עם שום ופלחי זוקיני ( 15 ₪ ). המטבלים היו מצוינים ומלאי טעם, במיוחד הצ'ימיצ'ורי שזכה לתשבוחות רבות (טוב, הם לא טעמו את זה של סבתא... אפנק במתכון בסוף). ![]() ![]()
בחרו להגיש לנו בשר מהסדרה החדשה שמשווקת לקהל הרחב ברשתות השיווק. המנה הראשונה (בגודל מנה עיקרית!) הכילה צלחת גדושה בצ'וריסו, נקניקיה ארגנטינאית שמנמנה וידועת שם שהיתה עסיסית ומלאת טעמים, נקניקיית סלצ'יצ'ה, שזו המרגז של הארגנטינאים, דקה ופיקנטית מאוד, שלטעמי היתה טעימה מאוד, אך בשולחן היו שחשבו שהיא חריפה מדי וקבבונים מאריזות הפרימיום שהיה נפלא ובהחלט אשקול לרכוש למנגל הביתי הבא.
![]()
מיד אח"כ הוגשו האמפנדס המטוגנים במילוי בשר, תירס, פטריות וגבינה ( 29 ₪ למנה). אני רגילה מהבית לאמפנדס אפויים שבשל הבצק הקריספי והמילוי הנפלא טעימים מאוד ואינם שמנים. באילו שהוגשו לנו הטיגון הורגש מאוד בשל עובי הבצק אבל בתור חובבת פחמימות ידועה נהנתי מהמאפים, במיוחד מזה הממולא בבשר. באמפנדס התירס רוטב הסלסה בלנקה מאוד בלט וטשטש את טעמי התירס וטעם הפטריות היה סביר.
![]()
במרכז כל שולחן הונחו פאריז'ות עמוסות במיקס בשרים: אסאדו (ללא העצם! מאכזב..), אנטריקוט, המבורגר ופרגית (209 ₪ לקילו) נתחי האנטריקוט היו מצויינים. ורודים, עסיסיים ומלאי טעם, הנתח המוצלח של הערב. ההמבורגר היה איכותי מבשר איכותי אך מורכב מבשר מאוד שמן ועשיר בתבלון, עניין של טעם. האסאדו הוגש ללא העצם והיה מעט יבש לטעמי, אולי מאחר שנעדרו מיצי הבשר (המתבשל בהם זמן ארוך), יחד עם זאת ניתן להבחין במומחיות הרשת בדרך צליית הבשר, בעזרת מתקן מיוחד ולאורך כמה שעות על האש.
את הפרגית לא טעמתי- לא חבל לבזבז מקום על עוף? ![]()
![]()
כתוספות לבשר הוגש סלט ארגנטינאי שהכיל ירקות טריים ורוטב מצוין אך השוס היה הסלסניה שזה בעצם צ'יפס תפוחי אדמה מעולה עם פרוסות בטטה ועשבי תיבול. טעים!!!! תוספת נפלאה שאהבתי מאוד ( 22 ₪ )
![]()
בתור חובבת מתוק אין אצלי לא להזמין קינוח ולמרות שאכלנו המון חיכיתי לסיומת המתוקה, ודווקא ממנה פחות נהנתי. הוגשו פלאן, מעין קרם קרמל רוטט שעליו דולסה דה-לצ'ה (ריבת חלב) ובלינצ'ס ממולא ריבת חלב שהוגש עם כדור גלידת וניל. המלצרית המקסימה הסבירה שאלו מנות שהארגנטינאים אוהבים. לא אהבתי. הן היו מתוקות מדי וחסרות ייחוד. חבל. ![]() ![]()
לסיכום אני מוכרחה לציין את השיפור הניכר ברשת וניתן לראות כי משקיעים מאמצים רבים בעדכון התפריט, שיפור השירות ועיצוב הסניפים. גימיק נחמד שמציעים פה זה סדנאות בישול בשר במסעדות הרשת המועברות ע"י שף אל גאוצ'ו וכוללת המון טיפים להכנת בשר משובח, ניסיון מעשי וארוחת ערב חגיגית במיוחד. רעיון מקסים לאורעים משפחתיים/ מסיבות רווקים וכו'
היה ביקור נהדר ונשאר להודות לרשת אל גאוצ'ו על האירוח הלבבי, למלצריות המקסימות, לאודליה על התמונות הנפלאות ולששת- מארגן האירוע. אל גאוצ'ו- סניף הרצליה - מדינת היהודים 60, הרצליה פיתוח, 09-9555037 וכמו שהבטחתי, מצ"ב המתכון לצ'ימיצ'ורי הנפלא של סבתא רחל: במעבד מזון טוחנים היטב: 8 שיני שום, חצי כוס פטרוזיליה, חצי כוס כוסברה, 2 כפות טימין, 2 כפות אורגנו, כף טימין, חצי כוס שמן זית, חצי כוס חומץ, 2 כפות שמן תירס, קורט סוכר. נפלא להגיש על בשר, תפוחי אדמה וכרוטב לסנדביץ' בתאבון!
|
תגובות (12)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
לתת קפיצה
לרובינשטיין באזור תעשיה פולג...
תודה רבה איבי
תודה
(הכוכב נמצא באוכלים בחוץ....)
חן חן...
שמחה לשמוע
כמה פשוט- ככה טעים
גם אצלי הרשת תיקנה את הרושם.
יש לך מושג איך הצ'יפס בסלסניה יצא ככה מעולה כמו הפוסט הזה?