כותרות TheMarker >
    cafe is going down
    ';

    עסקים בישראל

    עסקים בישראל
    איגוד לשכת המסחר מאגד אלפי עסקים בישראל, מאפשר לבעלי עסקים קטנים ובעלי עסקים בינוניים להתעדכן ב מכרזים , משלחות עסקים מהעולם, יעוץ, עסקי, יזמות, עבור עצמאי מתחיל ועבור בעלי עסקים ותיקים.

    בבלוג זה אעדכן אתכם באירועים, כנסים וכמובן הזדמנויות בעולם עסקים.

    ארכיון

    0

    עסקים לשכת המסחר:הסיבה לעליית המחירים הדרמטית היא מחסור חמור בדירות

    11 תגובות   יום ראשון, 17/10/10, 09:40

    "בלי בנאים אין בניינים"

    "הקבלנים מתחננים לעובדים. בעשרות אתרי בניה

    עובדים 3-4 פועלים בלבד"

     

    אלדד ניצן, יו"ר התאחדות תאגידי כ"א זר בבניין באיגוד לשכות המסחר: הסיבה לעליית המחירים הדרמטית היא מחסור חמור בדירות # הממשלה אישרה להכניס ארצה 8,000 עובדים מקצועיים זרים אבל בפועל יש רק כ-6,000 עובדים #  הדרישה של הקבלנים עומדת היום על 10,000 עובדים מקצועיים מחו"ל # בכדי לעמוד ביעד משרד האוצר לכ-50,000 יחידות דיור יש צורך בהבאת כ-10,000 עובדים מקצועיים זרים נוספים # על כל עובד מקצועי 1 מחו"ל ייווצרו 4 מקומות עבודה לעובדים ישראלים  

     

    "הקבלנים מתחננים לעובדים על מנת לעמוד בביקושים לדירות, אולם בשל המחסור החמור בעובדים מקצועיים מחו"ל בענף הבנייה אנו לא מסוגלים לספק אותם. הנוסחה פשוטה בלי בנאים לא יהיו בניינים". כך אומר הבוקר אלדד ניצן, יו"ר התאחדות תאגידי כ"א זר לבניין שבאיגוד לשכות המסחר. לדברי ניצן, היקף הביקושים המיידי לעובדים מקצועיים הרשום בתאגידי כח האדם הזר עומד על כ-10,000 עובדים מקצועיים כאשר בפועל נמצאים בארץ רק כ-6,000 עובדים מקצועיים זרים בתחום.

    ניצן: "הסיבה לעליית המחירים הדרמטית בנדל"ן היא מחסור חמור בכח אדם מקצוע. המשק סובל ממחסור כרוני של 100,000 יחידות דיור וכל שנה המצוקה גודלת בלמעלה מ-12,000  יחידות דיור. הקיטון בהיצע גורר האמרת המחירים".

    העובדים המקצועיים הזרים, המגיעים מחו"ל, מתמחים בעבודות הליבה של ענף הבניה. עבודות אלה הנקראות "עבודות רטובות" ובכללן עבודות שלד, טפסנות, טיח ורצפות מהוות את הבסיס להקמתו של הבניין ובלעדיהן לא ניתן להתקדם בעבודות הבניה. העבודות הללו הנחשבות לקשות בתחום נעשות רובן ככולן ע"י פועלים מקצועיים מחו"ל, כאשר ישראלים מסרבים לעבוד בהן, למרות כל ההכשרות שמנסים לעשות ההסתדרות והתמ"ת. "עובד מקצועי בעבודות הרטובות משתכר בממוצע כ- 8,000  שקל נטו לחודש ולמרות זאת איננו רואים ישראלים בענף".

    על פי החוק, העובדים המקצועיים הזרים מחו"ל מועסקים באמצעות תאגידי כוח אדם מקצועי זר המשמשים כגורם אאוטסורסינג לעבודות המקצועיות הרטובות. כל העובדים הזרים מחו"ל בענף הבניה הינם חברי הסתדרות ונהנים מהתנאים וההגנות הניתנים לעובדים ישראלים.

     

     

    סה"כ מועסקים בענף הבניה בארץ כ-180,000 עובדים כאשר על פי החלטת הממשלה, המכסה המותרת לעובדים מקצועיים מחו"ל בענף הבניין עומדת על כ-8,000 עובדים. בפועל נמצאים בארץ רק כ-6,200 עובדים מקצועיים זרים ולא ניתנים אישורים להשלמת המכסה. מעבר לכך, בשנת 2011 תבוטל לחלוטין המכסה לעובדים מקצועיים זרים בענף הנדל"ן וכל העובדים הזרים יחזרו לארצות מוצאם.

    לדברי ניצן, הקבלנים מתחננים לקבל עובדים, ו"לצערי עיקר מאמצנו היא לנייד עובדים מאתר לאתר מבלי יכולת אמיתית לספק את הביקוש". לדבריו, מאחר והקבלנים מבינים שבתוך שנה תבוטל כליל האפשרות להביא ארצה עובדים מקצועיים מחו"ל, הם מזדרזים להתחיל בניה באתרים בהם קיבלו היתרי בניה. "מצב זה גורם לכך שבאתרים של 100-150 דירות עובדים בסה"כ 3-4 עובדים. התחלות הבניה אמנם נרשמות בסטטיסטיקה, אבל דירות בפועל לא יהיו...." מתריע ניצן.

    בעקבות זאת, משך השלמת דירה שבעבר עמד על כ-14 חודש בממוצע, מתארך היום לכמעט פי שלוש ועומד על 36 חודשים.

    לדברי ניצן, על מנת לבנות, בהקדם האפשרי, כ-50,000 יח"ד כפי ששר האוצר רוצה, ידרשו בין 15,000-20,000 עובדים מקצועיים זרים. "אני לא רואה מאיפה ניתן להביא אותם ואני חושב שכצעד ראשון הכרחי יש לפתוח את השמיים ולעמוד במכסה שקבעה הממשלה של 8,000 עובדים.

    "יתרה מזאת" מסכם ניצן, "מאחר והעובדים המקצועיים הזרים מתמחים במקצועות הליבה של הבניין ומהווים חלק מרכזי והכרחי בעבודות הבניה, על כל עובד מקצועי זר שנצליח להכניס, יוצרו מקומות עבודה ל 4 עובדים ישראלים".

    לעדכונים נוספים

    לשכת המסחר בפייסבוק

    דרג את התוכן:

      תגובות (11)

      נא להתחבר כדי להגיב

      התחברות או הרשמה   

      סדר התגובות :
      ארעה שגיאה בזמן פרסום תגובתך. אנא בדקו את חיבור האינטרנט, או נסו לפרסם את התגובה בזמן מאוחר יותר. אם הבעיה נמשכת, נא צרו קשר עם מנהל באתר.
      /null/cdate#

      /null/text_64k_1#

      RSS
        22/10/10 21:57:
      נעמה היי
      מחסור בדירות הוא תוצאה של מספר רב של סיבות בין היתר אטימות ממשלתית, שלא רואה בזה בעיה לאומית, שאזרחיה שבויים להחלטות של בעלי עניין ובעלי הון, כל עוד לא תהיה רפורמה הכולל את מנהל מקרקעי ישראל האחראית ישירות לעליות הזיות של הקרקעות, שמגלגלות בסופו של יום את אותן עלויות דרך ה"קבלן" לפתחו של האזרח או של הזוג הצעיר שרוצה לרכוש דירה במחירים שאפילו הדמיון לא ער להם, ואין ידו מספקת גם אם יחסוך כל חייו, מצב בלתי אפשרי לזוג, והזדמנות טרף לבנקים, לשעבד את הזוג הצעיר לעבוד עבור המשכנתא עוד 30 שנה.
      לאטימות זאת מצטרפת הרשות המנהלית / הועדות לתכנון ובניה המנציחות שיטה בולשביקית ובכדי לקבל היתר בניה יש לעבור דרך ייסורים במשך שנים של פקידות רדודה שכל עניינם להקשות, כך הם מצדיקים את קיום שכרם, היפוך יוצרות כל העוסקים בבניה, יזמים אדריכלים מהנדסים אמורים לשרת אותם ולא ההפך.
      כל עוד לא תהיה מהפכה חברתית בנושא, והאזרחים יבעטו בנבחריהם שלא עמדו ביעדים נמשיך לראות את הכותרות למחירי הדירות, "הכלבים נובחים והשיירה עוברת".
        21/10/10 09:57:
      היי,
      מעניין מה יגידו שבוע הבא?
      כל שבוע סיבות חדשות למה מחירי הדירות בשמיים.
      ומי אשם..? כולם..הצרכנים,הקבלנים והממשלה שדואגת לנו..
        19/10/10 10:09:
      דומה לתחום הרפואה כל הנושא הזה לא?? מחסור ברופאים- מעניין למה???
      זוגות צעירים לא מצליחים להגיע לשמינית ממה שהבנקים דורשים.
        18/10/10 10:06:
      בואו לא ניסחף, אין מחסור בדירות יש מחירים גבוהים, ואנשים לא יכולים לקנות. הביקוש והמחירים הגבוהים נגרמים גם בשל בורסה מקרטעת, קניה מאסיבית של תושבי חוץ - צרפתים ותורכים בעיקר, ופערי מעמדות - רבים קונים להשקעה ולכן הביקוש הגבוה מיצר מצב של מחירים קשיחים ואפילו עם נטיה כלפי מעלה. הכתבות הלא מעמיקות בטלויזיה ובעיתונות, שנוטות להשתמש בסיסמאות דוגמת זו שבכותרת גורמות לבהלה ולהעצמת הבועה. לא חסרים עובדים אם הקבלנית מוכנים לשלם, אבל הקבלנים רוצים להרויח ולא לתת למישהו אחר שיחיה, אז ישראלים לא הולכים לעבוד בתחום, באותה משכורת הם יכולים לשבת במזגן ולמכור לנו אוויר.
        18/10/10 06:35:
      כל כך לא נכון ...
      הרי בסופו של יום העובדים זוכים לשכר מינימום מינוס שלא משולם בהרבה מקרים .

      אז מה אתם באים לתת יד לעובדה לא נכונה כלל
        18/10/10 03:26:
      וכמובן חשוב לציין שהרבה קבלנים משלמים ממש אחרי זמן רב ולפעמים גם בורחים עם הכסף ולא משלמים.

      הייתי בעולם זה וגם אח שלי היה. אני יודע על מה אני מדבר.
        18/10/10 03:23:
      לא מבין על מה מדברים.... אח שלי הוא עובד בניין טוב אפילו מצויין. יש בקושי עבודה שבה מוכנים לשלם מעל ל-300 ש"ח ליום שזה 10 שעות עבודה. כל 5 ימים עובד עם קבלן אחר ולוקח 2-3 עד שמוצא קבלן.

      גם אני בגיל 18 -20 עבדתי בעבודות בניה... הקבלנים גובים מיליונים על הבנינים אבל לא מוכנים לשלם כסף נורמלי לעובדים.

      זאת הסיבה שישראלים לא מוכנים לעבוד בעבודות אלה.

      הממשלה וכולם יודעים זאת אך מה לעשות כאשר המדינה בשליטת אוליגרכים ומשפחות פשע.

      אפרונת - את ממש צודקת!
        17/10/10 12:13:
      את המשפט הזה יש להדגיש!
      תודה
        17/10/10 10:46:
      ניתן לבטל את הסיבסוד התמוה לחיילים משוחררים בתחנות דלק, להסב את הסבסוד לענף הבניה ,להקטין באחוזים זניחים (ביחס למדינה) את דמי הביטוח הלאומי ומס ההכנסה עבור המועסקים בענף לטובת הגדלת שכר הנטו לעובדים אלו ובתנאי שיתמידו תקופה סבירה בענף.לחייב את הקבלנים להקצות אחוז מסויים מהבניה לטובת רוכשי דירות קטנות וזוגות צעירים בתמורה להקלות שונות לקבלנים.
      להעביר את ניהול ופיקוח העסקת העובדים הזרים למדינה שתיצור הסכמי עבודה מול ממשלות זרות להבאה מאורגנת של עובדים מול סין, רומניה, אלבניה, טורקיה ועוד .
        17/10/10 10:16:
      למה עובדים זרים?!?! יש אלפים של ישראלים מובטלים המתחננים לעבודה.
      כל עבודה מכבדת את בעליה, העיקר שיש מקור לפרנסה.
        17/10/10 10:13:
      לזוגות צעירים בתחילת הדרך כבר נהיה כמעט בלתי אפשרי לקנות דירה.
      הקבלנים מרווחים כ"כ הרבה כסף ולא מוצאים עובדים?? כנראה שהשכר שהם מציעים ממש על הפנים.

      פרופיל

      איגוד לשכות המסחר- הזדמנויות עסקיות.

      איגוד לשכות המסחר- המכללה העסקית.

      איגוד לשכות המסחר- מאמרים באנגלית.

      איגוד לשכות המסחר- מאמרים בעברית

      הזדמנויות עסקיות