וּמַה חֶלְקָהּ שֶׁל הַתִּקְשׁוֹרֶת? הַאִם הִיא רַק מְדַוַּחַת אוֹ שֶׁמָּא, לֹא עָלֵינוּ, יוֹזֶמֶת תַּקְרִיּוֹת?
הילדים שנדרסו בסילוואן עוכבו לחקירה המשטרה עיכבה שניים מהילדים שצולמו מיידים אבנים על רכבו של דוד בארי - ונדרסים. "באו ב-5:30 ולקחו אותו", סיפר אביו של בן ה-12.5, שאמור להשתחרר בתנאים מגבילים. אישום הוגש נגד צעיר שיידה אבנים באותו אירוע
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3970383,00.html
ראו כאן את הדיווח המקורי ושפטו בעצמכם, הקרדיט על הצילומים הוא לסוכנות ידיעות AFP ואני מנחש, שהצלם הוא אולי, עטא עוויסאת שהיה שם וצילם, והוא זכה לפרס בתחרות הצילום עדות מקומית
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3966397,00.html
ברוטוס: אני שמח שעצרו את הילדים "החמודים" שיידו אבנים על מנת להרוג
נטוס: טוב, יש סרט וידאו וצילומי סטיל שמתעדים את מעלליהם
ברוטוס: זו בדיוק הנקודה של הפוסט הזה, אחי, המתעדים
נטוס: דומה שצלמי העיתונות לא רק תיעדו, אולי הם אף גרמו לתקרית, או יזמו אותה
ברוטוס: אני לא רוצה להאשים, אבל זה נראה לי מעט חשוד שדפקה הם היו שם לתעד את מארב ההרג הזה
נטוס: צלמי עיתונות שמגיעים למקום האירוע לפני התקרית חשודים בעיני בביום ובתכנון התקרית, מצטער
ברוטוס: אני מקווה שיעצרו גם אותם ויחקרו אותם בלי כל רחמים
נטוס: נדמה לך שמישו יעז להגיש כתב אישום כנגד צלם של ידיעות אחרונות, שאפילו תחרות הצילום השמאלנית, עדות מקומית, מלקקת לו את האחוריים?
ברוטוס: על התחרות הזו חסוך ממני מילים, שום מילה טובה לא תגיע ממני
נטוס: אתה אומר שהם מוטים? אחי
ברוטוס: אמת דברתי!
..
וּמַה חֶלְקָהּ שֶׁל הַתִּקְשׁוֹרֶת? הַאִם הִיא רַק מְדַוַּחַת אוֹ שֶׁמָּא, לֹא עָלֵינוּ, יוֹזֶמֶת תַּקְרִיּוֹת?
הָעוֹלָם מִזְדַּעֲזֵעַ מִמַּרְאוֹת דֵּי קָשִׁים יְהוּדִי נוֹהֵג רֶכֶב וְדוֹרֵס יְלָדִים עֲרָבִים רַק שׁוֹכְחִים מַה שָׁם קָרָה, וְכַמָּה טִפְּשִׁים קוֹרְאִים לְהַעֲמִיד לְדִין אֶת הַדּוֹרֵס בִּמְקוֹם אֶת הָאוֹרְבִים
וַאֲנִי שׁוֹאֵל, אֵיךְ יָכוֹלִיוֹת שֶׁהָיוּ בַּמָּקוֹם כַּמָּה צַלָּמִים מִבְּעוֹד מוֹעֵד הֵם יָדְעוּ שֶׁתִּהְיֶה שָׁם תַּקְרִית אוּלַי הֵם יָזְמוּ אוֹ שֶׁהָיָה לָהֶם סוּג שֶׁל מֵידַע פְּנִים אוֹ שֶׁהֵם גָּרְמוּ לָאֵרוּעַ לְשֵׁם הַשָּׂגַת תְּמוּנָה מְקוֹרִית
וְהַפַּעַם נִמְאַס לִי מֵאוֹתָם כְּלֵי הַתִּקְשׁוֹרֶת וְצַלָּמִים שֶׁשָּׁכְחוּ אֶת מְקוֹמָם בְּדֶּמוֹקְרָטִיָּת הַמֵּידָע עֲלֵיהֶם רַק לְדַוֵּחַ וְלֹא לִיזוֹם אֵרוּעַ אַלִּים כִּי אִם לֹא, הֵם, רַחְמָנָא לִיצְלַן, מוֹעֲלִים בְּתַפְקִידָם
© כל הזכויות שמורות למחברים |
תגובות (115)
נא להתחבר כדי להגיב
התחברות או הרשמה
/null/text_64k_1#
תראה מה קרני אלדר כותבת על האירוע.
היא דווקא מברכת על נוכחותה של התקשורת במקום.
ברוטוס: תודה, אנחנו מסמיקים, אריאדנה
נטוס: ובשבילנו הכוכב זו את
..
עבודת קודש אתם עושים.
איזה כסף? מאה שקל זה כסף? הילד הפרייר לא יודע שהם גם היו משלמים 500...
הטענה שמערכת תקשרות מביימת חדשות בשביל רייטינג לקוחה מהסרט "מחר לנצח" מסדרת "ג'יימס בונד".
הטענה שמערכת חדשות שמביימת מציאות לקידום אג'נדה פוליטית לקוחה מהסרט "קשקש בכלב".
- סרטים אלו יצאו לשוק בשנות התשעים המאוחרות - כדאי להתעדכן.
לא הייתי שופטת אותם בדיוק.
מה שכן, אני משוכנעת שאחוז ניכר ממעשי האיבה הטרור
והמחאה לא היו מתקיימים כלל אם לא היתה להם חשיפה.
לפעמים אף נדמה לי שאולי דרך הטובה ביותר להילחם
במלחמה ובצמצומה יהיה דווקא בהיעדר החשיפה המוחלט.
סתם מחשבות כאלה על עולם מושלם...
(זבלים)
לכן איני רואה טלויזה.
נקודה
צ'ה מן ההרים
חיפשתי את הצילום של הילד שנדרס כשהוא מועף באוויר ולא מצאתי. אשמח אם מישהו יעלה את הצילום הזה כי הוא שווה פוליצר או פלצור...
לדעתי צלמים שהגיעו למקום מסיבות אחרות, נתקלו בילדים. המצלמות נתנו לילדים הזדמנות להוכיח שהם גברים, הילדים נתנו לצלמים סקופ שיככב בחדשות (גם בבלוג זה).
לא היתה כאן קונספירציה להשחיר את ישראל אלא עסקת חבילה שהיתה אמורה להשתלם לשני הצדדים.
הצלמים לא יזמו את הארוע - אך לא בטוח שהארוע היה מתרחש לולא הצלמים.
למעשה זו דוגמא מצויינת על אפקט התקשורת בליבוי סכסוכים. מכיוון שהאלימות פוטוגנית המצלמה מחפשת אותה. מכיוון שכולם מחפשים את 15 דקות התהילה יש ייצור המוני של אלימות.
לוקחת צד ובגדול
משפיעה על דעת קהל בצורה דורסנית
ו ב ג ד ו ל !!
בכל סרטנמצא "זווית מצלמה"המחזקת את
ה"זווית""הנכונה" ליוצרים, ואותה בלבד.
תקשורת היא חרב פיפיות.
זוכר את הסיפור של מוחמד אדורה?
מאורגנת היטב מתחת לזרקורי מצלמות התקשורת, בודאי שהיא יכולה ליצור סיפורים ולא רק לדווח עליהם.
בכלל בעידן שכל המלחמות מתרחשות מול התקשורת , מקומה של האמת מתגמדת לעיתים עד לאפסיות והיא הרבה פעמים מגמתית.
תקשורת פעילה ... מגוון תפקידים ,
לפעמים מדווחת ,לפעמים יוזמת מה רע בכך ?
__________________________________________
יפה. כל מילה אמת.
דומני כי לא ירדתם לסוף דעתי.
לא נורא.
קיוויתי שתבחינו בביקורת ובכאב האמיתי, על כך שחסרה מנהיגות בשני הצדדים הניצים, כמו גם על העובדה שלא נותר ולו בדל של אמון בסיסי, אנושי, פשוט, בין יהודים לערבים ובין ערבים ליהודים, שייאפשר הסכם אמיתי שיוכל להתייצב לתקופת זמן המונה יותר משתי שניות.
ובקשר לשמן הזית, א- תודה, ב- הזכרתם לי משהו שקשור בדודים וביין. (מתוך רב המכר "שיר השירים").
נ.ב. ברור שהכוונה לרוב. אולי יפליא אתכם, אך רוב היהודים גם אינם רוצים שלום עם הערבים, אלא הפרדה מוחלטת ו/או פשוט הבטחה מעוגנת בחוזה, על הפסקת פעולות איבה.
שלום הוא מושג נאה, אך שחוק ולא מציאותי.
* איפה שרי D כשצריך אותה?
לתכלית אחת בלבד- לספר שקרים המשרתים את האינטרסים של מערכת זאת. אחד האפיונים הפילוסופיים החשובים של התקשורת הוא הכרתה שהאמת איננה מוצקה אלא נוזלית. הגבנון והצביעות של התקשורת מתגלים כאשר התקשורת מעמידה פנים שאינה נושאת פנים או שהיא משרתת הציבור. הדבר הופך מסוכן ומגוחך גם יחד כאשר הציבור אוויל דיו כדי להאמין בכך.
לא מקבלת שהתקשורת משמשת לעולם כאספקלריות והדברים האמיתים שניתן לסמוך עליהם באמצעי התקשורת אלו אולי הפירסמות.
ברוטוס אכן תמים ותגידו לנטוס שכבר היו דברים מעולם.
הכוכב שמגיע לכם כבר ניתן היום לתמונה, אז תצטרכו לחכות למחר :)
מה שברור, באירוע עליו אתה כותב עושה כל צד שימוש לתועלתו. מהי האמת? לא הייתי ממהרת לקפוץ ולהכריע. אולי גם אין אמת אחת מוחלטת. ברור שיש כאן רק מפסידים.
ויש מי שחוגג על האש. גם כאן.
דפנה.
כל אחד לוקח סיכון...
מחושב או לא, מקצועי או לא
מכיוון ש"הם" בדרך כלל לא עונים ונעלמים כששואלים אותם שאלות מעשיות, אענה לך במקומם.
במקרה כמו שאתה מתאר אין להם שום בעיה שהילד ימות, הבעיה היחידה שלהם היא עם זה שאומרים ומצהירים על זה בקול רם!
כי לא נעים, פאדיחה מה יחשבו הגויים עלינו, אה, עליהם...
או שכשזה קורה להם זה המקרה היחידי שמצדיק, אם זה קורה לך, אתה צריך להתאפק ולמות הומני.
בתמורה הם ידליקו נרות על הקבר שלך ויחגגו לך יום זכרון שבו ילמדו את המורשת שלהם, "טוב למות בעד פופוליזם!"
הייתי משה באוטו ההוא סתם אישה עם שני ילדים שנקלעה לשם בטעות ומצפה לתגובות.
חלק מהתגובות כל כך כועסות בגלל שהבנתי שהנהג קיצוני.
אולי פנה פנייה מוטעית ל-ימין ?...
(כאן דרך אגב מותר גם באדום.
מסכימה איתך לגבי חלקה גם בדברים הללו, אבל תסכימי איתי שהתקשורת מאד אוהבת להראות את המוקצן את זה שתופס את העין, את הרע בעיקר...
דעתי על הכיבוש די דומה בטח לשלך, יחד עם זאת מנסה לראות במאוזן את הכל ולא דרך העיניים של מישהו שדוחף לי את זה לפרצוף.
דרך אגב התקשורת בארה'ב מיהרה לדווח על נפילת הנדל'ן. היום כשהנדל'ן מתאושש בצורה מרשימה, הם עדיין בדיווחים השליליים.
זו סתם אנקדוטה מהעולם שלי.
ובכן הרי העובדות הלא בדוקות ועיקרן תחילה.
כפי הנראה העיתונאים הגיעו לצלם הפגנה מובטחת והפגנה איין. או שלא באו מפגינים או שהמפגינים היו עסוקים בהטרדה מינית של המפגינות, לא ברור לא באו. הדד לין לחץ ואחד הצלמים הבטיח לילדים 100 ש"ח לכל אחד אם יזרקו אבנים על המכוניות נוסעות. למרבה השמחה ואו הצער תלוי את מי שואלים הראשון היה דויד בארי והילדים שלו. זרקו בלוקים 100 ש"ח לא הולך ברגל.
לדוד בארי כמו לרוב המתנחלים לקחו את הנשק אז הם לא יכולים להגן על עצמם דרס את הילדים. חבל שאין לו נשק שהיה יורה גם בילדים וגם בצלמים.
הצרחות הן על החשבון.
ובכן על הילד בן ה11 שהולך לכיון שלך עם עשרה ק"ג חומר נפץ בתרמיל גב שלו איריס לא ענתה וגם את לא ענית. אז עכשיו בבקשה תעני.
הילדים הללו שרצו ממול לרכב עם בלוק צריך לירות בהם ובמי ששלח אותם בלי להניד אפעף מי ששולח ילד לזרוק בלוקים על רכב נוסע שיקח בחשבון שיקבל את הילד בשקית.ואני עוד יותר אשמח לשלוח בשקית בחזרה לאירופה את הצלם והעיתונאי ששלמו לו מאה ש"ח בעבור התעמלות הזאת. ככה במקום שלבת ולהעביר דאחקות באמריקן קולני שיתחילו לחזור לאירופה בשקיות גוויות יהה אולי קצת יותר שקט.
כל העיתונאים סמולנים.
כל ה"חדשות" שלהם מבושלות.
אני שוקל להגר לאוסטרליה. לפחות שם העיתונאים יותר חתיכים.
הדינאמיקה בין הפוליטי-לבין הציבורי-לביןתקשורתי היא המניעה את העולם המודרני. סתם דוגמא איתה בטח תזדהי:
"ארבע אמהות" - זוכרת? היציאה שלהן (הציבורי) קיבלה תמיכה תקשורתית שגרפה אחריה תמיכה ציבורית גדולה ומשם החלטה פוליטית לצאת מלבנון. כל ארגון מחאה זקוק ללגיטימציה תקשורתית ומשם לאהדה או אי אהדה של הצבור ובוודאי משם גם נעה הפוליטיקה במחוייבותה הקיומית להקשיב לרחשי הציבור. לגיטמציה ודה-לגיטימציה של התקשורת היא משמעותית במשולש הזה ציבורי-פוליטי-תקשורתי. בכל יום נלחמים מאות ארגונים בארץ להיכנס לסדר היום התקשורתי בגלל השפעתה על מקבלי ההחלטות מצד אחד ועל הציבור מצד שני. כוחה של התקשורת לא נתון בסימן שאלה, אלא מה, לא תמיד סימניה מוצאים חן בעינייך, וכאשר כך הוא - יש נטייה להאשימה במתרחש. את יכולה למצוא את אותם אנשים שהתענגו על התמיכה של רוב כלי התקשורת בהתנגחות באלי ישי שביקש לגרש את ילדי הזרים, רועמים כאשר היא תומכת במחאתם של תושבי השכונה הרדופה הזו במזרח ירושלים.
תגיד לי, עדי, מה קרה איתך, קמת לגמרי על צד ימין הבוקר??? פחחח :-))
איפה אתה רואה כאן שאיריס (או אני) כתבנו "פאשיזם", לא כל שכן "צרחנו" אותו?! ולא קצת, אבל רק קצת נסחפת עם הקביעות על מה נראה ומה לא נראה עלינו? באמת מזל שכתבת שאתה יודע שזה לא ככה באמת, אלא רק "נראה"...ועל ה"אש החיה" שצריך היה להשתמש בה לדעתך ב"נדיבות" רבה יותר (גם כן נגד ילדים בני 11?), אני בכלל לא רוצה לדבר. זה מסוג האמירות שקשה לי להאמין שמי שזכויות אדם ואזרח חשובות בעיניו (ואני יודעת שהן חשובות בעיניך מתוך דברים אחרים שכתבת בפוסטים אחרים), מסוגל בכלל להוציא אותם מפיו, לא כל שכן להתכוון אליהן.
חבל ועצוב, לטעמי :-(((
למה לא נכון?
התקשורת באה לסקר, ההפגנה הייתה דלילה ובלי ארועים מיוחדים, צלם משועמם התחיל לתקשר עם חבורה של נערים והתגרה בהם על אופי ההפגנה המשעממת, מפה לשם, הוא נלקח לאתר צילומים סטרילי, נקי ממפגינים ושוטרים, ועם עמדת צילום נוחה.
פעם, לפני הרבה שנים, הגיע צוות צילום מהערוץ היחיד שהיה בטלוויזיה ליישוב שגדלתי בו על מנת לצלם את החיים במעברה. עכשיו לא שבאמת הייתה מעברה, זה היה שם שנשאר לשכונה שנבנתה על המעברה, איזה שיתוף פעולה קיבל צוות הצילום שם, חבל על הזמן, בתקופת המעברות לא ראו דברים כאלה :)
התגובה שלי בעיניין היתה תגובה כללית לנושא התקשורת.
על דבר אחד כולם יכולים להסכים שאם היו יושבים שם ישראלי ופלשתינאי על כוס קפה לא כל כך מהר היו תמונות.
לא איריס?...
ועוד איזה עיניין...
שאלה רבת חשיבות בעיני ... האם זה תורם למשהו חוץ מלהתחממות נוספת... כל ידיעה כזו שהתקשורת מנפיקה והאם לא היו משתנים דברים בתפיסה של האנשים אם במשך תקופה התקשורת היתה מנפיקה 95 אחוז של דברים טובים שקורים.
סתם הגיג של חמש וחצי בבוקר.
נו, מסתבר שהח"כ הבטיח, וגם קיים.
זה בעצם על רגל אחת מסביר את הפסיכולוגיה של השמאל.
השמאל יעשה הכל בכדי שיוכח שהוא צדק כל הזמן, זה שורש הסיבה לכל הפעולות האנטי חברתיות של פעילי שמאל בארץ ובעולם, כנגד המדינה.
הפסיכוזה הזו מביאה אותם למצב שהם מוכנים שיהיה חורבן כללי, העיקר שיוכח שהם צדקו, שהדרך שלהם היא הנכונה.
כתוצאה מבילבול וחוסר בטחון יש להם חרדה גדולה מאוד שיסתבר להם שהם חיו באשליה, שכל העולם הדמיוני שהם חיים בו, יתנפץ להם בפנים וישאיר אותם רק עם הבלבול וחוסר הבטחון.
ככה על קצה המזלג, זה למה קיבלנו את בוסניה.
...........
עדי, מוססת את לבי והעלית בי חיוך נרחב..בחיי, לא בציניות.
אתה גם מדבר בשמי, מעלה השערות בשמי ומתווכח איתן/איתי ולבסוף אתה חס עלי ("למרות שאני יודע שזה לא נכון"),
הפטרונות הזו, בדיאלוג, כל-כך מוכרת לי. גברים.
ולעצם העניין - הפוסט הזה העלה חשדות (בעיני מופרכים) שאת האירוע יזמה התקשורת.
מה אתה חושב על זה? עד כה לא הבעת עמדה ברורה.
נסה להתרכז, לא אנשי השמאל, לא פאשיזם, לא מירי ואיריס, לא נשים, ה ת ק ש ו ר ת.
אתם יכולות לצווח הפשיזם לא יעבור חבל שימותו כל כך הרבה אנשים עד שיפתרו את הבעיה הזאת באש חייה כמו שהיא היתה צריכה להפתר עוד בשנת 2000. בנתיים נהרגו כבר עד היום מאז יותר מ7000 פלשתינאים ויהודים כי אתן חושבת שזה בסדר לזרוק בקבוקי מולוטוב על חילים יהודים אם הזורק הוא ילד בן 11. למרות שאני יודע שזה לא נכון זה ניראה כאילו לא איכפת לשתיכן לא מהילד ולא מהחייל בנתיים בגין הדעות הללו מתו אלפי אנשים וולא יסולח דם הנקיים הזה שנשפך.
[
לגלית
ממש נכון חוץ מכל מילה. בכל מקרה מה שאני ראיתי בטלויזה בתפיסת העולם שלי מצדיק ירי ישיר גם בילדים בני 11 במטרה לפגוע ואפשר ישר להוסף את השקר הבא שעושים את בעבור האברים שלהם (את הדם שומרים לפסח זה מנהג יהודי עיתק יומין)
מהנדס מוכשר מאין כמותך, זווית הראיה היחודית הזו, עוד תזכה אותך בפרס... להנדסה, לפיזיקה,לשלום.
מה שיבוא קודם
הרי כמה דברים שהזמנת תקשורת להם, היא כבר לגיטימית.
מסיבת עיתונאים,
דברי "מקורבים",
הפגנות,
צלמי קרבות(הרמת הדגל באיבו ג'ימה צולמה פעמיים)
זריקת אבנים.
אין לי שום ספק. למרות שמאלניותי, שהפעם תועד ניסיון לרצח. אני גם חושב שלא התקשורת הזמינה את האירוע. החברה אמרו לצלם. בוא צלם יהיה שמח.
מאידך צריך לזכור: בסילואן מתרומם מרי חדש. הפעם לא מרי אזרחי סתם. מרד אמיתי של אנשים שמתחיל להימאס להם. המתנחלים והימין המטורף שלנו יגרמו לנו להפסיד גם את ירושלים.
בואו בואו ילדים,
התקבצו האנשים,
ונרקוד ונֶלָחֶש,
מֶאֶרות, סָביב לאש.
ונוסיף ונשכלל
מיני טומאה וגילולים,
נשלהב ונערבל
את מדורת ההבלים.
ונוסיף ונעמיק
קרע, שקר ושנאה
ונצליח להדחיק
אמיתותה של החלאה.
רק נותר עוד לחכות
למשיח שיבוא,
וימשה כמו בחכות,
מיני צרות ותלאובות.
אין אמון ואין תקווה,
להשכין שלום בינות אויבים.
כבר אין סיכוי לאהבה,
בין יהודים לערבים.
עכשיו אני מבינה איך הגיעה התקשורת לשם.
אז זה לא שהצלמים ביימו את התאונה ושלחו את הילדים
למוות כדי שתהיה להם תמונה.
דברים כדורבנות - חותמת (כמעט) על כל מלה כאן! חסכת לי תגובה...
תודה... :-)))
אני משוכנעת שזו לא הפעם הראשונה!
תודה זונות פוליטיות. על הזווית,
דוגמא קטנה לתקשורת וכמה שהיא תמיד מקצינה את הכל כדי שנצפה בה נקרא אותה ניזון ממנה היא תקופת ההוריקנים כאן.
בחוץ יש קצת רוח ואז נעמד לו איזה כתב ערוץ חדשות פה, תופס עמדה על הקצה של איזה אי ומצלם כאילו ועוד שנייה הוא עף באוויר מחוזקה של הרוח.
אני יוצאת החוצה באותה עת ונהנית מהמשבים.
מהארץ כולם מצלצלים לשאול אם כבר נהרס לי הבית.
נורא.
*שוש
כשזה ילדים זרים היא יכולה להתערב ולהעלות דברים לסדר יום החברתי.
כשצריך לשלם כסף לניצולי שואה כי המדינה עושקת אותם, זה בסדר שהיא מתערבת ועושה תחקירים (ואגב כל הכבוד לה על כך)
אבל כשזה מגיע לסילואן היא רק צריכה לדווח? למה? כי זה לא מתאים לסדר יום הציבורי המתייפייף?
התפקיד של התקשורת זה לדווח?
התפקיד של התקשורת זה למלא זמן תקשורת כדי שאפשר יהיה למכור שטחי מדיה.
תקשורת זה ביזנס. דיווח זה רק אחת הדרכים בהן התקשורת נוקטת כדי לקדם את עסקיה.
עריכה היא הכלי החשוב יותר.
ככל שהתחרות גדולה יותר הדיווח נעשה 1. בידורי יותר, 2. פרובוקטיבי יותר.
האמת מאחורי הדברים היא עניין שולי לגמרי.
יוצא מזה שהתקשורת עורכת את המציאות, ומכיוון שהחשיפה המתמדת למדיה היא חלק מהמציאות יש לנו שעטנז אם לא סלט.
במילה אחת - בלבלה.
נכון שיש גם אג'נדה, אבל זה בא מקהל המטרה.
לא תראו קוראי 'הארץ' שקואים גם 'מקור ראשון' ולהיפך.
קונים עיתון כמו שקונים דגני בוקר - את מה שאוהבים.
ידידי
דברי אמת ודברים אמיצים
בים של חושך וצביעות ושנאה עצמית והולכת שולל
ברור שהתקשורת מלבה וגם לי נראה שאם לא יזמה את כל האירוע
דאגה להלהיט לצלם וכמובן לצלם ולהפיץ ולהפוך את מיידי האבנים לילדים תמימים
שנדרסו על לא עוול בכפם - הרי יהודים דורסים ערבים בשביל הכיף , כך זה מוצג בתקשורת
בדיוק כמו הסיפור של של מוחמד א-דורה
שהתקשורת ביימה וזייפה כדי להאשים את צה"ל בהרג של הילד
ואצלנו ובעולם חגגו
רק שנים אחרי זה התברר שהצלם הערבי במקום זייף את הצילום
אני מתאר לעצמי שרבים יתקפו אתכם על מה שאמרתם
אבל אתם צודקים אמיצים וחכמים
יום מבורך
כוכב ענק
*
עמוס
לא.
דבר ראשון עד שהגיעו שלם כל אוהבי השלום היה שם שלום......
דבר שני החלטה להרוס 22 בתים היא חלק מהחלטה להכשיר יותר ממאה בתים .
דבר שלישי ילדים שזורקים אבנים מאבדים את ילדותם. מי שזורק אבנים ובקבוקי מולוטוב שיקח בחשבון שירו בו ובאש חייה בומטרה בכדי לפגוע ולא חשוב הגיל שלו. מי שמצלם את זה ולא עוצר את זה שיכתוב צוואה
במערב ירושלים חיים כמה אלפי ערבים ממזרח ירושלים אף אחד לא רב איתם. סילואן זה חלק מירושלים ויהודים יגורו שם. לא יגורו שם יהודים לא יגור שם אף אחד.
בסרט רואים בברור שהילדיםבאו לזרוק אבנים גדולות. אבל כזאת גם הורגת וילד שמנסה להרוג מזלו שרק ניסו לדרוס אותו. ואם יבוא לקנייון אפה שאת מבלה ילד בן חמש עם פצצה עליו? גם כן תחשבי שזה לא נורא למות למען שלום הילד.
אצלנו בשנות השבעים היה כבוד לסרט הצילום, היינו מצלמים בפילם או בשיקופיות, שולחים את הסרט לפיתוח באירופה, ממתינים כמה שבועות ומקבלים את הצילומים. אז היה לנו זמן להתרגש מהתוצאות ולחלוק להן כבוד. היום כשהשימוש במצלמות דיגיטליות כה נפוץ ולכל פוץ יש קנון או ניקון עם עדשה בומבסטית וחצובה קומפלט, ולכל זב חוטם יש וידאו HD אורגינל הכל נהיה פנימי גובלן. מה שנותר הוא רק לקמבן את הסצנה. לכוון את מד התאורה, לכוון את הפוקוס ואת הצמצם, לא נורא אם עושים חזרה לפני כן ולתת למארב לעבוד, הכל לפני המצלמה שהיתה שם בדרך מקרה, או כפי שאתם אומרים, ובצדק, לארגן את הסיפור העיתונאי לכותרות של מחר. בושה וחרפה, שיעצרו את הצלמים לחקירה מיד ואם יגלו שיש להם חלק בביום הסצנה צריך לזמבר אותם בלי רחמים, הנהג וילדו יכולים היו להיהרג!
מה זה הפוסט הזה?
כבר אין מה לומר על סילוואן חוץ מזה שהתקשורת מביימת התלהטות?
לא ירה שם למוות מאבטח יהודי, כלומר רצח בדם קר, בחודש שעבר, את אחד מתושבי סילוואן הערבים? לא החליטה הממשלה להרוס שם 22 בתים? לא יורים שם מתנחלים באוויר וקדימה ואחורה על כל ויכוח שהם יוזמים עם הערבים? לא מגיעים שוטרי מג"ב ביום יום כדי "להשליט סדר"?
חסרות סיבות במציאות למרי האזרחי שם?
ועכשיו, לא דרס הבארי הזה את מיידי האבנים? מטרת העמותה בראשה הוא עומד, נזכיר,
קבעה לעצמה מטרה: " לפעול לייהוד מזרח ירושלים". מה מצפים שישבו תושבי השכונה בשקט
או שמא ימתינו לצלמי העיתונות "השמאלנית" שיעירו אותם מתרדמתם?
עוד פעם, מי צריך גירויי של התקשורת עם כזו מציאות.
ה"חשדות" העלות בפוסט הזה נשמעות לי קטנוניות, מסיתות ובעיקר מסיטות מן המציאות עצמה.
חבר מר"צ שאני לא זוכרת כרגע את שמו אמר על השכונה הזו: ""אתם רוצים טוסקנה, אבל אתם תקבלו בוסניה". ככה על קצה המזלג, זה הסיפור האמיתי.
אני כבר לא יודעת למה ? ומי יותר גרוע ממי?
זה סיפור מטורף אם התקשורת ביימה זאת.
הם במקרה היו שם! עם הטריפודים מכוונים לכביש והמצלנות בפוקוס. קורה.
מה, אף פעם לא קרה לך שנסעת האיזה כביש וראית 3-4 צוותי צילום פרושים עם כל הציוד ומתמקדים על סתם עיקול בדרך???
וחוץ מזה, אני חייב להגיד שאתה נשמע כאילו אתה חושב שהפלסטינים יזמו את התקרית הזאת בכוונה. כאילו יש להם מנהג להציג דיווחים כוזבים ולביים אירועים בשביל ליצור עלייהום על ישראל. מה פתאום? נראה לך שתקשורת אחראית היתה משתפת עם זה פעולה? הרי זה לא שירצחו אותם מחר אם לא.
והנה התרגום מצינית מדוברת:
הצלמים חיכו, הפלסטינים ביימו, התקשורת מטה את האמת ולפעמים מסתירה מקרים שהפלסטינים לא רוצים שיוודאו (למשל הלינץ' ברמאללה) מפחד לחייהם.